18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Paris-Nice 2023: Jonas Vingegaard er favorit

Tags: Optakter, Cykling
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (1)

Paris-Nice 2023

Der bliver i alt kørt otte etaper fra den 5. til den 12. marts

Sidste års Top 3:
Vinder: Primoz Roglic
2. plads: Simon Yates
3. plads: Daniel Martínez

Officielt website: www.paris-nice.fr

Jonas Vingegaard og Tadej Pogačar stiller til start og vi giver dig de bedste Paris-Nice odds. Etapeløbet er årets første store løb og vi kan se frem til at flere af de store etapeløbsryttere krydser klinger. Løbet startet den 5. marts og slutter den 12. marts.

Der er et stærkt favoritfelt til Paris-Nice 2023 og vi kan se frem til at følge Jonas Vingegaard og Tadej Pogačar. Men vi ser også på outsiderne og deres chancer for at snyde nummer et og to fra sidste års Tour de France.


Årets Paris-Nice bliver en lækkerbisken for de danske cykelfans, og selvom meget fokus vil være på favoritten Jonas Vingegaard, så kan håbe på, at også Søren Kragh Andersen, Magnus Cort, Kasper Asgreen, Mattias Skjelmose og Mads Pedersen vil kunne stjæle rampelyset, når det gør løs på de kuperede etaper.

Største favorit - Jonas Vingegaard

Der var stor spænding blandt danske cykelfans, da Jonas Vingegaard startede sæsonen i det spanske etapeløb ´O Gran Camiño´. Danskeren havde blot haft syv løbsdage siden Tour de France-triumfen i juli. I disse efterårsløb blev det til to etapesejre og en samlet andenplads i CRO Race samt en 16. plads i Lombardiet Rundt.

Jonas Vingegaard viste, at der ikke er grund til bekymring. Første etape af O Gran Camiño blev neutraliseret, men derefter gjorde Vingegaard rent bord og vandt de resterende tre etaper. Feltet var dog langt fra af samme styrke, som det Vingegaard skal op i mod i Paris-Nice.

Resultaterne vidner ikke desto mindre om, at danskeren formmæssigt er, hvor han skal være. Nu er det store spørgsmål, om det er nok til at slå en flyvende Pogačar. Vi mener, at danskerens chancer er rigtig gode.

Sådan kan Vingegaard vinde Paris-Nice 2023

En af løbets nøgleetaper bliver den 32,2 kilometer lange holdtidskørsel på 3. etape. Det er en ganske pæn distance nu om dage. Her bør Jumbo-Visma-holdet være Pogačars UAE-Team Emirates overlegne. Jonas Vingegaard har tempostærke folk omkring sig som verdensmesteren i enkeltstart Tobias Foss, den tidligere verdensmester Rohan Dennis samt Christophe Laporte.

Danskeren er selv heller ikke uden evner i disciplinen. Han satte konkurrenterne på plads ved enkeltstarten i O Gran Camiño, hvor han trods modvind til sidst slog Rohan Dennis med hele 35 sekunder.

Det er med andre ord en etape, hvor Vingegaard kan tage meget tid på konkurrenterne. Derfra skal han og holdet ”bare” kontrollere løbet, hvilket vi så, at de mestrede til perfektion i sommerens Tour de France.

Foruden enkeltstarten er der også de to sidste bjergetaper, som har for vane at skabe dramatisk. Hvis Jonas Vingegaard kommer ind til de etaper med den gule førertrøje, så får Team Jumbo–Visma-holdet deres sag for.

I det tilfælde vil Pogačar de øvrige konkurrenter nemlig blæse til angreb. Vi regner dog med, at Vingegaard har niveauet til at følge Pogačar - og hvem der ellers måtte forsøge at stikke af. Dermed er Vingegaard vores favorit til at vinde Paris-Nice 2023.

Øvrige favoritter - Tadej Pogačar

Hold hele tiden øje med Tadej Pogačar, der uden tvivl er den største trussel for Vingegaard. Sloveneren er nok verdens bedste og mest komplette cykelrytter. Derfor bliver det da også spændende at se, hvordan han vil forsøge at få skovlen under Vingegaard efter danskerens overlegne sejr i sidste års Tour de France.

Sloveneren er modsat Vingegaard kendt for at vinde cykelløb hele året. Hans alsidighed gør desuden, at han er konkurrencedygtig i al terræn. Det er med andre ord ligegyldigt, hvorvidt vi har med et etapeløb eller et brostensløb at gøre.

Pogačar startede sin sæson med at vinde det spanske grusløb Jaén Paraiso Interior. Den sejr kom desuden i hus efter et vildt soloridt. Derefter blev det til tre etapesejre og en samlet sejr i Ruta del Sol. Det kunne sikkert være blevet til mere, hvis Pogačar var gået efter det på 3. og 5. etape.

Han ser med andre ord skarp ud forud for duellen mod Vingegaard i Paris-Nice. Senest baskede han danskeren i Lombardiet. Ved den lejlighed så Vingegaard dog langt fra så skarp ud, som han gør i dag.

Pogačar ventes at få folk som Majka, Trentin og Wellens med sig til Frankrig. Det er naturligvis gode folk. Vi er dog som nævnt bekymrede for, om de kommer til at bløde tid til Jumbo-Visma på holdtidskørslen. Skulle det ske, så har vi svært ved at se, hvordan Pogačar skal hente det tabte ind på Vingegaard.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Daniel Martínez

Der er af åbenlyse årsager hovedsageligt fokus på Vingegaard og Pogačar, når det kommer til Paris-Nice odds. Vi må dog ikke glemme, at der også er en stribe øvrige etapeløbsstjerner, som kan slå til og snyde favoritterne.

Blandt disse har vi udpeget INEOS Grenadiers’ Daniel Martínez til at være den største udfordrer til de to megastjerner. Colombianeren fik en stærk start på 2022-sæsonen med blandt andet en tredjeplads i Paris-Nice, samlet sejr i Baskerlandet Rundt og gode resultater i Ardenner-klassikerne.

Martínez skuffede dog stort i Tour de France sidste år, hvor han ellers på forhånd var udråbt til en mulig vinder. Han rejste sig i efteråret og har fået en pæn start på denne sæson. Senest vandt han det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve samlet. Den sejr kom efter en stærk præstation på den afsluttende enkeltstart. Her blev Martínez nummer fire og slog blandt andet verdensmesteren Tobias Foss med hele 13 sekunder.

INEOS stiller som altid til start med et slagkraftigt hold. De er da også et af få hold, som kan byde Jumbo-Visma op til dans. Det kræver dog, at Martínez rammer topniveauet. Hvis han skal have en chance mod Vingegaard og Pogačar, så skal INEOS køre et brag af en holdtidskørsel på 3. etape.

Outsidere

I årets udgave af Paris-Nice finder vi endnu en stærk danske rytter med vinderchancer i form af Mattias Skjelmose. Han har haft en glimrende sæsonstart i 2023 med to sejre og hele syv top ti-placeringer fordelt på ti løbsdage. Dermed er han bestemt en rytter, som der skal holdes øje med. Han er god til at positionere sig i feltet, hvilket bliver vitalt, hvis der kommer sidevind. Her vil han også blive støttet af en ligeledes formstærk Mads Pedersen.

Der er også den tidligere Vuelta-vinder Simon Yates. Han gjorde det forrygende i dette løb sidste år. Her blev det til en fornem etapesejr på sidste etape. Yates var desuden tæt på at kuppe Roglič i klassementet. Wout van Aert fik dog reddet sloveneren i det samlede klassement.

Som i Touren har Paris-Nice de sidste årtier gennemgået en fransk sejrstørke. Vi skal tilbage til 1997 for at finde seneste hjemmesejr, da Laurent Jalabert sejrede. Hvis vi skal have en fransk vinder i år, så ligner David Gaudu bedste bud. FDJ-kaptajnen har fået en solid start på sæsonen. Det er dog svært at se, hvordan han skal slå de to storfavoritter. Det samme gælder de to øvrige franske kandidater Romain Bardet og Kevin Vauqelin.

Til slut må heller ikke helt glemme den dobbelte vinder af løbet, Maximilian Schachmann. Vi har dog svært ved at se ham for alvor true Vingegaard og Pogacar på de sidste to hårde etaper.

Paris-Nice: Bookmakere

Der er endnu ikke odds på Paris-Nice hos samtlige bookmakere, men vi vil opdaterer optakten løbende med friske odds. Du vil finde det største spiludvalg på Paris-Nice hos bookmakere som Bet365, Unibet og Nordicbet.

Det gælder odds på vinderen af løbet såvel som odds på de enkelte etaper. Derudover vil man hver dag også kunne finde head to head odds på dagens etape.

Danske Spil vil også melde sig på banen. Her vil man kunne finde odds, der i højere grad er øremærket det danske marked og vi skal især holde øje med Jonas Vingegaard-specials.

Head2Head: Vingegaard mod Podacar

Højeste odds Bookmaker
Jonas Vingegaard 1,75
Tadej Pogačar 2,00

H2H: 1.etape Højeste odds Bookmaker
Jonas Vingegaard 1,40
Simon Yates 2,00

Paris-Nice ruten 2023

Dette års Paris-Nice (5. til den 12. marts) starter med to etaper, som køres i terræn, som ikke bør volde favoritterne besvær.

Derefter venter den vigtige og potentielt afgørende holdtidskørsel på 3. etape, som køres tirsdag den 7. marts.

På 4. etape ser vi endelig favoritterne mand mod mand, når der er opløb på kategori 1-stigningen La Loge des Gardes.

Løbets 5. etape er den længste med 212.5 km og det flade terræn gør, at her forventes det at blive en etape med sprinterne i hovedrollen.

På dag 6 skal rytterne ud på den knap 200 km-etape i bjerg-terræn. Det kan let tænkes at blive en dag, hvor et udbrud får chancen for køre om sejren, mens kaptajnerne sparer på krudtet.

Det kan være en god taktik for. der kan blive brug for kræfterne på syvende etape; lørdag den 11 marts. Den har en giftig afslutning med den 15,7 kilometer lange kategori 1-stigning Col de la Couillole. Mange husker måske, at det var her Richie Porte sejrede i 2017 foran Alberto Contador.

Til slut venter den ikoniske 8. etape på 117,5 km med start og mål i Nice. Det er en dag, hvor der virkelig kan ske ting og sager. Det går op og ned hele dagen, men det vil formentlig være på dagens sidste stigning, Paris-Nice-klassikeren Col d’Eze, at slaget skal slås.

Fra toppen af Col d’Eze er der 15,3 kilometer til mål, som ofte byder på vild jagt ned mod målstregen i Nice.

Etaperne

1. La Verrière > La Verrière, 169.5 km. Kuperet.

2. Bazainville > Fontainebleau, 164 km. Flad.

3. Dampierre-en-Burly > Dampierre-en-Burly , 32.2 km. Holdtidskørsel.

4. Saint-Amand-Montrond > La Loge des Gardes , 165 km. Flad, men med stigning mod mål

5. Saint-Symphorien-sur-Coise > Saint-Paul-Trois-Châteaux, 212,5 km. Flad.

6. Tourves > La Colle-sur-Loup, 197,5 km. Kuperet.

7. Nice > Col de la Couillole , 143 km. Bjergetape.

8. Nice til Nice, 117,5 km. Bjergetape.

Paris-Nice odds: Vejret

Foruden ruten er vejret også en væsentlig faktor, når det gælder odds på cykling. Paris-Nice har kælenavnet ”Løbet mod Solen.” Som navnet antyder, kan vejret ofte være lidt gråt på de første par etaper. Dertil kommer, at der kan komme etaper, hvor vinden spiller en rolle. Det gælder især, hvis der står sidevind på menuen.

Her er der ryttere, som er bedre til at sidde godt placeret end andre. Pogačar er eksempelvis god til det. Jonas Vingegaard er bestemt heller ikke dårlig, og hans hold vil kunne støtte ham. Danske Mattias Skjelmose er også dygtig til sidevind, og han har Mads Pedersen ved sin side. Simon Yates er et eksempel på en rytter, som kan risikere at smide det hele i sidevinden. Briten er ikke glad for at sidde fremme i feltet, og det kan koste, hvis et hold blæser til angreb.

Paris-Nice live odds

Cykling er en dynamisk sport, hvor løbsbilledet konstant ændrer sig. Det gør, at live odds er særligt relevant, når det kommer til odds på cykling.

Et godt eksempel er ved odds på en Paris-Nice-etapevinder. Hvilke ryttere har gode ben på etapen? Hvem er stærkeste sprinter, hvis feltet kommer samlet i mål? Skulle der kommer et lovende udbrud afsted, vil det straks påvirke bookmakernes liveodds på vinderen af Paris-Nice-etapen. Det er også en god metode, hvormed man lige kan give sig tid til at se rytterne an.

Det handler om dog at slå til på det tidspunkt, hvor det udsete liveodds er mest favorabelt og indeholder mest værdi.

De seneste ti Paris-Nice vindere

2022: Primož Roglič
2021: Maximilian Schachmann
2020: Maximilian Schachmann
2019: Egan Bernal
2018: Marc Soler
2017: Sergio Henao
2016: Geraint Thomas
2015: Richie Porte
2014: Carlos Betancur
2013: Richie Porte

Danske etapesejre i Paris-Nice

2022: Mads Pedersen, 3. etape
2021: Magnus Cort, 8. etape
2020: Søren Kragh Andersen, 4. etape (enkeltstart)
2019: Magnus Cort, 4. etape
2000: Bo Hamburger, 3. etape
1988: Søren Lilholt, 2. etape
1986: Jørgen V. Pedersen, 6. etape
1973: Leif Mortensen, 5. etape
1970: Ole Ritter, 2. etape

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvor kan jeg se Paris-Nice 2023?
Paris-Nice 2023 kan følges på TV2 Sport og Eurosport 1. Løbet kan desuden livestreames med TV2 Play, Discovery+ og Eurosport Player.

🔎 Hvornår starter Paris-Nice 2023?
Paris-Nice 2023 starter søndag den 5. marts i La Verrière. Derfra går turen mod Nice, hvor løbet slutter søndag den 12. marts.

🔎 Hvor kan jeg oddse på Paris-Nice?
Du finder Paris-Nice odds hos en række bookmakere som Bet365, Danske Spil, Unibet og Nordicbet. Her kan du sætte væddemål på bl.a samlet vinder, etapevinder og der er også mulighed for at livebette undervejs i etaperne.

Paris-Nice 2023

Der bliver i alt kørt otte etaper fra den 5. til den 12. marts

Sidste års Top 3:
Vinder: Primoz Roglic
2. plads: Simon Yates
3. plads: Daniel Martínez

Officielt website: www.paris-nice.fr

Kommentarer

Feedback