18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce
Opdateret

Wimbledon 2023: odds og optakt

Wimbledon 2023 nærmer sig. I denne optakt får du Wifmbledon odds 2023, spilforslag, spillergennemgang og en masse generel information om den engelske tennisturnering. Wimbledon 2023 varer fra mandag den 3.juli til søndag den 16. juli.

Af Klaus F

Der er igen i år én klar favorit hos mændene ved Wimbledon: Novak Djokovic er qua sine meritter ved Wimbledon manden, der skal besejres på det grønne underlag ved Wimbledon. Iga Swiatek deler favoritværdigheden hos kvinderne med den forsvarende mester Elena Rybakina. 

Odds på Wimbledon 2023

Her får du en komplet oversigt over de bedste odds på Wimbledon 2023. Oddsene fra bookmakerne viser os, at Novak Djokovic er forhåndsfavoritten hos herrerne. 

Wimbledon WTA odds 2023

På kvindesiden er det polske Iga Świątek, som løber med favoritværdigheden. 

Favoritterne ved Wimbledon i herresingle 2023

Vi skal have et lille kig på, hvem der er favorit til at vinde Wimbledon i herresingle 2023.

 1. Novak Djokovic. Serberen er af helt naturlige årsager den med størst chance for at vinde Wimbledon 2023. Det er han på grund af meritter ved turneringen samt det faktum, at han har vundet de fire sidste Wimbledon-turneringer. Formen er svær at måle på, da serberen ikke har spillet mange kampe på det seneste. Han plejer dog at finde momentum i løbet af turneringen. 
   
 2. Carlos Alcaraz er uprøvet på græs. Han har spillet seks turneringskampe på det hurtige underlag. Sidste år nåede han 4.runde ved Wimbledon, og spanieren bliver konstant bedre på græsset. Spørgsmålet er om den lange grussæson har tæret på Alcaraz.
   
 3. Matteo Berrettini vandt sidste sæson to græsturneringer i træk og var i finalen ved Wimbledon 2021. Desværre blev han ramt af Covid-19 dagen før turneringen Wimbledon 2022 skulle begynde. Selvom italieneren har været sløjt kørende i 2023 skal han qua sine meritter på græs være blandt de største favoritter. 

Outsiderne til at vinde mændenes Wimbledon 2023

Jeg har også kastet et blik på, hvem der er de mest interessante outsidere til at vinde Wimbledon 2023.

 1. Jannik Sinner slog Alcaraz ud af Wimbledon sidste år. Han var også oppe 2-0 i sæt over Novak Djokovic i kvartfinalen. Derfor skal den unge italiener være en stærk outsider til at gå hele vejen. Sinner har sin store serv, der genererer mange point på græs.
   
 2. Félix Auger-Aliassime kan spille på alle underlag. Canadieren skuffede sidste år på græs, men i 2021 var han i hhv. kvartfinale, semifinale og finale i de tre turneringer, der var på græs. Underlaget virker skræddersyet til Felix, der snart må vise omverdenen, hvorfor han er spået til at vinde flere Grand Slams. 
   
 3. Nick Kyrgios finalist fra 2022 skal selvfølgelig nævnes som en aspirant. Australierens potentiale er enormt. Selvom han ikke har spillet meget i 2023, så må man aldrig afskrive ham på græs. Kyrgios kan slå alle på en given dag, men han er ligesom resten af feltet afhængig af en serbisk off day for at kunne gå hele vejen. 

Spilforslag: vinder Wimbledon 2023

Der kommer spilforslag i ugen op til Wimbledon. 

Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365 

Favoritterne ved Wimbledon i damesingle 2023

De kaldes kvindernes svar på Big 3: 

Iga Swiatek, Elena Rybakina og Aryna Sabalenka. 

Iga Swiatek kræver ingen nærmere præsentation. Polakken har en klar suverænitet over resten af feltet. Den lille undtagelse hedder dog "græs", hvor hun ikke har demonstreret samme overlegenhed som på de andre underlag. Sidste år tabte Swiatek tidligt ved Wimbledon til Alice Cornet. 

Elena Rybakina er forsvarende mester. Den iskolde pige fra Kazakhstan udnyttede Ons Jabeur sammenbrud sidste år i finalen og tog karrierens første Grand Slam titel. Hun var i finalen i årets første Grand Slam i Melbourne i denne sæson. Derfor skal man regne med Rybakina langt fremme ved Wimbledon.

Aryna Sabalenka vandt Australian Open i år. Hun har en semifinale som bedste resultat ved Wimbledon. Hun har slået Iga Swiatek og står med bedre muligheder end nogensinde før årets mest prestigefulde turnering. 

Outsiderne til at vinde kvindernes Wimbledon 2023

1. Ons Jabeur skulle have vundet i 2022, hvor hun var oppe med sæt i finalen mod Rybakina. Tuneseren kunne have skrevet historie som den første afrikanske Grand Slam vinder nogensinde. Presset blev for stort. Hendes sæson har desværre været præget af skader i en grad, der gør, at hun "kun" hører til outsiderne. 

2. Petra Kvitova er tidligere dobbelt vinder af Wimbledon. Normalt en spiller, jeg har afskrevet, men tidligere i år vandt hun WTA Miami som er en af de allerstørste turneringer i løbet af sæsonen. Hvis tjekken finder det niveau, så kan hun godt gå hele vejen som i 2011 og 2014. 

3. Cori Gauff fik sit gennembrud ved netop Wimbledon i en alder af 15 år, hvor hun slog Venus Williams og nåede fjerde runde. Gauff har været i en Grand Slam-finale i Paris og modnes hele tiden. Den unge amerikaner er blandt de spillere, der kan udnytte en dårlig dag på kontoret hos Iga Świątek. 

Spilforslag: Vinder Wimbledon 2023 (kvinder)

Der kommer spilforslag i ugen op til Wimbledon.

Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365 

Danskere i Wimbledon 2023

Wimbledon er traditionelt ikke præget af store danske præstationer. Frederik Løchte Nielsen vandt godt nok i double med makkeren Jonathan Marray tilbage i 2012, men herudover er det sparsomt med store resultater på seniorniveau. Caroline Wozniackis bedste resultat i en ellers meget flot karriere var 4. runde; en præstation, hun opnåede hele seks gange. Hvis vi skruer tiden langt tilbage skal Kurt Nielsens to finalepladser i hhv. 1953 og 1955 nævnes. 

Til Wimbledon 2023 har vi på herresiden Holger Rune med. Vi har fokus på Holger Rune til årets tredje Grand Slam. Tenniseksperten Klaus F vil se på hans chancer på det grønne græs.

Holger Rune bliver igen udfordret af et underlag, hvor han har haft mindst succes. Det skal blive spændende at følge danskeren på græs, hvor han ikke har spillet mange kampe igennem sin karriere.

Holger er helt oppe på syvendepladsen på verdensranglisten, hviilket gør ham, med afstand, til den bedste danske herrespiller nogensinde. Indtil nu har karrierens højdepunkt været finalesejren over Novak Djokovic i Paris Masters tilbage i november 2022. 

Markedet er generelt blevet så begejstret for Holger Rune, at jeg ofte kigger modsat, når danskeren spiller. Det gælder også her ved Wimbledon 2023. Han er tydeligvis ikke akklimatiseret til græs endnu, og hans spil har bedre betingelser på andre underlag.

Det er dog ingen undskyldning for, at vi godt kan forvente et par sejre fra danskerens side. Jeg vil dog være varsom med at stille høje forventninger til Holger Rune, der primært har sit fokus på de andre underlag. 

Holger tabte sidste år mod Marcos Giron fra USA i tre sæt. Det var en skuffelse, men det viser også, at der lang vej for Holger, når det gælder Wimbledon. Det positive for Holger er, at der modsat French Open, ikke er nogle store forventninger til danskeren. Han har næsten alt at vinde. 

Clara Tauson skal efter et hårdt år forsøge sig at kvalificere sig til den fornemme turnering. Danskeren har vist et stort potentiale med titler på WTA-touren og flotte resultater i Grand Slams. Det er dog ligesom Holger Rune på græs, hvor hun er mest udfordret. 

Clara kæmper konstant med skader, men hvis hun får styr på dem kan vi måske igen i 2023 få to danskere at se ved årets Wimbledon turnering.

Clara Tauson har haft en svær sæson. Danskeren har ikke virket 100% skadesfri. Lige nu har danskeren en rangering, der medfører, at hun ligesom til French Open skal spille kvalifikation til Wimbledon. 

Clara har ligesom Holger Rune tre kampe i karrieren på græs og tre nederlag. Det har dog også skyldes lodtrækningsuheld og skader. I Wimbledon 2021 tabte hun til Barbora Krejcikova, der lige havdet vundet French Open nogle uger før. I 2022 blev hun skadet i kampen mod Hontama i første runde. 

Tauson har et powerspil, der sagtens kan gøre sig gældende på græs. Hvis hun først går igennem kvalifikationen og får momentum, så kan jeg sagtens se den unge dansker komme til minimum 3.runde. 

Wimbledon-vindere gennem tiden

Her får du en oversigt over de seneste ti års vindere af herre- og damesingle i Wimbledon. 

Herrer:
2012: Roger Federer (Schweiz)
2013: Andy Murray (Storbritannien)
2014: Novak Djokovic (Serbien)
2015: Novak Djokovic (Serbien)
2016: Andy Murray (Storbritannien)
2017: Roger Federer (Schweiz)
2018: Novak Djokovic (Serbien)
2019: Novak Djokovic (Serbien)
2020: Aflyst grundet COVID-19
2021: Novak Djokovic (Serbien)
2022: Novak Djokovic (Serbien)

Damer:
2012: Serena Williams (USA)
2013: Marion Bartoli (Frankrig)
2014: Petra Kvitová (Tjekkiet)
2015: Serena Williams (USA)
2016: Serena Williams (USA)
2017: Garbiñe Muguruza (Spanien)
2018: Angelique Kerber (Tyskland)
2019: Simona Halep (Rumænien)
2020: Aflyst grundet COVID-19
2021: Ashley Barty (Australien)
2022: Elena Rybakina (Kazakhstan)

Om Wimbledon: underlag, historie og tradition

Wimbledons magiske atmosfære nærmest oser ud af tv-skærmen, når topspillerne år efter år forsøger at trække det længste græsstrå og nå til tops i turneringen. Her vil vi tage et par hurtige spørgsmål og svar om Wimbledon, den magiske turnering.

Hvor gammel er Wimbledon-turneringen?
Wimbledon er verdens ældste tennisturnering. Den er blevet afholdt årligt siden 1877 og anses af de fleste indenfor tennisverden for værende den mest prestigefyldte turnering. 

Hvilket underlag spiller de på i Wimbledon?
Underlaget i Wimbledon er græs, og det har det altid været. Faktisk er Wimbledon den eneste af de fire store Grand Slam-turneringer, som endnu ikke har skiftet underlag i løbet af årene. 

Hvor stor er Centre Court?
Der er plads til 14.979 tilskuere på Centre Court, som er Wimbledons største bane. På anlægget er der desuden en Royal Box, som kongefamilien kan bruge. I 2009 blev der installeret et tag, som kan tages i brug ved aftenkampe eller ved regn. 

Hvor ligger Wimbledon?
Wimbledon er en bydel af London, placeret sydvest for centrum, hvorfor tennisstjerner og tennisturister ikke har langt ind til hovedstadens mylder.

Hvorfor spiser de jordbær med fløde til Wimbledon?
Det simple svar er, fordi det er lækkert. Så lækkert, at der hvert år bliver serveret cirka 140.000 portioner af retten til lækkersultne tilskuere. 

Hvor mange penge får man, hvis man vinder Wimbledon?
Wimbledon-arrangørerne har endnu ikke offentliggjort præmiepengene for dette års turnering. Vi kan dog berette, at sidste års vindere af Wimbledon kunne stikke 14,8 millioner kroner ned i lommen. Den tabende finalist måtte "nøjes" med 7,8 millioner kroner. 

Her får du en oversigt i runde tal:

 • Vinder: 14,8 millioner
 • 2.-plads: 7,8 millioner
 • Semifinalist: 4 millioner
 • Kvartfinalist: 2,6 millioner
 • 4. runde: 1,5 millioner
 • 3. runde: 1 million
 • 2. runde: 653.000
 • 1. runde: 417.000

Herudover hed det sig, at der var 4,1 millioner for at vinde en af doubleturneringerne samt 870.000 kroner for at vinde mix-doublen. 

Kommentarer

Feedback