18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Wimbledon 2022: odds og optakt

Kommentarer (57)

Klaus F er klar med en optakt til Wimbledon 2022. Her får du odds, spilforslag, gennemgang af spillerne og en masse generel information om Wimbledon. 

Af Klaus F

Overskrifterne står i kø, når mændene og kvinderne har det årlige møde i den mest prestigefyldte tennisturnering i verden. Hos kvinderne vil to spillere indtage hovedrollen. Iga Świątek for sin dominans på WTA-touren, der ikke er set lignende i mange år. Nærmest ikke siden den anden hovedperson var på sit højeste: Serena Williams er nemlig tilbage efter langvarig skade. 


Mændenes turnering vil dreje sig om kampen om titlen som den mest vindende spiller igennem tiden, når Rafael Nadal og Novak Djokovic krydser klinger på SW19. Presset er på Djokovic, der med 20 Grand Slams er to efter den spanske legende. 

I denne optakt får du Wimbledon-odds 2022. Du får også spilforslag, spillergennemgang og en masse generel information om den engelske tennisturnering. 

Wimbledon 2022 varer fra mandag den 27. juni til søndag den 10. juli.

Odds på Wimbledon 2022

Her får du en komplet oversigt over de bedste odds på Wimbledon 2022. Oddsene fra bookmakerne viser os, at Novak Djokovic er forhåndsfavoritten hos herrerne. 

Wimbledon 2022, mænd, vinder-odds Højeste odds Bookmaker
Novak Djokovic 1,80
Matteo Berrettini 7,70
Rafael Nadal 8,70
Carlos Alcaraz 10,75
Hubert Hurkacz 17,50
Félix Auger-Aliassime 18,00
Marin Čilić 26,00
Stefanos Tsitsipas 36,00
Casper Ruud 151,00
Holger Rune 201,00

På kvindesiden er det polske Iga Świątek, som løber med favoritværdigheden. 

Wimbledon 2022, kvinder, vinder-odds Højeste odds Bookmaker
Iga Świątek 2,60
Cori Gauff 12,00
Simona Halep 18,00
Ons Jabeur 18,25
Serena Williams 21,00 ​​​​​​​
Karolina Pliskova 26,00 ​​​​​​​
Belinda Bencic 31,00 ​​​​​​​
Angelique Kerber 31,00 ​​​​​​​
Amanda Anisimova 41,00 ​​​​​​​
Madison Keys 51,00

Odds på Wimbledon 2022 er fra tirsdag den 21. juni klokken 16.21. 

Bookmakernes Wimbledon 2022-vinderodds fortæller os, at Novak Djokovic er favorit til at vinde Wimbledon 2022 i herresingle. Bedste odds på serberen er 1,80 hos ComeOn. Er du mere til Rafael Nadal, får du odds 8,70 hos Marathonbet. 

Iga Świątek er bookmakernes favorit til at vinde Wimbledon 2022 i damesingle. Tror du på, at polakken kan hæve trofæet, er der odds 2,60 at hente hos Betfair.

Wimbledon-optakt: Hvem er favoritterne i herresingle 2022?

Vi skal have et lille kig på, hvem der er favorit til at vinde Wimbledon i herresingle 2022.

 1. Novak Djokovic. Serberen er af helt naturlige årsager den med størst chance for at vinde Wimbledon 2022. Det er han på grund af meritter ved turneringen samt det faktum, at han har vundet de tre sidste Wimbledon-turneringer. Djokovic er svær at måle på form, men fra turneringen i Rom, hvor han tog titlen, indtil kvartfinalen i French Open mod Nadal var han helt suveræn. Han har dog haft et svingende år, hvor han ikke har spillet meget.
   
 2. Matteo Berrettini. Italieneren har vundet to turneringer på græs i træk. Dette er dybt imponerende – især set i lyset af, at han grundet en skade har været ude af spillet siden marts. Det er ingen tilfældighed, at Berrettini er stærk på græs i år, da han også stod i finalen sidste år ved Wimbledon. Berrettini har en uhyggelig serv og kan maskere sin svaghed; baghånden på græs. 
   
 3. Rafael Nadal. Spanieren kommer ind til Wimbledon med den vigtige 22. Grand Slam i bagagen. Det er dog efterhånden mange år siden, at han har strøget til tops ved denne turnering. Dog skal vi ikke længere tilbage end til 2018, hvor han var få bolde fra en finaleplads efter en episk semifinale mod Djokovic. Nadal har spørgsmål om sin fod hængende over sig. Heldigvis har han ytret positive tilkendegivelser på det seneste om den fodskade, der senest tvang ham til at trække sig fra Rom. Derfor skal Nadal tages seriøst på anlægget ved SW19. 

Outsiderne til at vinde 

Jeg har også kastet et blik på, hvem der er de mest interessante outsidere til at vinde Wimbledon 2022.

 1. Hubert Hurkacz har lige vundet ATP-turneringen i Halle. Polakken sprudler af selvtillid og vandt sin femte finale i træk. Han var især skarp i tiebreaks mod Felix Auger-Aliassime og Nick Kyrgios, hvor han vandt fire ud af fire. Hurkacz kommer fra en semifinale fra sidste års Wimbledon, så han er ikke ubekendt med at præstere på det fineste anlæg i tennisverdenen. 
   
 2. Félix Auger-Aliassime er lige-ved-og-næsten-spilleren. I Australian Open var han en matchbold fra at slå Medvedev ud i semifinalen. I Paris var han et femte sæt fra at slå Nadal ud. Félix skal nok få sit gennembrud, og måske skal det være her, hvor han har været succesfuld før. Han har dog skuffet i opvarmningsturneringerne, men hans potentiale berettiger til en outsiderposition i feltet. 
   
 3. Carlos Alcaraz skal nævnes, selvom jeg ikke har ham som en personlig favorit på græs. Hans potentiale er dog indiskutabelt, og med de resultater, han har leveret i 2022-sæsonen, så skal han med blandt outsiderne. Alcaraz har alt, der skal til, for at gå hele vejen, undtagen erfaringen. Og den var en relevant mangel ved French Open, hvor han skulle agere i en helt ny ramme med forventninger og bedst-af-fem-sæts-kampe på stribe. Han dumpede den test, men kommer frisk til Wimbledon, da han ikke har spillet siden Paris. Måske hjælper det den unge spanske komet. 

Holger Rune i Wimbledon 2022

Markedet er generelt blevet så begejstret for Holger Rune, at jeg ofte kigger modsat, når danskeren spiller. Det gælder også her ved Wimbledon 2022. Han er tydeligvis ikke akklimatiseret til græs endnu, og hans spil har bedre betingelser på andre underlag.

Det er dog ingen undskyldning for, at vi godt kan forvente et par sejre fra danskerens side. Jeg vil dog være varsom med at stille høje forventninger til Holger Rune, der allerede nu har opnået mere, end de fleste kunne drømme om. Spørgsmålet er, hvordan hele French Open-oplevelsen har sat sig i danskeren. Bliver det en kickstart til noget større, eller kommer der en negativ reaktion i form af noget mental træthed?   

I min bog har Holger Rune alt at vinde på Wimbledons anlæg i år qua hans manglende mereitter på græs. Jeg vil derfor først begynde at stille større krav til den temperamentsfulde dansker, når hard court-sæsonen begynder i USA om en måneds tid. 

Spilforslag: vinder Wimbledon 2022

Jeg har fundet et spilforslag til vinderen af Wimbledon 2022. Pilen peger mod en, der er meget vant med at stå øverst på skamlen i denne engelske tennisturnering. 

Novak Djokovic til at vinde Wimbledon til odds 1,87

Det føles helt rigtigt, at Djokovic vil komme ud som en sulten løve efter et stort bytte. Især udtalelserne fra Ivanisevic tyder på, at der skal gøres et regnskab op med Nadal. 

Han har vundet Wimbledon de sidste tre gange, turneringen er blevet afholdt. Især sidste år var det i dominerende stil. 

Modstanden er ikke på samme niveau som de andre år, hvor man havde en Roger Federer på højt niveau og en 100 procent fit Nadal. Der mangler generelt noget opposition hos mændene, hvor Zverev er ude med skade, og Medvedev ikke må deltage. 

Wimbledon i år betyder alt for ham, hvis han skal nå Grand Slam-rekorden. Den sult og motivation plejer at være garanti for en stærk præstation fra Djokovic. 

Betværdi: 112 %

OBS: Du kan se Klaus' statistik over hans vinderspil nederst i optakten. Klaus F har ikke mindst ramt odds 21 på Hugo Humbert som vinder af ATP Antwerpen 2020 og odds 11 på Daria Kasatkina som vinder af WTA Skt. Petersborg 2021. 

Jeg har desuden endnu et spilforslag til, hvem der vinder Wimbledon 2022. Her håber jeg på italiensk succes med dette spilforslag: 

Matteo Berrettini til at vinde Wimbledon til odds 7,00 hos Unibet**

Man kan tikke de vigtigste ting af, når det kommer til at kunne gå hele vejen i en Grand Slam, for Berrettini:

- med to titler på græs i år er formen i top

- erfaringen med sidste års finale mod Djokovic skal give ham noget på det psykologiske plan

- generelt er hans topniveau helt oppe omkring top-3 i verden på græs

- Berrettini er en af de mentalt stærkeste på ATP-touren. Han er uhyggelig i pressede situationer

Betværdi: 112 %

Wimbledon-optakt: Iga Świątek favorit i damesingle 2022

Turneringen har modsat mændene haft mange overraskende vindere igennem det sidste årti, hvor spillere som Kerber, Muguruza og Bartoli har overrasket markedet. Williams-søstrene har dog taget deres tørn på titelfronten, og suveræne Ashleigh Barty vandt sidste år. 

I år er dog ikke helt, som det plejer, da der siden French Open har været en storfavorit i kvindernes marked. Polske Iga Świątek har vundet 35 kampe i træk, hvilket er helt ekstremt. Det minder gevaldigt meget om den winning streak, som Serena Williams var på i 2013, hvor amerikaneren havde vundet 34 kampe i træk. I den 35. kamp, som var i Wimbledons 4. runde, tabte hun helt sensationelt mod Sabine Lisicki. Måske er dette en advarsel til Iga Świątek. 

Hvorom alting er, så er der Iga Świątek, og så er der resten af feltet. Favoritværdigheden er dog ikke lige så ekstrem som ved French Open – faktisk et stykke fra. Og det er der en logisk grund til: Świątek er på ingen måde en dominerende force på græs som på grus. Świątek har syv sejre på græs i karrieren og en 4. runde ved Wimbledon som bedste resultat.

Alligevel er hun storfavorit, hvilket igen også skyldes den manglende opposition i kvindetennis i øjeblikket. Der er ikke nogen spiller, der kontinuerligt præsterer på et højt niveau udover polakken.

Jeg ved dog allerede nu, at der ikke kommer et spilforslag på Świątek – dertil mangler hun nogle flere meritter på græs, og hun kommer ind til Wimbledon 2022 uden kampe på græs i denne sæson.

Den farlige trio

Ligesom ved mændene tager jeg også et kig på outsiderne til at vinde kvindernes Wimbledon 2022. 

1. Simona Halep har slået selveste Serena Williams i finalen ved Wimbledon. Rumæneren har vist godt spil på det seneste på græs. Hun har generelt haft et problem med at blive slået igennem på hard court og grus, men på græs får hun selv noget fart foræret af banerne, hvilket er gavnligt for hendes stil. 

2. Ons Jabeur er en gave til kvindesporten. Hun er en tekniker med en stor værktøjskasse og et sundt mindset. Tuneseren kan få de fleste spillere ud af rytmen med sit drilske spil, og så er hun en stærk kapacitet på græs. Jabeur kommer med en titel fra Berlin i bagagen. 

3. Cori Gauff fik sit gennembrud ved netop Wimbledon i en alder af 15 år, hvor hun slog Venus Williams og nåede fjerde runde. Gauff har lige været i en Grand Slam-finale i Paris og modnes hele tiden. Den unge amerikaner er blandt de spillere, der kan udnytte en dårlig dag på kontoret hos Iga Świątek. 

Clara Tauson i Wimbledon 2022

Danske Clara Tauson fik debut i Australian Open tilbage i januar. Her gjorde hun det mere end hæderligt, da hun nåede til tredje runde, hvor hun røg ud mod Danielle Collins, som senere tabte finalen. 

19-årige Clara Tauson gjorde sig også positivt bemærket ved Qatar Open. Ved den lejlighed slog hun OL-vinderen Belinde Bencic, men led herefter nederlag til Paula Badosa i anden runde. 

Desværre har danskeren været lidt plaget af skader i sæsonen, og hun har således ikke spillet siden april. Efter at have meldt afbud til hele to opvarmningsturneringer kan det meget vel betyde, at Clara Tauson ikke stiller til start ved Wimbledon 2022. Dette er dog endnu ikke bekræftet. 

Skulle hun stille til start, kan hun meget vel få det svært, da kampformen alt andet lige må være dårlig. 

Spilforslag: Vinder Wimbledon 2022 (kvinder)

Denne fantastiske spiller fortjener et spilforslag som vinder af Wimbledon 2022: 

Ons Jabeur til at vinde Wimbledon til odds 15,00 hos Bet365*

Jabeur har måske det højeste topniveau på græs hos kvinderne i øjeblikket, hvilket hun viste i Berlin, da hun vandt titlen. Tuneseren fik sin første og største titel med Masters 1000-sejren i Madrid i år, hvilket er endnu en milepæl for den progressive spiller.

Hun kunne desværre ikke stå for presset ved French Open for en måneds tid siden, men det bør være fortid nu. Forventningerne var dengang skyhøje efter Masters-turneringerne i Rom og Madrid. Hun har forhåbentlig lært af den oplevelse.

Jabeur har flere titler på græs og har været i kvartfinalen ved Wimbledon. Jeg tror, at hun er klar til at tage næste skridt nu. 

Betværdi: 112,5 %

Som det var tilfældet med mændene, har jeg også to spilforslag til kvindernes Wimbledon. Her er mit langskud til kvindernes turnering: 

Belinda Bencic til at vinde Wimbledon til odds 21,00 hos Bet365* 

Bencic har nok altid været typen, hvor det har været lige ved og næsten. Det ændrede sig imidlertid sidste år, da hun vandt OL-guld i Tokyo. 

Formen er perfekt timet for den 25-årige schweizer, der med 53 sejre på græs i løbet af karrieren er en af dem i feltet med flest meritter på underlaget. En finale i Berlin i sidste uge beskriver meget godt, hvor hun står formmæssigt. 

Bencic måtte desværre trække sig fra Berlin grundet en skade i foden. Jeg regner ikke med, at hun stiller op ved Wimbledon, hvis ikke hun er skadefri. 

Betværdi: 105 %

Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365 

Regnskab:
Spil i alt: 118
Vundne spil: 21
Tabte spil: 97
Profit: 11,74
Tilbagebetalingsprocent: 110

Danskere i Wimbledon 2022

Wimbledon er traditionelt ikke præget af store danske præstationer. Frederik Løchte Nielsen vandt godt nok i double med makkeren Jonathan Marray tilbage i 2012, men herudover er det sparsomt med store resultater på seniorniveau. Caroline Wozniackis bedste resultat i en ellers meget flot karriere var 4. runde; en præstation, hun opnåede hele seks gange. 

Til Wimbledon 2022 har vi på herresiden Holger Rune med. Den 19-årige dansker vandt for nyligt sin første ATP-titel. Det gjorde han, da han strøg til tops i BMW Open i München. Desværre var det på en lidt kedelig baggrund, da hans finalemodstander måtte trække sig med brystsmerter. 

I maj gik turen til French Open, hvor Rune deltog i sin blot tredje Grand Slam-turnering. Det gik forrygende, da danskeren nåede hele vejen til kvartfinalen, hvor norske Casper Ruud var en tand for stærk. Undervejs havde Holger Rune blandt andre slået 14.-seedede Denis Shapovalov og fjerdeseedede Stefanos Tsitsipas ud.

De gode præstationer betyder, at Holger Rune p.t. befinder sig som nummer 29 på verdensranglisten. Det er det bedste nogensinde for en dansk herresinglespiller. Wimbledon 2022 bliver danskerens første deltagelse i turneringen. 

Foruden Holger Rune er der også et p.t. spinkelt håb om at se Clara Tauson til Wimbledon 2022. Den ligeledes 19-årige dansker fik sin Australian Open-debut i år. Her nåede hun til tredje runde, hvor hun tabte til turneringens senere tabende finalist, Danielle Collins. 

Ved Qatar Open slog hun OL-vinderen Belinda Bencic i første runde, inden hun herefter røg ud til tredjeseedede Paula Badosa. 

Sæsonen har desværre været lidt skæmmet af en rygskade, der holdt hende ude af French Open. Denne skade kan meget vel betyde, at vi formentlig kun kommer til at se én fremfor to danskere til Wimbledon 2022. 

Om Wimbledon: underlag, historie og tradition

Wimbledons magiske atmosfære nærmest oser ud af tv-skærmen, når topspillerne år efter år forsøger at trække det længste græsstrå og nå til tops i turneringen. 

Her vil vi tage et par hurtige spørgsmål og svar om Wimbledon, den magiske turnering.

 • Hvor gammel er Wimbledon-turneringen?

Wimbledon er verdens ældste tennisturnering. Den er blevet afholdt årligt siden 1877 og anses af de fleste indenfor tennisverden for værende den mest prestigefyldte turnering. 

 • Hvilket underlag spiller de på i Wimbledon?

Underlaget i Wimbledon er græs, og det har det altid været. Faktisk er Wimbledon den eneste af de fire store Grand Slam-turneringer, som endnu ikke har skiftet underlag i løbet af årene. 

 • Hvor stor er Centre Court?

Der er plads til 14.979 tilskuere på Centre Court, som er Wimbledons største bane. På anlægget er der desuden en Royal Box, som kongefamilien kan bruge. I 2009 blev der installeret et tag, som kan tages i brug ved aftenkampe eller ved regn. 

 • Hvor ligger Wimbledon?

Wimbledon er en bydel af London, placeret sydvest for centrum, hvorfor tennisstjerner og tennisturister ikke har langt ind til hovedstadens mylder.

 • Hvorfor spiser de jordbær med fløde til Wimbledon?

Det simple svar er, fordi det er lækkert. Så lækkert, at der hvert år bliver serveret cirka 140.000 portioner af retten til lækkersultne tilskuere. 

 • Hvor mange penge får man, hvis man vinder Wimbledon?

Wimbledon-arrangørerne har endnu ikke offentliggjort præmiepengene for dette års turnering. Vi kan dog berette, at sidste års vindere af Wimbledon kunne stikke 14,8 millioner kroner ned i lommen. Den tabende finalist måtte "nøjes" med 7,8 millioner kroner. 

Her får du en oversigt i runde tal:

 • Vinder: 14,8 millioner
 • 2.-plads: 7,8 millioner
 • Semifinalist: 4 millioner
 • Kvartfinalist: 2,6 millioner
 • 4. runde: 1,5 millioner
 • 3. runde: 1 million
 • 2. runde: 653.000
 • 1. runde: 417.000

Herudover hed det sig, at der var 4,1 millioner for at vinde en af doubleturneringerne samt 870.000 kroner for at vinde mix-doublen. 

Wimbledon-vindere gennem tiden

Her får du en oversigt over de seneste ti års vindere af herre- og damesingle i Wimbledon. 

Herrer:
2012: Roger Federer (Schweiz)
2013: Andy Murray (Storbritannien)
2014: Novak Djokovic (Serbien)
2015: Novak Djokovic (Serbien)
2016: Andy Murray (Storbritannien)
2017: Roger Federer (Schweiz)
2018: Novak Djokovic (Serbien)
2019: Novak Djokovic (Serbien)
2020: Aflyst grundet COVID-19
2021: Novak Djokovic (Serbien)

Damer:
2012: Serena Williams (USA)
2013: Marion Bartoli (Frankrig)
2014: Petra Kvitová (Tjekkiet)
2015: Serena Williams (USA)
2016: Serena Williams (USA)
2017: Garbiñe Muguruza (Spanien)
2018: Angelique Kerber (Tyskland)
2019: Simona Halep (Rumænien)
2020: Aflyst grundet COVID-19
2021: Ashley Barty (Australien)

Kommentarer

Feedback