18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

Australian Open Odds: Hvem vinder Australian Open 2024?

Opdateret
Klaus FEkspert Klaus F
Tidligere tennisspiller med en livslang interesse for tennis og sportsbetting.
Vis mere
Vis mindre
Kommentarer (94)

Jannik Sinner vinder Australian Open 2025 med en sejr i fem sæt over Daniil Medvedev. Hos kvinderne vandt Aryna Sabalenka i finalen over Qinwen Zheng i to sæt. Sinner vandt en Grand Slam for første gang, mens Sabalenka forsvarede titlen fra sidste år. 

Australian Open odds - mænd 2025

Novak Djokovic er favorit ved Australian Open 2025. 

Spil på Australian Open hos bet365

Australian Open 2025 (herrer)

Australian Open for mændene er en turnering, hvor favoritterne vinder titlen. Én gang siden 2005 har en spiller uden for Big 4 vundet i Melbourne. Det var, da Stan Wawrinka vandt over en rygskadet Nadal i finalen i 2014. Når man samtidig laver en statistik på, hvor meget gevinst man havde fået ved at have spillet underdogs de sidste ti år i Grand Slams, er billedet tydeligt: Det giver generelt et stort minus at spille underdogs ved Grand Slams.

The Happy Slam bliver Australian Open kaldt. Spillerne kommer friske og klar til en ny sæson og altid i fremragende vejr med masser af liv på lægterne. Det er ikke den mest prestigefyldte Grand Slam for spillerne, men det er den, de nyder at spille mest. 

Underlaget er blevet lavet hurtigere i de senere år og har overhalet US Open som det hurtigste underlag i en hard court Grand Slam. Der spilles på et Greenset underlag.

Med 10 titler, og status som forsvarende mester er Novak Djokovic overvældende favorit i Melbourne.Vi skal tilbage til 2011 for at finde et Australian Open, hvor Novak Djokovic ikke var favorit hos bookmakerne i årets første Grand Slam.

Se eventuelt vores oversigt over bookmaker bonusser.

Novak Djokovic - Favoritten ved Australian Open i herresingle 2025

Der er kun én favorit hos mændene ved Australian Open, og det er traditionen tro Novak Djokovic.

Spil på Djokovic ved Australian Open hos Unibet

Der kan skrives lange bøger om serberens præstationer i Melbourne igennem tiden. Det er blevet til 10 titler, og Djokovic har ikke tabt ved denne turnering siden 2018. Djokovic giver omkring odds 2 til at vinde, hvilket er det odds, han plejer at ligge i ved Australian Open. Giver det så anledning til et spil på eller imod den største spiller igennem tiden? 

I min bog ingen af delene. Jeg kan ikke tage én mand mod 127 andre til odds 2 i dette tilfælde. Især ikke set i lyset af Djokovic' alder, hvor potentielle skader spiller en større rolle. Serberen døjede med håndledsproblemer under United Cup, hvor han for første gang i seks år tabte på australsk jord. Jeg vil også tro, at Djokovic på et tidspunkt i turneringen kommer til at give over odds 2+ live i en kamp, og så er værdien på turneringsspillet væk.

Omvendt, tør jeg heller ikke spille under odds 2 på, at Djokovic ikke vinder Australian Open. Dertil er han for dominerende. 3 ud af 4 Grand Slams i 2023 og en uhyggelig statistik i Melbourne taler for sig selv.

Denne turnering kan definere en hel sæson for Djokovic, derfor bliver det interessant at følge ham i Melbourne. 

Forfølgerne ved Australian Open 2024 (herresingle)


Carlos Alcaraz er den farligste spiller for Djokovic i Melbourne, hvis man skal tro på odds-markedet. Spanieren er en af de få spillere i feltet, der har slået Novak Djokovic i en Grand Slam finale. Den mentalitet, der skal til at slå Novak Djokovic i en Grand Slam har Carlos Alcaraz. Det er indiskutabelt den vigtigste evne i min optik. Hvis man kan besejre serberen i hans dagligstue (også kaldet Center Court ved Wimbledon) som Alcaraz gjorde i 2023, så kan man slå ham overalt. Måske lige med undtagelse af Rod Laver Arena ved Australian Open.

Det som taler imod Alcaraz er hans manglende meritter i Melbourne. Hans bedste resultat er en 3.runde. En af årsagerne til dette er, at Alcaraz ikke var med sidste år, og vel først blev en etableret verdensstjerne for et par år siden. Helt generelt er problemet for Alcaraz et bundniveau, der gør, at han kan tabe til flere spillere i Melbourne. 

Daniil Medvedev er medlem af samme klub som Alcaraz. De har begge slået Novak Djokovic i en Grand Slam finale. Russeren er farligst på hard court, hvor han har stået i fem Grand Slam finaler. To af dem i Melbourne. Medvedev har formentlig stadigvæk et åbent sår fra den sidste finale i Melbourne, hvor han var oppe med 2-0 i sæt mod Nadal og 3-2 i tredje sæt og med tre breakbolde. Uanset fortidens traumer har Medvedev topniveauet og mentaliteten til at slå Djokovic og Alcaraz. 

Jannik Sinner skal vise tennisverdenen, at han kan konvertere sin succes fra Davis Cup og ATP Finals til Grand Slam. Italieneren har spillet til at være med på øverste hylde. Det beviste han i slutningen af 2023 sæsonen, hvor han vandt Davis Cup med Italien og nåede finalen ved ATP Finals. Sinner har slået både Novak Djokovic og Carlos Alcaraz i deres sidste indbyrdes møde. 

Problemet er hans skrøbelige fysik, der ofte kan bryde ned. Når man tænker på varmen i Melbourne og bedst af fem sæt, så kan jeg blive skeptisk ift. den rødhårede italiener. Sinners bedste resultat i Grand Slam er en semifinale ved Wimbledon. 

Outsiderne til at vinde Australian Open 2025

Jeg har også kastet et blik på, hvem der er de mest interessante outsidere til at vinde Australian Open:

Alexander Zverev vandt United Cup med Tyskland i sidste uge. En monumental præstation, hvor Zverev spillede en afgørende rolle. Tyskeren er altid farlig i Grand Slams uanset underlag. Zverev har været i semifinalen ved Australian Open i 2020, og han har presset Djokovic til det yderste i en kvartfinale i 2021.

Holger Rune går et spændende 2024 i møde. Danskeren har optimeret sit team, eksperimenterer med ny variation i sit spil og bliver mentalt stærkere dag for dag. Formpilen peger i den rigtige retning med en finale i Brisbane, der var opvarmningsturnering til Australian Open. Jeg er dog i tvivl om, at han besidder det nødvendige topniveau i Grand Slams til at gå hele vejen. Han er også udfordret på fysikken, hvor fem sæt i Melbournes hede er den ultimative test for kroppen. 

Mit bud på Holger Runes chancer: Dansk drømmelodtrækning. Rune bør gå et skridt videre i år og nå en kvartfinale. 

Du kan også livestreame Holgers Runen kampe.

Det er næsten selvpinere, at nævne Grigor Dimitrov som outsider. Den sympatiske mand fra Bulgarien har altid skuffet, når troen på ham var til stede. Men der er tre årsager til, at han skal med som outsider: Han vandt sin første titel i seks år, da han slog Holger Rune i finalen i Brisbane.

Han har haft sin bedste Grand Slam turnering i Melbourne, hvor han burde have besejret Nadal i semifinalen tilbage i 2017. Dimitrov har en ekstremt kompetent træner ved sin side i form af briten Jamie Delgado, der førte Andy Murray til tops. 
 

De flopper ved mændenes Australian Open 2025
 

Francis Tiafoe har stoppet samarbejdet med træner Wayne Ferreira. Et frugtbart samarbejde, der bragte ham i en US Open semifinale. Amerikaneren har ikke imponeret i en lang periode, og i Hong Kong tabte han til Shang i to sæt. Jeg ser ingen tegn på, at Tiafoe kommer langt Down under. 

Alex De Minaur stod for den største overskrift i United Cup, da han slog Novak Djokovic. Problemet for Minaur er hans manglende topniveau i Grand Slams. Han har aldrig kunnet leve helt op til forventningerne i Melbourne. Når han møder en spiller, der rammer alt på dagen, så slår han igennem den hurtige australier. Der er det hurtige Greenset underlag i Melbourne en kende for hurtigt til Minaur. 

Stefanos Tsitsipas har et imponerende CV i Melbourne. Grækeren har tre semifinaler og en finale i Australian Open i de sidste fem år. Det hjælper ham formentlig ikke tilstrækkeligt til at få ham ud af en monumental krise, der har stået på i lidt under et år. Hans relation til WTA-spilleren Paula Badosa virker også til at tære på grækerens koncentration på banen.

Spilforslag til Australian Open 2025 (mænd)

Mit spilforslag går med russeren, der var lige ved og næsten i Melbourne i 2022: 

Daniil Medvedev til at vinde mændenes Australian Open til odds 11,50 hos Betfair

Med to finaler i Melbourne har Medvedev det, der skal til for at gå hele vejen. Russeren stod med trofæet i hånden mod Nadal i 2022 men tabte på mirakuløs vis.

- Medvedev har klassen på hard court, hvor han tilhører top 3 i verden sammen med Alcaraz og Djokovic

- Lodtrækningen er god og især i de indledende kampe bør russeren ikke få problemer

- Medvedev er en af de få spillere, der har slået Novak Djokovic og Carlos Alcaraz i Grand Slam

- Historikken taler for, at Medvedev spiller godt i begyndelsen af sæsonen og i Australian Open

Betværdi: 115%

Australian Open odds - kvinder

Bookmakerne peger på Iga Świątek som favorit til at vinde kvindernes Australian Open 2025.

Spil på Australian Open hos Cashpoint

Australian Open 2025 (kvinder)

Australian Open for kvinderne vindes også sjældent af en stor underdog. Bortset fra Sofia Kenin tilbage i 2020, så er det store navne som Barty, Osaka og Sabalenka, der har vundet i de senere år i Australien.

Men hvor mændenes turnering konsekvent vindes af én spiller, så har kvinderne haft fem forskellige vindere i de sidste seks år. 

Aryna Sabalenka er forsvarende mester, men det er Iga Swiatek bookmakerne har som favorit. 

Favoritterne ved Australian Open 2025 (damesingle) 

Her vil jeg lige hurtigt kaste et lys over de største favoritter hos damerne, hvor der er dannet en ny Big 4: 

Iga Swiatek er favorit i alle Grand Slams, hun deltager i. Polakken har dog aldrig vundet i Melbourne, hvilket skal være en ekstra motivation for verdensetteren. Swiatek har tabt tre gange i 4.runde, mens hun har en semifinale fra 2022 som bedste resultat. Underlaget er måske for hurtigt for Swiatek, der gerne vil have tiden i sine slag. Hendes høje bundniveau i Grand Slams berettiger dog til en favoritværdighed. 

Den forsvarende mester Aryna Sabalenka er lige i hælene på Swiatek. Hviderusseren vandt sin første og eneste Grand Slam i Melbourne sidste år. Med den sejr ville man formode alle hendes indre dæmoner ville forsvinde, og hun kunne spille med mere selvtilid. Men Sabalenka er efterfølgende brudt ned nogle gange i store kampe i Grand Slams, derfor tøver jeg med at anbefale et spil på verdens nummer 2. 

Jelena Rybakina spillede fremragende i Brisbane i årets første turnering. Hun afgav fem partier som det højeste i en kamp. Helt uhyggelig dominans fra Rybakina, der skriver sig ind blandt de helt varme favoritter i Melbourne. Hun skal forsvare en finaleplads fra Melbourne sidste år. Det er ingen tvivl om, at hun er den mest formstærke spiller i øjeblikket.

Coco Gauff kandiderer til endnu en Grand Slam. Amerikaneren fik træner Brad Gilbert ind i sin fold henover sommeren 2023, hvor han arbejdede på hendes mentale tilgang. Det profitterede Gauff af med det samme og vandt US Open. Gauff har ligesom Rybakina også vundet en opvarmningsturnering til Australian Open i år. 

Spil på Big 4 i Australian Open hos Betfair

Outsiderne ved kvindernes Australian Open 2025

Naomi Osaka har vundet Down under to gange. Japaneren, der har været ude september 2022 har gjort comeback i denne sæson. Det vil være sensationelt, hvis Osaka kan komme tilbage på sporet i en sådan grad, at hun kan vinde Australian Open. Man skal uanset form have respekt for den tidligere verdensetter. Osaka ved, hvad der skal til for at vinde en Grand Slam. 

Jessica Pegula er lig med stabilitet. Hun er kvindernes pendant til Andrey Rublev, hvor loftet for hendes niveau er en kvartfinale i Grand Slam. Der skal ske meget, hvis hun skal rykke på den parameter med det manglende topniveau imod de bedste. Pegula kan med den rette lodtrækning gå langt, men hun får brug for, at de store spillere ryger ud. 

Marketa Vondrousova vandt Wimbledon i 2023. Hun er iskold uanset kampens betydning. Tjekken kan også godt spille på hard court og har været i 3. og 4.runde ved Australian Open. En af gangene tog hun sæt fra Sabalenka. Det er ekstremt vigtigt at vide, at spillerne har et mindset til at vinde en Grand Slam - det har Vondrousova. 

De skuffer ved kvindernes Australian Open 2025

Ons Jabeur kommer sig nok aldrig over de to finalenederlag ved Wimbledon. Hun er mentalt en skygge af sig selv på banen, og Australian Open bliver ikke vendepunktet for den sympatiske tuneser. Dertil mangler hun selvtilliden i øjeblikket. 

Maria Sakkeri har potentialet til at vinde et af de store trofæer, men hun har ikke mentaliteten. Den rystende nervøse græker kan bryde sammen når som helst i pressede situationer og dem kommer der mange af i en Grand Slam. 

Emma Raducanu stod for en af de største overraskelser i tennishistorien, da hun vandt US Open i 2021. Briten har dog døjet med skader og et forventningspres lige siden. Nu prøver hun igen at komme tilbage, men hun har fået nogle mentale blokeringer, der formentlig sætter en stopper for hende tidligt i Melbourne. 

Caroline Wozniacki tilbage i Melbourne

Caroline Wozniacki er tilbage i byen, hvor hun vandt sin første og eneste Grand Slam i karrieren tilbage i 2018. Efter nogle års pause gjorde Wozniacki comeback i 2023 med blandet succes. Hun viste, at hun stadigvæk kan være med i verdenstoppen i tennis. Hun fandt også ud af, at der er langt op til den øverste del af WTA-touren, hvor navne som Swiatek og Sabalenka huserer. 

Caroline tabte ret klart i opvarmningsturneringen til Svitolina. Wozniacki fik sin sidste sejr den 1.september 2023 mod Jennifer Brady ved US Open.

I Auckland fik den danske Grand Slam vinder en lille skade i ryggen, der hæmmede hende i servebevægelsen. 

Mit bud på Wozniackis chancer: Wozniacki har fået en drømmelodtrækning. Den tidligere vinder af Australian Open møder Magda Linette i første runde, hvor hun er favorit. Caroline kan godt gå helt til 4.runde - måske endda kvartfinalen, hvor Gauff vil stoppe hende.

Clara Tauson med gode minder fra Australian Open

Clara Tauson havde et fornemt Australian Open i 2022, da hun var med sidste gang i turneringen. Danskeren slog Anett Kontaveit i 2.runde, hvilket var en stor sensation. I tredje runde tabte hun kun knebent 7-5 i tredje sæt til den senere finalist Danielle Collins. 

Det har dog været op ad bakke for Tauson stort set lige siden. Den hårdtslående dansker har været præget af skader, og selvtilliden er blevet ramt af den årsag.

Tauson har brug for en god lodtrækning, hvor hun får noget momentum og dermed kan tanke noget selvtillid. 

Mit bud på Tausons chancer: Tauson mod Greetje Minnen i 1.runde. Det er en god lodtrækning for Tauson, der er favorit i den kamp. Derefter kan den hedde Victoria Azarenka, der har vundet Australian Open to gange. Det bliver formentlig endestationen for Tauson.

Har du styr på Asian handicap? Klik på linket, og lær alt, hvad der er værd at vide om emnet. 

Spilforslag til Australien Open kvinder 2025

Mit spilforslag er stærkt influeret af lodtrækningen: 

Aryna Sabalenka til at vinde Australian Open hos kvinderne til odds 6,50 hos Nordicbet


Der er ingen tvivl om, at Sabalenka står tilbage som én af vinderne af lodtrækningen. Den øverste halvdel er brutal for Swiatek, der får en svær vej til finalen. 

- Sabalenka vandt Australian Open sidste år. Det skal give selvtillid at komme tilbage til Melbourne for hviderusseren

- Lodtrækningen er en gave sendt fra himlen som Sabalenka skal kunne udnytte

- Formen er på plads med en finale i Brisbane som opvarmning til Australian Open

- Hendes to farligste konkurrenter i form af Swiatek og Rybakina er i modsatte halvdel 

Betværdi: 110,5%

Se eventuelt BetXperts oversigt over alle ekspert tips.

Bookmakere med bedste odds på Australian Open

Det er ikke svært at finde en bookmaker med Australian Open odds, for stort set alle af markedets sportsbetting-portaler vil have odds på turneringen. Hos BetXpert vil du dog kunne få solide henvisninger og vejledning til de absolut bedste odds på Australian Open 2024. Hermed ikke kun ment de bookmakere, der leverer den højeste tilbagebetalingsprocent. Vores spileksperter forsøger også at være først på tasterne, når eventuelle bookmakere ligger skævt i forhold til vores spileksperters vurdering af kampoddsene.

Dyk ned i et hav af odds på Australian Open

Australian Open er uden sammenligning en af de største tennisturneringer i verden. Derfor dækkes den også ekstra bredt af markedets online bookmakere. Der udrulles et klart større udbud af oddsmarkeder på kampe fra Australian Opens end hvad der er tilfældet på almindelige WTA- og ATP-turneringer.

Det vil være muligt at foretage betting på Australian Open-kampenes populære hovedmarkeder som for eksempel kampvinder, antal sæt, sætvinder og sæthandicap-spil. Men der vil også være Australian Open odds på en lang række spændende undermarkeder som for eksempel antal esser i den respektive tenniskamp, antal dobbeltfejl, antal tiebreaks eller om herresingle-kampen går ud i fem sæt.

Store bookmakere som Bet365 og Unibet leverer op mod 75 forskellige oddsmarkeder på Australian Opens singlekampe hos herrerne og damerne. Der vil være mulighed for at foretage betting på forskellige oddsmarkeder inden for hvert sæt, hvert parti samt diverse odds specials på spillerpræstationer i kampen.

Udover prematch oddsmarkeder på Australian Open kampe, vil man også kunne foretage forskellige langtidsspil på bookmakernes Australian Opens-vinderspil. Her kan du eksempelvis spille på vinderen af Australian Open herresingle, damesingle, herredouble, damedouble eller mixed double. 

Australian Open livebetting

Markedets bookmakere nøjes naturligvis ikke kun med at udbyde prematch odds på Australian Open kampene. Der vil være et lige så stort udbud af live odds, når de forskellige kampe går i gang.

Skal du spille på Australian Open?

Det kræver ikke den store videnskab at foretage et væddemål på Australian Open, men det kan være en større opgave at skabe de optimale rammer for din Australian Open betting. Der findes dog heldigvis en håndfuld gode råd, man kan følge, for at skabe de bedste og mest gunstige rammer for at øge chancerne for succes med sin tennis betting. Af de væsentligste skal nævnes:

  • Sæt dig grundigt ind i de respektive tenniskampe ved eventuelt løbende at læse op på nyheder om spillerne. Sørg også for at se så mange kampe som overhovedet muligt, da dette er den bedste vej til at danne sig et solidt indblik i de forskellige spillere samt deres styrker og svagheder.
  • Benyt Betxperts eksperttips og kampanalyser. Hvis ikke som decideret grundlag for et væddemål, så eventuelt som sparring eller ekstra info til din egen viden og analyse. Læs også gerne BetXperts brugertips, da der også her kan gemme sig fantastisk info og viden fra nogle af vores tenniskyndige brugere.
  • Hold dig til singlevæddemål i Australian Open, hvis du vil øge dine chancer for gevinster. Jo flere tennisvæddemål, du føjer til din spillekupon, desto mindre sandsynlighed er der for, at du rammer plet.
  • Læg eventuelt et budget før Australian Open starter. Det er vigtigt, at man kun spiller for penge, man kan tåle at tabe. Læg derfor et fast beløb til side, som kan fungere som din bankroll under Australian Open-turneringen. Vig ikke fra denne aftale med dig selv.
  • Hold flere pauser i løbet af dagen, hvis du sidder klinet til skærmen og ser tennis odds fra middag til aften. Det gør altid godt at få frisk luft og slippe din betting, så du eventuelt kan vende tilbage med lidt friskere øjne.

FAQ om Australian Open

Her vil vi tage et par hurtige spørgsmål og svar om Australian Open:

Hvor kan jeg spille på Australian Open?

Hos Betxpert kan du finde de bookmakere, hvor du kan spille på Australian Open. 

Hvor finder jeg odds på turneringsvindere ved Australian Open?

Betxpert oversigt over de bookmakere, der udbyder vinderspil for både mænd og kvinder.

Hvem er favorit ved Australian Open (herrerne)?

Novak Djokovic er favorit til at vinde Australian Open i 2024.

Hvem er favorit ved Australian Open (kvinderne)?

På kvindesiden er det polske Iga Świątek, som løber med favoritværdigheden ved Australian Open i 2024.

Hvilket underlag spiller de på ved Australian Open?

Der spilles på hard court ved Australian Open. Der er forskellige versioner af hard court, og ved Australian Open er det et Greenset underlag, der er relativt hurtigt.

Seneste 10 vindere af Australian Open

Herrer:
2013: Novak Djokovic
2014: Stanislas Wawrinka
2015: Novak Djokovic
2016: Novak Djokovic
2017: Roger Federer
2018: Roger Federer
2019: Novak Djokovic
2020: Novak Djokovic
2021: Novak Djokovic
2022: Rafael Nadal
2023: Novak Djokovic

Damer:
2013: Victoria Azarenka
2014: Li Na
2015: Serena Williams
2016: Angelique Kerber
2017: Serena Williams
2018: Caroline Wozniacki
2019: Naomi Osaka
2020: Sofia Kenin
2021: Naomi Osaka
2022: Ashleigh Barty
2023: Aryna Sabalenka

Kommentarer

Feedback