18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Australian Open 2023: Odds og optakt til herrer og damer

Kommentarer (35)

Årets første Grand Slam begynder natten til mandag. Uheldigvis er turneringen blevet ramt af nogle afbud fra stjernespillere, men vores egen Holger Rune er med. Novak Djokovic og Iga Swiatek skal leve op til den enorme favoritværdighed, markedet har givet dem, og Klaus F ser efter interessante spilforslag.

For os danskere er Holger Rune hovednavnet, og danskeren er seedet ni. Det er næsten uvirkeligt, når man tænker på, hvor Rune var sidste år efter exit i 1. runde i Melbourne mod Kwon. Carlos Alcaraz har måttet melde afbud til Australian Open grundet en skade, han fik i en træningskamp.

Hos kvinderne må vi desværre undvære Clara Tauson, der igen er skadet. Der har også været afbud fra Naomi Osaka, hvilket er et monumentalt tab for turneringen. Melbourne må undvære den højest betalte kvindelige atlet i verden, der er gravid. 

Australian Open odds - mænd

Bookmakerne ser ikke overraskende Novak Djokovic som favorit til at vinde turneringen. Det vil i så fald blive hans tiende Australian Open-titel. 

Spil på Australian Open hos bet365

Australian Open 2023 (herrer)

Dette er en turnering, hvor favoritterne vinder titlen. Én gang siden 2005 har en spiller uden for Big 4 vundet i Melbourne. Det var, da Stan Wawrinka vandt over en rygskadet Nadal i finalen i 2014. Når man samtidig laver en statistik på, hvor meget gevinst man havde fået ved at have spillet underdogs de sidste ti år i Grand Slams, er billedet tydeligt: Det giver generelt et stort minus at spille underdogs ved Grand Slams.

The Happy Slam bliver Australian Open kaldt. Spillerne kommer friske og klar til en ny sæson og altid i fremragende vejr med masser af liv på lægterne. Det er ikke den mest prestigefyldte Grand Slam for spillerne, men det er den, de nyder at spille mest. 

Underlaget er gennem tiden blevet hurtigere og hurtigere, og det har skiftet status med US Open, der er blevet langsommere. Spillerne berettter også om "levende" bolde, der skal spilles med i år i Melbourne. 

Med ni titler og staus som forsvarende mester er Novak Djokovic overvældende favorit.

Se eventuelt vores oversigt over bookmaker bonusser.

Australian Open favoritter – herrer

Her tager jeg lige et hurtigt kigger på de største favoritter. Ikke overraskende er det Novak Djokovic, som er den største hos spiludbyderne. 

Novak Djokovic

Verdensranglistens nummer fem leder feltet an i Melbourne, hvilket han har gjort i en lang årrække nu. Serberen har sjældent været så stor favorit, men med Roger Federer ude af billedet og Rafael Nadal i horribel form giver det mening. 

Daniil Medvedev

Russeren er nærmeste forfølger. Han var under odds 1,10 til at vinde sidste år, da han i finalen smed en stor føring mod Nadal. Han har generelt et meget flot cv i Grand Slam-regi på hard court, der kun kan overgåes af Nadal og Djokovic. 

Taylor Fritz

Amerikaneren skal også nævnes, da han hele tiden flytter sit niveau. Sidste år med top-10 og kvalifikation til slutspillet. Dette krydret med en sejr over Rafael Nadal i Indian Wells. 

Stefanos Tsitsipas

Græske Tsitsipas spiller ofte godt i Melbourne, hvor han har slået Roger Federer. Han bør kunne nå langt. 

Félix Auger Aliassime

Félix Auger Aliassime kan ramme et uovervindeligt niveau ligesom i slutningen af 2022, hvor han vandt tre turneringer i træk. Også han har kvaliteterne til at nå langt i turneringen. 

Jeg har med vilje ikke nævnt Rafael Nadal, der har tabt de seneste seks ud af syv kampe. Spanieren virker ikke klar til at kunne gå hele vejen i Melbourne, men han har snydt os før. 

Varm velkomst til Novak Djokovic

Sidste år på denne tid blev Novak Djokovic sat ind på et immigrationshotel og efterfølgende skippet ud af landet. Det skyldtes vaccinationsreglerne i Australian, som serberen ikke levede op til i form af sin status som ikke-vaccineret. 

Nu er Djokovic tilbage, og i Adelaide fik han en stor velkomst fra det australske publikum. En del skyldes nok også, at der er mange serbere i landet, der var kommet for at se deres landsmand. 

Det ser ud til, at den gode stemning omkring Djokovic fortsætter, da turneringsdirektør for Australian Open, Craig Tiley, har udtalt, at man bliver fjernet fra anlægget, hvis man buher af serberen under hans kamp. Et drastisk tiltag, undertegnede ikke har hørt om før. 

Uanset buhen eller positive tilråb er serberen i fremragende form. Han vandt Adelaide og fik lige nøjagtig den kamp, han ønskede sig; en finale mod Sebastian Korda, hvor han stod med ryggen mod muren og reddede en matchbold imod sig, inden han løftede trofæet. 

Hvis der var én kamp, der skulle spilles for at redde undertegnedes liv, så ville jeg enten vælge Nadal på Roland Garros eller Djokovic i Melbourne. Med ni titler er serberen ganske simpelt suveræn i det australske, og han har ikke tabt på australsk territorium siden nederlaget til Hyong Chung i 2018 i Australian Open. 

Djokovic mod feltet er det mest ligeværdige match up, vi kan se frem til de næste 14 dage. Jeg har dog meget svært ved at finde et spilforslag frem på Djokovic til under odds 2 mod 127 andre spillere, og risiko for skade. Serberen har netop klaget over en skade i baglåret og afbrød sin træning for et par dage siden på Rod Laver Arena. 

Danskere i Australian Open 2023

Årets felt af danske tennisspillere ved Australian Open tæller desværre kun én af slagsen. Det er Holger Runes, som deltager i den store Grand Slam-turnering for 2. gang i karrierne. Første gang var i fjor, hvor han desværre røg ud allerede efter én kamp. Du kan læse mere om Holger Rune ved årets turnering i næste afsnit. 

Sidste år var der dobbelt så mange danskere i Australian Open. Her deltog Clara Tauson nemlig også. Ved den lejlighed nåede hun frem til 3. runde, inden hun måtte pakke rygsækken og rejse videre. Deltagelsen var den første af slagen i Australiens fornemmeste tennisturnering. 

Vi må håbe på lidt mere dansk medvind i turneringen i år. Særligt for Rune, der som bekendt kun nåede 1. runde i sidste år. 

Holger Rune ved Australian Open

Hvis Holger Rune kan stå for presset i de indledende runder, så kan der meget vel vente aftenkampe i Melbourne med en fyldt center court mod Nick Kyrgios og måske Novak Djokovic.

Danskeren skal dog forbi Filip Krajinovic i første runde, hvilket jeg vil kalde en god lodtrækning. Krajinovic har ikke vist noget længe og er langt fra den form, der engang bragte ham til finalen i Paris Masters. Krajinovic har aldrig vundet som underdog ved Australian Open. 

Dernæst kan Maxime Cressy eller Albert Ramos Vinolas vente. Der er Ramos klart at foretrække, da han mest udmærker sig på grus og ikke har våbnene til at slå Rune. Cressy er farlig – amerikaneren har et højt anlagt spil og giver med sit angribende spil og store serv ikke meget rytme til sine modstandere.

Hvis han kommer forbi den hurdle, venter Nick Kyrgios formentig, hvis australieren er fit. Derefter afhænger det af Kyrgios' spillehumør. Hvis han er inspireret og rammer topniveau, bliver det svært for Rune. 

Optakten fortsætter under billedetHolger Rune Australian Open 2023
Foto: JULIAN FINNEY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Skulle Rune komme til 4. runde, venter spillere som Andrey Rublev eller Daniel Evans formentlig. På det tidspunkt må danskeren have så meget momentum, at jeg vil gøre ham til favorit mod begge. Jeg tror personligt, at Rublev ligger godt til Rune, og danskeren har da også slået ham i sidste sæson. 

Derefter kan det blive Novak Djokovic, hvilket vil være en drømmekamp for Holger Rune, hvor han vil have alt at vinde. 

Ser man på danskerens odds, så siger det lidt om den respekt, der omkranser ham, at han giver odds 1,14 til at slå et etableret navn som Filip Krajinovic.

I vindermarkedet på bet365 ligger Holger Rune i odds 26, hvilket tilsvarer cirka 4 procent chance, og det virker meget fair. Markedet vurderer, at han har større chance for at vinde Australian Open i forhold til navne som Alexander Zverev (dog ikke helt fit endnu efter skade), Casper Ruud og Matteo Berrettini. 

Hvis du gerne vil se danskeren under Australian Open, er det blot at følge de simple trin i vores artikel: Livestream Holger Rune. 

Hævntørstig Medvedev

Da Daniil Medvedev tabte Australian Open-finalen til Rafael Nadal fra en vindende position 2-0 oppe i sæt og 3-2 i tredje sæt og 40-0 i Nadals serv, kom der nogle ar på sjælen, der prægede ham hele sæsonen. Han læste et brev op til pressemødet efter finalen om en knust drøm på baggrund af den massive støtte, Nadal fik i finalen, og det had, han følte, fra publikum på Rod Laver Arena den aften. 

Spørgsmålet er, om de ar på sjælen er væk. Medvedev har ikke været den samme siden, men han skal stadigvæk betragtes som førsteudfordrer til Novak Djokovic. Han er kommet i modsatte halvdel af serberen, hvilket han også udtalte var vitalt for hans chancer. 

I Adelaide, for en uges tid siden, tabte russeren til Djokovic i to klare sæt, så min teori er, at Medvedev skal håbe på serbisk exit, da jeg ikke ser ham vinde en finale over Djokovic. 

Spilforslag til Australian Open mænd

Jeg kan ikke gå med Djokovic til så lavt et odds, så jeg går med en amerikaner i rivende udvikling: 

Taylor Fritz til at vinde Australian Open til odds 31,00 hos Nordicbet*

Det bliver et langskud, men det er alle spil, der ikke sættes på Novak Djokovic:

- Taylor Fritz har sammen med sin træner Paul Annacone udviklet sig meget de seneste års tid. Han nåede sit mål om en top-10-placering og kvalifikation til slutspillet i 2022.

- Fritz vandt Indian Wells over Nadal i finalen i 2022, hvilket har bevist, at han kan konkurrere med de bedste i finaler

- Fritz var i fem sæt mod Novak Djokovic i 2021 i Australian Open. Serberen var ikke fit, men det er et tegn på, at Fritz evner at byde de bedste op til dans i Grand Slams

Betværdi: 124 %

Australian Open odds - kvinder

Bookmakerne peger på Iga Świątek som favorit til at vinde kvindernes Australian Open 2023.

Hvem vinder Australian Open – damer? Højeste odds Bookmaker
Iga Świątek 3,60
Aryna Sabalenka 8,50
Caroline García 13,00
Jessica Pegula 13,00
Coco Gauff 15,00
Maria Sakkari 34,00
Belinda Bencic 35,00

OBS: Odds på Australian Open er fra fredag den 13. januar klokken 09.59.

Spil på Australian Open hos Cashpoint

Australian Open 2023 kvinder

Det er en kende mere åbent i kvindernes turnering, hvor Iga Świątek har vist svagheder. Den dominerende polak har ellers overtaget herredømmet over WTA-touren, efter Ashleigh Barty stoppede sidste år, da hun vandt Australian Open. 

Modsat de andre Grand Slams hos kvinderne har Australian Open ikke budt på så mange overraskende vindere. Naomi Osaka og Ashleigh Barty har været favoritter de seneste år, hvor de vandt. Sofia Kenins titel i 2020 var en stor overraskelse som undtagelsen.

Modsat mændenes turnering kan man hos kvinderne nævne en 15-20 navne, der kan stå med trofæet om to ugers tid. Świątek er favoritten, men ryger hun, så bliver det pivåbent. 

Er du på udkig efter en bookmaker bonus? Klik på linket og se markedets bedste af slagsen. 

Australian Open favoritter – kvinder 

Her vil jeg lige hurtigt kaste et lys over de største favoritter hos damerne. Feltet ledes ikke overraskende af en polak. 

Iga Świątek

Hun er den naturlige favorit med to Grand Slam-titler i 2022 og et bizart topniveau foran resten af feltet. 

Aryna Sabalenka

Med en titel i bagagen og en sejr over Świątek ved slutspillet i 2022, så skal hun nu indfri forventningerne og nå blandt de sidste fire.

Caroline Garcia

Franskmanden har endelig fået forløst sit enorme potentiale. Andy Murray tweetede for en del år siden, at hun ville ende som nummer et i verden. Garcia er stærk på hard court og kunne godt gå hele vejen. 

Jessica Pegula

Den stabile amerikanske spiller, der bankede Świątek ved United Cup, er næsten altid garant for en kvartfinale i en Grand Slam. Hun er også kendt for at være begrænset, men måske har hun sprængt rammerne med sin sejr over Świątek. 

Coco Gauff

Også hun har vundet en titel i optakten til denne Grand Slam. Det skal heller ikke negligeres, selvom hun ikke mødte monumental modstand. Gauff har dog niveauet til at gå blandt de sidste i Melbourne. 

Nederlag kan motivere Świątek yderligere

Er det kritisk, at Świątek taber 2-6 2-6 til Pegula og får det største nederlag i flere år? Ikke hvis man dykker ned i nuancerne. Dette var i United Cup, hvor Polen ankom til Sydney, hvor USA havde spillet deres kampe. Det var et hurtigt underlag, og det blev indendørsbetingelser, da der var tag på stadion. Alt den tid, som Świątek normalt får på bolden, var taget væk fra hende. 
Jeg tror faktisk på, at dette her er med til at gøre hende endnu skarpere og sulten i Melbourne. 

Hvis man ser på de forskellige Grand Slams, er rækkefølgen, hvor hun har størst vinderchancer, French Open, US Open, Australian Open og Wimbledon. De lidt hurtigere baner i Melbourne kan godt komme til at drille polakken, men jeg mener stadigvæk, at hun er overvældende favorit –  dog ikke samme status som Novak Djokovic. 

Lodtrækningen er god for Świątek, der slipper for Pegula før en semifinale. Sabalenka,  der slog hende ved slutspillet, er i modsatte halvdel. Danielle Collins kan blive en drilsk modstander i 4. runde, men alt i alt bør verdensetteren være tilfreds med sin lodtrækning. 

Coco Gauff rører på sig

Det er et spørgsmål om tid, før Coco Gauff slår de bedste i verden. Tennisverdenen var helt forblændet af hendes præstation i Auckland, hvor hun vandt titlen uden at afgive sæt. Straks blev amerikaneren udråbt til førsteudfordrer til Iga Świątek, men ser man på modstanderne i Auckland, ser billedet anderledes ud. Gauff var ikke over odds 1,20 i en eneste kamp i Auckland. 

Man skal dog have respekt for en titel uanset, og Gauff var også i kvartfinalen ved US Open i New York tilbage i september. I Melbourne er hun er mest kendt for at have slået Naomi Osaka ud af Australian Open for tre år siden. 

Gauff har dog et problem: Hun står til Iga Świątek i kvartfinalen. 

Forvandlet Sabalenka 

Sidste år på denne tid var et sandt mareridt for Aryna Sabalenka, der lavede et tocifret antal dobbeltfejl i stort set hver eneste kamp. Sabalenka er kendt for en suspekt psyke – især på afgørende tidspunkter, hvor hun laver dobbeltfejl og ikke kan samle sig mentalt. 

Der er fremskridt på det paramter, og ved slutspillet holdt hun sammen på nerverne og stod for presset, da hun slog Świątek i semifinalen. Hun gik dog ikke hele vejen, da Caroline García slog hviderusseren i finalen. 

I år har hun allerede vundet en titel i Adelaide, hvilket var første gang siden maj 2021. Måske kan summen af sejren over Świątek ved slutspillet og titlen i Adelaide give et mentalt boost, der kan rykke hende et skridt videre. Hvis det er tilfældet, er hun førsteudfordrer til Świątek i Melbourne i min bog, men det er et stort "hvis." 

Har du styr på Asian handicap? Klik på linket, og lær alt, hvad der er værd at vide om emnet. 

Spilforslag til Australien Open kvinder

Jeg går med favoritten med dette spilforslag: 

Iga Świątek til at vinde Australian Open til odds 3,25 hos Unibet*

Ironisk nok er det nederlaget til Jessica Pegula, der har resulteret i værdi på Świątek i min bog. Markedet overreagerer efter min mening på et nederlag under omstændigheder/betingelser, der var imod verdensetteren.

- Świątek er milevidt foran feltet på mange parametre – Især på det mentale. Jeg vil godt se den spiller, der køligt går hen og server den hjem mod den næsten uovervindelige polak

- Świątek er 39/5 på hard court i 2022

- Den polske verdensstjerne så ikke overbevisende ud før US Open, men hun fandt momentum i turneringen. Den evne tror jeg, at hun vil komme til at demonstrere i Melbourne

- Udover Danielle Collins i 4. runde, så ser jeg en klar bane frem til semifinalen for Świątek. Det er en fin lodtrækning

Betværdi: 114 %

OBS: Der er odds 3,60 hos Marathonbet*

Se eventuelt BetXperts oversigt over alle ekspert tips.

Samlet regnskab 

Tilbagebet. 97%
Balance -4,29
Hitrate 30/170

Seneste 10 vindere af Australian Open

Herrer:
2013: Novak Djokovic
2014: Stanislas Wawrinka
2015: Novak Djokovic
2016: Novak Djokovic
2017: Roger Federer
2018: Roger Federer
2019: Novak Djokovic
2020: Novak Djokovic
2021: Novak Djokovic
2022: Rafael Nadal

Damer:
2013: Victoria Azarenka
2014: Li Na
2015: Serena Williams
2016: Angelique Kerber
2017: Serena Williams
2018: Caroline Wozniacki
2019: Naomi Osaka
2020: Sofia Kenin
2021: Naomi Osaka
2022: Ashleigh Barty

FAQ: Ofte stillede spørgsmål om Australian Open

Hvem er favoritter til at vinde Australian Open?
Novak Djokovic er favorit hos herrerne. Iga Świątek er favorit hos kvinderne. 

Hvem vandt Australian Open sidste år?
Rafael Nadal vandt hos herrerne, og Asleigh Barty vandt hos damerne. 

Kommentarer

Feedback