18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

French Open 2022 optakt med odds og spilforslag

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+
Kommentarer (193)

French Open 2022 står for døren, og BetXpert er klar med odds, optakt og French Open spilforslag. Her i optakten får du både en gennemgang af samt spilforslag til herrnes og kvindernes French Open.

Af Klaus F

Endelig er tiden kommet til årets anden Grand Slam, hvor verdenseliten krydser klinger i Paris ved French Open. Jeg har set på spilforslag i den store Grand Slam-turnering og kommer med to værdispil til både herrernes og kvindernes French Open 2022. 

Roland-Garros, som turneringen også kaldes, kunne næsten ikke serveres bedre set med danske og internationale øjne: Novak Djokovic er tilbage i storform, Carlos Alcaraz er det nye stjerneskud på himlen, og danske Holger Rune spiller bedre end nogensinde før. 

Det helt store spørgsmålstegn er Rafael Nadal, der ikke har fået de gruskampe i benene, som han plejer. Han skulle også døje med en skade, og han har meget kryptisk udtalt, at "han ikke er skadet, men at han har en kronisk skade." 

French Open 2022 afholdes fra 22. maj til 5. juni. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.  

French Open 2022 odds - herrer

BetXpert giver dig her de bedste odds på syv udvalgte herrerspillere. 

Vinderodds til French Open 2022 (herrer) - hvem vinder Roland-Garros? Højeste odds Bookmaker
Novak Djokovic 3,25
Carlos Alcaraz 3,25
Rafael Nadal 5,00
Stefanos Tsitsipas 6,00
Casper Ruud 26,00
Alexander Zverev 29,00
Holger Rune 201,00

 OBS: Vinderodds på French Open 2022, herrer, er fra fredag den 20. maj klokken 12.47. 

Spil på French Open 2022 hos bet365

French Open 2022 - herrernes turnering

French Open er turneringen, der har været mange spilleres nemesis og milepæl i karrieren. Amerikanske Pete Sampras vandt den aldrig, selvom han inden Big 3-æraen var den spiller med flest Grand Slams i nyere tid. Både Novak Djokovic og Roger Federer brugte også lang tid på at få den på cv'et. Det krævede da også et mirakel af svenske Robin Söderling i 2009, da han besejrede Rafael Nadal, så Federer kunne gå hele vejen. 

Rafael Nadal er lig med French Open, og det giver stadig gåsehud, når speakeren på Roland Garros under opvarmningen ridser hans 13 titler op i Paris. En rekord, der måske står som den største i sportshistorien. 

Kun én gang siden 2004 har en spiller udenfor Big 3 vundet French Open. Det var i 2015, da Stanislas Wawrinka sensationelt besejrede Novak Djokovic.

Djokovic er forsvarende mester i Paris, efter han vendte et truende nederlag sidste år mod Stefanos Tsitsipas i finalen. 

Favoritter ved French Open 2022 

Det er yderst sjældent, at Rafael Nadal ikke er favorit til at vinde French Open. Det var han ikke i 2015, hvor Djokovic slog ham i kvartfinalen. Og det var han heller ikke i 2005, hvor han var underdog, da han besejrede Roger Federer i semifinalen. 

Nu står vi et sted, hvor spanieren kun har spillet fem kampe på grus inden French Open, hvilket aldrig er sket før, hvis vi ser bort fra corona-året 2020. Det skal give anledning til bekymring, og Nadal gik da også fra omkring odds 2,7 på Betfair Sportsbørs som vinder af French Open til over odds 4 efter hans nederlag til Denis Shapovalov i Rom. 

Spørgsmålet er, hvordan man skal vægte de forskellige faktorer angående Nadal. Ser man på historikken, skal han alle dage være favorit. Ser man på formen, så står både Djokovic, Alcaraz, Zverev og Tsitsipas foran ham. 

Allervigtigst er måske hans fysiske tilstand. Nadal har en fodskade, der har plaget ham i lang tid, og han kalder den kronisk. Han virkede bestemt hæmmet i kampen mod Shapovalov. Han har også afbrudt nogle træninger i Paris i denne uge, hvilket har givet anledning til flere spekulationer. 

At Nadal i skrivende stund befinder sig i odds 5,7 på Befair Spillebørs som vinder af French Open, viser også, hvor skeptisk markedet er angående den spanske legende. 

Markedets og mine to French Open-favoritter

Carlos Alcaraz har blæst tennisverdenen omkuld af flere omgange. Første gang i Miami, hvor han vandt sin første Masters 1000-titel. Anden gang i Madrid, hvor han slog Rafael Nadal, Novak Djokovic og Alexander Zverev på tre efterfølgende dage. En monumental præstation af det spanske vidunder. 

Nu skal det vise sig, om han kan præstere over 15 dage i en Grand Slam med bedst-af-fem-sæt. Det er et helt andet territorium end den vanlige ATP-tour. Han har været i en kvartfinale ved US Open, hvilket skal give grobund for optimisme. Han var heller ikke dårligt spillende i Australian Open, hvor han tabte en helt lige tredjerundekamp mod Matteo Berrettini. Derfor går min bekymring ikke så meget på udholdenhed fysisk og mentalt. 

Skulle jeg finde sårbarheder hos Alcaraz, så mangler han et højt bundniveau. Han er en tiebreak fra at tabe til Kecmanovic i Miami. Han var nede med to matchbolde mod Minaur i Barcelona. Det viser lidt om, at marginalerne også er gået hans vej i år. Den slags udfald er der ikke råd til i Paris, hvor en spiller som Novak Djokovic til sammenligning holder et skyhøjt bundniveau. 

Novak Djokovic kunne ikke have ønsket sig en bedre timing op til French Open. Han begyndte sløjt i Beograd, hvor han tabte sæt til spillere som Djere og Khachanov. I Madrid spillede han sig op og kunne lige så godt have vundet mod Alcaraz i semifnalen. I Rom peakede serberen og vandt titlen. Et sted, der minder utroligt meget om betingelserne ved French Open. 

Den serbiske verdensetter har brudt med barndomstræner Marian Vajda, hvilket skabte en del forundring i tennisverdenen, men indtil nu ligner det den rigtige beslutning. 

Ser man på hans historik ved French Open, har Nadal stået i vejen en del gange, men Djokovic var helt suveræn, da han vandt titlen sidste år. Det skal give ham selvtillid - især det faktum, at han har slået Nadal i Paris sidste år, og at han kommer med en titel fra Rom. 

Djokovics vinderodds på French Open 2022 er bestemt interessant. 

Zverev og Tsitsipas mangler det sidste

Med fare for at sætte samme plade på om Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas, så skal de to nævnes, da de er de nærmeste forfølgere efter Djokovic, Alcaraz og Nadal. 

Stefanos Tsitsipas var et enkelt sæt fra titlen sidste år. Han har haft en sæson lidt ligesom sidste år med en titel i Monte Carlo og nogle ok resultater i Madrid og Rom. Problemet for ham er, at han får utrolig svært ved at slå Alcaraz eller Djokovic. Derfor skal han undgå disse to, hvis han skal have forhåbninger om at vinde i den franske hovedstad. 

Alexander Zverev står med et lignende problem. Tyskeren lignede ikke en, der troede på det mod Carlos Alcaraz i finalen i Madrid. Han leverede en beskæmmende præstation, hvilket heller ikke borger for hans chancer i Paris. Zverev var i semifinalen sidste år i Paris og var tæt på at slå Tsitsipas. Det skal være hans positive vinkel op til French Open. 

Det er samme problemstilling for Tsitsipas og Zverev. De mangler simpelthen troen på det mod de største i Grand Slams, og nu er der kommet en ekstra spiller ind i den svære ligning i form af Carlos Alcaraz. 

Om Tsitsipas' og Zverevs French Open vinderodds er fristende, kan du se længere nede, når jeg præsenterer mine spilforslag. 

Lodtrækningsmareridt for de tre favoritter

Novak Djokovic og Nadal kan mødes allerede i kvartfinalen. I den anden fjerdedel (i samme halvdel som Djokovic og Nadal) kan Zverev og Alcaraz mødes i kvartfinalen, og vinderen møder sandsynligvis vinderen af Djokovic og Nadal. Et sandt mareridt for de fire spillere. 

Medvedev og Tsitsipas er vinderne af lodtrækningen og kan ikke møde nogle af de førnævnte inden en finale. 

Holger Rune viser tænder

Man kan sige, hvad man vil, om Holger Rune, men han har det, der skal til for at gå til tops i international tennis. Han virker ekstremt mentalt stærk, hvilket er det allervigtigste i tennis. Den til tider dårlige opførsel skal for mig tolkes som et udtryk for en ung spiller, der vil vinde for enhver pris.

Nu begynder han langsomt at profitere af mange års hårdt arbejde og er kommet op på en rangering som nummer 40 i verden, hvilket er det højeste for en dansk herrespiller nogensinde. Rune har været god i denne sæson, men kramperne driller stadigvæk. Så sent som mod Guinard i kvartfinalen i Lyon i denne uge kunne han dårligt gå til sidst i kampen.

Danskeren leverede dog et mirakel og kvalificerede sig til semifinalen mod Cameron Norrie. Det fysiske er generelt en bekymring, når der spilles bedst af fem sæt. 

Lodtrækningen byder på Denis Shapovalov i første kamp, hvilket er en kæmpe opgave for danskeren. Den er ikke umulig, men det er en lodtrækning i den hårde ende af skalaen. 

Hvem vinder French Open 2022 - herrer?

Spørgsmålet er nu, hvem der mon vinder French Open 2022 for herrer. Jeg har gransket hele feltet, har lagt til og trukket fra og er kommet frem til en konklusion. Eller faktisk to konklusioner på, hvem der vinder French Open 2022 for herrer. 

Jeg er nemlig ude med et realistisk bud og et bud, der befinder sig i den lidt mere urealistiske afdeling. Fælles for dem begge er dog, at de indeholder solid værdi. 

Se mine to bud på en French Open 2022 vinder herunder. 

Spilforslag til French Open 2022

Jeg går med den forsvarende mester i dette spilforslag til French Open 2022: 

Novak Djokovic til at vinde French Open til odds 3,14 ved Betfair* Spillebørs (odds fratrukket kommision på 5%)

Tre ting, der skal være på plads, for mig i en Grand Slam:

Historik: Djokovic har vundet 20 Grand Slams inklusiv to i Paris.

Form: Serberen vandt turneringen i Rom i overbevisende stil og topper på det rigtige tidspunkt i denne sæson. 

Mental styrke: Det fås næsten ikke i en højere kaliber end hos Novak Djokovic. Man kan argumentere med hans CV udelukkende, men for mig var det ekstremt vigtigt, at han vandt i Rom. Han lignede en skygge af sig selv inden grussæsonen, men nu har han genfundet selvtilliden. 

Lodtrækningen er et åbenlyst minus, hvor vejen til en finale kan hedde Nadal og Alcaraz i henholdsvis kvart- og semifinalen. 

Betværdi: 110%

Langskud til French Open 2022

Vi håber på norsk succes med dette langskud af et spilforslag til French Open 2022: 

Casper Ruud til at vinde French Open til odds 28 hos 888sport*

Det vil være et monumentalt skridt, hvis Casper Ruud går fra titler på ATP 250-niveau til en Grand Slam, men nordmanden viste tidligere i år, at han kan præstere på den store scene. 

Ruud nåede finalen i Masters 1000-turneringen i Miami og var oppe med break i første sæt mod Carlos Alcaraz i finalen. Selvom det ikke er grus, viser det et stort fremskridt for Ruud, der mest var kendt for at rense i de mindre ATP-turneringer.

Nu har han samtidig fundet formen over de sidste par uger og spillede en god kamp mod Novak Djokovic i semifinalen i Rom.

Mange ting skal gå godt, og nogle andre spillere skal underpræstere, for at Ruud får chancen for en Grand Slam-titel, men vildere ting er sket før. 

Lodtrækningen er ideel, da han slipper for både Alcaraz, Nadal og Djokovic inden en eventuel finale. 

Betværdi: 112%

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

French Open odds 2022 - kvinder

Her får du de bedste French Open 2022 odds for kvindernes turnering. 

Odds på French Open kvinder: Hvem vinder Roland-Garros 2022? Højeste odds Bookmaker
Iga Swiatek 1,90
Simona Halep 14,00
Ons Jabeur 14,00
Maria Sakkari 24,00
Amanda Anisimova 51,00
Anett Kontaveit 67,00

Odds på kvindernes French Open 2022 er senest opdateret fredag den 20. maj klokken 12.50.

French Open 2022: kvindernes turnering

Kvindernes French Open bliver én kvinde mod feltet, hvor vi skal tilbage til peak Serena Williams for at se lignende tilstande i markedet. Jeg har atter ledt efter værdi i markedet og kommer med spilforslag. 

Turneringen kommer til at stå i Iga Swiateks tegn. Polakken har vundet 28 kampe i træk, hvilket kun Serena Williams kan overgå inden for de senere år. 

Clara Tauson skal ikke i aktion i Paris grundet en skade, hun døjer med i ryggen, der også tvang hende til at melde afbud til Rom. Det var ellers i denne turnering, hvor hun for alvor kom på verdenskortet, da hun slog Jennifer Brady i 2020.

Hun er favorit ved French Open 

Modsat mændene, så har vi haft mange forskellige vindere hos kvinderne i Paris. Serena Willams er den sidste spiller, der har genvundet titlen i 2015. Siden har vi haft forskellige vindere af trofæet ved French Open. Sidste år vandt Barbora Krejcikova, hvilket var noget af en sensation. Andre sensationer: Jelena Ostapenko i 2017 og en ung Iga Swiatek i 2020. 

Det er dog ikke helt så åbent i år, hvor den uovervindelige Iga Swiatek version 2022 stiller op i noget, der ligner historisk form. Kun Serena Williams kan bryste sig af større favoritværdighed i en Grand Slam i nyere tid. 

Den polske dronning

Man kan kaste mange superlativer efter Iga Swiatek, og de fleste er allerede blevet brugt. Da Ashleigh Barty annoncerede sit exit fra tennis tidligere på året, chokerede det mange, og spekulationerne om den potentielle arvtager opstod hurtigt. Den chance greb Swiatek, og hun har ikke tabt siden. Det er også måden, som Swiatek vinder på, der er skræmmende. Hun har tabt ét sæt i sine seneste 18 kampe. 

Hvis presset ikke kommer til at hæmme hende negativt, så bliver det svært at slå Swiatek i Paris. Især et sted, hvor hun vundet titlen uden at tabe sæt i 2020. Ser man på den nuværende form, så har hun lige vundet Rom uden sættab, og nu har hun fået en uges pause, så hele forberedelsen er også perfekt for hende. 

Der er dog en lille ulempe, som jeg ser det. Nogle gange bliver presset for voldsomt, når man spiller med prædikatet "ubesejret", og når det skal bæres igennem en hel Grand Slam, bliver det yderligere forstærket. Deri ligger min bekymring for Swiatek. Det er også grunden til, at jeg aldrig kunne finde på at lægge et spilforslag op på hende til under odds 2 i skrivende stund. Hun stod i glimrende odds 4 i marts måned, men værdien er forsvundet nu.

Den manglende top i WTA

Når der generelt er så mange forskellige vindere på kvindesiden i Grand Slams, kan det ses fra to vinkler. Den positive vinkel er bredden, der åbner for ekstremt mange mulige bejlere til en titel, hvilket også har sin rigtighed. Der findes mange gode spillere på et højt niveau.

Den negative vinkel er, at der mangler en absolut top. Der har man haft Serena Williams, Naomi Osaka, Ashleigh Barty og Iga Swiatek over de sidste mange år. Problemet er, at de sjældent har toppet samtidig. 

Serena Williams er ude med skade, og det er svært at se hende komme tilbage. 

Naomi Osaka kæmper med at finde den mentale balance og har vel ikke ramt sit højeste niveau i over et år. 

Ashleigh Barty stoppede i en alder af 25 år.

Det efterlader tennisverdenen til Iga Swiatek, og hun har også grebet chancen. Men der er noget sandhed over det, når folk postulerer, at det også skyldes et vakuum i toppen, som hun har udnyttet til fulde. Det kan man ikke bebrejde Swiatek - nærmere tværtimod, men det siger desværre nok noget om den manglende top. Swiatek og Barty kunne have været den perfekte rivalisering. En rivalisering hos kvinderne, vi ikke har set i mange, mange år. 

De skal udnytte en off day hos Swiatek 

Ons Jabeur er en fantastisk type på og udenfor banen. Sammen med Carlos Alcaraz har hun stået for de mest spektakulære stopbolde i 2022. Tuneseren vandt endelig en stor titel, da hun slog Jessica Pegula i finalen i Madrid. Hvis hun kan bringe det momentum til Paris, så kommer hun langt. 

Maria Sakkari har en evig problematik, hvad angår at kunne lukke kampe. Hun fik det at mærke sidste år i French Open, da hun kunne serve for sejren i semifinalen mod Krejcikova. Den karismatiske græker slog Swiatek i samme turnering, så hende vil polakken formentlig gerne undgå. 

Simona Halep er begyndt at samarbejde med Patrick Mouratoglou, der er tidligere træner for Serena Williams. Det skabte drama på SoMe, og Williams gik ind og unfollowede Mouratoglou på Instagram. Det er også et modigt træk af Halep, der virker til at matche bedre med en mindre flamboyant type. Rumæneren har tidligere vundet French Open og skal altid tages seriøst i Grand Slams. 

Paula Badosa bygger hele tiden på, og med en kvartfinale i Paris sidste år må hendes mål være at komme blandt de sidste fire. Hun slog Swiatek ud af OL i fjor, så hun kan godt præstere mod de bedste navne på den største scene. Badosa har dog skuffet en del i denne grussæson, men hun er en spiller, Swiatek gerne vil slippe for. 

Bianca Andreescu er en spændende spiller. Hun vandt US Open i 2019 og blev desværre skadet. Hun har haft et fint comeback i 2022 og virker til at toppe op mod French Open 2022. Hendes største styrke er det mentale, hvor hun er uhyggelig kold. Hun vil ikke blive intimideret af en kamp mod Swiatek på Centre Court i Paris.

Ingen tiltro til den forsvarende mester

Det var en af de helt store sensationer, da Barbora Krejcikova vandt i Paris sidste år. Tjekken har ikke spillet siden 23. februar, hvilket nærmest gør det usandsynligt, at hun skal gentage triumfen fra 2021. Markedet har dog også kun givet hende mellem to-tre procent chance for at stå med trofæet om lidt over to uger. 

Hvem vinder French Open 2022 - kvinder?

Også her melder sig spørgsmålet om, hvem vinder French Open 2022 for kvinder? Igen har jeg, som jeg altid gør i mine optakter, lagt til og trukket fra og er kommet med en konlusion. 

Også her er  jeg nået frem til, at der er to spilforslag med værdi i: et til et højt odds og et til et meget højt odds. Nogle vil sige, at odds 24,00 også er meget højt, men sammenlignet med odds 51,00 blegner det en smule. 

Se herunder, hvem jeg har fundet værdi i vinder kvindernes French Open 2022. 

Spilforslag til Roland Garros

En lidt special situation, da jeg har anbefalet Swiatek til odds 3,5 for en måneds tid siden her på Betxpert. Som tidligere nævnt, så ville jeg aldrig spille Swiatek til under odds 2. Derfor kommer der et spilforslag på en anden spiller til mit Roland Garros spilforslag: 

Maria Sakkari til at vinde French Open til odds 24 hos Unibet*

Der skal rykkes på nogle mentale milepæle, hvis grækeren skal vinde sin første Grand Slam, men lykkes hun med det, så har hun niveauet til at gå hele vejen. 

Ser man på hendes resultater i Grand Slams, så har hun en evne til at præstere kontinuerligt på den største scene. Det er blevet til henholdsvis semifinale, semifinale og 4. runde i de tre sidste Grand Slam-optrædener, hvilket er dybt imponerende.

Sakkari var ét parti fra en finale sidste år ved French Open. Hun slog Swiatek på vejen, hvilket peger på et topniveau, der kan give Grand Slams på cv'et. 

Betværdi: 120% 

Langskud til French Open

Dette langskud af et spilforslag til French Open viser stabilitet på grus: 

Amanda Anisimova til at vinde French Open til odds 51 hos 888sport*

I Charleston, Madrid og Rom har Anisimova vist stabilitet ved at nå minimum kvartfinalen i alle tre turneringer. Den kontinuitet har hun manglet tidligere i karrieren. Det har også været stærke spillere, der måtte stoppe den unge amerikaner. Jabeur og Sabalenka måtte begge bruge tre sæt til at ekspedere Anisimova ud af henholdsvis Charleston og Rom. 

Anisimova har gjort det før i Paris, hvor hun nåede semifinalen og vandt som odds 5-underdog mod Halep på vejen. Her blev hun kun stoppet af Barty i tre tætte sæt; Barty, der vandt turneringen det år. 

Jeg synes, at odds 51 er i overkanten på en spiller, der både viser stabil form og har en pæn historik i Paris, hvor hun har været blandt de sidste fire.

Betværdi: 127,5% 

Regnskab:
Spil i alt: 106
Vundne spil: 21
Tabte spil: 85
Profit: 23,74
Tilbagebetalingsprocent: 122

Kommentarer

Feedback