Det anerkendte engelske fodboldmagasin Four Four Two har samlet de bedste spillere i Premier League nogensinde. Se Top 10-listen over de største stjernespillere i den bedste engelske række her.

De store Premier League-klubber har haft held med at tiltrække en lang række af de største fodboldspillere og du kan her se en Top 10 liste over de absolut bedste Premier League-spillere nogensinde.

10. Paul Scholes - Manchester United

Vi kommer ikke udenom at Manchester United kommer til at dominere denne Top 10 og det mest overraskende er måske, at Paul Scholes ´kun´  er nr. 10 på Four Four Two´s liste.

Der er enorm stor respekt for Paul Scholes, og legender som Zinedine Zidane, italienske maestro Andrea Pirlo og Thierry Henry - ham kommer vi forresten tilbage til på denne liste - fremhæver den sympatiske Scholes, som én af de spillere, de havde ønsket at have spillet sammen med.

Paul Scholes fik dog ikke for alvor sat et stort aftryk på det engelske landshold, hvor han blev benyttet på ventrefløjen, for at give plads til Steven Gerrard og Frank Lampard på den centrale midtbane. Også fordi han var den eneste af de tre stjernespillere, der rent faktisk kunne tilpasse sig denne uvante position.

Det blev til 14 mål i 66 landskampe for England, og Paul Scholes vandt det engelske mesterskab 11 gange og Champions League to gange med Manchester United.

9. Patrick Vieira - Arsenal

Energiske Patrick Vieira skabte sammen med manager Arsene Wenger en fransk revolution og løftede Premier League op på et helt nyt niveau.

Vieira kom til London-klubben i 1996 og var helt afgørende som box-to-box spilleren, der styrede kampene og sørgede for at satte tempo på The Gunners.

Patrick Vieira blev symbolet på Arsenals berømte ´ The Invincibles´, der vandt Premier League 2003/2004-sæsonen som ubesejrede. Vieira var midtbanekongen på det bedste og mest komplette hold i Premier League nogensinde.

Patrick Vieira havde hele pakken med fantastisk overblik som spilfordeler. Han var boldfast og nærkampsstærk, havde teknik i verdensklasse og var uhyre spilintelligent. Og djævelsk hurtig til at vende spillet, hvilket overraskede modstanderne, når Vieira som bølgebryder satte gang i omstillinger.

Franskmanden gik ikke udenom en rask fight og det blev til mange intense dueller med Manchester Uniteds Roy Keane, der tilhørte den uddødende race af defensive midtbanespillere, der egentlig kun havde til opgave at være bolderobrer, og kun sjældent bidrog i det offensive spil. 

Patrick Vieira var samlingspunktet som beskyttede Arsenal's små teknikere og vandt Premier League tre gange. Han vandt VM i 1998 for det franske landshold, hvor det blev til 107 kampe.

Der er en god grund til, at nye midtbanestjerner stadig bliver kaldt 'den nye Vieira' efter alle disse år. Der har ikke været en spiller med samme kvaliteter som Patrick Vieira.

8. Frank Lampard - Chelsea

Den russiske milliardær Roman Abramovich skabte en ny revolution i Premier League, da han ankom til Stamford Bridge i 2003. Der blev med det samme skruet voldsomt op for transferbudgettet og alle klubber, der ikke fulgte med på transfermarkedet blev efterladt på perronen. 

Mens den ene superstjerne efter den anden blev hentet til Chelsea, så var det Frank Lampard, der satte dagsordenen som holdets ubestridte leder.

Frank Lampard scorede hele 177 mål i Premier League og vandt mesterskabet tre gange med Chelsea. Lampard fik lov til at løfte Champions League-trofæet i 2012 efter finalesejren over Bayern München.

Det blev til 106 landskampe for Frank Lampard, der scorede 29 mål for ´Three Lions´.

7. Steven Gerrard - Liverpool

Hvem var bedst, Lampard eller Gerrard?

Det er klart, at der ikke er tvivl blandt Liverpool-fans, mens Chelsea-tilhængere er overbeviste om, at Frank Lampard var bedre. 

Steven Gerrard skal have ekstra point i forhold til Lampard, der havde fordel af Chelsea´s oliemilliarder sørgede for at der var verdensstjerner på samtlige positioner.

Og når det så værst ud for Liverpool, så trædte Steven Gerrard i karakter. Når kampuret tikker ned, og der var en sidste chance for at redde dagen, så samlede holdet sig omkring Gerrard, der gik forrest og viste vejen til sejr. Det lå helt naturligt til Gerrard at tage ansvaret.

 Liverpool-kaptajnen var stærk, hurtig, men mest bemærkelsesværdig var pasningerne. Hans teknik var majestætisk og desto mere imponerende, fordi han gjorde alt lidt hurtigere end alle andre på banen.

Vendepunktet for Gerrard kom sommeren 2005, startende med hvad der syntes at være en

antastisk forræderi kun seks uger efter at have løftet Champions League-trofæet. Det var tæt på flere gange, men Gerrard opnåede aldrig at vinde Premier League. I stedet for at skifte til en større klub blev Gerrard en legende på Anfield og et symbol på Liverpool; klubben og byen.

6. Eric Cantona - Manchester United

Genial og gal på samme tid. Da Eric Cantona ankom til Old Trafford fra Leeds i juni 1992 fik vi et magtskifte i engelsk fodbold. Den elegante franskmand startede Manchester United-æraen i Premier League.

Den kontroversielle Cantona førte Manchester United til deres første titel under manager Alex Ferguson og i alt fik Manchester United fire mesterskaber i fem sæsoner med Eric Cantona , der tilføjede ren verdensklasse som forbillede for de unge Manchester United-spillere.

Mange husker nok kung-fu sparket, og man kan fastslå, at Eric Cantona altid tiltrak rampelyset og stjal overskrifterne, både på godt og onds. Blandt United-fansene har Cantona gudestatus og han var den første ægte superstjerne i Premier League.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

5. Ryan Giggs - Manchester United

"Jeg husker første gang, jeg så ham," mindedes Alex Ferguson Giggs i sin selvbiografi fra 2013. "Han var 13 år gammel og fløj bare hen over jorden som en cocker spaniel, der jager et stykke sølvpapir i vinden."

Skotten gav den 17-årige Giggs sin debut i marts 1991, og waliseren blev fast mand i den følgende sæson og belønnede sin managers tillid med to efterfølgende PFA Young Player of the Year-titler. Pin-up drengens lynhurtige fart og driblinger banede vejen for Fergies andre unge spillere til at debutere i de følgende år - han viste Class of '92, hvad der var muligt.

Giggs kunne være en kandidat til den største Manchester United-spiller nogensinde - midtbanespilleren nåede 963 optrædener for Red Devils, flere end nogen andre. Han var ikke bare en solid holdspiller, men konsekvent i verdens største klub i to årtier. Andre havde måske haft lidt mere indflydelse, men Giggs flåede dem fra hinanden. Gang på gang.

4. Wayne Rooney - Manchester United

Få spillere har gjort deres entré i engelsk fodbold på mere overbevisende vis end Wayne Rooney, der som 16-årig fik debut for Everton Premier.

Manchester United-manager Alex Ferguson tøvede ikke med at hente den unge angriber til Old Trafford og byggede offensiven op omkring den energiske allround angriber.

Med 208 mål i Premier League er Rooney kun overgået af Alan Shearer. Wayne Rooney nåede at vinde 5 mesterskaber og Champions League i 2008 med Manchester United. Rooney spillede 120 kampe på det engelske landshold og scorede 53 mål.

3. Alan Shearer - Newcastle

Så rykker vi ind i Top 3 og her finder vi topscoreren Alan Shearer, der stadig har målrekorden med 283 Premier League-mål. Læg dertil hans 64 assists for Blackburn og Newcastle.

Alan Shearer havde en unik målnæse og scorede mål på samlebånd; også selvom hverken Blackburn eller Newcastle tilhørte topholdene. Shearer vandt mesterskabet i 1994/1995 sæsonen med Blackburn, hvor han dannede et frygtet makkerpar i front med Chris Sutton.

To korsbåndsoperationer gjorde at Shearer måtte omskole sig til en mere ren boksangriber. Men der var stadig masser af power og finesse i afslutningerne, hvilket Shearers beviste med den berømte volley-scoring mod Everton i 2002.

2. Cristiano Ronaldo - Manchester United

Den 16. august 2003 debuterede Cristiano Ronaldo i Premier League, da stortalentet netop var ankommet fra den portugisiske klub Sporting for £12,5 millioner.

Ronaldo fik den forpligtende trøje nummer 7 efter David Beckham og der var himmelhøje forventninger. I virkeligheden overgik han dem mere end rigeligt.

I de næste seks sæsoner voksede Cristiano Ronaldo til en superstjerne og førte Manchester United til tre mesterskaber og Champions League-titlen.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

1. Thierry Henry - Arsenal

Thierry Henry var ustoppelig for Arsenal og med uforudsigelige aktioner var den franske angriber forsvarsspillernes skræk.

Som kronjuvelen i manager Arsene Wengers ´Invincible´ hold henrykte lynhurtige Henry med fortryllende elegance og fænomenale afslutninger. I den fantastisk 2003/2004-sæson scorede Thierry Henry 30 mål i 37 Premier League-kampe.

Thierry Henry førte Arsenal til to Premier League-titler, scorede i alt 174 mål i 254 Premier League-kampe og vandt VM 1998 for Frankrig.

BetXpert anbefaler bl.a disse bookmakere

Besøg LeoVegas

1.000 kr. Ekstrabet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort spiludvalg
Høj tilbagebetaling
Lukrative kampagner
Omsætningskrav 1.00x indskud til minimum odds 1,80. Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 1000 DKK i dit første spil indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til LeoVegas hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Mr Green

1.000 kr. Live Cashbet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene - også live
Overskuelig hjemmeside
Høj tbp på små markeder
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Indsæt og spil mellem 75 og 1.000 kroner. Få et live cash bet , der matcher værdien af dit første væddemål, når dette er afgjort.

Yderligere vilkår Indbetalingen skal gennemspilles en gang på sportsbook med minimum 2,00 som odds, før du modtager dit live cashbet. Bemærk, at dit freebet udløber indenfor syv dage. Gevinster fra freebet udbetales som kontanter og skal derfor ikke gennemspilles.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Mr Green hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg Bet365
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.
Husk at bruge Bet365 bonuskode ved tilmelding.
Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus
Besøg ComeOn
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 5.00x bonus til minimum odds 1,80.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 5000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Du skal indbetale mindst 100 kroner. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
 
Besøg Unibet
Stort udvalg af sportsgrene
Ofte fokus på Skandinavien/DK
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Dette tilbud er tilgængeligt for udelukkende nye kunder, der er 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Unibet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvilke danske spillere er med på Top 100-listen hos Four Four Two?
Der er to danskere med på listen med Peter Schmeichel som den 16. bedste Premier League-spiller nogensinde, mens Kasper Schmeichel er med på 92. pladsen.

🔎Hvilken dansker har spillet flest kampe i Premier League?
Den tidligere Sunderland-Aston Villa og Stoke-keeper Thomas Sørensen har rekorden for flest spillede kampe i den bedste engelske række. Thomas Sørensen opnåede hele 364 kampe i Premier League.