Fredag den 16. juli starter Superliga-sæsonen 2021/2022. I den anledning bringer BetXpert her de bedste odds på Superliga-vinderen, topscoreren og andet.

Om blot en uge starter Superligaen op igen med kampen mellem FC Midtjylland og OB, der spilles klokken 19.00 på MCH Arena. Den seneste måned har stået på EM i fodbold og en masse uforglemmelige oplevelser fra det danske landshold. Efter EM-finalen søndag er der derfor nok nogle, der skruer kraftigt ned for deres fodboldsening, men for fans af den danske Superliga, er der ikke tid til pause.


Fem dage efter EM-finalen venter Superliga-starten, og ifølge bookmakerne er der lagt op til en tæt mesterskabskamp igen i år. Brøndby er forsvarende mester, og de sikrede sig guldet i sidste spillerunde med en sikker hjemmesejr på 2-0 mod FC Nordsjælland. Brøndby sluttede på 61 point, FC Midtjylland blev nummer to med 60 point, og FCK blev treer med 55 point. Det er første gang siden 05/06-sæsonen, at Brøndby går ind til en sæson som regerende mestre.

Odds på Superliga-vinderen 2021/2022

Nedenfor finder du markedets bedste odds på Superligaens vinder 21/22. 

Hvem bliver danske mestre 2021/2022? Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland 1,90
F.C. København 2,40
Brøndby IF 14,00
AaB 60,00
Randers 60,00
Silkeborg 251,00
AGF 750,00

Odds på Superliga-vinderen 21/22 er senest opdateret fredag den 18. februar klokken 09.53.


Som ovenstående oddstabel viser, så har bookmakerne mest fidus til FC Midtjylland som danske mestre. Du kan i skrivende stund få odds 1,90 på FCM som dansk mester 21/22 hos Danske Spil*. Hvis du tror mere på FCK, kan du lige nu få odds 2,40 på dem hos Onside Betting. Hvis du har mere tro på, at Brøndby vinder mesterskabet back-to-back giver dette spil odds 14,00 hos 888sport*

BetXperts tipredaktør, Frank Pilantra, tror på et FCK-mesterskab. Tipredaktøren har et spilforslag ude, der går på FCK som Superliga-vinder i sæsonen 21/22. 

FCK vinder Superligaen 21/22: Odds 2,40 hos Onside Betting*

Frank Pilantra skriver i sit spilforslag, at FCK skal tilbage på tronen, og det tror han på, da de har en erfaren trup, og hvis de formår at holde på Jonas Wind, bør de i tipredaktørens øjne være guldfavoritter i den kommende sæson. Da spilforslaget blev lagt op i maj, stod FCK i odds 2,50, men Frank Pilantra har den spilbar ned til odds 2,38.

Du kan læse spilforslaget i fuld længde her.

Der er stadig over halvanden måned tilbage, før transfervinduet lukker, men FCK har allerede føjet nogle interessante nye navne til truppen. Man har hentet de to tidligere AGF-spillere Kamil Grabara og Kevin Diks, og i Shakhtar Donetsk har man købt den georgiske forsvarsspiller Davit Khocholava. Den anden vej er gået Nicolaj Thomsen, der har forladt klubben på en fri transfer, mens Michael Lüftner, der ikke har optrådt for FCK siden sommeren 2018, er solgt til den ungarske klub Fehérvár. 

FCK havde en pænt skuffende sæson i 20/21. Man røg ud på straffespark i Champions League-kvalifikationen til Røde Stjerne efter den absurde straffesparkskonkurrence fra den ødelagte straffesparksplet, og senere hen røg man meget skuffende ud til Rijeka i kampen om at nå Europa League-gruppespillet. Kort efter blev Ståle Solbakken fyret, og Jess Thorup kom til i stedet. Den tidligere mestertræner havde en skuffende første sæson, så han står også over for en vigtig sæson 21/22. 

FCK er med i kvalifikationen til den nye Conference League, og her skal de den 22. juli møde Torpedo Zhodino i første kvalifikationskamp i Parken. 

FC København åbner Superligaen 21/22 og jagten på det 14. mesterskab i klubbens historie med en hjemmekamp mod AaB søndag den 18. juli. 

Hos de forsvarende mestre fra Brøndby forventes det, at Jesper Lindstrøm snart bliver solgt for et stort millionbeløb. Indtil videre er Christian Cappis (Hobro), Yousef Salech (HIK) og rutinerede Thomas Mikkelsen (Lyngby) hentet ind, mens man har sagt farvel til spillere som Anthony Jung (Werder Bremen), Marvin Schwäbe (FC Köln), Lasse Vigen (Zulte Waregem) og Hjörtur Hermannsson (klubløs). Disse fire spillere har tilsammen spillet 461 superligakampe for Brøndby, så det er meget erfaring, der lige pludselig er væk. 

Transfervinduet er dog åbent i et godt stykke tid endnu, og med tanke på at Brøndby er sikret et europæisk gruppespil i den kommende sæson, så der kommer  også til at ske yderligere i Brøndby-truppen, må det formodes.

De forsvarende mestre starter ud med en svær udekamp i Aarhus mod AGF søndag den 18. juli. 

Hos FC Midtjylland er de mest fremtrædende nytilføjelser indtil videre Henrik Dalsgaard og brasilianeren Charles. Førstnævnte er kommet til på en fri transfer fra samarbejdsklubben Brentford, mens Charles, der er en 25-årig midtbanespiller, er kommet til fra Ceará, der spiller i den bedste brasilianske række. 

Derudover er Bo Henriksen også kommet til som ny træner i FCM, og det skal blive spændende at se, hvordan det kommer til at gå. Bo Henriksen har tidligere været træner for Horsens og Brønshøj, så det er en lidt anden hylde, han nu befinder sig på.

Alexander Scholz er indtil videre den største profil, man har sagt farvel til. Scholz er solgt til japanske Urawa Red Diamonds. Det forventes dog, at Frank Onyeka også er væk, inden transfervinduet smækker i. Onyeka har været rygtet til Brentford, og ifølge B.T. er han blot et lægetjek derfra. Den rutinerede målmand Jesper Hansen er også fortid i FCM. Han skal fra den kommende sæson tørne ud for AGF.  

FC Midtjylland er, ligesom Brøndby også er det, med i Champions League-kvalifikationen. Her skal midtjyderne op mod Celtic i anden kvalifikationsrunde. Første kamp spilles den 20. juli på Celtic Park, og andet opgør på MCH Arena spilles den 28. juli. Inden første møde med den skotske storklub skal FC Midtjylland dog lige møde OB i superligapremieren fredag den 16. juli. 

Hos AGF er der sket en del, men indtil videre mest i forhold til afgange. AGF har solgt profilen Casper Højer til Sparta Prag, Bror Blume har forladt klubben på en fri transfer, og så er lejemålene med Kamil Grabara, Kevin Diks og Bubacarr Sanneh udløbet. 

Ind er Jesper Hansen som nævnt kommet, men også Oliver Lund (OB) og Frederik Brandhof (Viborg) er blandt andre kommet til. 

Odds på Superliga-topscoreren 2021/2022

Herunder finder du de bedste odds på, hvem der bliver Superliga-topscorer i den kommende sæson. 

Odds på Superliga topscoreren 2021/2022 Højeste odds Bookmaker
Júnior Brumado (FCM) 4,75
Stephen Odey (Randers) 11,00
Alhaji Kamara (Randers) 11,00
Nicolai Vallys (Silkeborg) 12,00
Nicklas Helenius (FCM) 12,00
Pep Biel (FCK) 14,00
Louka Prip (AaB) 18,00
Iver Fossum (AaB) 20,00

Odds på Superliga-topscoreren 21/22 er senest opdateret fredag den 18. februar klokken 10.39.

Spil på Superliga-topscoreren hos 888sport

I den forgangne sæson blev Brøndbys Mikael Uhre topscorer i Superligaen med 19 mål, og Uhre er da også blandt bookmakerne største favoritter til at blive topscorer i 21/22-sæsonen. Tror du på, at Uhre igen bliver topscorer, kan du få odds 9,00 på det hos Bet365*. Tror du mere på Patrick Mortensen eller Jonas Wind, kan du få odds 9,00 på begge hos Kambi-bookmakerne. 

I 19/20-sæsonen blev Patrick Mortensen delt topscorer sammen med Ronnie Schwartz. De to angribere scorede begge 18 mål dengang. Mortensen og Wind blev delt toer på topscorerlisten i 20/21-sæsonen med 15 mål. 

Odds på Superliga-nedrykkerne 2021/2022

Herunder finder du de bedste odds på Superliga-nedrykkerne i den kommende sæson. 

Odds på Superliga nedrykning 2021/2022 Højeste odds Bookmaker
Vejle 1,10
SønderjyskE 1,15
FC Nordsjælland 4,50
Viborg 16,00
OB 17,00

Odds på Superliga-nedrykkerne 21/22 er senest opdateret fredag den 18. februar klokken 10.48. 

Odds på Superliga-nedrykkerne hos Bet365

Viborg og Silkeborg er oprykkerne til denne sæson, og de er måske ikke overraskende begge to favoritter til at rykke ned igen ifølge bookmakerne. Viborg, der vandt 1. division i sidste sæson, er bookmakernes bedste bud på en nedrykker. Viborg som nedrykker giver odds 1,55 hos Bet365*, mens Silkeborg giver odds 1,62 hos selvsamme bookmaker. 

Viborg er tilbage i Superligaen for første gang siden 16/17-sæsonen, mens Silkeborg senest var i landets bedste række i 19/20-sæsonen. 

Viborg har blandt andre hentet Mads Lauritsen i Vejle og hollænderen Justin Lonwijk i Utrecht. Begge spillere var på leje i Viborg i seneste sæson, men nu er de begge tilknyttet på en fri transfer. Den anden vej er gået føromtalte Frederik Brandhof, Serges Deblé (Ararat Yerevan) og Alexander Fischer (Skive). Derudover er Emil Scheel og Davit Skhirtladze heller ikke længere at finde i Viborg-truppen. 

Hos Silkeborg har man blandt andre hentet Nicolai Larsen i Guingamp, André Calisir i Apollon Smyrnis og Andreas Oggesen i FC Fredericia. Silkeborg har dog blandt andre mistet sin topscorer fra sidste sæson i form af Magnus Mattsson, der fremover skal tørne ud for NEC Nijmegen i den bedste hollandske række. Mattsson scorede 19 mål i sidste sæson, og det var kun overgået af Sebastian Grønning, der scorede 23 mål for Viborg. 

Vejle giver odds 3,25 som nedrykker hos Mr Green*. Indtil videre har Vejle sagt farvel til en håndfuld spillere på fri transfer, heriblandt Diego Montiel og Ylber Ramadani. Vejle hentede i februar German Onugkha på en lejeaftale i Krasnodar, og den aftale er nu gjort permanent. Derudover er Manjrekar James kommet til fra FC Midtjylland, og så har man også købt franske Mouhamadou Drammeh i Reims og svenske Kevin Custovic i Västerås. 

 Vejle har også rykket unge Oliver Provstgaard op i førsteholdstruppen. En lille bonusinfo om Oliver Provstgaard: Han er en ganske fremragende FIFA-spiller og i foråret vandt han eChampions League, der er det virtuelle svar på Champions League.