18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Ligue 1 2023/2024: odds og topscorer

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre

Ligue 1-sæsonen 2023/2024 begynder den 11. august med en kamp mellem Olympique Lyon og AC Ajaccio. Dette er blot startskuddet til en spændende sæson med 38 spillerunder. Paris Saint-Germain har vundet otte ud af de seneste ti år, men fra tid til anden popper der altså et hold op og driller dem. Sker det igen i år? I så fald er Lyon bedste bud, mener bookmakerne.  

Her får du odds på vinderen af Ligue 1 2023/2024

Ligue 1-odds 2023/2024

Her får du de bedste Ligue 1-odds 2023/2024. Som det ses, er Paris Saint-Germain ikke overraskende store favoritter til at vinde det franske nationalmesterskab.

I denne Ligue 1-optakt får du muligvis ikke et endegyldigt svar på, om Paris Saint-Germain vinder igen eller ej. Vi tager dog et kig på PSG og nogle af de hold, som har de bedste forudsætninger for at "snyde" dem for mesterskabet. 

Odds på Ligue 1-vinderen hos ComeOn

Ligue 1-odds på top 3

Ligue 1 nedrykning odds

Spilforslag: vinderen af Ligue 1 2023/2024

Ligesom i Bundesligaen er der en klar favorit til ligatitlen i Frankrig, og det er selvfølgelig PSG. De vandt ligaen i sidste sæson med en margin på 15 point ned til Marseille. 

Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé er stadig at finde i den franske hovedstadsklub, hvilket betyder, at holdet har spillere, som ingen anden klub kan konkurrere med i Ligue 1. 

Af udfordrerne ser det ud til, at Lyon er den største trussel for PSG. Storklubben har forstærket sig med klasseindkøb i skikkelse af Alexandre Lacazette, Corentin Tolisso og Nicolás Tagliafico. Det bør betyde, at Lyon slutter meget højere i tabellen end sidste års ottendeplads.

Marseille har som sædvanlig skiftet halvdelen af ​​holdet samt træneren. Dette gør det svært at forudsige, om holdet har niveauet til at forsvare sidste sæsons andenplads.

Paris Saint-Germain vil højst sandsynligt vinde Ligue 1 igen, men der er næppe mange, der vil låse deres penge i en hel sæson for odds 1,12 hos Marathonbet. Derfor lyder anbefalingen* herfra, at du i stedet forsøger dig med et spil på Lyon. Det kunne godt være nogle pizza-penge, noget flaskepant, værd. 

I skrivende stund får du odds 15,00 på Lyon hos ComeOn som vinder af Ligue 1 2023/2024. 

Spilforslag og odds på Ligue 1-topscorer 2023/2024

Her får du de spilforslag og odds på en Ligue 1-topscorer 2022/2023. Ikke overraskende er Kylian Mbappé favorit, men er det her, det bedste spil ligger? Se spilforslag under oddsene.

Kylian Mbappé er blevet topscorer i Ligue 1 i de seneste fire sæsoner. I år er konkurrencen dog hårdere end længe. Først og fremmest har han en holdkammerat i skikkelse af Lionel Messi. Argentineren har nu haft et helt år til at falde til i den franske hovedstad, og spørgsmålet er, om han tager den franske liga med storm i denne sæson. 

Messi har tidligere scoret mål for sjov i La Liga, som er en endnu stærkere turnering end Ligue 1. FC Barcelona-legenden er dog blevet 35 år, hvilket måske sætter nogle fysiologiske begrænsninger. Men vi kan ikke helt glemme ham i kampen om at blive topscorer i Ligue 1 2023/2024. 

Glem heller ikke, at AS Monaco-angriberen Wissam Ben Yedder kun var tre mål efter Mbappé i fjor. Fransk-tuneseren tegnede sig for hele 25 Ligue 1-mål. 

Lyon-angriberen Moussa Dembélé scorede 21 gange, hvorfor han også beviste, at han stadig har evnerne til at score masser af mål i den franske liga.

Slutteligt har vi Alexandre Lacazette, der er vendt tilbage til Lyon, og Arek Milik. Lacazette har tidligere vist, at han kan bombe i Ligue 1. I 2014/2015 scorede han 27 mål og blev Ligue 1-topscorer. 

Polakken Milik har været meget skadesplaget siden sit skifte fra Napoli sidste sommer. Alligevel blev det til syv mål i 23 kampe i fjor. Det ligger lige på vippen til det godkendte, når man har in mente, at han løb ind og ud af skader og derfor måske aldrig rigtig var på 100 procent. 

Oddset på Kylian Mbappé som Ligue 1-topscorer er en kende for lavt, lyder vurderingen herfra. Der skal ikke mere til end en uheldig skade, og så kan sæsonen være ødelagt. Derfor ser odds 12,00 på Lionel Messi mere appetitligt ud. Alternativt hele odds 26,00 på Alexandre Lacazette hos ComeOn. Selvom Lyon sluttede helt nede på 8.-pladsen i fjor, var holdet det tredjemest scorende. Det bør Lacazette kunne udnytte, hvis han holder sig fri fra skader, til at score 20+ mål. 

Spil på Messi som Ligue 1-topscorer hos Unibet

Bedste bookmakere med odds på Ligue 1

Her får du en liste med nogle af de bookmakere, der har de bedste odds på Ligue 1. Du kan også se vores komplette liste over samarbejdspartnere, der alle er bookmakere med dansk spillelicens

Besøg Bet365

100 % velkomstbonus op til 1.000 DDK

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.

Bonuskode: Benyt bonuskoden BETX1000 når du opretter en konto hos Bet365 for at opnå den bedste bonus Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Unibet

100% op til 1.000 DKK

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene
Ofte fokus på Skandinavien/DK
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Dette tilbud er tilgængeligt for udelukkende nye kunder, der er 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Unibet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg ComeOn

100% betting bonus op til 1000 DKK

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 5.00x bonus til minimum odds 1,80.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 5000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Du skal indbetale mindst 100 kroner. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Bwin

100% op til 1000 DKK

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort spiludbud
Fremragende livebetting-sektion
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Bonus udbetales som et risikofrit spil, og det risikofrie spil udbetales som et freebet, såfremt du taber på det risikofrie spil. Der er intet omsætningskrav ved eventuel gevinst på freebettet eller det risikofrie spil.

Yderligere vilkår Dette tilbud gælder kun for nye kunder. Kunder, som har haft en Bwin-konto oprettet tidligere end 1/1-2012, betragtes som nye kunder. Bonussen gives i henhold til din første indbetaling, efter du har oprettet en konto.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bwin hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Favoritter til at vinde Ligue 1

Herunder vil vi kigge lidt på nogle af de største favoritter til at vinde Ligue 1 2022/2023. Vi kommer omkring Paris Saint-Germain, Olympique Lyon, Olympique Marseille, AS Monaco og OGC Nice. 

Pariserne har for vane at vinde Ligue 1 og er da også retmæssigt storfavoritter til at vinde igen. Nogle af de andre forfølgere har dog oprustet godt og vil forsøge at tage kampen op mod overmagten. Læs mere herunder. 

Paris Saint-Germain – kæmpefavoritter

Som sædvanlig er Paris Saint-Germain kæmpefavoritter til at vinde Ligue 1. Holdet har vundet otte ud af de seneste ti sæsoner og er blevet toer de år, hvor de ikke vandt. Det kan man roligt kalde for suverænitet. 

Siden sidste sæson har pariserne skiftet ud på trænerposten. Ud er gået Mauricio Pochettino, ind er kommet 55-årige Christophe Galtier. Franskmanden er hentet i Nice, som han førte til en flot 5.-plads i sidste sæson. 

Endnu flottere er det, at han i 2020/2021 var manden, der førte Lille til et overraskende fransk mesterskab. Generelt gjorde Galtier det rigtig flot i Lille. I den første sæson i 2017/2018 blev det til en lidet flatterende 17.-plads, hvilket blev vekslet til en 2.-plads sæsonen efter. Herefter kom en 4.-plads efterfulgt af det meget imponerende mesterskab til sidst. Efter mesterskabssæsonen kaldte Nice, hvor det blev til en enkelt sæson.

Nu befinder den franske træner sig i landets største og rigeste klub. Spørgsmålet er så, om han er manden, der kan føre den ambitiøse klub til det eftertragtede Champions League-trofæ. Det skal blive spændende at følge Galtier og PSG i den kommende sæson. 

Klubben har formået at holde fast på de fleste af de bærende profiler. Eneste undtagelse er Ángel Di María, men end ikke han var 100 procent fast mand i fjor. 

Samtidig har man hentet masser af andre kræfter, ikke mindst tre portugisere. Vitinha og Renato Sanches er hentet ind til midtbanen, mens Nuno Mendes primært er venstreback. Sidstnævnte kan dog også spille venstre midtbane. 

Værd at bemærke er, at PSG har lejet Hugo Ekitiké i Reims. Angriberen var i Vejle så sent som sommeren 2021. Herfra gik turen til Reims B, senere Reims’ førstehold og nu altså et lejeophold i selveste PSG. Et godt eksempel på, hvor hurtigt det kan gå i fodbold. 

Spillere ind:
Vitinha – FC Porto (308 millioner)
Nuno Mendes – Sporting Lissabon (282 millioner)
Renato Sanches – Lille (111 millioner)
Nordi Mukiele – RB Leipzig (89 millioner)
Hugo Ekitiké – Stade Reims (leje)

Spillere ud:
Alphonse Areola – West Ham
Marcin Bulka – OGC Nice
Xavi Simons – PSV Eindhoven
Ángel Di María – Juventus
Colin Dagba – RC Strasbourg (leje)
Garissone Innocent – Paris Saint-Germain B
 

Olympique Lyon – førsteudfordrer 

Ifølge bookmakernes odds på Ligue 1-vinderen 2022/2023 er Lyon de mest oplagte udfordrere til PSG’s suverænitet. Holdet havde en rædderlig sæson i fjor, hvor det blev til en 8.-plads. Derfor skal der ske en hel del, hvis de skal spille med om mesterskabet endsige medaljer i denne sæson. 

Heldigvis har Lyon ligesom PSG formået at holde på de fleste af de bærende kræfter. Léo Dubois, højreback, er taget til Galatasaray, men han var ikke længere fast mand mod slutningen af sidste sæson. 

Herudover er centerforsvarer Jason Denayer blevet kontraktfri. Belgieren ramlede ind i et skadeshelvede i sidste sæson, hvorfor han ikke rigtig var på banen i den sidste halvdel. Det blev således kun til én kamp fra 12. december og frem til sæsonafslutningen 21. maj. 

Læg hertil, at Lyon har forstærket sig med nogle opsigtsvækkende navne. Ind er kommet den nu tidligere Ajax-back og argentinske landsholdsspiller Nicolás Tagliafico. Til midtbanen er blevet tilføjet en gammel kending i Lyon i form af Corentin Tolisso. Han har været et smut i Bayern München siden 2017. 

Mest bemærkelsesværdigt er dog nok Alexandre Lacazette. Angriberen er også en gammel kending i klubben, og med ham på holdkortet begynder det virkelig at ligne noget i Lyon. Finder han først formen og selvtilliden, har han evnerne til at bombe Ligue 1 i stykker. 

Spillere ind:
Johann Lepenant – SM Caen (31 millioner)
Nicolás Tagliafico – Ajax Amsterdam (fri transfer)
Rémy Riou – SM Caen (fri transfer)
Alexandre Lacazette – Arsenal (fri transfer)
Corentin Tolisso – Bayern München (fri transfer)
Mohamed El Arouch – Lyon B
Kayne Bonnevie – Lyon B

Spillere ud:
Léo Dubois – Galatasaray
Malcolm Barcola – FK Tuszla City
Pape Cheich – Aris Saloniki 
Habib Keïta – KV Kortrijk
Jason Denayer – ledig på markedet
Yahya Soumaré – Bourg-en-Bresse

Marseille – hvad kan vi forvente?

Marseille havde en god sæson i fjor, hvor de vandt sølvmedaljer og en direkte plads i Champions League-gruppespillet. Dermed fortsat klubben med at veksle mellem at blive nummer fem og nummer to, hvilket de nu har gjort fire sæsoner i streg. Fortsætter tendensen, venter der dermed en 5.-plads i år. 

Det er imidlertid ikke længere Jorge Sampaoli, der skal stå i spidsen for det franske storhold. Det er i stedet Igor Tudor. Den kroatiske træner kommer fra en tjans i Hellas Verona, hvor han var en enkelt sæson. Det var til gengæld en god sæson, hvor han førte klubben til en flot 9.-plads i Serie A.

Tidligere har kroaten været i Juventus (assistenttræner), Hajduk Split, Udinese, Galatasaray med flere. 

Den nu tidligere Verona-træner overtager et Marseille-hold, som har gennemgået en masse ændringer på spillerfronten i sommerpausen. Man har blandt andet vekslet lejeaftaler til permanente aftaler med Mattéo Guendouzi, Cengiz Ünder og Arek Milik.

Det skal blive interessant at se holdets nye angriber, 24-årige Luis Suárez. Han kommer fra Granada CF, hvor han har været siden 2020. Han tegner sig for 12 La Liga-scoringer i 62 optrædener – otte af målene faldt i sidste sæson. Generelt har Luis Suárez ikke scoret mange mål i sin karriere, medmindre det har været på lavere niveau. Nu, hvor han kommer til et storhold, kan det være, at det ændrer sig lidt. 

Værd at bemærke er også, at klubben har hentet den franske landsholdsspiller Jonathan Clauss. Højrewingen kan både finde ud af at score og assistere, men gør sig mest i sidstnævnte disciplin. Han er det, man populært kalder for en late bloomer. Han har mestendels spillet i lavere divisioner og i knap så store klubber i Frankrig og Tyskland, men nu er han ved at nå til tops. Han fik landsholdsdebut i en alder af 29 år tilbage i marts. 

Herudover har man handlet ind i Roma, hvor målmand Pau López er hentet.

Alt i alt er der sket en hel masse på spillerfronten, som du kan se herunder. Ikke mindst derfor står vi atter tilbage med spørgsmålet om Marseille: Hvad kan vi forvente?

Spillere ind:
Pau López – AS Roma (89 millioner)
Mattéo Guendouzi – Arsenal (lejeaftale vekslet til permanent aftale – 81 millioner)
Luis Suárez – Granada CF (74 millioner)
Cengiz Ünder – AS Roma (lejeaftale vekslet til permanent aftale – 62 millioner)
Arek Milik – SSC Napoli (lejeaftale vekslet til permanent aftale – 59 millioner)
Jonathan Clauss – RCD Lens (55 millioner)
Isaak Touré – AC Le Havre (40 millioner)
Chancel Mbemba – FC Porto (fri transfer)
Rubén Blanco – Celta Vigo (leje)
Nuno Tavares – Arsenal (leje)

Spillere ud:
Luan Peres – Fenerbahçe
Lucas Perrin – RC Strasbourg
Boubacar Kamara – Aston Villa
Steve Mandanda – Rennes
Nemanja Radonjić – Torino (leje)
Luis Henrique – Botafogo (leje)
Oussama Targhalline – Alanyaspor (leje)
Álvaro González (ledig på markedet)

AS Monaco – endnu en 3.-plads?

Monegaskerne er endt på 3.-pladsen i de seneste to sæsoner og er derfor p.t. i færd med kvalifikationen til Champions League. De fik 1-1 hjemme mod PSV Eindhoven i det første opgør, hvilket selvsagt ikke var noget drømmeresultat. 

Men hvad rører der sig ellers i fyrstedømmet? Træneren er stadig Philippe Clement, som det var tilfældet i sidste sæson. På spillerfronten er der til gengæld sket nogle væsentlige ændringer. 

Lad os begynde med de mest iøjnefaldende tilgange. Ind er kommet offensivspilleren Takumi Minamino fra Liverpool. Japaneren slog aldrig til i det engelske, men han viste i sin tid i RB Salzburg, at han er en meget målfarlig spiller. Spændende, om han kan finde formen her den franske liga. 

Minamino er dog slet ikke den eneste offensive profil, der er hentet for mange penge. Ind er også kommet den schweiziske landsholdsangriber Breel Embolo. Den 25-årige spiller er hentet i Borussia Münchengladbach. Det er to dyre herrer, som er blevet tilføjet en i forvejen god offensiv med navne som Wissam Ben Yedder og Kevin Volland. 

Ud er til gengæld gået midtbaneankeret Aurélien Tchouameni, som er taget til Real Madrid for den nette sum af 595 millioner kroner. 

Monaco har endnu ikke hentet en direkte erstatning for Tchouameni. I hvert fald ikke en, som de har betalt for. Interessant er det nemlig, at man har rykket to spillere, der spiller samme position som Tchouameni, op fra andetholdet. Men mon ikke afløseren findes blandt en af de centrale midtbanespillere, der allerede var i førsteholdstruppen. 

Af andre interessante afgange kan nævnes Cesc Fàbregas. Spanieren er taget til italienske Como, hvor han både skal spille, men også er en af ejerne. 

Spillere ind:
Takumi Minamino – Liverpool FC (111 millioner)
Breel Embolo – Borussia Münchengladbach (92 millioner)
Thomas Didillon – Cercle Brugge (leje)
Maghnes Akliouche – Monaco B
Félix Lemaréchal – Monaco B

Spillere ud:
Aurélien Tchouameni – Real Madrid
Strahinja Pavlović – RB Salzburg
Pietro Pellegri – Torino
Jean-Eudes Aholou – RC Strasbourg
Cesc Fàbregas – Como (fri transfer)
Benjamin Lecomte – Espanyol (leje)
Radoslaw Majecki – Cercle Brugge (leje)
Djibril Sidibé (fri på markedet)
Vito Mannone (fri på markedet)

Nice – danskerklubben

I OGC Nice befinder der sig to danskere på kontrakt: Kasper Schmeichel og Kasper Dolberg. Førstnævnte er hentet ind denne sommer, efter at han har vogtet målet i Leicester de seneste 11 år. Sidstnævnte har været i klubben siden august 2019. 

Nice er et hold og en klub, som i hvert fald tidligere var svær at blive klog på. Det ene år kunne de slutte på en fornem 4.-plads for så derefter at slutte på 17.-pladsen sæsonen efter. Sådan har det kørt en del op og ned førhen. De seneste syv sæsoner har klubben dog fundet noget mere stabilitet. Her har de sluttet mellem nummer tre og nummer ni. 

I sidste sæson blev det til en flot 5.-plads. Det var dog under holdets nu forhenværende træner Christophe Galtier, som siden er taget til Paris Saint-Germain. Ind er i stedet kommet den erfarne Lucien Favre, som tidligere har været i Nice fra 2016 til 2018. Schweizeren har senest stået i spidsen for Borussia Dortmund. 

Tidligere har han været i klubber som Borussia Münchengladbach, Hertha Berlin, FC Zürich med flere. Det er en træner med cv’et i orden. I hans første periode i Nice førte han ikke mindst holdet til en 3.-plads i den første sæson. Året efter blev det til en 8.-plads. 

På spillerfronten er der også sket en del, men for den gængse danske fodboldfan er der nok kun ét navn, man genkender, foruden Kasper Schmeichel: Aaron Ramsey, der er hentet på en fri transfer fra Juventus. 

Spillere ind:
Mattia Viti – FC Empoli (96 millioner)
Alexis Beka Beka – Lokomotiv Moskva (89 millioner)
Rares Ilie – FC Rapid 1923 (37 millioner)
Marcin Bulka – Paris Saint-Germain (14 millioner)
Kasper Schmeichel – Leicester City (7 millioner)
Badredine Bouanani – Lille B (fri transfer)
Aaron Ramsey – Juventus (fri transfer)
Robson Bambu – Corinthinans (retur fra leje)

Spillere ud:
Walter Benítez – PSV Eindhoven (fri transfer)
Ihsan Sacko – US AVranches (fri transfer)
Andy Pelmard – FC Basel
Dan Ndoye – FC Basel
Jean N’Guessan – Nîmes (leje)
Evann Guessand – FC Nantes (leje) 

Danske spillere i Ligue 1 2023/2024

Vi tager også et hurtigt kig på de danske spillere i Ligue 1 2023/2024. I skrivende stund er der fem med rødbedefarvet pas i den franske liga. 

Kasper Schmeichel, Nice
Det kom som en stor overraskelse for de fleste, da det begyndte at sive ud, at landsholdsmålmanden ville skifte til Nice. Efter 11 år som førstemålmand i Leicester kan man dog ikke bebrejde målmanden for at prøve nye græsgange. Og så er en tilværelse ved Rivieraen vel heller ikke så skidt endda.

Det må forventes, at 35-årige Kasper Schmeichel er købt ind til at være førstemålmand. Dermed er han tiltænkt en stor rolle på Nice-holdet.

Kasper Dolberg, Nice
Schmeichel bliver dog ikke den eneste dansker i Nice, hvor landsholdskollega Kasper Dolberg huserer. I hvert fald lidt endnu. På rygteplan siges det, at landsholdsangriberen leder efter noget nyt, men han er endnu at finde i det franske. 

Tiden i Nice har været lidt op og ned. Ikke mindst skader og corona har sat en stopper for, at danskeren har braget igennem lydmuren, omend der i flere tempi har været optræk til, at han skulle tage ligaen med storm. 

Kasper Dolberg står noteret for 74 Ligue 1-kampe med 23 mål og syv oplæg til følge. 

Andreas Bruus, Troyes
23-årige Andreas Bruus er for første gang i karrieren ude i det store udland. Højrebacken havde gjort det godt for Brøndby i en længere periode, og derfor slog Ligue 1-holdet til og købte danskeren. 

Troyes er i Ligue 1 for anden sæson i træk. Det er med andre ord den svære sæson to, som holdet går i møde. Målet for klubben må være overlevelse, og målet for Andreas Bruus må være at gøre det så godt, at han spiller fast. En fast plads på et Ligue 1-hold kan i sidste ende betyde, at han kommer i betragtning til en VM-plads. 

Rasmus Nicolaisen, Toulouse
Det tidligere FC Midtjylland-talent Rasmus Nicolaisen er at finde hos oprykkerne fra Toulouse, der vandt Ligue 2 i fjor. Danskeren var fast mand og spillede en nøglerolle i oprykningen. Centerforsvareren noterede sig endda for fire mål og to oplæg. 

Bliv derfor ikke overrasket, hvis du i løbet af Ligue 1-sæsonen 2022/2023 ser 25-årige Rasmus Nicolaisens navn dukke op som målscorer. 

Mikkel Desler, Toulouse
Rasmus Nicolaisen er dog ikke den eneste dansker, som har ære af Toulouses oprykning. Mikkel Desler spillede samtlige kampe, enten som højreback eller højre midtbane, og noterede sig for ét mål og seks oplæg. 

Den 27-årige spiller fik vel aldrig rigtig udfoldet sit potentiale i OB-tiden, men nu står han altså foran en sæson med Lige 1-fodbold på menuen. Der er p.t. ikke mange af de nuværende OB-spillere, der rimer på Ligue 1, så på den måde ”vandt” Desler lidt ved at tage et smut forbi Haugesund i Norge og nu altså Toulouse i Frankrig. 

Ligue 1’s tre største stjerner

Ligue 1 må finde sig i at være under ligaer som Premier League, La Liga, Serie A og Bundesligaen, men på ét punkt funkler den franske liga meget klart: Den har nogle af verdens største stjerner. Vi tager et kig på tre af ligaens største af slagsen.

Kylian Mbappé
Efter mange rygter frem og tilbage om et skifte til Real Madrid endte det med, at hurtigløberen skrev under på en ny kontrakt med Paris Saint-Germain. 

Det er de helt sikkert glade for i hovedstadsklubben. Mbappé har nu vundet Ligue 1-topscorertitlen fire år i streg, og i sidste sæson tegnede han sig for 28 mål og 19 målgivende afleveringer. Tilføj hertil seks mål og lige så mange assists i Champions League. Det siger dermed sig selv, at han er en mand, der er utrolig svær at erstatte. 

Der er formentlig mange, der håber på at se Mbappé i Premier League eller La Liga en dag, men her og nu må vi nøjes med at nyde ham i Ligue 1 og Champions League. Franskmanden er dog kun 23 år, og han vil efter endt kontrakt med PSG kunne tage til en anden liga som 26-årig. På det tidspunkt har han formentlig end ikke toppet endnu. 

Lionel Messi
Fænomenet fra Rosário er fyldt 35 år, men hører stadig til blandt verdens bedste fodboldspillere. Han imponerede ikke stort, set med Messi-standarder, i sidste sæson. Her blev det kun til fem mål og 14 oplæg i 25 Ligue 1-kampe. I den forbindelse havde både klub, fans og Messi selv nok forventet mere. 

Nu er han dog formentlig faldet mere til i det franske, og har han viljen til at brænde ligaen af, skal Mbappé og de andre målkonger se sig overskulderen; Messi skal være en seriøs kandidat til at blive Ligue 1-topscorer 2022/2023. 

Messis motivation i at holde sig skarp kommer ikke mindst fra, at han gerne vil være i stand til at føre Argentina til tops ved VM senere på året. 

Alexandre Lacazette
Indrømmet, jeg kunne sagtens have taget Neymar her. Det havde nok været det retmæssig at gøre, men nok om PSG-spillere for denne gang. Valget er derfor faldet på Lyons hjemvendte angriber Alexandre Lacazette. 

Det er nemlig ikke hver dag, at Lyon henter en spiller, der var anfører for et Premier League-hold som Arsenal i den forgangne sæson. Det er nu sket, og dermed vender angriberen hjem til Lyon efter fem år hos Arsenal.

Da den nu 31-årige spiller senest var i Lyon og Ligue 1, lavede han næsten mål for sjov. 100 mål og 32 assister i 203 Lige 1-kampe står han noteret for. Nu er han godt nok fem år ældre, men 31 er ikke vildt gammel i moderne fodbold, og så har han nok også lært et og andet i England. 

Bliv derfor ikke overrasket, hvis Lacazette kommer til at skovle mål ind på samlebånd i Ligue 1 – dette godt hjulpet af en mere end kapabel Lyon-offensiv. 

Lyon ser på papiret ud til at være førsteudfordrer til Paris Saint-Germain, og dette skyldes ikke mindst tilgangen af netop Lacazette. 

De seneste ti års vindere af Ligue 1

Her får du en oversigt over, hvem der har vundet Ligue 1, den bedste fodboldrække i Frankrig, de seneste ti sæsoner.

2012-13: Paris Saint-Germain
2013-14: Paris Saint-Germain
2014-15: Paris Saint-Germain
2015-16: Paris Saint-Germain
2016-17: Monaco
2017-18: Paris Saint-Germain
2018-19: Paris Saint-Germain
2019-20: Paris Saint-Germain
2020-21: Lille OSC
2021-22: Paris Saint-Germain

Ofte stillede spørgsmål om La Ligue 1

Ligue 1 er en af Europas og verdens bedste fodboldturneringer. Her tager vi lige en hurtig omgang spørgsmål og svar om den franske liga. 

Hvem har vundet flest Ligue 1-titler?

Saint-Étienne og Paris Saint-Germain deler 1.-pladsen med hver ti mesterskaber. Det varer dog formentlig ikke længe, inden pariserne sidder alene på tronen.

Hvem har scoret flest mål i Ligue 1?

Delio Onnis, en italiensk-argentiner, scorede tilbage i 70’erne og 80’erne 300 mål.

Hvornår begynder Ligue 1-sæsonen 2023/2024?

Ligue 1-sæsonen 2023/2024 begyndte fredag den 11. august 2023 og slutter den 18. maj 2024.

Hvem er favoritter til at vinde Ligue 1 2023/2024?

Paris Saint-Germain er store favoritter til at vinde Ligue 1 2023/2024 og dermed vinde deres 11. mesterskab i historien.

Kommentarer

Feedback