18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

18. etape: Vitoria - Maeztu

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Vitoria - Maeztu (179,0 km)

5. september kl. 12:45

Efter gårsdagens strabadser venter endnu en hård bjergetape på 18. etape. Der venter hele fem kategoriserede stigninger, hvoraf de tre er kategori 1. To af disse er dog samme bjerg – Puerto de la Cruz de Linares, som er dagens målbjerg.

Dagens første bjerg er Alto de las Estacas, som er kategori 2. Den byder på 7,5 procent over fem kilometer. Fra toppen 30 kilometer til dagens første kategori 1-bjerg Puerto de San Lorenzo. Den var senest med i 2021 på 18. etape, hvor den var dagens første bjerg.

Efter en lang nedkørsel kommer Alto de Tenebredo, som stiger med 9,3 procent over 3,5 kilometer. Den gennemsnitlige stigningsprocent fortæller dog ikke hele sandheden. Den flader nemlig ud undervejs. På sidste kilometer er vi til tider helt oppe på 19 procent. Den var også med sidste år, hvor den dog blev kørt fra den lettere side, da Jay Vine krydsede toppen som første mand på vej modsejren på 8. etape.

Med omkring 33 kilometer til mål rammer rytterne Puerto de la Cruz de Linares for første gang. Den har debut i Vueltaen og stiger med 8,5 i snit over 8,3 kilometer. Den skal som nævnt køres to gange, så favoritterne venter formentlig til anden opstigning med de helt store angreb.

Etapeprofil

Vitoria - Maeztu

Kommentarer

Feedback