18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

17. etape: Arnuero - Santander

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Arnuero - Santander (124,5 km)

4. september kl. 13:40

På 17. etape venter ikoniske Altu de l’Angliru. Angliru blev første gang kørt tilbage i 1999, da José María Jiménez vandt på toppen. Sidst den var med i Vueltaen var i 2020, da Hugh Carthy sejrede på toppen. Den dag mistede Primož Roglič fører trøjen til Richard Carapaz. Sloveneren generobrede den dog senere og endte med at vinde løbet.

Inden rytterne når til Angliru er der dog to kategori 1-bjerge, som skal køres. Det første af disse er Alto de la Colladiella. Det var senest med i 2008, da Sylvain Chavanel var først over toppen på 14. etape, som blev vundet af Alberto Contador.

Alto de la Colladiella er 6,8 kilometer lang og stiger med 8,7 procent på de sidste fem kilometer. Mellem tre og halvanden kilometer til toppen ligger den på ti procent. Det er med andre ord en led stigning til trods for, at den er dagens letteste.

Alto del Cordal er dagens andet bjerg og en klassisk optakt til Angliru. Den er også knaldhård med omkring ni procent i snit over fem kilometer. Den sidste kilometer på omkring 12 procent er særligt modbydelig.

Efter nedkørslen tages der med det samme fat på Angliru. Den byder på 9,4 procent over 13 kilometer. Her er det vel at mærke de første fem kilometer, som trækker procenter ned. Derfra ligger vi konsekvent på mellem 11 og svimlende 22 procent, inden den flader ud på sidste kilometer.

Angliru er en af de absolut hårdeste stigninger i cykelsporten. Det bør blive en dag, hvor favoritterne vil forsøge sig. Det kunne meget vel være en dag, hvor Jonas Vingegaard vil forsøge sig alt efter, hvordan det ser ud for Jumbo-Visma med deres to kaptajner.

Etapeprofil

Arnuero - Santander

Kommentarer

Feedback