18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Jonas Vingegaard

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre

Jonas Vingegaard slog i 2023 fast, at forrige års jubelsæson bestemt ikke var noget tilfælde. Da danskeren sluttede sæsonen efter Vueltaen lå han nummer to på UCI's verdensrangliste. Det bliver derfor interessant at se, hvad hans planer er i 2024, hvor en ny sejr i Touren står øverst på agendaen. Her kan du se odds på Jonas Vingegaard i 2024 og læse om, hvad der taler for og imod en ny sejr i Tour de France.

Odds på Jonas Vingegaard hos Betfair

Odds på Jonas Vingegaard i Tour de France 2024

Vingegaard er på baggrund af de sidste års overbevisende Tour-sejre ikke overraskende favorit til at lave et hattrick i Tour de France 2024. Odds på Tour de France er et af de få cykelodds, som er tilgængeligt lang tid inden løbets start. Derfor handler det i høj grad om at slå til på det rette tidspunkt. Oddsene kan og vil nemlig ændre sig i takt med at Tour-favoritterne er i aktion i andre løb.

Odds på Jonas Vingegaard vinder Tour de France 2024 Højeste odds Bookmaker
Jonas Vingegaard - Samlet vinder 1,83

Odds opdateret 04/03/24 kl. 17.46

I takt med at vi nærmer os Touren, vil der dukke flere og flere væddemål op, som omhandler Jonas Vingegaard. Det vil naturligvis først og fremmest være de danske bookmakere, som vil komme med diverse typer odds på Vingegaard. Her kan f.eks. være tale om odds på etapesejre til Vingegaard, odds på antal trøjer til Vingegaard, etc.

Dette taler for, at Jonas Vingegaard vinder Tour de France igen

Der er flere gode grunde til at tro, at Jumbo-Visma-kaptajnen kan lave et Tour-hattrick:

1. Historikken 

Jonas Vingegaard har de sidste par år vist sig at være verdens bedste Grand Tour-rytter. Danskeren restituerer fremragende og lader altid til at have mest i tanken, når det gælder tredje uge af en Grand Tour. Vi har endnu ikke set Jonas Vingegaard have en seriøs offday i en Grand Tour. Det har vi derimod set Tadej Pogacar have i de seneste to udgaver af Tour de France.

2. Jumbo-Visma-holdet

Det er ingen hemmelighed, at Jonas Vingegaard nyder godt af, at han kører på det vel nok bedste hold på WorldTouren. Jumbo-Visma har et svimlende budget, hvilket gør dem i stand til at gå langt mere i dybden end de fleste andre hold på alle parametre.

Derudover har man naturligvis også kastet en del penge efter nogle verdensklasseryttere. I Touren var folk som Wout van Aert, Nathan van Hooydonck og Sepp Kuss vitale for Vingegaard.

3. Vingegaards mentalitet

Jonas Vingegaard har udviklet sig meget de sidste par år. Det gælder ikke kun det fysiske men også det mentale. Danskeren kører i år, som det han er - en af de største stjerner i feltet.

Det så vi ekspempler på flere gange under dette års Tour de France - fx i positionskampene på de flade etaper.

Dette taler imod en ny Jonas Vingegaard-sejr

Jonas Vingegaard er qua sit hold og kvaliteter som cykelrytter den store forhåndsfavorit til at vinde Touren. Der er dog trods de sidste sæsoners suveræne Tour-sejre tig, som man skal have i tankerne, når det kommer til Jonas Vingegaard odds.

1. Tadej Pogacar

Tadej Pogacar må endnu engang ventes at blive Jonas Vingegaards største rival, når det kommer til Tour-sejren. Sloveneren havde langt fra nogen optimal optakt til Tour de France 2023. Det får han forhåbentlig til Tour de France 2024, så vi kan få en endnu bedre duel mellem disse to superstjerner.

2. Flere kaptajner?

I Vueltaen så vi, at Jumbo Visma dominerede løbet i såden en grad, at de rydede podiet. Vingegaard måtte dog tage til takke med andenpaldsen, mens Kuss vandt. Da Kuss først var i førertrøjen, og det stod klart, at konkurrenterne ikke kunne stille det store op, så var det svært for Vingegaard og Roglic at avancere. Pogacars tilstedeværrelse i Touren bør dog forhindre et lignende scenarie. Det taler til Vinegaards fordel, hvis vi ser på det interne Jumbo-hierarki.

3. Uheld

Styrt og sygdom er som bekendt altid en faktor i Grand Tours. Her har Vingegaard modsat Roglic været relativt heldig i sin Grand Tour-karriere. Vi så i seneste ugdave af Giroen, da Quick Step trak Remco ud af løbet med sygdom, at det desværre kan blive en faktor i disse løb.

Jonas Vingegaard-odds i Vuelta a España 2024

Jonas Vingegaard vil efter planen også køre med i Vuelta a España 2024, der afvikles mellem d. 16. august og 17. september. Selvom bookmakerne endnu ikke tilbyder odds på Vuelta a España, betragtes Jonas Vingegaard som en af de klare favoritter.

Det vil være en kæmpe udfordring for Jonas Vingegaard både at vinde Tour de France og Vuelta a España. Der er i hvert fald stor chance for, at han ikke kommer til at køre løbet i samme form, hvis han peaker i Tour de France.

Men han vil utvivlsomt køre med om en af topplaceringerne.

Odds på Jonas Vingegaard hos Betfair

Jonas Vingegaard løbsprogram 2024

Det her er Jonas Vingegaards planlagte løbsprogram for 2024:

  • Gran Camino (22. - 25. februar)
  • Tirreno Adriatico (4. - 10. marts)
  • Baskerlandet Rundt (1. - 6. april)
  • Critérium du Dauphiné (2. - 9. juni)
  • Tour de France (29. juni - 21. juli)
  • Vuelta a Espana (17. august - 8. september)
  • VM i Zurich (29. september) 

Jonas Vingegaard - Resultater

Allerede i sin første sæson på WorldTour-niveau bragede Vingegaard ind på scenen. Det skete, da han vandt 6. etape af WorldTour-etapeløbet Polen Rundt og kørte sig i førertrøjen. Den unge dansker kunne dog ikke stå for presset på sidste etape, hvor han endte med at tabe næsten et kvarter. Ikke desto mindre vidnede det om Vingegaards enorme potentiale. Kort efter blev han nummer to i PostNord Danmark Rundt.

Året 2020 bød på Grand Tour-debut til Vingegaard i Vueltaen. Her hjalp han Jumbo-Visma-kaptajnen Primoz Roglic til den samlede sejr. Vingegaard var ren hjælper og sluttede som nummer 46 i klassementet. Man siger, at en rytter bliver stærkere efter at have kørt sin første Grand Tour. Den påstand skulle vise sig at holde stik med hensyn til Jonas Vingegaard.

Han fik nemlig en forrygende start på 2021 med en etapesejr i WorldTour-etapeløbet UAE Tour. Derefter blev det til to etapesejre og samlet sejr i det italienske etapeløb Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Næste opgave blev i hjælperens rolle, da Vingegaard hjalp Roglic til en samlet sejr i Baskerlandet Rundt og selv sluttede på andenpladsen.

Det var også som hjælperytter for Primoz Roglic, at Jonas Vingegaard gik ind til sit første Tour de France. Det ændrede sig dog hurtigt, da den slovenske superstjerne måtte trække på grund af skader fra et styrt. Det er værd at notere sig, at Vingegaard tabte et minut på 3. etape, hvor hele holdet forsøgte at bringe Roglic tilbage til feltet.

På 5. etape viste Vingegaard, at han var klar til at indtage en ny rolle på holdet, da blev treer på løbets enkeltstart kun slået af Tadej Pogacar og Stefan Küng. Det helt store gennembrud kom dog på 11. etape. Her sendte danskeren chokbølger gennem cykelverdenen, da han satte Tadej Pogacar på Mont Ventoux. Sloveneren kom tilbage på nedkørslen, men det skulle vise sig at blive et skelsættende øjeblik i Jonas Vingegaards karriere.

Vingegaard blev derefter toer på 17. og 18. etape bag den lynhurtige Pogacar. Dermed fik han kørt sig op på løbets andenplads. Han var dog mere end fem minutter efter sloveneren. Derfor fik det heller ikke den store betydning for løbet, at Vingegaard tog 25 sekunder på Pogacar på løbets afsluttende enkeltstart.

Andenpladsen i Tour de France 2021 var det bedste danske resultat siden Bjarne Riis’ sejr i 1996. Dermed var det også med en helt anden status i feltet, at Jonas Vingegaard gik ind til 2022-sæsonen.

Vingegaards Tour de France-triumf

Han leverede et godkendt forår, hvor det blev til en sejr i det franske endagsløb Drôme Classic. Derudover var der en samlet andenplads i Tirreno-Adriatico bag Pogacar, en sjetteplads i Baskerlandet Rundt og skuffelser i Ardennerklassikerne.

Vingegaard fik dog en glimrende optakt til Touren med en etapesejr i på den afsluttende bjergetape i Critérium du Dauphiné. Her kom han og Roglic sammen til målstregen. Danskeren vandt etapen og sloveneren løbet samlet.

Vingegaard og Roglic gik ind til Touren med den intention, at de skulle dele kaptajnrollen på Jumbo-Visma. Den plan gik dog hurtigt i vasken, da Primoz Roglic for andet år i træk styrtede voldsomt i starten af løbet. Han og Vingegaard var ellers kommet fornuftigt fra start på de første etaper i Danmark.

Roglic fik trods skaderne stor værdi for Jonas Vingegaard, da han på 11. etape til Col du Granon var med til at køre Pogacar i sænk. Vingegaard og Roglic angreb på skift, og til sidst lykkedes det danskeren at køre væk. Vingegaard tog næsten tre minutter på den gule trøje, som han dermed overtog.

Gense Vingegaards triumf i Tour de France 2022

Pogacar angreb i alle terræner gennem resten af løbet, men Vingegaard og Jumbo-Visma var ikke til at ryste. Danskeren cementerede sejren på 18. etape til Hautacam, hvor han vandt etapen og udbyggede sin føring til over tre minutter. Samtidig sikrede han sig også bjergtrøjen. Dermed var der råd til at forære Wout van Aert sejren på løbets sidste enkeltstart, inden Vingegaard kunne lade sig hylde i Paris.

Spil på Vueltaen hos Nordicbet

Titelforsvaret

Vingegaard fik en forrygende start på 2023-sæsonen med et hav af sejre. I optakten til Touren vandt danskeren blandt andet WorldTour-etapeløbene Baskerlandet Rundt og Critérium du Dauphiné. Han vandt desuden flere etaper undervejs i begge løb.

Eneste minus var et nederlag til Pogacar i Paris-Nice tilbage i marts. Her måtte Vingegaard tage til takke med tredjepladsen. Han kom dog som nævnt flot tilbage.

I sommerens Tour de France var Vingegaard stort set aldrig på bagkant. Pogacar havde derimod det problem, at han brækkede håndleddet tilbage i slutningen af april og dermed langt fra havde haft nogen ideel optakt.

Det var længere meget lige mellem de to, men i den tredje uge trak Vingegaard fra. Han bankede resten af feltet på løbets enkeltstart, og på den efterfølgende bjergetape satte Jumbo-Visma dødsstødet ind, da Pogacar havde en stor offday og tabte flere minutter. Dermed var Touren afgjort.

Derefter fulgte Vingegaards forsøg på at vinde Vueltaen. Det var forventligt, at danskeren ikke kunne være på samme høje niveau som under Touren. Det til trods lignede Vingegaard sammen med Roglic stærkeste mand i tredje uge. Situationen med Kuss i førertrøjen gjorde som nævnt, at de helt efter sportens uskrevne regler var låste.

Jonas VingegaardFoto:  ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Navn
Jonas Vingegaard Rasmussen

Alder
26 år

Højde
175 cm

Vægt
60 kg

Fødeby
Thy

Bopæl
Glyngøre

Hold
Jumbo-Visma (2019-)
ColoQuick (2016-2018)

Professionelle sejre
27 – heraf 17 på WorldTouren

Om Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard blev født den 10. december 1996 i Thy. Elleve år senere begyndte han at cykle i Thy Cykle Ring og fortsatte sidenhen i Aalborg Cykle Ring. Tingene tog fart, da Vingegaard i 2014 kom til Odder CK. Det endte med at kaste en kontrakt hos det danske continentalhold ColoQick af sig. Vingegaard supplerede på det tidspunkt tilværelsen som cykelrytter med et deltidsjob på en lokal fiskefabrik.

Det stod hurtigt klart, at Jonas Vingegaard fra naturens side var skabt til at køre på cykel. Hans fysiologiske tal var nemlig i en liga for sig. Her refereres først og fremmest til Vingegaards iltoptagelse i forhold til den beskedne kropsvægt på omkring 60 kilo.

Han leverede i den første sæson på ColoQuick en andenplads i UCI-etapeløbet Tour of China I. Danskeren fortsatte med at levere fornuftige resultater de næste to år. Det kombineret med hans vanvittige fysiologiske potentiale gjorde, at WorldTour-holdet Jumbo-Visma kastede snøren ud og halede Vingegaard i land.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål Jonas Vingegaard

Hvem er Jonas Vingegaard?

Jonas Vingegaard er en dansk professionel cykelrytter født i Thy i 1996. Han er medlem af det hollandske hold Jumbo-Visma og har vundet 27 professionelle sejre, herunder 17 på WorldTouren.

Hvad er Jonas Vingegaards største sejr?

Jonas Vingegaards største sejre er selvsagt de samlede sejre i Tour de France fra 2022 og 2023.

Hvordan har Jonas Vingegaards karriere udviklet sig?

Jonas Vingegaard startede sin karriere som cykelrytter i den danske klub Team Herning CK. Han udviste tidligt prøver på sit store potentiale, og siden da har karrieren taget fart.

Hvilke bookmakere tilbyder odds på Jonas Vingegaard?

Alle bookmakere, der tilbyder odds på cykling, tilbyder som regel også odds på Jonas Vingegaard og de løb, som han deltager i.

Hvilken bookmaker tilbyder de største Jonas Vingegaard-odds?

Det varierer fra løb til løb. Frem mod Tour de France 2024 var det f.eks. Betfair, der tilbød det højeste på, at Jonas Vingegaard ville vinde løbet.

Feedback