18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

13. etape: Lugo - Puerto de Ancares

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Lugo - Puerto de Ancares (135,0 km)

30. august kl. 13:50

Der venter en voldsom omgangg på 13. etape, når Vueltaen besøger Frankrig. Der venter et par velkendte bjerge fra Touren i form af Col d’Aubisque, Col de Spandelles og Col du Tourmalet, hvorpå der er mål.

Det starter lige på og hårdt med kategori 3-stigningen Puerto de Portalet. Derefter følger en længere nedkørsel mod Col d’Aubisque. Den var senest med i Vueltaen i 2016. Dengang var der dog mål på Aubisque, hvor Robert Gesink sejrede. Bjerget er 16,6 kilometer lang og stiger med syv procent i snit. Derefter venter nedkørslen mod næste udfordring.

Col de Spandelles er relativt ny i Grand Tour-sammenhæng. Den havde debut i sidste års Tour de France, hvor den også efterfulgte Aubisque. Dengang var målbjerget dog Hatacam, hvor Jonas Vingegaard som bekendt tog en flot sejr. Mange husker nok Pogačars mange og voldsomme angreb på Spandelles, som Jonas Vingegaard besvarede.

Spandelles er 10,2 kilometer lang og stiger med 8,3 procent. Som Aubisque er den ret konstant det meste af vejen. Der kommer dog et hårdt stykke to kilometer inden toppen.

Derefter er det tid til Tourmalets Vuelta-debut. Det velkendte Tour-bjerg byder på 7,4 procent over 18,8 kilometer. Her var mål i Touren på 14. etape i 2019, da Thibaut Pinot tog en storslået sejr. Tourmalet ligner meget dagens øvrige stigninger, men de sidste to kilometer bliver med omkring ni procent.

Favoritterne til etapesejren

Dette bliver helt sikkert en dag, hvor vi får et stort slag i klassementet. Det er en hård dag med flere stigninger, hvilket bør tiltale folk som Jonas Vingegaard og Juan Ayuso. Kommer en mindre gruppe sammen til stregen, så bliver Roglic og Evenepoel farlige.

Det er naturligvis også muligt, at et udbrud kører hjem. Quick-Step har næppe holdet til at kontrollere en etape som denne. Jumbo Visma kan tillade sig at køre defensivt og behøver ikke gøre løbet hårdt. Dermed vil det formentlig være op til Movistar og UAE, hvis udbruddet skal holdet i kort snor.

Lykkes det ikke, så kunne det blive en dag for typer som Romain Bardet, Wout Poels, Geraint Thomas, Santiago Buitrago, Lennard Kämna eller Damiano Caruso.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Jonas Vingegaard 4,75
Primoz Roglic 5,50
Remco Evenepoel 12,00
Wout Poels 15,00
Romain Bardet 15,00
Sepp Kuss 17,00
Michael Storer 19,00
Juan Ayuso 19,00
Enric Mas 26,00
Damiano Caruso 26,00
Lennard Kämna 26,00

Odds opdateret 7/9 kl. 21.30 

Etapeprofil

Lugo - Puerto de Ancares

Kommentarer

Feedback