18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

ATP/WTA Indian Wells: Odds, optakt og spilforslag

Opdateret
Klaus FEkspert Klaus F
Tidligere tennisspiller med en livslang interesse for tennis og sportsbetting.
Vis mere
Vis mindre

Det er blevet tid til årets første Masters 1000 turnering på ATP Touren: Indian Wells. Turneringen, der også bliver kaldt "Den femte Grand Slam" har Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Rafael Nadal og Jannik Sinner med i lodtrækningen. Hos kvinderne bliver der også stjernestøv i form af verdensetteren Iga Swiatek, og den forsvarende mester Elena Rybakina. Indian Wells spilles i fremragende omgivelser i Californien. 

Spil på Indian Wells ved Bet365

Odds ATP Indian Wells

Favoritterne ved ATP Indian Wells

Jannik Sinner er i min optik den største favorit ved årets første Masters 1000. Det er er han fordi, at han vandt Australian Open, men også af den grund, at han tog til ATP Rotterdam og bekræftede sin suverænitet. Sinner virker til at være sted mentalt og spillemæssigt, hvor ingen andre spillere er lige nu. Markedet har ikke samme opfattelse, derfor ser jeg italiensk værdi.

Novak Djokovic er selvskreven favorit til alle turneringer, han deltager i. Måske har vi en undtagelse i dette års version af Indian Wells. Hans reaktion på nederlaget til Jannik Sinner ved Australian Open er interessant. Da han tabte finalen til Carlos Alcaraz ved Wimbledon gik han ud og vandt fire turneringer i træk. Det er spændende at se, hvordan serberen reagerer denne gang. Djokovic har ikke spillet Indian Wells siden 2019, hvor han tabte til Kohlschreiber i 3.runde. Djokovic har tilgengæld rekorden for flest sejre i træk i turneringen med 20 af slagsen mellem 2014 og 2017. 

Carlos Alcaraz er forsvarende mester ved Indian Wells og gik igennem 2023 turneringen uden at tabe sæt. En monumental bedrift af spanieren, der dog ikke har vist niveau siden Wimbledon. Det har været en kombination af mangel på stabilitet på banen og skader, der har ramt den spanske verdensstjerne. Alcaraz trak sig senest med en skade i anklen i Rio, men han skulle være klar igen. 

Daniil Medvedev var i finalen ved Indian Wells sidste år. Russeren, der slog Alcaraz i US Open semifinalen 2023 har heller ikke ramt niveau i en længere periode. I sidste uge i Dubai udtalte han, at han manglede de sidste 5% hele ugen. Det resulterede i et nederlag i semifinalen til Ugo Humbert. Der skal ske forbedringer, hvis Medvedev skal leve op til sidste års finale. 

Outsiderne ved ATP Indian Wells

Inden man lader sig friste af for høje odds på underdogs, så skal man notere sig, at sidste useedede spiller, der vandt Indian Wells var Alex Corretja i år 2000.

Ugo Humbert er måske det varmeste navn på ATP Touren lige nu. Den stilfulde franske spiller vandt ATP Marseille og bakkede det op med karrierens største titel i Dubai. Franskmanden slog Hubert Hurkacz, Daniil Medvedev og Alexander Bublik på vejen mod titlen. Hvis Humbert ikke er træt ovenpå denne triumf kan han blive et mareridt for de bedste spillere i Californien. 

Hubert Hurkacz kommer man ikke udenom på hard court. Polakken vandt den sidste Masters 1000 på udendørs hard court  i Shanghai tilbage i oktober 2023. Der er garanti for tætte kampe med tiebreaks, når Hurkacz spiller. Hvis marginalerne er på hans side ligesom i Asien sidste år, så kan den polske storserver godt gå hele vejen. 

Casper Ruud viser gang på gang sine evner på hard court, selvom hans største kritikere nok vil mene, at han er udelukkende grusspecialist. Nordmanden slog Holger Rune ved ATP Acapulco men tabte finalen til Alex De Minaur i sidste uge. Han er nu 10-4 i ATP250 finaler, mens han er skuffende 0-6 i finaler i ATP 500, Masters 1000 og Grand Slam-regi. Det fortæller alt om, at Ruud har sine begrænsninger. 

Taylor Fritz vandt karrierens største titel ved Indian Wells tilbage i 2022, da han slog Rafaeel Nadal i finalen. Amerikaneren er født i Californien og alt ved turneringen passer til hans temperament. Sidste år blev det til et nederlag til Jannik Sinner i kvartfinalen. Fritz kommer til turneringen med en kvartfinale fra Australian Open og en titel i Delray Beach. Han er indiskutabelt et af de varmeste navne lige nu. 

Andrey Rublev mistede besindelsen i Dubai i sidste uge, hvor han blev diskvalificeret for at have overfuset en linjedommer. En helt uhørt hændelse og russeren virker i mental ubalance. Man kan dog ikke tage fra ham, at han er en af de bedste hard court spillere i verden. Rublev har dog aldrig haft den helt store succes ved Indian Wells, hvor hans bedste resultat er en semifinale tilbage i 2022. 

Alex De Minaur genvandt titlen ved i Acapulco. Han fløj derefter til San Diego og så sin kæreste Katie Boulter vinde en titel. En succesfuld uge for den hårdt kæmpende australier. Man kan spekulere i, hvor meget, der er tilbage i tanken hos Minaur inden årets første Masters 1000. Hans form er dog ikke til diskussion. 

Alexander Zverev skuffede gevaldigt i Mexico i sidste uge, da han tabte til landsmanden Daniel Altmaier. Et nyt lavpunkt for tyskeren, der er uberegnelig i øjeblikket. Hans topniveau er til en 2-0 føring i semifinalen ved Australian Open, mens hans bundniveau kan resultere i et nederlag til nummer 57 i verden (Altmaier).

Rafael Nadals comeback udskudt

Søndag den 3.marts deltog Rafael Nadal i den såkaldte "The Netflix Slam". Her mødte han Carlos Alcaraz i en opvisningskamp som sidstnævnte vandt 14-12 i afgørende sæt. 

Selvom Nadal gennemførte den kamp, så har spanieren annonceret, at han ikke er fysisk klar til at deltage i Indian Wells. En stor skuffelse for tennissporten. Et sidste håb må være at se Nadal i Paris ved French Open.

Dansk deltagelse ved ATP Indian Wells

Holger Rune er 7.seedet i Californien. Rune har ikke været længere end 3.runde ved turneringen, hvor han sidste år led et skuffende nederlag til Stanislas Wawrinka. 

Ser man på sidste uge i Acapulco, så var det positive takter fra Holger Rune, der nåede semifinalen og burde have vundet over Casper Ruud. Holger har manglet de store kampe mod de bedste spillere, og det fik han i Mexico. Man kan mene meget om den franske træner Patrick Mouratoglou, men han virkede til at være et godt match for Holger Rune under kampene i Acapulco. 

Holger har fået en god lodtrækning, og rammer han topniveau, så tror jeg, han står overfor Taylor Fritz i 4.runde.

Holger møder vinderen af Milos Raonic og Sumit Nagal i 2.runde. 

Du kan følge med på Holger Runes næste kamp og Holger Rune odds, hvor der vil være analyser af hans kampe og bud på udfaldet. 

Du kan også livestreame Holger og se, hvordan danskeren klarer sig i Indian Wells.

Spilforslag til ATP Indian Wells

Mit spilforslag på vinderen af Australian Open 2024: 

Jannik Sinner til at vinde ATP Indian Wells til odds 4,00 hos NORDICBET

Derfor er Jannik Sinner værdi:

- Han er den bedste spiller i verden på hard court i øjeblikket

- Lodtrækningen er gunstig. Hvis Sinner ikke dykker markant i niveau, så har jeg svært ved at se ham tabe før semifinalen

- Det er også et spot imod Alcaraz, der ikke har ramt sit topniveau siden Wimbledon 2024

- Det er en vinkel imod Novak Djokovic, der har tabt flere gange til Jannik Sinner og samtidig udtrykt, at Grand Slams udelukkende er hans prioritering

Betværdi: 108%

Følg Klaus F's spilforslag hos Nordicbet

Odds WTA indian Wells

Favoritterne ved WTA Indian Wells

Verdens nummer 1 Iga Swiatek er traditionen tro favoritten. Efter et skuffende nederlag til Linda Noskova ved Australian Open revancherede den suveræne polak dette med en titel i Doha. Swiatek vandt titlen i Indian Wells tilbage i 2022 og tabte i semifinalen i 2023 til Elena Rybakina. Problemet for Swiatek er, at der er kommet flere og flere spillere til, der tror på, at de kan slå hende. Typer som Rybakina og Sabalenka har bevist, at de kan slå igennem Swiatek på hard court. 

Jeg har et turneringsspil på den polske verdensetter. 

Aryna Sabalenka har kun spillet én kamp siden hun forsvarede titlen ved Australian Open. Hun har det højeste topniveau i feltet, men også et lavere bundniveau i forhold til hendes største konkurrenter. Når hun samtidig kun har spillet én kamp på over en måned, så er der for mange usikkerheder omkring hviderusseren i øjeblikket. 

Elena Rybakina vandt helt suverænt Indian Wells sidste år. Hun har allerede stået i tre finaler i 2024, og er den mest stabile spiller på WTA-touren i øjeblikket. Bortset fra et skuffende nederlag i Australian Open, så har Rybakina kun overrasket positivt i denne sæson. 

Cori Gauff på amerikansk territorium er en farlig kombination. Amerikaneren med den historiske titel ved US Open tilbage i 2023 har dog ikke fået spillet til at fungere på samme niveau siden New York. Gauff vandt en titel i Auckland tidligere i år og nåede semfinalen ved Australian Open. Gode resultater, men vi er nogle få procenter fra udgaven ved US Open. Måske finder Gauff dem i Indian Wells, hvor en kvartfinale sidste år er hendes bedste resultat. 

Outsiderne ved WTA Indian Wells

Anna Kalinskaya var i kvartfinalen i Australian Open, hvilket var et chok for de fleste. Det fulgte russeren op med en finaleplads i Masters 1000 turneringen i Dubai. Hun slog Swiatek i semifinalen. Finder hun det niveau i Californien, så kan der godt ske en overraskelse. 

Jelena Ostapenko har vundet to titler i 2024 og kun tabt til to spillere. Det har til gengæld gjort ondt at møde Victoria Azarenka som Ostapenko har tabt tre gange til i denne sæson. Kan hun undgå hviderusseren, så kan hun godt lave ravage i Californien. 

Qinwen Zheng var den overraskende finalist i Australian Open tidligere i år. Kineseren har haft et solidt år, hvor det kun er blevet til nederlag til Swiatek, Sabalenka og Fernandez. Problemet er lige netop, at hun ikke har været i nærheden af sejren mod de største navne i sporten. Zheng kan godt komme langt, men hun er afhængig af, at de største stjerner dropper i niveau eller ryger ud, så hun undgår dem. 

Marketa Vondrousova ved, hvordan man skal vinde store titler. Wimbledon-vinderen fra 2023 har dog slet ikke fundet melodien efter den historiske triumf sidste sommer. Desværre ser man det ofte, at en overraskende Grand Slam-vinder falder sammen efterfølgende. Vondrousova har mindset som en mester, men hun mangler formen og selvtilliden i øjeblikket. 

Danielle Collins må føle, at året 2024 har været ond ved hende. Amerikaneren burde have slået Swiatek ved Australian Open og Rybakina i Abu Dhabi. Begge gange smed hun en stor føring. Collins har også annonceret, at denne sæson bliver den sidste i karrieren. Måske hiver hun en sidste kanin op i hatten på hjemmebanen i USA. 

Jasmine Paolini stod for den største overraskelse i dette år, da hun vandt titlen i Dubai. Den lille italiener med det store repertoire har en jernvilje og stærk tro på egen evner. Det relativt langsomme underlag i Indian Wells bør også passe godt til hendes spil. 

Dansk deltagelse ved WTA Indian Wells

Caroline Wozniacki har fået tildelt et wildcard til den prestigefyldte turnering. Denne status deler hun med tennislegenden Venus Williams, der i en alder af 43 også har fået et wildcard. 

Wozniacki, der vandt Indian Wells tilbage i 2011 er tilbage for første gang siden 2019, hvor hun tabte i 2.runde til Alexandrova. 

Den tidligere danske verdenesetter har vundet én kamp siden US Open 2023. Det var imod en skadet Magda Linette. Derfor kan man ikke tillade sig, at have skyhøje forventninger på Wozniackis vegne. 

Wozniacki møder Lin Zhu i første runde. Vinder hun den står Donna Vekic på den anden side af nettet i 2.runde. 

Du kan livestreame Caroline Wozniacki i Indian Wells. 

Clara Tauson tabte den afgørende kamp i kvalifikationen til Hailey Baptiste. En skuffende præstation fra danskerens side, der var favorit i kampen. 

Du kan følge Clara Tauson i løbet af sæsonen. 

Spilforslag til WTA Indian Wells

Mit spilforslag bliver på den polske verdensetter: 

Iga Swiatek til at vinde WTA Indian Wells til odds 3,75 hos Bet365

Det er bestemt ikke lodtrækningen, der får mig i retning af Iga Swiatek. Den er et rent mareridt med potentielt Collins, Noskova og Ostapenko som mulige modstandere i de indledende runder. I WTA er det bare således, at de spillere ofte falder fra tidligere i turneringen. 

Jeg kan lide Swiatek pga. følgende: 

- Hun får tiden til sine slag på dette underlag. Det er vitalt for en spiller som Swiatek

- Swiatek har modsat Sabalenka holdt sit momentum med flere turneringer siden Australian Open. Hun har blandt andet vundet Doha

- I de sidste to år ved Indian Wells har Swiatek hhv. vundet og været i semifinalen 

- Jeg ser nogle problemer hos hendes største konkurrenter. Sabalenka har spillet én kamp siden Melbourne, hvor hun tabte til Vekic. Gauff har ikke lignet sig selv siden US Open. Rybakina har været stabil, men hun har haft et par store udfald og været skadet

Betværdi: 105%

Følg Klaus F's spilforslag hos Bet365

FAQ om Indian Wells

Hvor kan jeg spille på Indian Wells?

Hos Betxpert kan du finde de bookmakere, hvor du kan spille på Indian Wells.

Hvad er den samlede præmiesum ved Indian Wells?

Der er samme præmiesum hos mændende og kvinderne: 8.995.555 dollars. 

Hvem er favorit ved Indian Wells?

Hos kvinderne er Iga Swiatek favorit, mens Novak Djokovic har favoritværdigheden hos mændene.

Hvilket underlag spilles der på i Indian Wells?

Det er en såkaldt plexipave hard court. Underlaget er kendt for at være langsomt, og bolden hopper højt på det. 

Hvor bliver Indian Wells afholdt?

Turneringen afvikles i Indian Wells Tennis Garden, Californien. Det er det andenstørste udendørs tennisstadion i verden med plads til 16.100 tilskuere. 

Hvordan er betingelserne i Indian Wells?

Der spilles i den californiske ørken, hvor luften er tynd og bolden kan forcere hurtigt i dagstimerne, hvor solen er fremme. Om aftenen bliver det langsomme betingelser, hvor bolden ikke har samme betingelser, og det er markant køligere. Det skaber en stor ulighed mellem kampe om dagen og aftenkampe. 

Hvem er forsvarende mester hos mændene og kvinderne ved Indian Wells? 

Carlos Alcaraz er forsvarende mester hos mændende, mens Elena Rybakina skal forsvare titlen hos kvinderne. 

Kommentarer

Feedback