18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

ATP Shanghai Masters

Opdateret
Klaus FEkspert Klaus F
Tidligere tennisspiller med en livslang interesse for tennis og sportsbetting.
Vis mere
Vis mindre

ATP-tennis touren er nået til ATP Shanghai Masters, der er årets andensidste Masters 1000 turnering. Alle de bedste i verden er med undtagen Novak Djokovic. Danske Holger Rune er også med i den prestigefyldte Masters 1000 turnering i Asien. Det er nu spillerne skal samle de sidste point op til Race listen, så de kan kvalificere sig til Masters slutspillet i Torino i november.

Spil på Shanghai Masters hos Unibet

Odds på Shanghai Masters

Den største favorit til at vinde ATP Shanghai Masters er Carlos Alcaraz. Spanieren er med sin placering som nummer 2 på verdensranglisten den højest rangerede i Shanghai.  Det afspejler vindermarkedet også:

Spil på Shanghai Masters hos Bet365

Fakta om ATP Shanghai Masters

Den samlede præmiesum ved ATP Shanghai Masters er 8.800.000 dollars. Turneringen er blevet spillet siden 2009. Tilbage i 00'erne spillede man Masters slutspillet i Shanghai i nogle år. Derefter er det blevet til en Masters 1000 turnering. Forsvarende mester fra 2019 (turneringen er ikke blevet spillet siden grundet Covid-19) er Daniil Medvedev, der vandt Shanghai Masters finalen over Alexander Zverev.

Der spilles på udendørs hard court i Shanghai. Underlaget er normalt hurtigt og målt blandt de hurtigste på ATP-touren i 2019. Det normalt så varme og luftfugtige klima er i den kommende uge erstattet med europæisk sommervejr med temperaturer omkring 23-24 grader. 

Der er 96 spillere med i turneringen, hvor 78 er direkte inde i turneringen, fem wildcards, 12 kvalificerede og én undtaget (skulle have deltaget i kvalifikationen men kunne ikke nå).

Statistik på serverne i Shanghai i 2018 og 2019 underbygger også et hurtigt underlag: 

  • 73% af 1.serve point vundet af serveren
  • 0,63 esser pr. serveparti
  • 83% af alle partier blev der holdt serv

Og i de 36 kampe, der er spillet i kvalifikationen til Shanghai Masters i 2023 følgende tal: 

  • 70,3% af 1.serve point vundet af serveren
  • 0,49 esser pr. serveparti

Her kan du se ATP tennis kampprogram.

Favoritterne ved ATP Shanghai Masters

Carlos Alcaraz skal med sine resultater i 2023 være den store favorit. Spanieren kan mestre alle underlag og har titler på alle af slagsen i 2023. En titel ved Wimbledon er sæsonens højdepunkt for Alcaraz. Ser man på spanierens resultater på hard court i 2023 har han 24 sejre og fire nederlag. Det trækker dog ned, at han tabte semifinalen ved China Open mod Jannik Sinner.

Daniil Medvedev har en statistik, der hedder 37 sejre og syv nederlag på hard court i 2023. Det kvalificerer ham automatisk til feltet af favoritter ved Shanghai Masters. Russeren slog Alcaraz ud af US Open og spiller fremragende i øjeblikket. Medvedev vandt sidste gang ATP Shanghai Masters blev afviklet tilbage i 2019. Medvedev har dog lige tabt finalen i Beijing, hvilket skal være et minus. 

Alexander Zverev var i Shanghai Masters finalen tilbage i 2019, og tyskeren kommer fra to gode turneringer i Asien. Zverev mangler dog at slå nogle rigtig store navne. Han har haft problemer mod lavt rangerede spillere og vundet på en uskøn måde. Spørgsmålet er også, hvor meget energi, der er tilbage i den tyske tank. 

Jannik Sinner har haft en imponerende sæson, hvis man ser på hans hard court resultater. Han har 26 sejre og seks nederlag. Han har vundet ATP Toronto, der også er en Masters turnering. Han har et godt tag på Alcaraz som han har slået tre gange. Senest i China Open for få dage siden, hvor han også vandt titlen over Daniil Medvedev i finalen.

Outsiderne ved ATP Shanghai Masters

Alex De Minaur er kendt for at spille godt i Asien. Det handler både om de hårde betingelser, der ikke bekymrer en australsk fighter, men også tidspunktet på sæsonen. Den lille hurtige Minaur giver sig altid 100%, og det kan være en konkurrencefordel så sent på sæsonen, hvor spillerne er trætte. 

Sebastian Korda har lige været i finalen i Astana. Når amerikaneren rammer sit topniveau på hard court er han top 10-15 i verden. Det så man i Australian Open, hvor han slog Daniiil Medvedev. 

Ben Shelton må være en af de eneste spillere i 2023, der har vundet flere kampe i Grand Slams kontra på ATP-touren. Den venstrehåndede amerikaner med den dødbringende serv vil elske de hurtige betingelser i Shanghai.

Karen Khachanov vandt sin første titel siden 2018, da han besejrede Nishioka i finalen i Zhuhai. Nu kommer han med selvtillid til Shanghai, hvor han godt kan gøre ondt på feltet. Problemet bliver underlaget, der måske er en kende for hurtigt til russeren.

Spilforslag til ATP Shanghai Masters 

Jeg holder på en revanchetørstig russer som mit spilforslag:

Daniil Medvedev til at vinde ATP Shanghai Masters til odds 4,75 hos Unibet

Det hurtige underlag ved Shanghai Masters skal passe Medvedev godt. Russeren vandt også den seneste udgave, da den blev spillet i 2019.

Lodtrækningen kan han ikke klage over. Han kan møde et par klassespillere i form af Korda og Sinner, men Korda har lige smidt en finale på gulvet fra en stor føring. Sinner har normalt ikke fysikken til at gå langt to turneringer i træk, og italieneren har lige vundet China Open.

Medvedev har lige tabt finalen ved China Open, men det Daniil skal være en ekstra motivation for at hævne det i Shanghai. Han har aldrig haft problemer med at spille mange kampe flere uger i træk. 

Sidste gang Medvedev tabte en Masters 1000 finale var i Indian Wells tidligere i år. Seks dage senere tog han til Miami og vandt en titel af samme kaliber. 

Betværdi: 114%

Danskere ved ATP Shanghai Masters

Holger Rune er eneste dansker i årets Masters turnering i Asien, hvor han deltager for første gang. Det er første gang, at vi har en dansker med i denne turnering. 

Du kan følge med på Holger Runes næste kamp i Shanghai, og se analyser af alle Holgers kampe. Du kan se, hvor du kan livestreame vores danske stjerne i Shanghai Masters.

FAQ om ATP Shanghai Masters

Her vil vi tage et par hurtige spørgsmål og svar om Shanghai Masters:

Hvor kan jeg spille på Shanghai Masters?

Hos Betxpert kan du finde de bookmakere, hvor du kan spille på Shanghai Masters. 

Hvad får vinderen af Shanghai Masters?

Vinderen kan tage 1.262.220 dollars med hjem.  

Hvem er favorit ved Shanghai Masters?

Carlos Alcaraz er favorit til at vinde årets turnering.

Hvilket underlag spiller de på i Shanghai Masters?

Der spilles på hard court - nærmere betegnet DecoTurf.

Kommentarer

Feedback