Selvom vi skriver oktober afholdes denne fantastiske turnering i Californien. Indian Wells er en af de helt tunge drenge i ATP-kalenderen. Tenniseksperten Klaus F kigger ind i et effektivt marked og prøver at finde et værdifuldt spilforslag. 

Sammen med Miami opfattes ATP Indian Wells som den største turnering i løbet af året udover de fire Grand Slams. Den spilles normalt i marts måned, men i år er den flyttet på grund af Covid-19. Den blev ikke afholdt i 2020 af samme grund.

Det bliver desværre en turnering uden repræsentanter fra Big 3, der er ude med skader. Det bliver dog stadigvæk et brag af en turnering med fremtidens navne, og den nykårede US Open vinder, Daniil Medvedev. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakere her.

ATP Indian Wells

Der spilles i den californiske ørken, hvor bolden "rejser" hurtigt igennem luften i dagstimerne, hvor solen er fremme. Der spilles på Plexipave hard court. Om aftenen er det betragteligt langsommere betingelser. Store navne såsom Dominic Thiem, Roger Federer, Juan Martin Del Potro og Novak Djokovic er de senere års vindere. Det vidner om, at der meget sjældent, at en lavere rangeret spiller vinder Indian Wells. Vi skal tilbage til 2010 for at finde en decideret overraskende vinder i form af Ivan Ljubicic fra Kroatien.

Dette bliver årets sidste store udendørsturnering, og hvis turneringen i San Diego for en uge siden er en benchmark for, hvad vi kan forvente, så bliver det en fremragende turnering. Det var nogle sultne topspillere med højt niveau, der viste sig frem i San Diego. 

Powerranking Indian Wells
 

1. Daniil Medvedev gjorde det, ingen forventede i New York ved US Open; han slog Novak Djokovic i en Grand Slam-finale. Russeren har det højeste niveau på planeten, når det gælder hard court. Det beviste han for en måneds tid siden. Hvis han kan bibeholde det momentum og niveau, så vinder han ATP Indian Wells. Medvedev har dog underpræsteret ved denne turnering, hvor han aldrig har været længere end tredje runde. Han vil alt andet lige foretrække hurtigere betingelser end dem ved Indian Wells.

2. Alexander Zverev er i store problemer uden for banen, hvor ATP har indledt en undersøgelse af tyskeren i forhold til vold mod en tidligere kæreste. Tyskeren har været iskold indtil nu på banen, selvom opmærksomheden omkring hans sag er blevet intensiveret. Først nægtede den ikoniske kommentator Mary Carillo at kommentere på tyskerens kampe ved Laver Cup. Dernæst ironiserede spilleren Reilly Opelka, at Zverev kaldte sig uskyldig. Og nu har ATP indledt en undersøgelse af Zverev. Hvis Zverev kan ignorere alt dette og ramme det niveau, der bragte ham guld ved OL i Tokyo, så er han stadigvæk den andenbedste i feltet på hard court. 

3. Stefanos Tsitsipas har været under par siden French Open, hvor man igen fik bekræftet, at de store nederlag rammer ham mentalt hårdt. Grækeren har dog en grundkvalitet på dette underlag, som man ikke kan se bort fra. Får han styr på det mentale, så skal han regnes som en aspirant til titlen. Mens mange af topspillerne har været langt i diverse turnering fra OL frem til US Open, så har Tsitsipas tabt tidligt. Det kan medføre, at han har lidt flere ressourcer og en større sult på vej ind mod ATP Indian Wells.

4. Andrey Rublev er en slagmaskine, der aldrig bliver træt. Det har han igen i år bevist, men jeg har også pointeret, at det er en ulempe. Mens de bedste spillere "doserer" deres topniveau til bestemte tidspunkter i løbet af året, så virker det til, at Rublev bare kører løs. Det er i min optik en fejl. Russeren bør fokusere på at have en timing i sin præstationskurve, så han rammer sit topniveau på de vigtigste tidspunkter af sæsonen. Det ændrer dog ikke på, at hans stabilitet er skræmmende, og han næsten altid er med fremme i slutningen af en turnering. 

5. Hubert Hurkacz har et voldsomt topniveau. Polakken vandt sin første ATP Masters-titel i Miami tidligere i år. Han har lige vundet en indendørsturnering i Frankrig - formen er også på plads. Hurkacz har både slået Tsitsipas, Rublev og Medvedev i 2021, hvilket vidner om en spiller, der ikke bliver intimideret af favoritterne. Polakken kan blive meget farlig i Indian Wells. 

I forhold til spilforslag, så har bookmakerne en favoritstatus, der stort set ligner denne top-5, og derfor kan det blive svært at klemme noget værdi ud af et spil på ovenstående spillere. Medvedev odds er helt absurd lavt i min optik. Derfor skal man potentielt fokusere på et spot imod russeren. 

Bejlere til top 5

Casper Ruud har vundet fem titler i 2021. Han var ustoppelig i San Diego i sidste uge. Grunden til, at han ikke kan komme i top-5, er, at han i min optik har en klar begrænsning i sit niveau på hard court. Han er blevet sat grundigt på plads af spillere som Tsitsipas, Zverev og Medvedev, når han er løbet ind i dem på dette underlag. Men jeg har nok aldrig været tættere på et norsk spilforslag i en Masters 1000. 

Jannik Sinner genvandt titlen i Sofia i sidste uge. Italieneren har dog før haft problemer med at finde momentum i en ny turnering efter en titel. Nu har han fået flere dages hvile, så det bør være en frisk Sinner, vi får at se i Indian Wells. Sinner vandt Washington i sommers og var i finalen i Miami i år, så han kan bestemt være med blandt de bedste nu. Om det er nok til et spilforslag er dog mere tvivlsomt.

Jeg er generelt imponeret over den måde Matteo Berrettini igen og igen udviser stabilitet. Italieneren er lidt af en omvendt "Rublev". Selvom han taber i mindre turneringer, så kan man næsten altid regne med ham i de største af slagsen. Han har været i minimum kvartfinalen ved de tre sidste Grand Slams, hvilket er dybt imponerende. Den eneste, der har stoppet ham i alle tre tilfælde, har været Novak Djokovic. Berrettini er en overvejelse værd i forhold et spilforslag.

De kan ødelægge festen

Den canadiske duo i form af Denis Shapovalov og Felix Auger-Aliassime har vist et topniveau i år, der kan bringe dem hele vejen ved Indian Wells. Problemet er, at de har et tilsvarende lavt bundniveau og en mangel på stabilitet, der gør, at jeg ikke tror tilstrækkeligt på dem. De kan gå ind og besejre nogle store navne på dagen qua deres høje topniveau.

Den spanske duo Pablo Carreno-Busta og Roberto Bautista Agut bør elske disse betingelser, hvor det er relativt langsom hard court i pæne temperaturer. De har dog bortset fra få undtagelser ingen stærk historik ved Indian Wells. Samtidig har Agut skuffet monumentalt i 2021. Hvis jeg skulle pege på spansk succes i ørkenen, så er det Busta pilen peger på. 

Spilforslag til Indian Wells

Jeg har haft fokus på nuværende form og en begivenhed tidligere i 2021 i forhold til dette spilforslag:

Hubert Hurkacz til at vinde ATP Indian Wells: Odds 34 hos Bet365*

Der er tre primære faktorer til dette spil:

Hurkacz viste storform i Metz, hvor han vandt turneringen overbevisende uden sættab. Han blev den første spiller siden Guy Forget i 1992 til at vinde en single- og doubleturnering uden tab af sæt. Selvom det var indendørs, så viste polakken takter, der mindede mig om hans turneringssejr i Miami tidligere i år.

Hurkacz vandt som nævnt ATP Miami tidligere i denne sæson, hvilket viser, at han kan gå hele vejen i de helt store turneringer. Den form viste han også op til US Open, hvor han skulle have besejret Daniil Medvedev i kvartfinalen i Toronto. 

Lodtrækningen er god, men han står til Medvedev i kvartfinalen. Det presser naturligvis hans odds voldsomt op, men i min optik er det perfekt. Dette spil er også et spot imod Medvedev, der efter min mening har for meget momentum i markedet. Selvom han vandt US Open, så er der langt fra den turnering til bedst af tre sæt i helt andre betingelser. Og Hurkacz har slået Medvedev ved Wimbledon i år og burde have besejret ham to gange, men tabte en tæt kamp i Toronto.

Regnskab:
Spil i alt: 72
Vundne spil: 17
Tabte spil: 55
Profit: 37,56
Tilbagebetalingsprocent: 152

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.