18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

9. etape: Troyes- Troyes

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Troyes - Troyes (199,0 km)

7. juli kl. 13:30

Vi slutter Tourens hektiske, første uge af med et gensyn med den legendariske Tour-stigning Puy de Dôme. Bjerget har været scene for flere af de største øjeblikke i Tour-historien og kan byde på en klatreduel mellem Vingegaard og Pogačar.

Det her det ikoniske billede af Jacques Anquetil og Raymond Poulidor i duel skulder ved skulder blev taget. Det var også stedet, hvor Eddy Merckx’ Tour-dominans sluttede i 1975. Merckx blev på ved op ad bjerget slået i nyrerne af en tilskuer og tabte 34 sekunder til Bernard Thévenet. Dagen efter tabte Merckx den gule trøje til Thévenet, som endte med at vinde det år.

Vi har også haft dansk succes på Puy de Dôme det var i 1988, da Johnny Weltz slog Ralf Gölz på 19. etape. Det er seneste gang, at bjerget har været med i Touren.

Det bør blive en relativt let etape at kontrollere, da der ikke er de store udfordringer frem mod Puy de Dôme. Derfor kunne man håbe, at favoritterne vil køre om sejren, på den legendariske stigning. Det afhænger dog om, hvor stort et udbrud, som kommer afsted.

I skrivende stund er det Jumbo-Visma, som har trøjen. For dem ville det ikke være en katastrofe, hvis et større udbrud holdt hele vejen, da det ville eliminere de bonussekunder, som Pogačar kan tage, hvis han har endnu en god dag.

Puy de Dôme strækker sig over 13,3 kilometer og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,7. De sidste 4,5 kilometer er klart de hårdeste med mellem 11,4 og 12,2 procent.

Odds på 9. etape - Tour de France.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Tadej Pogacar 2,75
Jonas Vingegaard 4,00
Michael Woods 17,00
Mattias Skjelmose 19,00
Jai Hindley 19,00
Felix Gall 26,00

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Favoritterne

Dette ligner en god etape for Tadej Pogačar, der elsker disse stejle stigninger. Hans genopstandelse på 6. etape bør da også motivere UAE-holdet til at tage mere ansvar.

Jonas Vingegaard er dog også blevet ganske god på det punkt. Hvis favoritterne som ventet skal køre om det, så er det svært at forestille sig, at det ikke bliver en af de to, som vinder etapen.

Vingegaard fik ganske vist baghjul af Pogačar på Cambasque, men man skal huske på, at danskeren var gået dybt dagen før. Vingegaard ved, at han formentlig skal køre fra Pogačar for at vinde etapen, og det bør resultere i et underholdende løb. Det er som beskrevet ovenfor formentlig på de sidste 4,5 kilometer, at han skal forsøge at gøre forskellen, hvis han skal have mere tid i banken til sloveneren.

Etapeprofil

Troyes - Troyes

Kommentarer

Feedback