18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

17. etape: Saint-Paul-Trois-Châteaux-Superdévoluy

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Saint-Paul-Trois-Châteaux - Superdévoluy (177,8 km)

17. juli kl. 12:20

Efter enkeltstarten venter en stor dag i Alperne. Det er utvivlsomt en dag, som Jumbo-Visma og Jonas Vingegaard har sat et stort krydt ved, da Tour-ruten 2023 blev offentliggjort. Her rammer vi nemlig Col de la Loze, som er det højeste punkt i løbet. Dermed er det også dette års souvenir Henri Desgrange (manden bag det første Tour de France), og bjerget giver dobbelt op på point.

Inden vi kommer så langt venter dog en stribe andre forhindringer. Allerede efter 15 kilometer kommer Col des Saisies på 13,4 kilometer med 5,1 procent i snit. Udbruddet vil formentlig ikke være kørt endnu, når vi rammer foden af bjerget. Dermed kan det let blive en hård affære for Vingegaard med den gule trøje, når der skal kontrolleres.

Odds på 17. etape

Vinder Højeste odds Bookmaker
Tadej Pogacar 3,75
Felix Gall 23,00

Efter nedkørslen tages der øjeblikkeligt hul på Cormet de Roselend med seks procent over knap 20 kilometer. Fra toppen er der 22 kilometer hen til Côte de Longefoy. Den er 6,6 kilometer lang og stiger med 7,5 procent i snit.

Fælles for disse stigninger er, at de aldrig rigtigt bliver voldsomt stjele. De kan dog bruges til at trætte konkurrenterne og deres hold. Til slut venter nemlig Tourens tag – Col de la Loze i 2304 meters højde.

Tadej Pogačar tidligere selv indrømmet, at de helt høje bjerge er en af hans svagheder. Det så vi et eksempel på sidst Touren var på Col de la Loze i 2020. Dengang kunne han ikke Miguel Ángel López, Sepp Kuss eller Primož Roglič. Dette er med andre ord en etape, hvor Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma vil gå all-in på at tage tid. Her bliver Sepp Kuss igen en vigtig brik.

Col de la Loze byder på hele 28 kilometer og særligt de sidste de sidste fem er hårde. Her ligger vi primært på omkring de ti procent. Der er dog et stykke på vanvittige 24 procent.

Hvis Vingegaard kan knække Pogačar og de øvrige konkurrenter inden toppen, så venter en seks kilometers nedkørsel inden en kort rampe mod målstregen i Courcevel. Der er desuden også bonussekunder at hente på toppen.

Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Favoritterne

Dette bør som nævnt være en dag, hvor Jumbo-Visma har store planer. Derfor er oddsene imod udbruddet. Foruden Vingegaard og Pogačar, så bør folk som Jai Hindley, Carlos Rodríguez og Simon Yates også kunne være med helt fremme. Michael Woods er ekspert i disse stejle stigninger og vil sikkert forsøge at ramme udbruddet.

Etapeprofil

Saint-Paul-Trois-Châteaux - Superdévoluy

Kommentarer

Feedback