18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

10. etape: Orléans - Saint Amand Montrond

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Orléans - Saint Amand Montrond (187,3 km)

9. juli kl. 13:05

Har rytterne tunge ben efter hviledagen, så venter en modbydelig dag på denne krævende 10. etape. Det er nemlig en klassisk Massif Central-dag stort set uden én eneste flad kilometer.

Det ligner en etape, som kan blive perfekt for et udbrud. Det gør dog også, at det bliver svært at komme afsted. Stigningerne er langt fra blandt de hårdeste på Tour de France-ruten 2023, de mange akkumulerede højdemeter gør dog, at det bliver en voldsom dag.

Den sidste af de mange stigninger er Côte de La Chapelle Marcousse. Den er 6,5 kilometer lang og stiger med 5,6 procent i snit. Der er omkring 28,5 kilometer fra toppen til målstregen i Issoire, hvor af de fleste er flade.

Der én gang tidligere været mål i Issoire. Det var i 1983, da franskmanden Pierre Le Bigaut sejrede. Issoire var sidste år målby for 1. etape af Critèrium du Dauphiné. Her vandt Lotto Dstny's Brent Van Moor, som dog ikke kører Touren i år.

Odds på 10. etape 

Vinder Højeste odds Bookmaker
Wout van Aert 5,00
Magnus Cort 11,00
Tadej Pogacar 41,00
Kasper Asgren 41,00

Læs vores gennemgang af de hårdeste bjerge ved årets Tour de France

Foto: LUCA BETTINI / AFP 

Top 3 i klassementet

1. Jonas Vingegaard

2. Tadej Pogacar + 17 sekunder

3. Jai Hindley + 2 minut og 40 sekunder

Meget kunne tyde på, at dagens etape vil inviterer til et udbrud, og det kan endda lykkes at udbruddet ender med at holde hjem og skal køre om etapesejren. Der har været tilstrækkeligt med bjergetaper til, at størstedelen af feltet kan "få lov" til at køre afsted.

Det betyder naturligvis også, at feltet af potentielle vindere er stort. Blandt disse finder vi Mathieu van der Poel, Fred Wright, Matej Mohoric, Alex Aranburu, Wout van Aert og Julian Alaphilippe. Vi har også et par gode danske bud i form af Magnus Cort, Søren Kragh, Kasper Asgreen eller Mattias Skjelmose.

Etapeprofil

Orléans - Saint Amand Montrond

Kommentarer

Feedback