18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

20. etape: Nice - Col de la Couillole

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Nice - Col de la Couillole (132,8 km)

20. juli kl. 13:30

Tour de France 2023 skal afgøres i Vogeserne. Det var her, at løbets første bjergetape blev afholdt tilbage i 1905. Dengang kørte man også dagens første stigning – Ballon d’Alsace. Den er 11,5 kilometer lang og stiger med 5,2 procent i snit. I 1905 rundede René Pottier toppen som første mand efter at have forceret bjerget med 20 km/t. Det kommer til at gå noget hurtigere i år.

Ballon d’Alsace kommer nemlig efter 13,5 kilometer. Det må ventes at blive et festfyrværkeri af angreb, da dette er sidste chance for at få en etapesejr mod størstedelen af feltet.

Næste kategoriserede stigning kommer efter 51,3 kilometer og hedder Col de la Croix des Moinats. Den byder på en gennemsnitlig stigningsprocent på syv over 5,2 kilometer. Stigningen er hårdest i bunden og lettest på den sidste 1,5 kilometer.

Efter en kort nedkørsel venter den stejle Col de Grosse Pierre på 3,2 kilometer og otte procent i snit. Den tager for alvor fat efter to kilometer. Derefter går det op og ned inden en lang nedkørsel mod finalen.

Denne starter med Petit Ballon på 9,3 kilometer med 8,1 procent. Det er formentlig her, at man skal i gang, hvis man skal lave noget i klassementet på dagens etape. Skal konkurrenterne sættes under pres på Petit Ballon, så skal det formentlig ske allerede fra bunden, hvor den er hårdest. Både den og dagens finalebjerg var med i 2014, hvor de dog lå tidligt på 10. etape.

Efter næsten ti kilometers nedkørsel venter dagens og Tourens sidste stigning – Col du Platzerwasel. Den med sine 8,4 procent over 7,1 kilometer også dagens sværeste bjerg. De stejle stykker kommer lidt i etaper, og den er hårdest på den sidste kilometer. Her bør vi med andre ord få et stort slag blandt favoritterne. Efter toppen kommer et kort fladt stykke efterfulgt af en kilometer med 6,8 procent. Derfra er der lidt over seks kilometer til målet i Le Markstein Fellering.

Odds på vinderen af 20. etape

Vinder Højeste odds Bookmaker
Jonas Vingegaard 2,75
Tadej Pogacar 6,00
Feliz Gall 9,00
Simon Yates 13,00
David Gaudu 23,00
Pello Bilbao 23,00
Thibaut Pinot 26,00
Mathias Skjelmose 41,00

Foto:  THOMAS SAMSON / AFP

Favoritterne

Tourens sidste bjergetape ender ofte med at blive en kamp mellem favoritterne. Det kan også meget vel blive tilfældet i år. Derfor siger det sig selv, at Tadej Pogačar og Jonas Vingegaard vil være blandt dagens store favoritter. Skulle favoritterne komme sammen til mål, vil Pogačar under normale omstændigheder være storfavorit grundet den gode spurt.

Pogačar afhænger dog af, hvor godt han er kommet sig ovenpå sin nedtur i onsdags. Hvis Pogačar stadig ikke er på toppen, så kunne INEOS tænkes at forsøge at presse ham eller Adam Yates for at få Carlos Rodiguez op på podiet.

Det kan naturligvis også blive et udbrud. Her afhænger det på dette tidspunkt af en Grand Tour af, hvem der har mest i benene.

Top 3 i klassementet

1. Jonas Vingegaard

2. Tadej Pogacar + 7 minut og 35 sekunder

3. Adam Yates  + 10 minut og 45 sekunder

Etapeprofil

Nice - Col de la Couillole

Kommentarer

Feedback