18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

6. etape: Macon - Dijon

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Macon - Dijon (163,5 km)

4. juli kl. 13:10

Jonas Vingegaard viste forrygende form i onsdagens etape og står nu som storfavorit til at vinde Tour de France. Kan Pogacar svare igen eller vil Vingegaard kommer tage første etapesejr i årets Tour? Torsdagens 6. etape byder på tre bjerge, og heriblandt finder vi et par Tour de France-klassikere i form af Col d’Aspin og Tourmalet.

Spil på vinderen af 6. etape hos Bet365

Odds på 6. etape

Vinder: Højeste odds Bookmaker
Jonas Vingegaard 3,00
Tadej Pogacar 6,00
Felix Gall 15,00
Jai Hindley 19,00
Mattias Skjelmose 26,00
Giulio Ciccone 26,00
Michael Woods 26,00
Ruben Guerreiro 26,00

Pogacar comeback eller Vingegaard triumf?

Pogacar var i problemer på 5. etape og har nu over et minut op til Vingegaard; men hvem har mest i benene, når feltet skal over Tourmalet?

Vi starter etapen i Tarbes, hvorfra der er 56 kilometer til foden af Col d’Aspin. Det var senest med sidste år, hvor den var første udfordring på den store Pyranær-etape til Peyraguez, hvor Pogačar slog Vingegaard på stregen. Aspin er 12 kilometer lang og stiger med 6,5% i gennemsnit. De første seks kilometer er ikke alt for slemme, men den sidste halvdel ligger mellem syv og otte procent.

Efter nedkørslen tages der med det samme hul på Tourmalet. Det legendariske 2.115 m høje bjerg er dette års Souvenir Jacques Goddet. Goddet var manden, som var løbsdirektør for Touren fra 1936 til 1986. Dermed er der €5.000 til første mand over Tourmalet. Inden da skal 17,1 kilometer med 7,3% stigning i snit dog forceres.

Tourmalets første fem kilometer er medgørlige, men derefter bliver den nærmest bare gradvist hårdere. Det hårdeste stykke kommer fra 9 til 16 kilometer, hvor stigningen er på mellem ni og ti procent.

Efter Tourmalet venter et dalstykke frem mod dagens målbjerg – Cauterets-Cambasque. Det var senest med i Touren tilbage i 1995. Indtil nu har det dog kun været målbjerg i Vueltaen. Det var det blandt andet i 2003, hvor Michael Rasmussen sejrede på toppen.

Bjerget er 16 kilometer langt og stiger med 5,4 procent i snit. Det tal fortæller dog ikke hele sandheden. Den tager nemlig først for alvor fat efter 11 kilometer, hvorefter vi primært ligger mellem 9 og 11 procent inden den flader lidt mod toppen.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP.

Tour de France 2023: Se de hårdeste bjerge

Favoritterne

Fredagens etape ventes at blive en sprinteretape, så man kunne håbe, at det vil anspore favoritterne til at gå efter sejren på denne udfordrende 6. etape. Det kunne med vel være en dag, hvor Jumbo-Visma skal se, om de kan ryste Pogačar. Dermed kunne dette være en god dag for Jonas Vingegaard.

Etapeprofil

Macon - Dijon

Kommentarer

Feedback