18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

12. etape: Aurillac - Villeneuve-Sur-Lot

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Aurillac - Villeneuve-Sur-Lot (203,6 km)

11. juli kl. 12:30

Hvis udbruddet ikke fik chancen i går, så er det mere eller mindre garanteret i dag. Der er nemlig markant flere højdemeter på menuen, når 12. etape går fra Roanne til Belleville-en-Beaujolais.

Det er endnu en ny målby i Tour-sammenhæng. Her var dog mål på 2. etape af Critérium du Dauphiné i 2018. Her vandt Pascal Ackermann spurten i et felt på 80 mand foran Edvald Boasson Hagen og Daryl Impey. Det er dog værd at bemærke, at ruten er langt hårdere på denne Tour-etape.

Der venter tilmed en hård bjergetape i morgen, så klassementsrytterne er interessere i at få så stille en dag på kontoret som muligt. Dermed må man antage, at vi får en relativt store gruppe afsted bestående af folk, der ikke umiddelbart er farlige i klassementet.

Der er hele fem kategoriserede stigninger på menuen. De hårdeste kommer på sidste halvdel af etapen. Den første af disse er Col de la Froide med sine 5,2 kilometer og 6,1 procent. Derefter tages der hul på Col de la Croix Montmain på 5,5 kilometer og 6,1 procent.

Dagens hårdeste udfordring er passende nok også den sidste – Col de la Croix Rosier, hvor der vil være bonussekunder på toppen. Den strækker sig over 5,3 kilometer men stiger med ganske pæne 7,6 i snit. Den er ret konstant hele vejen op mod toppen, hvorfra der venter en nedkørsel mod ukategoriserede Côte de Brouilly. Den er blot 1,7 kilometer og stiger med 5,1 procent i snit. Det er dog sidste chance for angreb i udbruddet, hvis der sidder nogle halvhurtige folk, som man skal af med.

Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Favoritterne

Der står som nævnt udbrud skrevet med store fede bogstaver på denne etape. Derfor er feltet af vinder kandidater også ganske bredt. Det kunne være en god dag for folk som Julian Alaphilippe, Fred Wright, Matteo Jorgenson, Ruben Guerreiro, Dylan Teuns og danske Mattias Skjelmose.

Etapeprofil

Aurillac - Villeneuve-Sur-Lot

Kommentarer

Feedback