18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

13. etape: Agen - Pau

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Agen - Pau (165,3 km)

12. juli kl. 13:45

Alperne begynder så småt at nærme sig. Vi starter med denne etape til Col du Grand Colombier, som ligger i Jurabjergene. Det kan meget vel blive en dag, hvor vi får to løb i løbet. Et om etapesejren og forhåbentlig lidt angreb blandt favoritterne på de sidste kilometer. Der venter dog et par hårde Alpe-etaper i weekenden, så de vil være forpasselige med ikke at gå for dybt i dag.

Det er dog ikke til udbruddets fordel, at terrænet frem mod Grand Colombier er ret mildt. Det er desuden en kort etape på blot 137 kilometer, så det ville være relativt let at kontrollere.

En ryttere i feltet, som har gode minde fra dette bjerg, er Tadej Pogačar. Sloveneren vandt her på 15. tilbage i 2020. Dengang slog han Primož Roglič og Richie Porte i spurten om etapesejren.

Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Favoritterne

Skulle favoritterne have udbruddet i sigte, når de rammer foden af Grand Colombier, så er Pogačar igen et godt bud. Med sine 1500 meter, en længde på 17,4 kilometer med 7,1 procent og et stjelt opløb er dette et bjerg efter slovenerens hoved. Jonas Vingegaard skal naturligvis holde sig til slovenerens hjul. Skulle han spotte svaghedstegn hos konkurrenten, så det også om at slå til.

Bliver det et udbrud, som skal køre om det, så kunne det være en god dag for Mattias Skjelmose. Der vil dog være kamp om at komme med i udbruddet. Grundet den lette første del af etapen er det ikke nøvendigvis de bedste bjergryttere, som kommer afsted. Folk som Matteo Jorgenson, Georg Zimmermann, Ben O'Connor, Krists Neilandts og Maxim Van Gils bliver også interessante.
 

Etapeprofil

Agen - Pau

Kommentarer

Feedback