Optakt: Nadal snublede i Californien, men netop derfor er han nok meget motiveret i Florida (19.-30. marts). Kunne der være odds-værdi i spanieren? Læs Lars Baes' optaktsartikel og se hans chancevurderinger for favoritterne og andre odds-interessante spillere.

 

Vi springer direkte fra prestigen i Indian Wells til næsten lige så megen prestige ved Masters-turneringen i Miami – den, som mange måske kender som Key Biscaine.


Vinder-odds
Tips
Favoritterne
Andre odds-interessante spillere

 

Miami Masters 2014 (Sony Open)

Det er altid spændende, om de spillere, der nåede langt ved Indian Wells i Californien, også har noget at skyde med i Miami, og om de der snublede i de indianske kilder, kan tage revanche i Florida.

 

I år er der i hvert fald nogle stykker af forhåndsfavoritterne, som bør have masser af patroner tilbage i hylsteret. Andy Murray vandt sidste år, da han med mindst mulige margin slog David Ferrer i finalen, og netop Murray er én af de spillere, der bør være meget opsatte i år, eftersom han røg relativt tidligt ud af Indian Wells, og han har en masse point at forsvare i Miami.

 

Ferrer må desværre melde fra pga. skade til denne turnering også, mens Del Potro som forventet ikke holdt til singletennis i Indian Wells, og jeg regner heller ikke med noget fra ham her i Miami.

 

Federer og Djokovic ligner helt klart de stærkeste hard court-spillere pt, men spørgsmålet er, om ikke Nadal har fået trænet godt og grundigt igennem siden nederlaget til Dolgopolov i Indian Wells. Jeg kan godt se Nadal komme blæsende her i Miami og rykke niveauet en tak eller to ift. dét, han præsterede i Californien.

 

Vinder-odds

I skrivende stund er bookmakerne ikke klar med outright-odds (og lodtrækningen foretages først i løbet af mandag), men jeg vil prøve at sætte cirka-chancevurderinger på mine favoritter til turneringssejren, og derudover vil jeg kigge lidt på nogle af de spillere, som måske kunne gå langt, og som der derfor kunne være en fidus i at ”købe” hos Betfair* og ”sælge” i løbet af turneringen.


OPDATERING MANDAG: Unibet* er kommet med vinder-odds:

Vinder af Miami Masters, udvalgte odds

Unibet
Djokovic 2,35
Nadal 3,75
Federer 6,50
Murray 15,00
Berdych 30,00
Haas 120,00
Nishikori -

Tips

Følg med her på BetXpert hvor vi så vidt muligt vil opdatere med odds-vurderinger og spilforslag fra vores tenniseksperter:

Lars Baes

Asger Hess-Olesen

Jakob Thomsen

 

Favoritterne

Rafael Nadal har jeg først og fremmest lidt fidus til i denne turnering. Som jeg allerede har været en smule inde på, så røg han tidligt ud til Dolgopolov i Indian Wells, og selv om man ikke bare sådan lige kan rykke niveauet voldsomt på halvanden uges tid, så kan en spiller som Nadal rykke sig selv en del mentalt ift. vilje og motivation.

 

Han har ikke helt lignet sig selv siden finalenederlaget til Wawrinka ved Australian Open, og der har været talt meget frem og tilbage om hans rygproblemer, så det kan være et potentielt farligt sats at gå på ham her i Miami, men hvis jeg kender ham ret, så er der både bedre styr på ryggen + han vil møde meget motiveret op.

 

Rafael Nadal

Jeg ligger på cirka 20% på, at Nadal hiver titlen hjem. Positivt for et spil på ham er, at han har en meget overlegen statistik mod én af de andre favoritter, Federer. OPDATERING mandag: Unibet* har odds 3,75 på Nadal som turneringsvinder - dvs langt fra værdi.

Novak Djokovic har netop (via en del besvær mod Isner) spillet sig i finalen ved Indian Wells-turneringen, hvor Federer venter denne søndag. Djokovic har spillet sig op i løbet af Indian Wells, men han har stadig ikke rigtigt slået nogle af de store i år. Jo, Cilic og Isner, men slemt er, at han har tabt til Wawrinka og Federer, som vel nok må kategoriseres som de eneste topspillere, han har mødt i år.

 

Måske slår han Federer i finalen i Indian Wells, og så ser alt godt ud igen, men umiddelbart har han virket mentalt mere skrøbelig i år end normalt. På positivsiden tæller, at han har vundet Miami i både 2007, 2011 og 2012, så det er en turnering, hvor han har høstet gode erfaringer, og det kan meget vel betyde en helt del for ham. Hvad der dog taler lidt imod er, at han sidste år blev blæst af banen af Tommy Haas i fjerde runde – én af sæsonens helt store overraskelser.

 

Det er svært at vurdere Djokovic’ muligheder, fordi han stadig ikke har spillet finalen mod Federer i Indian Wells, men jeg holder ham nok som turneringsfavorit med en cv omkring 20-25%.


Roger Federer
skal naturligt indgå i favoritfeltet efter en sæsonstart, der byder på den ene optur efter den anden, og i skrivende stund står han finaleklar i Indian Wells efter en turnering, der har været meget opløftende for ham, og stadig har han ikke tabt sæt. Han skiftede ketcher før sæsonen startede, og det har betydet kolossalt meget for hans selvtillid, og han siger selv, at han nu tør gå på slagene.

 

Han vandt Dubai, og nu er han i finalen i Indian Wells, så jeg kunne dog frygte, at han ikke helt får samme niveau frem i Miami. Historisk er det heller ikke den turnering, han har klaret sig bedst i. Faktisk har han tabt en masse mærkelige kampe her, og kun i 2005 nåede han helt til tops. Det er med andre ord ikke Federers yndlingsturnering, og selv om det er svært at dømme ham ude pt., så er han ikke den af de store, som jeg har mest fidus til.

 

Ligesom med Djokovic er det også tæt på umuligt at vurdere Federers chancer nøjagtigt, fordi mulighederne og oddsene vil være påvirkede af finaleresultatet mod Djokovic i Indian Wells. Jeg vil dog umiddelbart give ham 15%.


Andy Murray
kunne være en rigtig god trading-mulighed. Der vil formentlig kunne hentes et meget fint odds på ham, fordi han har spillet under niveau, siden han vandt Wimbledon sidste år, men han er forsvarende mester i Miami, og han må og skal til at skrabe nogle point sammen, hvis ikke det skal gå alt for meget ned ad bakke for ham, inden han gerne skulle opnå gode seedninger ved årets to sidste Grand Slam-turneringer.

 

Hans niveau er dog umiddelbart så langt fra Djokovic’ og Federers pt., at jeg kun ligger omkring 5-10% for en mulig gentagelse af sidste års triumf. Kan man få odds i omegnen af odds 15 på Murray, så synes jeg, det er værd at spille den for så at holde øje med niveauet i løbet af turneringen, og så er det kun op til ens nerver, hvor længe man tør lade den køre. Jeg har svært ved at se ham gå tidligt ud i turneringen, og med mindre han alligevel spiller elendigt, så vil oddset naturligt falde, jo længere vi kommer ind i turneringen.

 

Som nævnt ligger jeg mellem 5-10% for et Murray-forsvar af titlen.

 

Hvem kunne der ellers være fidus i at handle lidt på?

Tommy Haas spillede en rigtig god turnering i Indian Wells, hvor han bl.a. slog formstærke Nishikori, før han måtte strække våben mod en velspillende Federer. Haas elsker de her hard court-turneringer i hans andet hjemland, USA, og sidste år slog han Djokovic 6-2, 6-4, før han i semifinalen måtte give fortabt efter tre sæt mod Ferrer.

 

Haas har ikke spillet helt så stærkt i år, som han gjorde sidste år, og man kan altid spekulere i, om alderen trykker, men jeg synes, han beviste i Indian Wells, at han stadig ikke er en spiller, der skal afskrives. Det er naturligvis stærkt usandsynligt, at han vinder denne turnering, men sker det samme som sidste år, hvor favoritterne begynder at falde, så vil oddset på Haas falde markant i løbet af turneringen, og der kan laves en god handel.

 

Tommy Haas

1-2% skal han have – ikke mere. OPDATERING mandag: Med odds 120 hos Unibet* for Haas som turneringsvinder er der muligvis (med forbehold for lodtrækningen) basis for et spil.

Tomas Berdych må have en masse at revanchere her i Miami. Efter en fremragende sæsonstart med tennis på meget højt niveau, så tabte han allerede i anden runde til Bautista-Agut i Indian Wells. Han præsterede godt her i Miami i 2008, 2010 og 2011, og sidste år var det også godkendt med en kvartfinale.

 

Egentlig synes jeg, denne turnering ligger rigtig fint til ham nu, hvor han har haft masser af tid til at forberede sig efter det tidlige exit i Indian Wells, og et enkelt nederlag til en meget fint spillende Bautista-Agut er ikke nok til at få mine advarselslamper til at blinke. Tværtimod får vi måske et lidt højere odds på ham, hvis markedet overreagerer en smule på nederlaget.

 

Tomas Berdych

Jeg vil spille på Berdych med en handel for øje, hvis han ryger over odds 20. Ergo 5% på en tjekkisk triumf i Miami. OPDATERING mandag: Med odds 30 hos Unibet* for Berdych som turneringsvinder er der muligvis (med forbehold for lodtrækningen) basis for et spil.

Kei Nishikori nævnte jeg i sidste uge som en mulig overraskelsernes, og det skuffede mig ganske meget, at han allerede røg ud i tredje runde mod Haas, men jeg er temmelig stor fan af Nishikoris topniveau, så jeg giver ham et skud mere i kategorien af spillere, der kan overraske og muligvis bringe en god handel hjem. Han vil nok give et yderst pænt odds, og får han den rigtige lodtrækning, så kan jeg ikke noget til hinder for, at han i løbet af turneringen vil falde meget i odds.

 

Jeg forventer selvsagt ikke, at han løfter noget Masters-trofæ foreløbigt, men ligesom med Haas, så kan han profitere stort af, at Federer og Djokovic kommer lige fra en lang turnering i Californien, mens Nadal og Murray ikke ligner spillere i nærheden af topniveauet pt.

 

Kei Nishikori

1-2% chance kan han få, men fidusen her ligger også mere i at tjekke hans lodtrækning, spille ham til højt odds, hvis lodtrækningen er god og sælge ham senere i turneringen.