Tennisturneringen Indian Wells går i gang denne torsdag med deltagelse af verdens bedste spillere. Læs Lars Baes' gennemgang af favoritter og outsidere på herre-siden. Odds og tips er også på vej...

Turneringen i californiske Indian Wells er den måske mest prestigefyldte af de ni Masters 1000-turneringer, og man kan som regel regne med at hele kavaleriet af stjernespillere stiller til start her.


Lodtrækning, odds og tips
Favoritterne
Outsiderne
Hold øje med

Sidste år vandt Nadal temmelig overraskende titlen ved at slå Del Potro i finalen. Overraskende fordi den spanske stjerne netop var vendt tilbage fra en længere skadespause, som blandt andet havde holdt ham ude af Australian Open kort forinden.

I år er han tilbage for at forsvare titlen, mens sidste års finalist, Del Potro, endnu engang har fået problemer med det håndled, som der tilsyneladende hviler en tung forbandelse over. Udover Del Potro har David Ferrer også måtte melde fra, men ellers ser det ud til, at samtlige stjerner deltager. Med formstærke Federer og Nadal, sultne Djokovic og Murray samt et glædeligt gensyn med årets Australian Open-mester, Wawrinka, er der lagt op til én af de mere spændende og jævnbyrdige Indian Wells-turneringer længe.

OP

Lodtrækning, odds og tips

I skrivende stund er lodtrækningen endnu ikke foretaget, og der er heller ikke rigtigt noget marked for outright-spil, men følg med her på BetXpert hvor vi så vidt muligt vil opdatere med begge dele. Og så skal der også nok komme odds-vurderinger og spilforslag fra vores tenniseksperter:

Lars Baes

Asger Hess-Olesen

Jakob Thomsen.

Hold også øje med brugertips.

OP

Favoritterne

Verdens-etter Nadal og verdens-toer Djokovic er vel turneringens oplagte favoritter, og det er ikke fordi, jeg finder det usandsynligt, at Nadal kan gentage kunststykket fra sidste år, men jeg er en smule lunken ved ham efter at have set ham mod Andujar for et par uger siden, hvor han var nede med to matchbolde – og så endda på sit foretrukne underlag, grus.

Han er en ekstremt god hard court-spiller, men underlaget har altid voldt ham problemer på fysikken, og Australian Open-finalen mod Wawrinka endte da også som en trist affære for spanieren, der led under smerter i ryggen. Om rygproblemerne er ovre aner jeg ikke, men jeg synes ikke, han ramte sit vanlige niveau på gruset i Brasilien forleden, og jeg kunne godt frygte på hans vegne, at de ”rigtige” hardcourt-specialister, Djokovic, Murray, Federer, Wawrinka og Berdych er for stor en mundfuld at komme igennem denne gang. Det skal nævnes, at Nadal har vundet titlen i Indian Wells både i 2007, 2009 og 2013.

Djokovic må være helt ekstremt sulten efter at vinde denne titel. Han vandt turneringen i 2008 og 2011, og han trænger nok mere end nogen anden til en rigtig succesoplevelse efter at have tabt to ud af to kampe mod hårde modstandere. I Australian Open tabte han sin første rigtige test mod Wawrinka i kvartfinalen, og i Dubai i sidste uge led han et højst overraskende nederlag til Federer i semifinalen. En kamp hvor Djokovic kun gav omkring 1,25 gange pengene igen.

Jeg synes egentlig, han har spillet fint nok et langt stykke hen ad vejen, men han har virket mentalt langt mere skrøbelig end længe set. Becker-effekten er udeblevet, og måske Djokovic mangler den tryghed, som hans tidligere entourage gav ham i de svære situationer. Motivationen skal nok være der i denne turnering for serberen, og jeg er også temmelig overbevist om, han vil ramme et ganske fint niveau, men udfra hans hidtidige præstationer i år, så er det svært at være overbevist om hans mentale styrke, når kampene spidser til.

Federer har vundet denne turnering mere end nogen anden i feltet, men det skal så også siges, at de fleste af titlerne er kommet i hus, da modstanderkvaliteten var en anden og primært bestod af Safin, Hewitt og Roddick. 2004, 2005, 2006 og 2012.

For en uge siden havde jeg ikke regnet med, han skulle stå som en af favoritterne her. Men efter at have været nede med break i tredje sæt mod Stepanek i Dubai tog en vis herre ved ham, og han endte med at vinde hele skidtet efter bl.a. at have slået både Berdych og Djokovic fra sæt nede. Federer har fået Edberg med i sit følge, og vi så allerede under Australian Open, at der var en anderledes selvsikkerhed over ham. Derudover har han skiftet ketcher, hvilket ifølge Federer selv har givet ham større tiltro i hvert enkelt slag.

Mod Nadal i Australian Open, hvor jeg personligt troede, Federer kunne skabe en overraskelse, var han dog tilbage i vante gange. Nadal sad på ham fra start til slut, og selv om Federer generelt efterlod et fint indtryk i Melbourne, så sad man stadig med fornemmelsen, at der mod Nadal i særdeleshed bare er for langt op mentalt. Bedst af fem sæt mod Nadal er dog nok den sværeste hurdle at overkomme i tennissporten, så Federer har umiddelbart bedre chancer for succes mod ham i Indian Wells (bedst af tre sæt), hvis lodtrækningen skulle mage det sådan, at de to står overfor hinanden.

OP

Outsiderne

Berdych er brandvarm i år. Godt nok tabte han til Federer i Dubai-finalen, og han led også nederlag mod Wawrinka i Australian Open, men han har været spillemæssigt fuldt ud på niveau med alle, han har mødt indtil videre i 2014. Jeg synes dog, han gik lidt for let død mod Federer i Dubai, og generelt tror jeg, at der stadig er nogle mentale spøgelser at overvinde, hvis han resultatmæssigt skal løfte sig det sidste niveau til at kunne vinde disse store Masters-titler (igen).

Man skal så nok heller ikke forvente, at han går hele vejen her i Californien, men han er livsfarlig for enhver undervejs, og kender jeg Berdych ret, er det først i en evt. finale, han kunne finde på at underpræstere.

Wawrinka vandt Australian Open i år og sled sig derefter igennem Lajovic på udebane i Davis Cup. Det var ikke kønt, og han fik sig tilmed en skade undervejs i kampen. Siden har han ikke spillet, og jeg tror godt, vi kan få en rusten Wawrinka at se i denne turnering. Men noget har helt sikkert ændret sig i Wawrinka, og det er, at han nu tror på, at han kan slå de bedste og vinde de store titler.

Det er klart, at der altid er en selvtilfredshedsrisiko, men når man har Magnus Norman som træner, så skal man nok ikke forvente at ligge på den lade side og underpræstere alt for lang tid. Jeg føler mig overbevist om, at Wawrinka vil og kan mere af samme skuffe, som han viste i Melbourne, og selv om jeg ser en rusten schweizer entre turneringen, så kan jeg sagtens forestille mig en yderst velspillende herre i de afgørende runder, hvis han vel at mærke kommer så langt.

Murray har underpræsteret et stykke tid, synes jeg. Han har ikke været i nærheden af noget, siden han vandt Wimbledon sidste år, og i år er det blevet til nederlag til Florian Mayer, Federer, Cilic og Dimitrov. Jeg synes egentlig, han så ret godt ud mod Dimitrov i Acapulco sidste uge, men så spillede han en ret ringe tiebreak i andet sæt, hvorefter han faldt for meget i niveau.

Mentalt er han ikke helt, hvor han skal være, og man kan vel sammenligne hans situation en smule med den Djokovic befinder sig i. Der er dog ikke samme slags pres på ham som på den sejrsvante Djokovic, så jeg er ikke sikker på, Murray nødvendigvis føler sig nødsaget til at skulle toppræstere her i Indian Wells, og jeg forventer, han har større fokus på den næste Masters 1000 i Miami i stedet, hvor han er forsvarende mester.

OP

Hold øje med

Nishikori har fået Michael Chang som træner, og om det er dét eller bare en naturlig positiv udvikling, der har fået Nishikori op i sjette gear, ved jeg ikke, men ét er sikkert; han har løftet sig kolossalt her i 2014. Han spillede godt ved Australian Open, hvor han pressede Nadal, han vandt tre kampe i Davis Cup mod Canada (bl.a. en double med upåagtede Uchiyama over Dancevic og Nestor – det er altså godt!), og så har han lige vundet turneringen i Memphis, hvor han slog Karlovic og gav ham æg i andet sæts tiebreak.

Han trak sig med skade i Delray Beach, men jeg tror, det hænger sammen med den lange uge forinden i Memphis, så jeg er ikke SÅ bekymret for det aspekt. Er han som forventet skadesfri, så kan jeg godt se ham give de fleste problemer på dette underlag, selv om man måske kunne frygte, at det er en anelse for langsomt til ham.

Cilic og Ivanisevic er endnu et succesfuldt makkerpar her i starten af 2014, og det samarbejde har allerede kastet to titler af sig i februar. Cilic er begyndt at serve langt bedre på førsteserven, og når den tunge kroat oven i købet render rundt med en masse selvtillid i bagagen, så kan han give de fleste problemer.

Jeg var dog ikke vild med hans niveau mod Berdych i Rotterdam, hvor jeg syntes, der var klasseforskel, men han har altså slået både Haas, Isner, Tsonga og Murray i to sæt i år, så man kan næppe tillade sig at afskrive ham på forhånd i mange af duellerne mod de store spillere.