Det var længe meningen, at man skulle bruge NemID for at logge på hos bookmakere fra 1. Januar, ligesom man skal på PC og Mac. Men i december måned blev det udskudt, og nu tvivler Danske Spil* på, at det overhovedet bliver indført.

Der er godt nyt til travle danske tippere, som foretrækker at oddse via mobile enheder som mobil og tablets. Der er nemlig ikke meget, som tyder på, at kravet om NemID login overhovet bliver gennemført. Ordningen skulle være begyndt 1. Januar, men er siden blevet udsat. Og nu tvivler Danske Spil* på, at det overhovedet bliver gennemført. Det vil nemlig være alt for skadeligt for bookmakerne.

”Spørgsmålet er, om det kommer. De (Spillemyndigheden og Skatteministeriet, red.) kan jo godt se, at det vil være meget ødelæggende for spillet. Alle i branchen vil jo nødig have det. Skal man gennem den barriere, vil man ikke spille så meget. Og det bedste ved mobilspillet er jo tilgængeligheden,” siger kommunikationschef ved Danske Spil* Thomas Rørsig til BetXpert.com.

Det vil I altså kæmpe imod?

Ja, men vi har jo allerede en fornuftig dialog med Spillemyndigheden og Skatteministeriet. Og de kan også godt se problemet. Der er ingen ond vilje der.

Tror du NemID til mobile enheder helt bliver droppet?

 ”Ja, eller også finder man på noget andet, en anden form for sikkerhed. Når man i dag skal på netbank via mobil slipper man udenom, og jeg kan forestille mig, at det er noget lignende, man kan kigge på,” siger Thomas Rørsig.

Der er uden tvivl mange løsninger i spil. Men hvordan synes du, den nye løsning skal se ud, så det både bliver så sikkert og smidigt som muligt?