Lad være med at opdatere Java – den nyeste version fungerer nemlig pt ikke med NemID, og så kan du ikke logge på hos bookmakerne. Se her hvad du kan gøre hvis du har opdateret...


Opdatér! Mantraet giver normalt masser af mening for computerbrugere der er nødt til jævnligt at ajourføre deres programmer – ellers fungerer de ikke ordentligt. Men lige nu er det omvendt:

Opdatér IKKE Java!

Hvis du downloader den nyeste version af det uundværlige støtteprogram Java (version 7.45 blev launchet tirsdag), stikker du nemlig en kæp i hjulet på din NemID, og det betyder at du ikke kan logge på hos banker, offentlige myndigheder – og bookmakerne...

Den danske spillelovgivning kræver at bookmakerne benytter NemID når kunderne logger på via PC.

Og hvis man HAR opdateret?

NemID-kommunikationschef Jesper Winge anbefaler at folk indtil videre undlader at opdatere Java. Og de stakler der allerede har opdateret?

 

- Man kan vælge at nedgradere sin computer igen. Det findes der værktøjer på nettet, der kan gøre, siger Søren Winge til DR.

BetXpert har fundet en brugsanvisning. Se også dette forumindlæg.

Eller man kan vente (og i mellemtiden undlade at bette – medmindre man mobil-better) indtil kommunikationsbristen mellem Java og NemID er løst. 

Løsning på vej - men næppe før lørdag

Det står pt ikke helt klart hvorfor den nyeste Java-version og NemID er som hund og kat, men Net DanID der står for NemID, arbejder på en løsning:

"Vi arbejder vi selvfølgelig på at løse problemet så hurtigt som muligt. Og vi prøver og har hele natten forsøgt at løse det her," siger Søren Winge. 

 

Sådan lød det onsdag, men torsdag kom det frem, at NemID-brugere må væbne sig med tålmodighed:

 

"De test, vi har lavet i nat, efterlader desværre nogle udeståender, som vi er nødt til at bruge torsdagen på", siger Søren Winge til Ritzau.

"Vi håber, at vi igen kan anbefale, at man opdaterer til den nyeste Java-version fredag. Vi havde selvfølgelig håbet at være klar torsdag, men vi må hellere lige få rettet de sidste ting, inden vi kommer med den anbefaling", siger han.

Seneste melding (fredag): En løsning ventes på plads lørdag.


Hos Nemid.nu kan man følge med hvordan det går med at løse problemerne.