Det er stadig muligt at bette fra smartphones og tablets uden NemID-log ind, men det kan snart være slut. Fra den 1. juli er Nets klar med en løsning.

De fleste kender nok situationen; man har lige har fundet en god fidus eller blot lige vil sætte et hurtigt livebet, men det er besværligt at skulle have fat i computeren og rode rundt efter NemID-nøglekortet med log in-koder.

Derudover har der været sikkerhedsbekymringer forbundet med NemID, mens også opdateringer af Java-platformen har skabt problemer for brugerne.

Så mange bettere har med garanti fundet det meget nemmere at placere sine bet via Iphone eller Ipad, hvor der ikke er krav om NemID oplysninger for at logge ind hos bookmakerne. Det skyldes, at NemID kræver Java-programmet, som ikke findes til de mobile styresystemer som Android og iOS.

"Den 1. juli overgår løsningen fra pilotdrift til fuld drift i overensstemmelse med den oprindelige tidsplan. Herefter kan alle løsninger implementere den nye JavaScript-klient og tilbyde borgerne at logge på fra de mobile platforme."

Digitaliseringsstyrelsen

Nu meddeler Digitaliseringsstyrelsen, at deres JavaScript-projekt er i den afsluttende testfase, og fra den 1. juli skulle være klar til fuld drift og det herefter er muligt at logge på via NemID fra mobilen og tablets.

JavaScript - dyrt og forsinket 

Da NemID blev søsat blev der afsat 8 millioner kroner til projektet med at få NemID til at fungere med mobile enheder. Og en løsning skulle have være fundet inden udgangen af 2012.

Sådan kom det som bekendt ikke til at gå.

Det viste sig, at 8 millioner kroner ikke var helt tilstrækkeligt og tidsplanen blev jo heller ikke overholdt.

Nets oplyser, at det har kostet ialt 100 millioner kroner at få NemID gjort brugbar på mobilenheder; heriblandt er der dog medtaget en del udgifter i forbindelse med driften af den nye løsning, fra lancering i 2. kvartal 2014 og til og med 2017.

Det er dog ikke sikkert, at bookmakerne straks kræver NemID på mobile enheder fra 1. juli, men vi vil følge udviklingen på dette område.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen her.