Sportsbettingen  i Danmark bevæger sig i stigende grad væk fra computeren og over til smartphones og tablets, hvor der ikke er krav om NemID. Bookmakerne jubler, da det har betydning for spillemønstret med flere impulsive spil.

Indførelsen af NemID betød fald i omsætning

Bookmakerne kunne notere en mærkbar nedgang i spilleaktiviteten hos de danske spillere efter den nye spillelovgivning trådte i kraft pr 1. januar 2012. Bookmakerne undersøgte nedgangen i omsætningen og kom frem til at besværet med NemID papkortet afholdt mange fra at gøre indskud. Men nu har de danske sportsbettere i stedet kastet sig mobiltelefonen og tablets, når der skal satses på bookmakernes odds. Her har der af tekniske årsager endnu ikke været muligt at få tilknyttet kravet om NemID.

Det har ifølge Tony Brandenborg, landechef for Betsafe i Danmark, ført til at faldet på omkring 10-15 procent i omsætning på det danske spillemarked totalt i starten af sidste år, nu er blevet vendt til en vækst på cirka 5-7 procent.

Hos Ladbrokes kunne Marketing Manager i Danmark, Mike Miara Pedersen også notere en nedgang i omsætning og udtaler til Politiken: 

"- Vi havde en klar forventning til, at NemID ville få en negativ indvirkning på spillernes aktivitetsniveau, hvilket viste sig at være tilfældet. Hele 25 procent spiller mindre efter indførslen af NemID, hvilket et anseligt antal."

Bookmakerne foretrækker mobil-kunder

Når man står med mobilen i hånden er indtrykket, at der sjældent er overblik over chancevurdering og værdi på de udvalgte odds, som ofte heller ikke bliver sammenlignet med øvrige tilbud på markedet. Der er også sket en markant stigning i udbredelsen af livebetting.

Det betyder, at bettere via mobiltelefon og tablets er mere impulsive og derfor eftertragtede hos bookmakerne.

Tony Brandenborg fra Betsafe har til Politiken betegnet dette som en kommerciel fordel for selskaberne og tilføjer: 

"- Vi har kunnet se meget stor bevægelse fra mere stationære platforme til specielt mobiltelefoner. De udgør pludseligt en meget større andel af vores samlede aktivitet end bare for seks måneder siden".

Politiken har også haft fat i informationschef Thomas Rørsig fra Danske Spil*, der udtrykker stor glæde for denne mobileffekt, mens Mike Miara Pedersen fra Ladbrokes også jubler over, at spillerne slipper for NemID ved at benytte smartphones.

"- Teknologien spiller os et puds"

Men inden bookmakerne lader Champagne-propperne springe, så kan der være en løsning de tekniske udfordringer på vej, så de danske spillefugle også skal benytte NemID ved log in via mobiltelefon og tablets. Der er dog absolut intet, der tyder på, at Spillemyndigheden er klar med en løsning i den nærmeste fremtid. Til Politiken forklarer kontorchef for Spillemyndighedens juridiske afdeling Tina R. Olsen:

"Det er en udfordring. Det er noget teknologi, der måske spiller os et puds. Jeg ved, at der bliver arbejdet på en løsning, men hvorvidt og hvornår, er der ikke nogen tidshorisont på lige nu".

Tidligere på måneden kunne Spillemyndigheden fremlægge tal for de danske licensbookmakere, der viste en markant stigning i indtægterne for 1. kvartal af 2013. Meget af den fremgang skyldes stigningen i spil via mobiltelefoner og tablets.

Læs mere i denne artikel fra Politiken.