Danbook har fået Spillemyndighedens tilladelse til at bruge et mobil-login der ikke kræver NemID. Man kan nøjes med at indtaste sit brugernavn og password. Scandic er også på vej med lignende løsning.

"Vi er glade for at have fået dispensation fra Spillemyndigheden til at tilbyde vores kunder at spille fra mobiltelefoner, tablet og andre enheder, som ikke understøtter NemID," fortæller Danbook-direktør Søren Hansen til BetXpert.

Når man åbner Danbooks webside, identificerer systemet automatisk om det sker fra en almindelig computer eller en mobilenhed, og hvis der er tale om det sidste, undgår man det ellers obligatoriske NemID-login.

Man kan dog kun logge ind via mobil-login hvis man på et tidspunkt har været logget ind hos Danbook via en almindelig computer, med NemID. Men har man det – og det har de fleste Danbook-kunder nok – er det fremover meget nemmere at placere spil når man er på farten og ikke lige har sit NemID-nøglekort i lommen.

Danbook er ikke helt færdig med at kæle for detaljerne i det nye mobil-system, men det er bestemt brugbart.

"Lige nu er interfacet på siden det samme uanset om man logger ind med mobil eller fra computer, men vores IT har lovet, at der bliver mulighed for at vælge et mobilt interface fra engang i efteråret, som gerne skulle være lettere at anvende på farten fra en iphone, android eller windows phone," siger Søren Hansen.

Scandic Bookmakers har også fået Spillemyndighedens tilladelse til at bruge mobil-login uden NemID, og her forventes det at det tekniske setup er klart i løbet af et par dage.

Danbook og Scandic slutter sig dermed til et eksklusivt selskab. Så vidt BetXpert ved, har der hidtil kun været to sportsbetting-udbydere der kunne tilbyde mobil-login uden NemID, nemlig Bet365* og Betfair*.