Nogle bookmakere har fået en god start på det nye danske spillemarked. Andre halter efter, fx pga problemer med NemID – som myndighederne dog hylder, og som leverandøren frikender for skyld...

En række bookmakere har fået en god start på det danske licenssystem der blev iværksat 1. januar. Danske Spil*, Unibet*, Bet24 og Bet365* har alle reklameret tungt i danske medier, og det ser ud til at have båret frugt.

Således har Bet24 - ifølge bettingavisen eGaming Review der har interviewet bookmakerens danske markedschef Henrik Jensen - fået en bedre start end budgetteret, med en markant stigning i sign-ups.

Tekniske problemer med NemID

Andre bookmakere halter derimod efter. Fx har Sportingbet fået en langsom start på året - hvilket, ifølge Skandinaviens-chef Krister Malm i Egaming Review, skyldes tekniske problemer med NemID-systemet.

Ifølge eGamingg Review siger NemID-leverandøren DanID at disse problemer primært hænger sammen med bookmakernes egne systemer. Sportingbets Malm insisterer dog på at problemerne skyldes NemID snarere end selskabets egne systemer.

Sportingbets oplevelse understøttes af at de andre bookmakere der også har implementeret NemID, Betsafe/Betsson og Centrebet, ligeledes har problemer.

Nogle har implementeret, andre ikke (endnu)

Det er en del af den nye danske spillelov at bookmakerne skal implementere NemID-login (eller noget tilsvarende – der er bare ikke et alternativ), blandt andet for at øge kundernes sikkerhed. Oprindeligt var det meningen at bookmakerne skulle have det klart fra nytår, men pga forsinkelser hos NemID-leverandøren DanID, udsatte Spillemyndigheden kravet til 1. februar.

Da udsættelsen blev offentliggjort 7. december, var flere bookmakere dog allerede så langt fremme i arbejdet med at integrere NemID at de ikke kunne/ville bakke ud. Det gælder foruden Sportingbet for Betsafe/Betsson og Centrebet.

Danske Spil*, Bet24, Unibet* og Bet365* har derimod indtil videre undladt at implementere NemID – og de har ikke haft tekniske problemer. Det kan de dog nå at få – når de skal implementere systemet. Både Bet24 og Danske Spil* har udtrykt bekymring.

Ikke kun problemer med NemID

Ret skal være ret: det er ikke kun NemID der har forårsaget problemer for bookmakere med dansk licens i 2012.

Ladbrokes (dk-side endnu ikke klar), Partybets (bl.a. problemer med at migrere Bwin-kunder), NordicBet* (havde CPR-nr-problemer, men de ser ud til at være løst) og Betfair* (juridiske problemer betyder at spillebørsen ikke kan udbyde spil på Australian Open til danskere) har ikke implementeret NemID, men har alligevel alle haft problemer.

Spillemyndigheden forsvarer NemID

Men NemID har i hvert fald ikke gjort det nemmere for hverken bookmakere eller kunder. Ikke desto mindre udtrykker Spillemyndigheden tilfredshed med NemID.

Tina Olsen, juridisk chef hos Spillemyndigheden, erkender over for eGaming Review at NemID har skabt røre hos spiludbydere og kunder, men mener at det i sidste ende vil gavne, og at den utilfredshed der er, bunder i manglende kendskab.

“Mange udenlandske spilleselskaber og deres kunder er ret positive fordi de er vant til omfattende manuelle sikkerhedsprocedurer for at forhindre identitetstyveri, charge backs og andre former for bedrageri, hvorimod danske operatører og deres spillere er uvante.”

Kilde: eGaming Review