Danske kunder får en ekstra måned at løbe på før de skal bruge NemID til at logge på deres spillekonti.

Oprindeligt var det meningen at spilleselskaber med dansk licens skulle have NemID-modulet klart på deres sider når den nye spillelov træder i kraft 1. januar.

Men DanID, som står for NemID, har meddelt at modulet ikke er klart før 1. februar - og derfor har Spillemyndigheden suspenderet NemID-kravet indtil da (bemærk i øvrigt at dette krav ikke vil gælde når man logger på med sin mobiltelefon).

Loven træder stadig i kraft 1. januar

NemID-forsinkelsen betyder at bekendtgørelserne om online-spil formelt først træder i kraft i februar. Men i mellemtiden vil Spillemyndigheden regulere det danske spillemarked via en række vilkår - som i al væsentlighed (primært minus NemID-kravet) svarer til bekendtgørelserne.

Den nye spillelov gælder altså stadig fra 1. januar.

Stadig krav om kontrol af navn, adresse og CPR-nr

Den nye spillelov stiller krav til de licenserede bookmakere om at indhente oplysninger om deres kunders identitet (navn, adresse, CPR-nummer etc.), som skal verificeres af en uafhængig kilde. Alle tre punkter skal tjekkes. Pas eller kørekort er altså ikke nok (indeholder ikke adresse).

En kunde skal indsende oplysninger til bookmakeren før første (eller, for gamle kunders vedkommende, næste) indbetaling. Bookmakeren skal derefter kontrollere oplysningerne - og det skal ske inden for to måneder.

Verificering af identet behøver ikke nødvendigvis at være klaret til den 1. januar 2012.

Indtil oplysningerne er verificeret, er der tale om en midlertidig konto som kunden ikke kan udbetale fra, og som kunden højst kan indbetale 10.000 kr til.

Allerede afleveret dokumentation? Ikke nødvendigt igen

Bemærk at hvis man som kunde tidligere har leveret identitets- og adresse-dokumentation til en spiludbyder, skal det ikke gøres igen (forudsat at oplysningerne fortsat er aktuelle).

Kilder

NemID forsinkes: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1975003&vId=0&lang=DA

Vilkår til tilladelser, offentliggjort 9. december: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1975414&vId=0&lang=DA

Læs mere om NemID-kravet i BetXperts spillelovs-FAQ.

Læs mere om bl.a. verificering af spilleridentitet: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1975341&vId=0&lang=DA