Så er det endelig tid til det længe ventede EM i fodbold. Turneringens åbningskamp spilles fredag klokken 21.00, men allerede dagen efter spiller Danmark sin første gruppekamp mod Finland i Parken. BetXpert bringer her de bedste odds til Danmark - Finland. 

EM 2020 er Danmarks niende EM-slutrunde, og det er en meget særlig af slagsen, da Danmark i alle tre gruppekampe skal spille på hjemmebane i Parken. Det er første gang nogensinde, at der spilles en fodboldslutrundekamp i Danmark.

Finland, der er Danmarks første modstander, er på papiret gruppens ringeste af slagsen, og hvis Danmark vil lave et stort resultat ved dette EM, så skal der tre point i hus mod finnerne. 


For Finland er det nationens første slutrundekamp nogensinde, der venter på lørdag i Parken, og selvom fodbold ikke er den største sportsgren i Finland, så kommer EM-deltagelsen ganske givet til at rykke yderligere ved fodboldens popularitet i det store land i nord. 

Gratis konkurrence: Forudsig Danmark - Finland, og vind en PlayStation 5 

  • Gå til Onsidebettings Facebook-side og tryk på linket, der fører til konkurrencen
  • Svar på de seks spørgsmål omhandlende EM-kampen Danmark - Finland
  • Gætter du alle seks spørgsmål rigtigt, får du et 100-kroners freebet + et lod i lodtrækningen om en PlayStation 5
  • Du skal afgive dine svar inden kampstart lørdag klokken 18.00
  • Du skal have en bruger hos Onsidebetting for at kunne deltage i konkurrencen
  • Er du endnu ikke kunde, kan du oprette dig her
  • Som ny kunde kan du blandt andet få en velkomstbonus på op til 500 kroner

Vind en PlayStation 5 her

Odds på Danmark - Finland

Herunder finder du de bedste odds på Danmark - Finland, der spilles lørdag klokken 18.00 i Parken i København. Du kan se kampen direkte på DR1, DRTV og Viaplay.

Odds på Danmark - Finland (1X2) Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,50
Uafgjort 4,45
Finland 9,50
Over/under-odds på Danmark - Finland Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,38
Under 2,5 mål 1,64
Begge hold scorer-odds til Danmark - Finland Højeste odds Bookmaker
Ja 1,76
Nej 2,12
Målscorerodds til Danmark - Finland Højeste odds Bookmaker
Christian Eriksen scorer 2,67
Jonas Wind scorer 3,05
Andreas Cornelius scorer 3,05
Yussuf Poulsen scorer 3,10
Martin Braithwaite scorer 3,25
Teemu Pukki scorer 4,75
Pierre-Emile Højbjerg scorer 8,00
Joel Pohjanpalo scorer 8,40
Thomas Delaney scorer 9,20
Fredrik Jensen scorer 11,00
Daniel Wass scorer 11,00
Robin Lod scorer 12,00

Odds på Danmark - Finland er senest opdateret onsdag den 9. juni klokken 11.26.

Spil på Danmark - Finland hos Mr Green

Som øverste oddstabel ovenfor viser, så har bookmakerne Danmark som pæne favoritter til at vinde lørdagens EM-kamp mod Finland. Du kan få odds 1,50 hos Onsidebetting på dansk sejr mod Finland. Tror du fx mere på uafgjort, kan du få odds 4,45 hos Onsidebetting. Hvis du tror på en målrig kamp, kan du få odds 2,38 hos NordicBet* på over 2,5 mål.

Danmark har op til EM spillet to testkampe mod henholdsvis Tyskland og Bosnien-Hercegovina. Mod tyskerne i Innsbruck endte det 1-1, og det var ikke ligefrem et fortjent resultat set på spil og chancer, da tyskerne dominerede klart og havde flere store muligheder. Florian Neuhaus bragte tyskerne foran med 1-0 efter 48 minutters spil, og efter 71 minutter udlignede Yussuf Poulsen efter et fremragende oplæg fra Christian Eriksen.

I søndagens testkamp mod Bosnien vandt Danmark med 2-0 på to hovedstødsmål sat ind af Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen. Her startede Kasper Hjulmand ikke med A-kæden, hvilket han i øvrigt heller ikke gjorde mod Tyskland. Robert Skov og Kasper Dolberg fik chancen fra start mod bosnierne, men de to tidligere Silkeborg-holdkammerater greb den ikke. Dolberg fik en halvleg på banen, mens Skov fik 70 minutter. Mathias Jensen gjorde til gengæld en rigtig god figur mod Bosnien, og Brentford-spilleren lagde blandt andet op til Andreas Cornelius' 2-0-scoring. 

Du kan læse mere om Danmark i BetXperts EM 2020-optakt her

Finnerne har ikke vundet en fodboldkamp i 2021, og de har tabt deres to EM-testkampe til Sverige og senest Estland. Mod Estland havde Finland blot et enkelt skud på mål, og det finske hold kan umuligt have skræmt det danske landshold i den kamp. 

Finlands største profiler er de to tidligere Superliga-spillere Teemu Pukki og Lukas Hradecky. Pukki har scoret 30 landskampsmål i 91 kampe, og det er kun legenden Jari Litmanen, der har scoret flere. Litmanen har scoret 32 mål for Finland, så den rekord tager Pukki formentlig, inden han lægger støvlerne på hylden. 

Pukki scorede hele 26 mål i Championship for Norwich i 20/21-sæsonen, og han er da også med afstand det bedste bud på en finsk topscorer ved dette EM. Det er dog bestemt ikke utænkeligt, at de rejser hjem fra slutrunden uden at have scoret et mål, ligesom Danmark også gjorde ved EM i 2000. 

Du kan læse mere om Finland i BetXperts EM 2020-optakt her.

Bud på startopstillinger

Danmark: Schmeichel - Wass, Kjær, Christensen, Mæhle - Højbjerg, Delaney - Braithwaite, Eriksen, Poulsen - Wind

Finland: Hradecky - Väisänen, Toivio, Arajuuri, O'Shaugnessy, Raitala - Kauko, Kamara, Schüller - Pukki, Lod

Måske Mathias Jensen ville være et godt valg til midtbanen mod finnerne, da det må formodes at være en kamp, Danmark kommer til at dominere. Dog må det formodes, at Kasper Hjulmand holder fast i den startopstilling, der er kommet så godt fra land i VM-kvalifikationen. 

Finlands landstræner Markku Kanerva har eksperimenteret lidt med sin holdopstilling på det seneste, og i kampen mod Estland stillede han op i en 4-2-3-1-formation. Mod Danmark vil han formentlig starte i en 5-3-2- eller 3-5-2-formation.

Danmark og Finland har mødt hinanden adskillige gange tidligere, men vi skal tilbage til efteråret 2011 for at finde seneste møde. Dengang vandt Danmark med 2-1, og de danske mål blev sat ind af Daniel Agger og Nicklas Bendtner. I den kamp startede Daniel Wass inde, ligesom han formentlig også gør det i lørdagens EM-kamp her cirka ti år senere. Christian Eriksen kom også på banen i kampen, og Wass og Eriksen er de eneste spillere fra den kamp, der er at finde i den danske EM-trup. 

Hos Finland er der lidt flere gengangere fra det opgør. Hradecky, Sparv, Pukki og Raitala, der alle fire har spillet i Superligaen før, var alle med i den finske trup i 2011, og de er også at finde i Finlands EM-trup.