Brasilien måtte i sidste øjeblik træde til som værtsnation for Copa América 2021, og de forsvarende mestre tager en solid favoritværdighed til igen at indtage den sydamerikanske fodboldtrone. En toptændt Lionel Messi jagter imidlertid hævn, og spørgsmålet er, om den lille argentiner endelig får lov til at løfte et trofæ i landsholdstrøjen.

Det er ikke usædvanligt med kaos i sydamerikansk fodbold, men afviklingen af Copa América 2021-slutrunden har allerede vist sig at være en uforudsigelig soap opera med masser af drama og forvirring.

Copa América blev i første omgang udskudt i et år grundet COVID-19. Derefter kom der afbud fra de to gæstende mandskaber, Australien og Qatar, så vi denne gang blot har de ti sydamerikanske landshold til at kæmpe om det store trofæ.

Hertil kommer, at Argentina og Colombia skulle have været værtsnationer, men de trak sig, da det ikke var forsvarligt at afvikle slutrunden grundet smittefare.

Så måtte det sydamerikanske fodboldforbund ringe til den brasilianske præsident Bolsonaro, der straks slog til, og dermed overtog Brasilien værtsrollen.

Det er imidlertid ikke med fuld opbakning fra den brasilianske landsholdstrup, der her blot få dage før åbningskampen truer med boykut. Også den argentinske stjernespiller Sergio Agüero og uruguayanske Luis Suárez har udtalt bekymring om Conmebols beslutning om at gennemføre Copa América-slutrunden.

Der bliver ikke adgang for fans på de fem Copa América-stadions.

Odds på Copa América 2021 - vinderodds

Kan Brasilien leve op til favoritværdigheden og genvinde Copa América-trofæet? Her får du markedets bedste odds på en kommende Copa América-vinder 2021. 

Copa América 2021: Vinder-odds Højeste odds Bookmaker
Brasilien 2,38
Argentina 3,75
Colombia 8,50
Uruguay 10,00
Chile 16,00
Paraguay 41,00
Ecuador 41,00
Peru 51,00
Venezuela 61,00
Bolivia 151,00

OBS: Odds er fra tirsdag den 8. juni klokken 10.41.

Odds på Copa América hos Betfair Sportsbook

Brasilien tager sig selvfølgelig af favoritværdigheden hjemme i sambalandet. Der er dog flere farlige outsidere, som kan udfordre dem. Først og fremmest selvfølgelig Argentina med Lionel Messi i front. Herudover har vi også stærke hold som Colombia, Uruguay og Chile. Sidstnævnte vandt turneringen på hjemmebane i 2015 og i 2016 i USA. 

Brasilien er dog forsvarende meste fra 2019. Her blev Copa América i øvrigt også afholdt i brasserland. 

Neymar skal slå til på hjemmebane

Med Colombia i oprør og Argentina i nedlukning for at begrænse COVID-19 smitten var der ikke andet at gøre end at droppe planerne om, at de skulle afvikle Copa América 2021.

USA blev nævnt som nye værter, men visumregler og restriktioner betød, at der ikke var tid til at flytte turneringen til de amerikanske stadions.

Brasilien var værter for Copa América 2019, så de må igen træde til for at undgå endnu en udsættelse af slutrunden, hvilket ville koste Conmebol dyrt i mistede indtægter for sponsoraftaler og tv-rettigheder.

Brasilien kan stille med en stjernebesat trup, og hjemmebanefordelen gør dem til favoritter hos bookmakerne, men fiaskoen lurer.

Hele den kaotiske optakt til turneringen med trussel om boykut, intern uenighed mellem landstræner Tite og det brasilianske fodboldforbund kan skabe en uro og usikkerhed, der breder sig til præstationerne på grønsværen.

Velorganiserede Brasilien har imidlertid holdt sejrskursen og vundet samtlige seks VM-kvalifikationskampe og har en samlet målscore på 16:2.

Neymar er omdrejningspunktet i offensiven og nøglen til at åbne et lukket forsvar, men der er åben kamp om 9´er positionen, hvis Roberto Firmino banker på for pladsen.

Brasilien - forventede startopstilling
Alisson; Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Renan Lodi; Casemiro, Douglas Luiz, Lucas Paquetá; Richarlison, Neymar, Gabigol.

Copa América-topscorer: Neymar odds 5,10 hos Nordicbet*

Neymar var skadet og måtte melde fra til Copa América 2019, så dette er en ny chance for at blive helten, der sikrer trofæet på Maracanã. Neymar er straffesparksskytte for brasserne.

Topscorer for Brasilien: Neymar odds 3,00 hos Unibet*

Spil på Neymar som topscorer hos NordicBet

Argentinerne går på banen sammen med Maradona

Lionel Messi har vundet alt på klubplan, men der hviler en landsholdsforbandelse over den lille troldmand. Der er dog sat nye sejl ind på at få det til at lykkes denne gang. 

Landstræner Lionel Scaloni har hentet flere nye spillere ind, og der bliver nu satset på Martínez Quarta i forsvaret, midtbanespiller Exequiel Palacios fra Leverkusen, og så skal Inter-angriber Lautaro Martínez træde til som makker til Lionel Messi i frontlinjen.

Spillestilen er indrettet efter Lionel Messi og Scaloni vil gerne undgå, at Messi falder for langt ned i banen og de offensive løb skal give plads til Messi.

Argentina er fortsat ubesejrede i VM-kvalifikationen, da det er blevet til tre sejre og tre uafgjorte med en samlet målscore på 9:6.

Fokus vil naturligvis være på Messi, der var rasende efter Copa América 2019-semifinalen mod Brasilien, hvor argentinerne godt ville have haft lidt mere neutrale dommere. Messi forlod turneringen med et direkte rødt kort efter sammenstød med Chiles Gary Medel i bronzekampen, og der er helt sikkert masser af fightervilje hos Lionel Messi.

Copa América-topscorer: Messi odds 5,00 hos Unibet*

Skulle det lykkes Argentina at vinde Copa América, så vil de nok sende en tanke til fodboldguden Diego.

Argentina - forventede startopstilling
Armani; Montiel, Martinez Quarta, Otamendi, Tagliafico; Paredes, Rodrigo de Paul, Exequiel Palacios; Di Maria, Lautaro Martinez, Lionel Messi.

Enormt potientiale hos Colombia

Man kan kun undre sig over, at Colombia ikke henter bedre resultater, når man går igennem deres trup. Der er nogle virkelig interessante spillere med Yerry Mina og Davinson Sánchez i forsvaret, Edwin Cardona og Wilmar Barrios på midtbanen, Duván Zapata i front.

Der er dog intern uro, da 10´eren James Rodríguez ikke blev udtaget til Copa América-truppen. Det blev Everton-playmakeren meget utilfreds med og udtalte, at det var tegn på manglende respekt.

Colombia blev elimineret i Copa América 2019 uden at indkasseret et eneste mål, da Chile var skarpest i straffesparkskonkurrence i kvartfinalen.

Spillestilen er offensiv og risikovillig med stort fokus på fløjspillet.
Colombia har dog ikke fundet stabiliteten i VM-kvalifikationen, hvor de blandt andet har tabt med hele 1-6 til Ecuador og 0-3 hjemme til Uruguay.

Efter de første seks VM-kvalifikationskampe har Colombia samlet 8 point efter 2 sejre, 2 uafgjorte og 2 nederlag og den samlede målscore lyder på 11:13.

Colombia - forventede startopstilling
Ospina; Murillo, Davinson Sánchez, Yerry Mina, Tesillo; Wilmar Barrios, Cardona, Uribe, Cuadrado; Luis Muriel, Duvan Zapata.

Uruguay kommer med meget mere end super-duo i front

Uruguay har Sydamerikas farligste angrebsduo, og med Luis Suárez og Edison Cavani vil de være en trussel for ethvert mandskab.

De to erfarne strikere kan forvente god opbakning fra midtbanen med Federico Valverde, Lucas Torreira, Rodrigo Bentancur og Giorgian de Arrascaeta.

Uruguay skuffede med to 0-0 kvalkampe, først hjemme mod Paraguay og seneste endte det også uden scoringen i VM-kvalifikationskampen i Venezuela. Det er blevet til to sejre, to uafgjort og to nederlag for Uruguay, der har en samlet målscore på 7:7 for de første seks kvalkampe.

Uruguay - forventede startopstilling
Campaña; Cáceres, Giménez, Godín, Viña; Bentancur, Valverde, De la Cruz, Arrascaeta; Suárez, Cavani.

Chile - sidste omgang med den gyldne generation

Chile ser ud til at have toppet med deres gyldne generation, der vandt Copa América i 2015 og 2016.

Flere af de bærende profiler er faldet i niveau. Alexis Sánchez var en stor stjerne i Barcelona og Arsenal, men har haft svært ved at holde niveau og siden haft skuffende ophold hos Manchester United og Inter. Holdkammerat i Inter Arturo Vidal har også haft et par vanskelige sæsoner.

Chile skal satse på deres vinder-instinkt og fightervilje, og så skal Monaco-forsvareren Guillerme Maripán træde i karakter som forsvarsstyrmand.

I VM-kvalifikationen har Chile blot fået seks point i de seks kvalifikationskampe efter to uafgjorte kampe; først hentede Chile et flot 1-1 resultat i Buenos Aires mod Argentina, men de måtte skuffende nøjes med 1-1 hjemme mod Bolivia i seneste runde.

Chile - forventede startopstilling
Bravo; Isla, Paulo Díaz, Maripán, Beausejour; Pulgar, Vidal, Aránguiz; Pinares, Alexis Sánchez, Eduardo Vargas.

Ecuador blæser til angreb

Ecuador-landstræner Gustavo Alfaro har succes med en offensiv taktik, der i VM-kvalifikationen har ført til en 4-2-sejr over Uruguay, 3-2-sejr i Bolivia og så også en 6-1-sejr over Colombia.

Men Ecuador er klart bedst hjemme i den iltfattige luft i bjergbyen Quito, og de kan få svært ved at gentage de flotte bedrifter på de brasilianske Copa América-stadions.

Blandt profilerne finder vi São Paulo-forsvareren Robert Arboleda og den erfarne angriber Enner Valencia, mens Toluca-striker Michael Estrada har tilføjet ny energi til offensiven.

Ecuador får næppe erobret Copa América-trofæet, men det bliver underholdende at følge Alfaros mandskab, der satser med højt pres og de tør sende mange mand med frem i offensiven.

Ecuador kommer til Copa América med to friske nederlag i bagagen, først et forventet 0-2 nederlag til Brasilien og herefter tabte de overraskende med 1-2 til Peru.

Ecuador har 7 point i den sydamerikanske VM-kvalifikation efter 2 sejre, 1 uafgjort og 3 nederlag og en målscore på 14:10. 

Ecuador - forventede startopstilling
Domínguez; Preciado, Arboleda, Arreaga, Estupinán; Ibarra, Moisés Caicedo, Gruezo, Mena; Enner Valencia, Estrada.

Paraguay satser på stærk forsvarsduo

Selom de ikke vandt en eneste kamp ved Copa América 2019, så var Paraguay alligevel tæt på at skabe sensationen, da de tvang de brasilianske storfavoritter ud i straffesparkskonkurrence efter 0-0 i kvartfinalen.

Offensivt mangler der kvalitet, og det er også denne gang den solide defensiv med anfører Gustavo Gómez og West Hams Fábian Balbuena, der skal sikre Paraguay succes ved at lukke ned for superstjernerne.

Den defensive taktik er også lykkedes for Paraguay i VM-kvalifikationen, hvor det er blevet til en enkelt sejr og hele fire uafgjorte resultater samt et enkelt nederlag.

De senest lukket ned for Luis Suárez i 0-0 kvalifikationskampen mod Uruguay, men måtte i seneste kvalkamp indkassere et 0-2 nederlag til de brasilianske favoritter. 

Paraguay - forventede startopstilling
Silva; Espinola, Balbuena, Gustavo Gómez, Junior Alonso; Cardozo, Giménez, Villasanti; Àngel Romero, Lezcano, Almirón.

Peru kommer uden grundstammen 

Peru var den store overraskelse ved Copa América 2019, hvor de nåede frem til finalen. Den nu 37-årige angriber Paolo Guerrero scorede endda i finalen mod de brasilianske værter, der dog endte med at snuppe en 3-1-sejr.

Der er ikke meget, der peger på, at Peru er på vej til nye sensationer denne gang.

Peru er på sidstepladsen i VM-kvalifikationen og har blot fået et enkelt point i de dem kvalifikationskampe. Det er selvfølgelig skuffende og heller ikke retvisende for truppens kvaliteter.

Peru kan vise sig som favoritdræbere, men det bliver uden anfører Paolo Guerrero. Landstræner Ricardo Careca har valgt heller ikke at udtage angriberen Raúl Ruidiaz, midtbanespiller Pedro Aquino samt forsvarsspillerne Luis Advíncula og Carlos Zambrano.

Vi kommer heller ikke til at opleve den tidligere AaB´er Edison Flores ved dette Copa América.

Peru fik deres første sejr i VM-kvalifikationen, da de besejrede Ecuador med 2-1. Her var 10´eren Christian Cuevo i storform. Der er dog meget lang vej til Qatar´22 for peruvianerne, der fortsat er på sidstepladsen med blot 4 point for deres første seks kval-kampe.

Peru - forventede startopstilling
Gallese; Corso, Ramos, Abram, Santamaria; Tapia, Yotún, Peña; Carillo, Cueva, Lapadula.

Venezuela jagter miraklet

Der kommer fart over feltet, når den venezuelanske landstræner Peseiro sender tropperne i offensiven. Vi skal især holde øje med den lille, lynhurtige Yefferson Soteldo, der kan blive den store oplevelse for Venezuela.

Det lader umiddelbart til, at en kvartfinale vil være nogenlunde det resultat, som Venezuela tør håbe på. Der lader til at mangle individualister og defensiv organisation til, at Venezuela kan nå langt.

I den sydamerikanske VM-kvalifikation har Venezuela samlet fire point i deres seks kvalifikationskampe efter fire nederlag, en 2-1-sejr over Chile og så blev det senest til 0-0 mod Uruguay.

Venezuela - forventede startopstilling
Fariñez; González, Osorio, Àngel, Rosales; Tomás Rincón, Herrera, Cásseres; Savario, Salomón Rondón, Soteldo.

Får Bolivia igen sidstepladsen?

Der er ikke høje forventninger til dette bolivianske mandskab. Ved Copa América 2019 sluttede Bolivia med nul point, og de skal igen forberede sig på at skulle kæmpe hårdt for at få point i gruppekampene.

Bolivia hentede dog en 3-1-sejr på hjemmebane i bjergbyen La Paz over Venezuela i deres VM-kvalifikationskamp og fik senest 1-1 ude mod Chile. 

Den erfarne målræv Marcelo Moreno er topscorer med 6 kvalifikationsmål, og det offensive ansvar er da også udelukkende placeret hos den 33-årige Cruzeiro-angriber.

Målsætningen må være i første omgang at gå videre fra gruppespillet, men det kan vise sig at blive ganske besværligt at undgå sidstepladsen. Men finder Marcelo Moreno igen netmaskerne, så kan Bolivia overraske.

Bolivia - forventede startopstilling
Lampe; Diego Bejarano, Jusino, Flores, Sagredo; Chumacero, Saavedra, Justiniano. Fernández; Marcelo Moreno, Gilbert Àlvarez.

Fakta om Copa América 2021

  • Afvikles 13. juni - 10. juli i Brasilien
  • Slutrunden bliver afviklet uden tilskuere.
  • De 10 deltagere er inddelt i to grupper a 5 hold. De 4 bedste hold fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne.
  • I kvartfinalerne er der ikke forlænget spilletid, og man går derfor direkte til straffesparkskonkurrence.
  • I semifinaler, finale og bronzekamp er der forlænget spilletid i tilfælde af uafgjort efter de 90 minutter.
  • Der benyttes VAR i Copa América. 
  • Gruppespil: 13. juni - 28. juni
  • Finale på Maracanã, Rio de Janeiro: 10. juli.
  • Gruppe A: Argentina, Uruguay, Chile, Paraguay, Bolivia.
  • Gruppe B: Brasilien, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela.