18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Copa América - Colombia - Analyse

Opdateret
Peter Arnholdt Peter Arnholdt
Skribent, scout og guide. Jeg bor i Belo Horizonte og var på Mineirão d. 8. juli 2014, da tyskerne bankede brasserne med 7-1. SoMe-styrmand for BetXpert siden februar 2023 og ejer af portalen Brasserbloggen, hvorfra jeg mandsopdækker brasiliansk fodbold.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Colombia

Tirsdag 25. juni 2024

00:00 Colombia - Paraguay


Onsdag 3. juli 2024

03:00 Brasilien - Colombia


Lørdag 29. juni 2024

00:00 Colombia - Costa Rica


Fuldt kampprogram

Colombia satser på Luis Diaz 

Colombia kommer til Copa América med stor optimisme og tro på tingene. Holdet er med tre sejre og tre uafgjorte kampe ubesejret i den sydamerikanske VM-kvalifikation, og selvom der endnu resterer 12 runder af en sand marathonturnering, så har 'Los Cafeteros' en solid kurs mod slutrunden i USA 2026.

Mandskabet har gode minder fra sidste gang Copa América blev spillet i USA. Colombia sluttede 3'er efter at have vundet bronzekampen mod de amerikanske værter. James Rodríguez på 32 år er stadig en nøglespiller, men holdets store stjerne er Liverpool-angriberen Luis Diaz.

.

Colombia har rutineret træner i den 58-årige Néstor Lorenzo. Han kender colombiansk fodbold til fingerspidserne efter seks år som assisterende landstræner for legenden José Pekerman tilbage i 2012-2018. De spiller en hurtig omgang pasningsfodbold og har to hurtige og driblestærke wings i Luis Diaz og Jhon Arias, men holdet savner nok en ægte 9'er.

Luis Diaz & Co. er i pulje D sammen med Brasilien, Paraguay og Costa Rica. Det burde give mindst en 2. plads og dermed en kvartfinaleplads mod en modstander fra gruppe C, sandsynligvis USA eller Uruguay. Det kunne godt ende med en semifinaleplads, men med Colombias form in mente kan de godt drømme stort.

Odds på Colombia

Vinder Højeste odds Bookmaker
Colombia vinder Copa América 13,00
Colombia vinder Gruppe D 3,70
Colombia går videre fra Gruppe D 1,25

Træner: Néstor Lorenzo

Néstor Lorenzo fik cheftrænerjobbet i juni 2022, og han har haft stor succes med 11 sejre og fem uafgjorte i 16 kampe. Colombia har under Lorenzo besejret sværvægtere som Tyskland, Spanien og Brasilien samt slået Mexico to gange og spillet uafgjort mod USA, to af de CONCACAF-nationer, som deltager i årets Copa América.

Stjernespiller: Luis Diaz

Kantangriberen er Colombias vigtigste spiller og brillerede bl.a. med tre mål i sidste års flotte sejre på hhv. 2-0 og 2-1 over Tyskland og Brasilien. Hans status blev understreget senest i testkampen mod Spanien, hvor Luis Diaz bar anførerbindet og stod for oplægget i den overraskende sejr på 1-0.

Luis Diaz er også en nøglespiller for Liverpool og har scoret otte mål og stået for fire assists for Jürgen Klopps mandskab i denne sæson. Der skulle være et prisskilt på omkring 120 og 145 mio. € for at Liverpool vil slippe guldfuglen, som man i sin tid købte for 45 mio. €.

Player to watch: Yáser Asprilla

Colombia har en særdeles rutineret trup, men hvis man kigge lidt ungt, så er det værd at holde øje med 20-årige Yáser Asprilla fra Watford. Offensivspilleren har fået i alt fire indhop på landsholdet og scoret to mål.

Yáser Asprilla imponerer med sin kreativitet, driblinger og så besidder han både speed og sparker godt med begge ben.

Foto: PHILIP FONG / AFP

Seneste resultater ved Copa América

Copa América 2011: Kvartfinale
Copa América 2015: Kvartfinale
Copa América 2016: Bronze
Copa América 2019: Kvartfinale
Copa América 2021: Bronze

Kampprogram, Colombia

Tirsdag 25. juni 2024

00:00 Colombia - Paraguay


Onsdag 3. juli 2024

03:00 Brasilien - Colombia


Lørdag 29. juni 2024

00:00 Colombia - Costa Rica


Kampprogram, Copa América

Kommentarer

Feedback