18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Copa América - Venezuela - Analyse

Opdateret
Peter Arnholdt Peter Arnholdt
Skribent, scout og guide. Jeg bor i Belo Horizonte og var på Mineirão d. 8. juli 2014, da tyskerne bankede brasserne med 7-1. SoMe-styrmand for BetXpert siden februar 2023 og ejer af portalen Brasserbloggen, hvorfra jeg mandsopdækker brasiliansk fodbold.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Venezuela

Søndag 23. juni 2024

00:00 Ecuador - Venezuela


Torsdag 27. juni 2024

03:00 Venezuela - Mexico


Mandag 1. juli 2024

02:00 Jamaica - Venezuela


Fuldt kampprogram

Kan Venezuela slå til ved Copa América?

Venzuela har i mange år været Sydamerikas fodboldmæssige grimme ællling, og 'La Vinotinto' (De vinrøde) var også længe om at komme med i Copa América. Det skete først i 1967, som var udgave nummer 29 i det, som er verdens længst eksisterende landsholdsturnering.

Landets bedste placering ved Copa América er den fjerdeplads, som blev erobret i 2011, og i de seneste fire udgaver er Venezuela nået til kvartfinalen halvdelen af gang. Når vi snakker VM, så har venezuelanerne noget til gode. De har nemlig aldrig kvalificeret sig til en slutrunde.

Venezuela kommer til USA med begrundet optimisme. De er på VM-slutrundekurs som 4'er i den sydamerikanske kval-turnering efter to sejre, tre uafjorte, et enkelt nederlag og en målscore på 6-3. Testkampen i marts mod de italienske europamestre lovede også godt trods et nederlag på 2-1.

Det er egentligt baseball, som er nationalsporten i Venezuela, men fodbolden har rykket sig meget i det fattige land i den nordligste del af Sydamerika. Man er havnet i pulje B sammen med Mexico, Ecuador og Jamaica, en gruppe, hvor alt kan ske. Venezuela er ikke uden chance for at gå videre.
 

Odds på Venezuela

Vinder Højeste odds Bookmaker
Venezuela vinder Copa América 67,00
Venezuela vinder Gruppe B 6,00
Venezuela går videre fra Gruppe B 2,60

Træner: Fernando Batista

Argentinske Fernando Batista blev forfremmet fra assistent til landstræner i marts 2023. Hans primære erfaring stammer fra arbejdet med ungdomslandsholden i både Armenien og Argentina. Batista har fået en flot start for Venezuela efter 12 kampe, som har budt på fem sejre, fem uafgjorte og to nederlag.
 

Stjernespiller: Salomon Rondón

Salomon Rondón er efterhånden blevet 34 år, men han brillerer stadig for det venezuelanske landshold, hvor han er noteret for 105 kampe og 41 mål. Den altid hårdtarbejdende og målfarlige angriber spiller nu for mexicanske Pachuca, men har fortid i klubber som West Bromwich, Newcastle og Everton. Rondón har slået til med to ud af Venezuelas seks mål i den igangværende sydamerikanske VM-kvalifikationsturnering.
 

Player to watch: Yeferson Soteldo

Yeferson Soteldo er en finurlig spiller, som nu tørner ud for brasilianske Grêmio. Hans driblinger er uden sidelige og efterlader ofte modstanderne som snurretoppe. Soteldo kan gå begge veje og gør ham svær at styre i en-mod-en-situationer. Den 26-årige kantangriber har haft skadesproblemer, men er han fit, så starter han også inde i venstre angrebsside.
 

Foto:  Carl DE SOUZA / AFP

Seneste resultater ved Copa América

Copa América 2011: 4. plads
Copa América 2015: Gruppespillet
Copa América 2016: Kvartfinale
Copa América 2019: Kvartfinale
Copa América 2021: Gruppespillet

Kampprogram, Venezuela

Søndag 23. juni 2024

00:00 Ecuador - Venezuela


Torsdag 27. juni 2024

03:00 Venezuela - Mexico


Mandag 1. juli 2024

02:00 Jamaica - Venezuela


Kampprogram, Copa América

Kommentarer

Feedback