18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

ATP Stockholm

Opdateret
Klaus FEkspert Klaus F
Tidligere tennisspiller med en livslang interesse for tennis og sportsbetting.
Vis mere
Vis mindre
Kommentarer (17)

Vi er ved slutningen af en lang sæson på  ATP-touren. Det betyder, at vi er kommet til indendørsturneringerne i Europa. Den første af slagsen bliver fra Stockholm, hvor Holger Rune er forsvarende mester. For topspillerne vil fokus stadig være på kvalifikation til slutspillet i Torino, hvor de otte bedste i verden mødes. For andre spillere gælder det om at optjene point og dermed bedre rangering, så man kan blive seedet til Australian Open i januar 2024. 

Odds på ATP Stockholm

Fakta om ATP Stockholm 

En af de mest historiske turneringer på ATP-touren. Den er blevet afviklet hvert eneste år siden 1969 bortset fra 2020 pga. Covid-19. 

Der spilles i den historiske Kungliga tennishallen, hvor underlaget er hard plexipave court. Det er et underlag til den langsomme side i Stockholm, hvor bolden hopper relativt højt.

Forsvarende mester er Holger Rune, der slog græske Stefanos Tsitsipas i finalen i 2022. 

Det har været hardhitters som Shapovalov, Berdych og Del Potro, der har haft meget succes i den svenske turnering. Den sidste svenske vinder af turneringen var Thomas Johansson, der slog legenden André Agassi finalen i 2004. 

Statistik på underlaget i Stockholm: 

  • 1. serv point vundet 70,2% (2022) 73,6% (2021)
  • 0,42 esser pr. serveparti (2022) 0,49 (2021)

I kvalifikationen i dette års turnering: 

  • 1.serv point vundet 70,8% 0,43 esser pr. serveparti.

Du kan løbende følge med på ATP tennis kampe for at se resultater og kamptidspunkter. 

Favoritterne ved ATP Stockholm

Det er et relativt åbent felt i Stockholm, hvor jeg ikke ser nogle store favoritter. Der er mange om buddet, og på dette tidspunkt af sæsonen handler det primært om, hvor friske spillerne er - mentalt såsom fysisk.

  1. Tallon Griekspoor har allerede vundet nogle titler i år. Han kan godt lide alle slags underlag og er en alsidig spiller. Griekspoor har også været en nøglespiller på det hollandske Davis Cup hold, hvor han har spillet fremragende indendørs. 
  2. Man kan ikke sige indendørs uden at sige Adrian Mannarino i 2023. Franskmanden topper i sin karriere i en alder af 35. To titler på hhv. græs og indendørs gør ham automatisk til en af de helt stærke bejlere i det svenske. 
  3. Roman Safiullin har fået tennisverdenens øjne på sig efter, at han har været i finalen i Chengdu og slået Alexander Zverev i Shanghai Masters. Højdepunktet var dog kvartfinalen Wimbledon, hvor han tabte til Jannik Sinner.

ATP Stockholm odds hos Betsson

Outsidere til ATP Stockholm

  1. Jiri Lehecka hører til favoritterne, men han har skuffet gevaldigt på det seneste. Rammer han formen fra Davis Cup, hvor han gjorde rent bord for nogle uger siden, så vil jeg ikke afvise, at han går langt. Lehecka havde 31 sejre indendørs i 2021/22 sæsonerne, hvilket de færreste kan matche.
  2. Denne her turnering kunne godt være stedet, hvor finske Emil Ruusuvuori kan slå til. Finnen elsker betingelserne indendørs og er meget stabil. Han mangler dog ofte nogle procenter mentalt og niveaumæssigt for at nå helt til tops. Hans blokeringer er ofte mentale. Får finnen tro på det, så kan han godt løfte trofæet i Kungliga hallen næste søndag. 
  3. Lorenzo Sonego fra Italien kan spille på alle underlag. Sidste år vandt han en titel indendørs på samme tidspunkt af sæsonen i Metz. Spørgsmålet er, hvordan han håndterer transitionen fra Asien, hvor han har spillet de sidste par uger. 

De skuffer i ATP Stockholm


Stanislas Wawrinka kan altid imponere på dagen, men schweizeren har kun været forbi kvartfinalen to gange i tre år på ATP-touren. Den ene gang tabte han en finale, og den anden gang måtte han trække sig i semifinalen. Wawrinka har ikke stabiliteten eller fysikken til at gå hele vejen. 

Det er ikke med min gode vilje, at skulle nævne Holger Rune. Danskeren er fuldstændig blottet for selvtillid for tiden. Han virker ikke fysisk klar og fokus er også væk. Én sejr siden 10. juli siger alt. Hvis man vil følge vores danske håb i Sverige kan man livestreame Holger Rune fra ATP Stockholm. 

Alejandro Davidovich Fokina er normalt en flashy spiller med alle tricks i bogen. Han er også en teatralsk type, der har minimum et fald på banen pr. kamp. Man kommer dog ikke udenom, at han har én semifinale som bedste resultat i karrieren indendørs og én sejr i 2022/23 indendørs (0 sejre i seks kampe i 2022). 

Spilforslag til ATP Stockholm

Mit spilforslag går på en spiller, der allerede har løftet trofæer i 2023: 

Tallon Griekspoor til at vinde ATP Stockholm til odds 15,00 hos Bet365

Jeg skal imod Holger Rune på en eller anden variant, og her tager jeg hans potentielle modstander i semifinalen. 

Når man ser på, hvordan Griekspoor har spillet i Davis Cup og vundet titler i 2023, så står han i min optik i top 3 over stærkeste aspiranter til titlen i Stockholm. Hollænderen har spillet til indendørs og har vist det i flere sæsoner.

Lodtrækningen er drilsk og grunden til, at vi får så højt odds på en spiller af Griekspoors kaliber. Det er ikke optimalt, at han står til Ruusuvuori i 2.runde, men overlever han den, så ser det åbent ud.

Det skal nævnes, at Griekspoor trak sig i Shanghai for 10 dage siden, men jeg forventer ikke, at han stiller skadet op. 

Betværdi: 120%

Spil på ATP Stockholm hos Bet365

Danskere i ATP Stockholm

Det bliver Holger Rune, der skal forsvare de nationale farver i Stockholm. Der er et stort pres på danskeren, der skal hen og forsvare mange point i den næste tid. Han har både slutspillet i Torino at spille for samt et forsvar af alle de point, han optjente sidste sæson. Taber han dem, så ryger han ned af ranglisten. 

Du kan følge Holger Runes næste kamp i ATP Stockholm med analyser af hans kampe samt bud på udfaldet. På Holger Rune odds kan man se, hvordan troen er på danskeren i det store betting-marked.

FAQ om ATP Stockholm

Her vil vi tage et par hurtige spørgsmål og svar om ATP Stockholm:

Hvem er favorit ved ATP Stockholm?

Holger Rune er bookmakernes favorit til at vinde i Stockholm.

Hvor kan jeg spille på ATP Stockholm?

Hos Betxpert kan du finde de bookmakere, hvor du kan spille på ATP Stockholm. 

Hvor mange danskere har vundet ATP Stockholm?

Holger Rune er eneste dansker, der har vundet turneringen (2022).  

Hvor afvikles turneringen?

Turneringen spilles i den gamle og klassiske Kungliga Hallen. 

Hvilken kategori turnering tilhører ATP Stockholm?

ATP Stockholm er en ATP250 turnering, der er den laveste kategori. Fra 1990-94 tilhørte turneringen den øverste kategori - dengang kaldet Super 9.

Kommentarer

Feedback