Efter en tur i The Magic Box i Madrid, hvor betingelserne var meget atypiske for grus med hurtige nærmest hard court-lignende baner, så er turen kommet til ATP Rom. Her minder omgivelserne om dem, man får at se i Paris til French Open. Klaus F kigger efter værdi i odds og finder et spændende spilforslag.

Efter et skuffende nederlag i kvartfinalen mod Zverev skal Nadal rejse sig i den italienske hovedstad. Den forsvarende mester Novak Djokovic er tilbage efter sit skuffende nederlag mod Karatsev i Beograd. 


Det er årets sidste store turnering, hvor topspillerne er samlet inden French Open. Det er også gerne her, at Nadal og Djokovic plejer at finde deres topniveau. Alt i alt en har vi en fremragende uge i sigte. 

ATP Rom

Det er én af de helt store turneringer på ATP-touren, spillerne besøger i denne uge. Foro Italico er sportskomplekset i Rom, der blev bygget af fascisterne i 1928 med håbet om at få De Olympiske Lege i 1940. Her ligger den ikoniske Stadio Pietrangeli-bane, der er en af de mest berømte arenaer i tennisverdenen. En lille intim ramme, der har lagt bane til nogle af de største kampe igennem tiden.

Turneringen er altid velbesøgt og er måske den mest stemningsfyldte af slagsen på ATP-touren. Det var derfor også en usædvanlig udgave i 2020, hvor der ikke måtte komme tilskuere. 

Nadal eller Djokovic

Som jeg forudsagde i sidste uge, så var det hardcourt-lignende tilstand i Madrid, hvor en servemaskine som John Isner var få partier fra en semifinale. Det var tydeligvis en Nadal, der ikke kunne styre bolden, som han villle, og var ukomfortabel i sine egen hovedstad. Nu er vi tilbage i "rigtige" grusbetingelser igen. Derfor er det indiskutabelt, at vi skal favorisere to af de største igennem tiden.

Novak Djokovic har været ude i nogle uger efter sit exit i Beograd. Det har været en klog pause fra serberens side, der ikke virkede tilpas på det røde underlag. Først  blev det til et skuffende nederlag i Monte Carlo mod britiske Daniel Evans. Dernæst tabte han til Aslan Karatsev i sit eget hjemland.

Det var Djokovics første nederlag på serbisk jord siden 2005. Skal man så lægge for meget i dette? Det er nødvendigvis ikke en krise i min optik, men ligesom Nadal så kan Djokovic ikke dominere konstant på ATP-touren længere. De bliver nødt til at gemme deres topniveau og momentum eksklusivt til Grand Slams. Derfor er jeg ikke bekymret på den serbiske verdensetters vegne.

Omvendt så skal han hæve sit niveau markant, da spillere som Thiem, Zverev og Tsitsipas langsomt er ved at indhente ham på det røde grus. ATP Rom er nok stedet, hvis det skal være. Her har Djokovic stolte traditioner. Seks ud af de sidste syv år har Djokovic været i finalen i Rom. Ekstremt imponerende kontinuitet fra verdensetterens side. Det lugter af et spilforslag på Djokovic. 

Det er lidt samme problematik for Nadal. Et nederlag i Madrid bekymrer mig ikke i forhold til French Open, men omvendt understreger det, at han ligesom Djokovic ikke har samme dominans i de "almindelige" turneringer på ATP-touren længere. 

Rafael Nadal skal peake op imod French Open, og han er formentlig ikke på mere end 80-85 procent lige nu. Selvom Nadal også har en stolt historik i Rom, så er der skuffende nederlag på CV'et. Sidste år tabte han i to sæt mod Schwartzman i Rom. Men han har også to titler fra 2018 og 19, så han skal selvfølgelig være turneringens favorit. 

Men når der er fire-fem spillere i feltet, der kan slå Nadal på grus i skrivende stund, og vi kun spiller bedst af tre sæt, så skal jeg have et højere odds for at spille den spanske legende. 

Trioen, der nærmer sig 

Stefanos Tsitsipas var én bold fra at slå Nadal i Barcelona. Grækeren vandt Monte Carlo Masters 1000. Han har samlet haft en bedre sæson på grus i forhold til Djokovic og Nadal. Det må give den ekstra motivation i Rom, hvor han også skal revanchere sit nederlag fra Madrid mod norske Casper Ruud. Tsitsipas har en semifinale fra 2019 ved ATP Rom, ellers har han haft et tidligt exit i 2020 og 2018.

Det går måske en kende for langsomt i Rom til grækeren, der helst vil have livlige og hurtige betingelser. Der meldes om lidt tungt vejr den kommende uge, hvilket ikke gør det bedre for Tsitsipas. Hans odds trækker ikke i retning af et spilforslag. 

Alexander Zverev vandt Madrid i går. En flot merit af tyskeren, der svigtede os totalt i München, men slog til i Madrid i stedet for. Han har vundet ATP Rom i 2018, og han må komme sprængfyldt med selvtillid til den italienske storby. Zverev har dog en rædderlig lodtrækning og kan løbe ind i Busta, Sinner, Ruud, Fognini eller Nadal inden semifinalen. Overgangen fra solrige, hurtige Madrid til langsomme baner og tungt vejr i Rom er også brutal. Jeg ser ikke værdi i tysk succes. 

Dominic Thiem manglede nogle procenter for at gå hele vejen i Madrid. Det var tydeligt, at østrigeren ikke var på det niveau, der har fået ham i nogle finaler ved French Open. Han er dog langsomt ved at finde det niveau, og med nogle flere kampe i bagagen så burde han være der.

Han har igen en fin lodtrækning med nogle meget "bløde" kampe i begyndelsen af turneringen. Det er lige det, som Thiem har brug for, så han kan finde sit momentum og få noget selvtillid. Jeg regner dog først med at se Thiem på topniveau i Paris, hvorfor jeg holder mig fra et spilforslag på ham. 

Spændende bejlere

Matteo Berrettini kommer til sit hjemland med en finaleplads fra Madrid i bagagen. Berrettini elsker tunge betingelser, da han har power nok i sit spil til at slå igennem banerne. Derfor tror jeg godt på, at han kan følge op på sin succes i Madrid ved at vinde nogle kampe. Festen stopper dog nok i tredje runde mod Tsitsipas. Det er også meget at forlange af den unge italiener at skulle gå langt i to Masters 1000-turneringer i træk. 

Kan Aslan Karatsev fortsætte sit raid på ATP-touren? I Beograd gik det ud over Djokovic, og i Madrid destruerede han Schwartzman efter en sløj start. Russeren elsker de tunge baner, hvorfor Rom bør være skræddersyet til ham den kommende uge. Lodtrækningen er også spændende. Ikke mindst fordi han kan møde sin landsmand Medvedev i 2. runde. Alt i alt ser jeg ham ikke gå hele vejen i Rom. 

Diego Schwartzman var 3-0 oppe i finalen mod Djokovic sidste år i Rom. Han kunne dog ikke holde stand og tabte. Schwartzman havde en fremragende turnering og slog Nadal i kvartfinalen i to sæt. De ekstremt tunge og langsomme betingelser fra 2020 kan godt blive kopieret den kommende uge. Det vil passe argentineren perfekt, og en gunstig lodtrækning gør ham til en farlig outsider i Rom. Om det er nok til et spilforslag, er jeg i tvivl om. 

Jannik Sinner og Fabio Fognini er på hjemmebane. Fognini har før vist i Rom, at han tilhører verdenstoppen. Især da han fuldstændig ydmygede Andy Murray for nogle år siden. Han har dog haft svært ved at præstere kontinuerligt over hele turneringen i Rom og er aldrig kommet længere end en kvartfinale i 2018. Jannik Sinner var i 3. runde sidste år, hvor han slog Tsitsipas på vejen. Den unge komet får svært ved at gå længere i år, da Nadal venter i 2. runde. Derfor ser jeg ikke værdi på italiensk succes på hjemmebane for de to karismatiske spillere. 

Spilforslag til ATP Rom

Jeg ser tilstrækkelig værdi til et spilforslag til ATP Rom på Novak Djokovic. Dette selvom vi bevæger os i et lavt oddsleje

Novak Djokovic til at vinde ATP Rom turneringen til odds 4 hos Bet365*

Jeg kan ikke ignorere den flotte historik, Djokovic har i Rom. Her føler han sig til rette. Han vil prioritere at få nogle sejre på grus, og da det ikke lykkedes i Monte Carlo eller Beograd, så vil han skulle spille sin chance her. Selvom han var markant under par i de grusturneringer, så er det næsten usandsynligt, at han ikke løfter sit niveau nu.

Djokovic har stadigvæk det topniveau, man så ved Australian Open, og han ved selv, hvor vigtigt det er at få nogle sejre nu og finde noget momentum. Lodtrækningen er ok. Det begynder ganske blødt, hvorefter han kan få en Tsitsipas eller Berrettini i en kvartfinale. Der burde han have fundet et tilstrækkeligt topniveau, der bør give ham gode chancer for videre avancement.

Mens en type som Tsitsipas har spillet meget på grus på det seneste, og Berrettini kommer fra en finale i Madrid, så er Djokovic en af dem, der har brugt mindst energi i løbet af grussæsonen. Det kan også blive en fordel for serberen. 

Regnskab:
Spil i alt: 37
Vundne spil: 9
Tabte spil: 28
Profit: 25,18
Tilbagebetalingsprocent: 168