Spøgelseskampe, afsløring af fup-spillesider, Expected goal models, kritisk brancheeftersyn og meget mere. Vi kigger tilbage på de bedste historier fra BetXperts redaktion i 2015. Og så stiller vi skarpt på det nye år: Hvad kan vi blive bedre til - og hvad kan I brugere forvente.

Vi ved udmærket, at vi allerede er godt i gang med 2016. Men vi tillader os alligevel at kigge lidt tilbage på 2015 og bruge året som afsæt til, hvad I kan forvente jer af BetXperts redaktion i 2016.

Artikelarkivet fra 2015 vidner om et travlt år på BetXpert. Det skyldes blandt andet, at vi fra årets start udvidede BetXperts redaktion. Flere hænder, mere produktion.

Målet var blandt andet et øget fokus på det redaktionelle indhold: Mere nørderi, flere unikke artikler, større kritisk blik på branchen, mere brugerinvolvering. Kort sagt bedre indhold.

BetXpert er således gået fra at være et betting-site til i højere også at være et betting-medie, der belyser og afdækker de emner og debatter, der rører sig. Særligt blandt jer brugere, og lad os bare starte med jer.

Vores forum er nemlig en endeløs kilde til inspiration. Den viden og kapacitet, der ligger gemt her, er unik. Mange debatter og indspark har i årets løb ført til journalistiske historier, og vi vil fortsat gerne have endnu flere tips fra jer om dette og hint. I den forbindelse har vi lanceret en tip-funktion, hvor I kan skyde løs med tips, idéer og kommentarer.

Brugerne sprang ud

I løbet af  2015 sprang mere end 10 brugere ud som skribenter og optaktsforfattere. Fx har dart-entusiasten Jokir budt ind med flere optakter til de store dartturneringer, Darkhorse har skrevet store golf-optakter og HP har sat fokus på snooker. Ligesom vi har fået yderligere indblik i e-Sports-verdenen ved Rasmus Schmidt-Hansen. For bare at nævne nogle stykker.

Vi kom også med i maskinrummet hos nogle af de mest succesrige eksperter, blandt andet Asger Hess-Olesen, Jesper Sørensen og Peter Seeberg. Hvad enten det så drejede sig om at finde value eller lære noget om money managenemt.

Andre brugere har budt ind med masser af bettingteori og taget diverse relaterede betting-emner og nye landvindinger under kritisk behandling. Nørderi er et plusord på BetXpert - og i 2015 kunne vi blandt andet læse zAAz' serie om den nye populære, men avancerede skudstatistik Expected goals modelHighrollers skriv om regressionseffekten og Jesper Sørensens Halo-effekt.

Vagthunden bjæffede

2015 var også året, hvor BetXpert forsøgte at markere sig som branchens vagthund ved at sætte kritisk spot på en lang række problemstillinger. Lad os tage et udpluk:

Vi fik afdækket, hvorledes dansk-licenserede bookmakere tilbød odds på en spøgelseskamp - en fodboldkamp der aldrig blev afviklet. Vi lavede et omfattende sikkerhedstjek af landets bookmakere. Hos Facebook-siden "Verdens bedste Fiduser" var fiduserne ikke så gode, som de gav udtryk for. Vi advarede mod de mange Facebook-sider som lokker med "fixed matches". Politikerne fortalte til BetXpert, at de var klar til at sælge ud af Danske Spil, ligesom vi fik de folkevalgte til at forholde sig til bookmakernes limitering

Vi var også med til at lægge vigtige brikker i puslespillet om matchfixing-skandalen hos FC Vestsjælland efter, at det faktisk var BetXpert, der som første medie i efteråret 2014 afslørede, at noget muligvis var galt.

Herudover er vi gået DOGA på klingen i forhold til snakken om "sorte bookmakere" og limits. Vi har stillet de kritiske spørgsmål til Spillemyndigheden - og fanget dem, når de har givet fejlinformation til borgere, ligesom vi har afdækket politianmeldelserne af såvel Unibet som Danske Spil.

Ligesom vi gravede i, om man egentlig kan være sikker på at få sit indestående tilbage, hvis en licenseret bookmaker går konkurs.

Vores dækning af diverse sager og problemstillinger har blandt andet bevirket, at vi er blevet citeret i en lang række af de største medier i Danmark. Det er klart noget, som giver ekstra blod på tanden. Vi er blevet bestyrket i, at der rent faktisk er et behov for et medie, der kritisk behandler spillebranchen - både når det er til bookmakernes fordel og ulempe.

For generelt er vores indtryk, at der hersker en stor uvidenhed om spillebranchen rundt i landet. Politikerne er ikke klædt særligt godt på, og vi oplever hele tiden, hvor svært det er at finde eksperter, der kan perspektivere og analysere alt fra limits, skatteregler, mistænkelige oddsmoves etc. 

Forventninger til 2016

Vi fra redaktionen har dog stadig masser at lære. Vi skal kort sagt blive bedre. Meget bedre til at:

... gå endnu mere i dybden og blive ved at tage fat på de emner, der optager jer brugere og er relevante lige nu. Heunder alt fra matchfixing, oddssætning, limitering, spillelovgivning, skatteregler, bookmaking. 

... fortsat at dække alle store og mindre sportsbegivenheder med fyldige optaktsartikler skrevet af eksperter med indsigt og flair for såvel odds som value. Store begivenheder som EM i fodbold og OL i Rio ligger forude.

... afdække forhold i spillebranchen endnu mere grundigt og følge op på historier og artikler, som vi tidligere har skrevet. Her spiller I brugere en stor rolle. Tip os, udfordr os, kritisér os!

... lave flere brugerkonkurrencer, fx i forhold til de store tennisturneringer og andre sportsbegivenheder og enkelte kampe. Vi skal have flere målscorerkonkurrencer på Facebook, flere "Fantasy-spil". Vi må ikke glemme, at vores allervigtigste opgave er at gøre BetXpert så interessant og relevant for lige netop dig.

Med håbet om et godt 2016.

-BetXperts redaktion.