League of Legends (LoL) er et fremstormende computerspil med 2 hold med hver 5 spillere. Hver spiller har deres individuelle rolle og udover denne, skal man i samarbejde med sine medspillere ødelægge de andres base. LoL dyrkes på et højt professionelt niveau verden over.

Spil på LOL hos Unibet

Sådan spiller du League of Legends

Man vinder, når man har ødelagt de andres ”Nexus”, som er hovedbygningen i basen. Udover de 5 modstandere er mappet delt op i to dele af en flod, hvor hver side af floden er mere eller mindre identiske.

Der er 3 veje - også kaldet ”lanes” -, der består af top, mid og bottom. Imellem disse er der skov med stier og buske, denne del af banen kaldes ”jungle”. I junglen befinder der sig monstre, og i hvert lane kommer der bølger af monstre. Udover at presse modstanderens bølger af monstre tilbage, så er der 3 tårne i hvert lane, og disse skal altså også ødelægges i minimum et lane, før man kan trænge ind i modstanderens base og ødelægge deres Nexus.

Er du stadig med? Ellers så tag en pause og kig lidt på, hvordan det i praksis fungerer her: 

Vælg en Champion i League of Legends

I League of Legends er der lige nu 127 unikke helte/”champions”, man kan spille. Hver champion har 4 unikke magier, og dermed kan hver enkelt noget helt forskelligt, og nogle er dermed gode til noget, men dårlige til noget andet. Derfor gælder det om at samle sit hold med fem Champions, som har god harmoni og komplimenterer hinandens styrker og svagheder godt.

For at dette ikke skal blive for nemt, så vælger holdene på skift, en ad gangen, tre champions, som ikke må være med i den givne kamp - de er nu ”banned”. Herefter er det ene hold førstevælger, og derefter skiftes man til at vælge to champions ad gangen, indtil holdet der ikke valgte først, til slut vælger deres femte champion.

De forskellige roller på holdet

Som tidligere nævnt består et hold af 5 spillere. Her er et hurtigt indblik i deres roller, og hvad de gør for holdet. Udover at have valgt en unik champion, skal alle spillere vælge to spells, der hedder ”summoner spells”, som kan give en lille hjælp i kampen. Disse valgmuligheder er ens for alle champions.

Samtidig gælder det om at være den, der får sidste slag ind på de forskellige monstre, både i lanes og jungle, da dette giver guld, og for guld kan man købe ting, der gør ens Champion stærkere. At dræbe disse monstre kaldes at ”farme”.

Toplane: Som navnet antyder, er toplaneren en der har sit hovedfokus på toplanen. De fleste vælger, at deres ene summoner spell er ”teleport”. Dette betyder, at toplaneren hvert 5. minut kan komme til den modsatte side af banen/mappet og dermed skabe en overtalssituation. Eller komme sit hold til undsætning, hvis de er i problemer.

Jungle: Jungleren har som udgangspunkt sin gang i ”junglen”. Her dræber jungleren de monstre der er, hvilket belønnes med guld. Junglerens opgave er at skabe overtalssituationer og dermed forsøge at dræbe modstanderne rundt omkring på mappet, eller at hjælpe, hvis holdkammeraterne er i problemer.

Midlane: Udover at forsøge at dræbe modstanderens tårne og modstanderen selv, så er midlanerens job at få farmet en masse, så championen kan købe bedre ting til sin champion og dermed give mere i skade. Udover at befinde sig i midlane, kan midlaneeren hurtigt og nemt bevæge sig enten op i toplane eller ned i botlane og hjælpe til - dette kaldes at ”roame”. Når holdene sent i spillet står ansigt til ansigt, er midlaneren typisk en af dem, der giver mest i skade.

Attack Damage Carry (ADC): ADC’en er den ene af to spillere i holdets botlane. ADC’ens opgave er at farme så meget som muligt, så championen kan købe nogle ting, der kan gøre den rigtig stærk. ADC’en er, ligesom midlaneren, en af holdets stærkeste hvad angår at give i skade. Derfor er det vigtigt, at ADC’en bliver tilbage og giver skade på afstand, så modstanderen ikke fanger den.

Support: Support er den femte og sidste rolle. Supporten har ligesom ADC’en udgangspunkt i botlane, sammen kaldes de faktisk for ”botlane”. Supportens opgave er først og fremmest at hjælpe sin ADC med at overleve og få lov til at farme. Dette kan enten gøres ved at give i skade til modstandernes botlane eller ved at beskytte sin egen ADC imod modstanderne. Supporten agerer som sit navn, altså en der hjælper de andre på holdet.

Er du interesseret i at se nogle kampe, så kan dette link anbefales. Her er kommentatorne gode til at forklare, men man skal dog også være lidt inde i spillet, før man kan følge med.

Opdateringer til League of Legends

Som så meget andet sport skal der laves noget grundlæggende research af styrkeforholdene mellem holdene. Dog skal man tage in mente, at små fejl kan afgøre kampen og hvert enkelt map ikke kan ende uafgjort. Man skal holde sig opdateret på, om der kommer radikale ændringer i spillet.

Eksempelvis blev junglen (mere om dette senere) opdateret i efteråret, hvorefter det er blevet rigtig godt for junglers, der er "tanky" (robust - kan holde til mere), hvor det førhen ikke var lige så godt.

Samtidig kommer der løbende opdateringer til spillet, hvor nogle champions bliver gjort bedre og nogle dårligere i specifikke ting. Ligesom der også kommer nye champions

Dertil er det vigtigt at tjekke, hvor mange maps der spilles. Eksempelvis spiller man i Korea bedst af 3 maps, i Kina spiller man bedst af 2 (her kan altså forekomme uafgjort ved 1-1) og i både Europa og USA spilles der bedst af 1 map.

LoL Worlds verdensomspændende interesse

Der spilles konstant diverse turneringer med store pengepræmier rundt om i verden. Hvor stor er interessen for League of Legends i særdeleshed?  League of Legends World Championship spilles hvert år i slutningen af året, og sådan har det været siden turneringen så dagens lys tilbage i 2011.

LOL Verdensmesterskaberne  arrangeres af Riot Gaming, og det markerer kulminationen på sæsonen i League of Legends. Det er hvert år en begivenhed, der trækker millioner af LoL-fans verden over til skærmen for at følge med i den største og mest prestigefyldte turnering i League of Legends. Man kan se med på streaming på f.eks. Twitch.

Præmiepuljen ved VM i League of Legends har siden 2019 været på 2,25 millioner dollars. Turneringen har gennem årene været afholdt i flere af de største og mest kendte byer i verden, såsom Shanghai, Mexico City, Beijing, New York, Seoul, Los Angeles, Paris, Berlin, London osv.