Mistænkeligt spilmønster har fået bookmakeren Tipico til at lukke for spil på fredagens Superliga-kamp mellem FC Vestsjælland og Randers. Cashpoint* har fulgt trop og har også lukket for FCK-Silkeborg. DBU vil undersøge sagen, men mener umiddelbart ikke der er dokumentation for ulovligheder.

"Spillemønstret var mistænkeligt, og af sikkerhedsmæssige grunde lukkede vi for spil på kampen," fortæller Dominic Sauer der er pressechef hos Tipico. Bookmakeren har rapporteret sagen til DBU.


Samme toner lyder fra Cashpoint* der også har lukket for spil på FCV-Randers og har fulgt op med at lukke for FCK-Silkeborg der spilles lørdag:

"Vores oddssættere fjernede kampene fra vores spiludvalg på grund af usædvanligt og mistænkeligt spillemønster," siger Country Manager Brian Meulengracht.


DBU vil undersøge sagen

Hos DBU bekræfter kommunikationschef Jakob Høyer at Tipico har henvendt sig, og fodboldforbundet vil nu gå i gang med at undersøge sagen.

"Vi tager alle henvendelser alvorligt og undersøger dem grundigt. Hvis der i vores undersøgelser kommer tegn på ulovligheder, inddrager vi politiet i arbejdet," siger Jakob Høyer.

Umiddelbart lyder det dog ikke som om DBU mener at der er meget kød på sagen: "Vi har ingen grund eller dokumentation for, at der i dette tilfælde er sket noget ulovligt – matchfixing eller andet."

Hvad ligger der i "mistænkeligt spillemønster"?

Ingen hos hverken Tipico eller Cashpoint* ønsker at bruge udtrykket "matchfixing", men bag "sikkerhedsmæssige grunde" og anmeldelsen til DBU ligger jo nok frygten for at de anonyme tippere ved eet eller andet som de ikke burde vide om den pågældende kamp. Spørgsmålet er så om frygten er velbegrundet.

 

Præcis hvor mange penge der blev sat på kampen, og hvor mange der normalt sættes på en Superliga-kamp, ønsker Tipico og Cashpoint* ikke at fortælle til BetXpert. Men forskellen skulle være markant. 

Opdatering

3. december: "Tyrkisk forbindelse til mistænkelig superligakamp"

Baggrund for artikel

Det sker at en bookmaker tager en kamp af for at justere oddsene, men normalt kommer kampen så op igen lidt senere. I dette tilfælde tog Tipico FCV-Randers af tirsdag aften og undlod at sætte den op igen. Det fik en BetXpert-læser til at undre sig, og vi rettede derfor henvendelse til Tipico - og siden også til Cashpoint*.

 

Tipicos svar:

Due to suspicious betting patterns sports betting provider Tipico removed the Danish Superligaen match between FC Vestjaelland and Randers FC from its betting schedule for safety reasons.

Cashpoints svar:

According to our bookmakers the game has been removed from our offerings due to exceptional and suspicious betting behaviour.