Kunden - der endte med at tabe to millioner kroner hos Unibet* - oplyste spilleselskabet, at han var desperat efter at vinde sine tabte penge tilbage. Men først knapt efter år senere lukkede Unibet* spillerens konto. Det viser et sagsresumé fra Spillemyndigheden i forbindelse med deres politianmeldelse af spilleselskabet.

I sagen om Spillemyndighedens politianmeldelse af Unibet* kan BetXpert nu løfte mere af sløret for, hvad der ligger bag.

I et sagsresumé fra Spillemyndigheden fremgår det blandet andet, at spilleren i oktober 2012 oplyser til Unibet*, at han "ikke længere har det så sjovt med at spille," og at "det nu mere er desperation for at vinde det tabte tilbage."

Han oplyser i samme ombæring, at han ikke spiller for mere, end han har råd til. På det tidspunkt har han påført sig selv en indbetalingsgrænse på 400.000 kroner om måneden.

Får tilbud om hjælp - og bonus

I januar 2013 sender Unibet* kunden information om ansvarligt spil til spilleren og henviser derudover til, hvor han kan finde hjælp. På samme tidspunkt tager kunden en pause fra spillet, men begynder igen efter at have modtaget et bonustilbud.

Senere - i juni 2013 - sender Unibet* igen en mail om ansvarligt spil. Det gentager sig i september 2013, inden Unibet* lukker mandens konto, da kunden selv meddeler, at han er ludoman. 

I mellemtiden - i april og juli 2013 - har spilleren selv bedt om en bonus, da han ikke har flere midler at spille for.

Vi ved fra et indslag i TV Avisen i forrige uge, hvor kunden stod anonymt frem, at han når at miste omkring 2 millioner kroner hos Unibet* i perioden marts 2012 - september 2013. Og at han desuden spillede store dele af pensionsmidler og en arbejdsskadeerstatning op. (læs vores første artikel om sagen her)

Håndteret spilleren forkert

I sagsresuméet oplyser Spillemyndigheden, at "tilladelsesindehaveren (Unibet*, red.) ikke har håndteret denne spiller på faglig forsvarlig vis."

Herudover oplyser Spillemyndigheden, at Unibet* i perioden modtog rigeligt med oplysninger til at vurdere spilleren som en udsat person.

Spillemyndigheden anmelder Unibet* for at have overtrådt reglerne om hvidvaskning. De mener, at Unibet* burde have indhentet viden om, hvorfra spilleren havde sine midler. Det gør Unibet* ikke, selvom de havde tilstrækkelig med muligheder for det.

Spillemyndigheden kritiserer også Unibet* for ikke at have interne skriftlige regler for defintionen af "storspillere" - og hvordan disse storspillere skal håndteres, som reglerne ellers foreskriver.

Unibet* vil ikke udtale sig

BetXpert har tidligere været i kontakt med Unibets pressechef Per Marxen, som dog ikke ønsker at udtale sig om den verserende sag.


"Sagen går sin gang, og alt der har med individuelle sager at gøre, det kommenterer vi ikke," siger Per Marxen.

Derudover tilføjede han, at de ikke er enige i Spillemyndighedens udlægning.

BetXpert har også haft kontakt med Spillemyndigheden, som ikke ønsker at kommentere sagen og henstiller til deres tavshedspligt.

Spillemyndigheden anmeldte i januar Unibet* til Politiet. Sagen ligger nu hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). De fortæller til BetXpert.com, at de ikke kan sige noget konkret om sagsbehandlingstiden, men de satser på, at sagen er behandlet inden året er omme.