Golfsæsonen indledes for alvor ved årets første major US Masters, der spilles på den legendariske bane Augusta National Golf Club fra torsdag 9. april. Vi har fået brugeren The Darkhorse - der er kendt for sine indbringende golfvinderspil - til at skrive dette monument af en optakt. Han har selvfølgelig fokus på spilværdi, men giver derudover en grundig indføring i alt, hvad du skal vide om denne legendariske turnering, spillerne, banen osv. Bliv klædt på - der er verdensklassegolf på programmet.

Læs US Masters 2017 optakten her

US Masters spilles på Augusta National Golf Club - den måske mest ikoniske golfbane i verden. I modsætning til de andre majors går banen nemlig igen år for år. Samtidig er den i mine øjne det tætteste, en golfbane kommer på at være ren kunst.

Hvis du aldrig har set golf i fjernsynet, kan jeg varmt anbefale at se minimum en time fra denne turnering. Det er de bedste spillere i verden på den flotteste og en af de mest prestigefyldte baner. Normalt sendes golf udelukkende på Viasat Golf, men denne ene turnering sendes på TV3 Sport 1 fra kl. 21:00 torsdag d. 9, fredag d. 10. og lørdag d. 11 og fra kl. 20:00 på finaledagen (søndag).

Bookmakernes 10 største favoritter 

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Rory McIlroy 7,27
Betfair
Jordan Spietht 13,0
Betsafe
Bubba Watson 13,0
Unibet
Jason Day 16,67 Betfair
Dustin Johnson 18,1 Betfair
Henrik Stenson 21,9 Betfair
Adam Scott 21,0
Bet365
Phil Mickelson 31,0 Unibet
Ricky Fowler 34,0
Ladbrokes
Jimmy Walker 35,0
NordicBet

Betfairs odds er alle efter kommission.

Banens karakteristika

Der er formentlig få golfklubber, som bruger så mange penge på gartnere, blomster, vanding osv. som Augusta National Golf Club. Banen er gudesmuk - men når det er sagt, så har den også sin helt særlige karakteristika ud fra et spillemæssigt synspunkt. Netop det er årsagen til, at vi har en række specialister, som ofte gør det særlig godt på denne bane. Kort sagt er banen generelt svær på alle punkter med undtagelse af et enkelt. Nedenstående vil jeg gennemgå de punkter, hvor jeg mener, banen Augusta National skiller sig særligt ud:

Her er Augusta lettere end andre baner

1. Præcision med driveren:

For dem som ikke et bekendt med golf, så er ens drive det første slag, man slår på hvert af de 14 (af 18) par 4- og par 5-huller (man slår ikke et drive på de fire par 3-huller). Drivet er normalt super vigtigt, fordi det er det slag, hvor man slår længst og samtidig skaber sit udgangspunkt for sit andet slag – også kaldet approach-slaget indtil greens på par 4-hullerne (og til tider par 5-hullerne, hvis man går efter greenen i to slag).

Det er utrolig vigtigt at lande sine drives i fairway, da græsset her er kort og ensartet klippet, mens græsset typisk er langt og mere ujævnt i roughen. Men lige netop på Augusta så er præcision med driveren én af de mindst væsentlige faktorer sammenlignet med andre golfbaner. Fairways er nemlig generelt brede. Derudover er roughen kort, let og mild når man misser fairway. Med andre ord er præcision med driveren langt mindre afgørende end normalt.

Her er Augusta sværere end andre baner

1. Banen er rigtig lang:

Så man kan med fordel se efter spillere, der slår langt. De har en klar fordel her.

2. Korte indspil og scrambling:

Banen har generelt utrolig mange konturer, særligt omkring greens. Det gør, at bolden mange steder triller 15-30 meter væk fra greenen, selvom man kun lige har misset greenen med en meter. Og da greens samtidig er super hurtige, så stiller banen store krav til éns evner i de korte indspil samt scrambling - som betyder at komme op på green og direkte i hul, efter at man har misset greenen (også kaldet en missed green-in-regulation).

3. Boldflugthøjde:

Banens lynhurtige greens gør, at det er sværere end normalt at lande sine approach-slag på green. Derfor er det en fordel at have en høj boldflugt, dvs. at slå bolden meget højt, da bolden har lettere ved at stoppe på selve greenen, mens slag med lavere boldflugt groft sagt i højere grad vil løbe henover greens. Men da banen samtidig er lang medfører det, at man ofte er nødt til at bruge nogle af de ”lange” jern fra 4-6 i sine approach-slag. Disse jern er endnu sværere at slå højt med end jernene fra 7-9 og wedges. Det forstærker yderligere fordelen ved en høj boldflugt.

4. Putning:

Udover at greens er utrolig hurtige, så er de også ret ondulerede dvs. med mange forskydninger og små bakker. De er samtidig visuelt gjort svære at læse og f.eks. har Phil Mickelson (tredobbelt US Masters vinder) udtalt, at ens erindring om, hvordan greenen hælder er vigtigere end, hvordan man står og ser linjerne på ens puts når man står og læser dem. Disse ting gør, at vinderen som typisk står tilbage har puttet i særklasse.

5. Greens:

Greens er utrolig hurtige – noget af det hurtigste man overhovedet spiller på (det grønne areal, hvor hullet ligger og hvorfra man bruger putteren.

6: Erfaring:

Erfaring spiller i højere grad ind, end normalt, på denne bane. Der er en del blinde slag og de ondulerede greens og bakkede fairways spiller en stor rolle for, hvorfor erfaring er vigtigt.

7. Boldkurve:

Banen har mange høje træer som gør, at man ofte er nød til at arbejde (forsimplet sagt at ”skrue”) boldene rundt om træer. Banen drejer også ofte højre og venstre, men faktisk mest mod venstre. Derfor er det en fordel at have en naturlig draw (hvor ens naturlige boldflugt går fra højre mod venstre). Men generelt er det en fordel, at kunne arbejde med bolden og slå forskellige slag med forskellige boldkurver.

 

Generelt om Augusta

Banen er som beskrevet særlig på mange måder. Den er skræddersyet til typer som Phil Mickelson og Tiger Woods. Begge har gennem karrieren altid haft præcision med driveren som deres svageste punkt. De har dog begge været blandt de længste med driveren og skarpeste i det korte spil. Det er formentlig forklaringen på, at Mickelson har vundet her 3 gange og Woods 4 gange.

Ingen af de to er dog ved fordums styrke, og Woods kan man godt afskrive, selvom han netop har meddelt, at han agter at stille op. Det er dog nok lige en postgang for tidligt i forhold til den skade, han har bøvlet med.

Normalt er vejret godt på Augusta, men det hænder faktisk, at møgvejr med regn og blæst indtræder som i 2007, hvor vi fik en højest overraskende vinder i Zach Johnson.

En anden ting som er absolut altafgørende er, hvor tør de vælger at lade banen stå (givet at det ikke regner, hvilket det normalt ikke gør). Til tider vælger de at lade banen tørre ud, og da den i forvejen er superhurtigt, så kan det gå hen og blive ren overlevelse. Og de kan endda ændre dette fra dag til dag, hvis solen står på.

Vi så det bl.a. sidste år. Her var banen generelt tør og greens ekstra hurtige. F.eks. gjorde de banen ekstra tør og hurtig sidste år ved 3. runde. Når det sker, ser vi faktisk de absolut bedste kortspilsspecialister træde frem på leaderboardet, og så bliver længden mindre afgørende end normalt.

Efter 3. runde sidste år havde vi Furyk, Bjørn, Jiminez, Blixt og Kuchar i top 7. Ingen af dem slår langt, men de hører alle til blandt de absolut stærkeste i de korte indspil til greens og er alle dygtige puttere. Det er altså noget, man skal være opmærksom på. Sidste år var jeg så heldig at have spillet på Bubba Watson som vinder og havde også lagt tippet ud her på BetXpert. Han førte komfortabelt med tre slag efter 2. runde.

Men efter 3. runde blev han indhentet, og jeg bandede og svovlede over, at greenkeeperne havde gjort banen så hurtig, fordi jeg vidste, at Bubba ikke ville kunne vinde, hvis de lavede samme forhold til den afgørende 4. runde. Men heldigvis gav de den vand og mere normalt golfspil kunne føres og Bubba endte med en sejr på tre slag ned til nr. 2.

Analyse af favoritterne

Jeg har valgt at gå i dybden med bookmakernes fire topfavoritter, da de disse også skiller sig særligt ud som favoritter i min bog. De ligger i øvrigt alle fire i top 5 på verdensranglisten. Jeg har givet dem stjerner fra 1-5 i de kategorier, som jeg finder mest afgørende ved US Masters.

Længde på slagene

Rory McIlroy *****

Jordan Spieth ***

Bubba Watson *****

Jason Day ****

Bubba Watson ligger typisk højere end McIlroy og Day på denne statistik. Men det skyldes i høj grad, at Bubba bruger sin driver i langt højere grad end Day og McIlroy, som hyppigere anvender en 3-wood fra teestedet, hvilket medfører større præcision, men lidt mindre længde.

Der er faktisk mange, som undervurderer specielt Day, men ser man på, hvem der har årets længste drive af alle på PGA Touren i 2015 – ja så fører Day med et drive på hele 409 yards. Bubba’s længste drive i år er på 397. Når det kommer til at buldre løs, så er Bubba og McIlroy stadig skarpere til at finde fairways end Day og derfor bruger de begge driveren oftere end Day, som må nøjes med 4 stjerner, selvom han er i stand til at slå med de længste.

Præcision med jern

Rory McIlroy *****

Jordan Spieth ****

Bubba Watson ****

Jason Day ****

De er alle dygtige jernspillere, men McIlroy er den farligste. Spieth og Watson er dog begge svingende. Deres topniveau er ikke langt fra McIlroy’s, men deres bundniveau/generelle niveau er et pænt stykke fra McIlroys. Dette var faktisk tidligere et af Day’s problemer. Det med at styre længde og bredde på sine jernslag var ikke det, der imponerede. Men i 2014 og 2015 har han været langt stærkere i den kategori end tidligere.

Erfaring

Rory McIlroy**** 

Jordan Spieth ***

Bubba Watson *****

Jason Day ****

Spieth har kun spillet Masters en gang. Men det gør det kun mere imponerende, at den ene gang endte med en 2.-plads. Day har 3 deltagelser samt en enkelt deltagelse, hvor han måtte trække sig. I de tre gange han har fuldført, er han blevet nr. 2, nr. 3 og nr. 20. Og værd at bemærke er det, at han var stærkt plaget af smerter pga. en skade, da han blev nr. 20 sidste år. McIlroy og Bubba har begge 6 deltagelser og har begge været med helt fremme. Når jeg giver Bubba 5 stjerner skyldes det, at han har prøvet at vinde Masters to gange inden for de sidste tre år.

Vindermentalitet

Rory McIlroy ****

Jordan Spieth ****

Bubba Watson ****

Jason Day ***

Spieth er kun 21, men han har udviklet sig helt kolossalt de sidste 2 år. Han virker mere og mere farlig, men han er stadig ung og har ”kun” 4 professionelle sejre på sit CV. Han virker dog frygtløs, og det virker mere som et tilfælde samt manglende alder, at han ikke har flere sejre under bæltet, end fordi han mangler vindermentalitet.

McIlroy er med 16 professionelle sejre den med flest sejre og mest overbevisende sejre. Han er dog ved flere lejligheder før krøllet sammen og har smidt føringer over styr. McIlroy er klart bedst, når han kommer godt fra start i en turnering. Det er ikke altid, at han fighter sig tilbage efter en dårlig start og samtidig er det heller ikke altid, at han kan holde fokus en helt turnering igennem. McIlroy vinder typisk i stimer – og lige nu er han bare ikke inde i en vindende stime. Ikke desto mindre har han verdens højeste topniveau, og når hans selvtillid er i orden, er det som om, han ikke tror på det kan gå galt. Men hvilken selvtillid han kommer med er for mig p.t. et spørgsmålstegn.

Bubba har en stærk vindermentalitet. Han har næstflest professionelle sejre med 9 styks. Han kan både komme bagfra samt holde en føring gennem flere runder. Han kan også holde sig i toppen og så bare være der på finaledagen. At jeg alligevel ikke kan give Bubba mere end 4 stjerner skyldes, at han også har krøllet sammen og sat føringer over styr er par gange.

Derudover har han et signifikant temperament, er følelsesladet og kan lade sig gå på at småting som kameramænd forkerte steder på banen samt tilskuer, som tager billeder på de forkerte tidspunkter. Men til Ryder Cup kan han f.eks. godt lide, når alle tilskuere laver larm, inden han slår sit drive. Men forskellen er, at her er han i kontrol og her er det ham, som har pumpet tilskuerne op. Der hvor han kortslutter er, hvis spillet ikke kører, og der så sker udefrakommende uventet begivenheder.

Day har egentlig 7 professionelle sejre. Men kun 2 har fundet sted ved slagspilsturneringer på PGA Touren. Når han samtidig har 7 andenpladser og 4 tredjepladser, så er det klart, at jeg ikke kan give ham mere end tre stjerner. Han kan sagtens vinde, men der er altså længere mellem, at han holder fokus i fire runder i træk.

Form

Rory McIlroy ****

Jordan Spieth *****

Bubba Watson ****

Jason Day ****

På papiret er det ikke meget som skiller de fire ad mht. formen, og det afspejler sig også i de stjerner, jeg har givet dem. Spieth skal have 5 stjerner, fordi han er i sit livs form. Han sluttede 2014 af med at vinde de sidste to turneringer han deltog i. I 2015 har han 5 top 7-placeringer i 7 turneringer. Herunder en sejr og en andenplads.

McIlroy er den af de andre tre, som var tættest på også at få 5 stjerner. Han havde et fuldstændig vanvittigt år 2014, som egentlig startede lidt sløvt. Men da han havde slået op med Wozniacki og fik 100% fokus på golfen igen, gik han bersærk med 4 sejre, 3 andenpladser og kun en placering uden for top 25 resten af årets 15 turneringer han deltog i. Han startede 2015 med en sejr og en andenplads på Europatouren.

At jeg så alligevel blot giver ham 4 stjerner skyldes hans spil de efterfølgende tre turneringer i 2015. Her har han spillet på PGA Touren igen, og det er blevet til et missed cut og en 9.-plads og en 11.-plads. Det lyder selvfølgelig ikke decideret skidt, men faktum er, at spillet ikke var så imponerende igen, og han var ikke rigtigt i ”contention” ved hans 9.- og 11.-plads.

Bubba har været solid og har ikke været uden for top 25 i hans seneste 10 turneringer. Han har selv nævnt, at han føler sig bedst tilpas i starten af året, hvor han føler han har mere energi. Bubba kunne også let have fået 5 stjerner, men jeg synes Spieth har en lille edge i forhold til de to. Day var den med de ”mindste” fire stjerner. Men ud af hans sidste 12 turneringer, han har gennemført, han har været i top 25 i de 11. Og den han missede endte han som nr. 31. Derudover har han også en sejr på PGA Touren i 2015 i modsætning til både Bubba og McIlroy.

Boldkurve

Rory McIlroy ****

Jordan Spieth ***

Bubba Watson *****

Jason Day ****

Vi er ude i petitesser, når vi taler om boldkurve, men det er altså noget, som er en fordel at mestre her. Og her slår ingen Bubba Watson. Bubba er kendt for nærmest ikke at kunne slå et lige slag. Han skruer altid bolden den ene eller anden vej og har derfor en lille edge, når det kommer til at kurve den rundt om de høje træer og flytte den naturligt rundt på de ”buede” huller på Augusta National.

Boldflugthøjde

Rory McIlroy ****

Jordan Spieth ***

Bubba Watson ****

Jason Day *****

Day er kendt som en af dem med absolut mest højde på sine slag. McIlroy kommer ikke langt derefter, men jeg giver ham alligevel kun fire stjerner. Bubba kan også slå højt. Spieth er rimelig normal på det punkt.

Korte indspil/scrambling

Rory McIlroy ***

Jordan Spieth ****

Bubba Watson ***

Jason Day *****

Day er i særklasse, men Spieth er også uhyggelig skarp og fokuseret, når det kommer til det korte spil og scrambling. Men Day er i absolut verdensklasse på det punkt. Det er et af de punkter, hvor McIlroy er mest svingende og har mest at arbejde på. Men når McIlroy er på toppen er det meget sjældent han misser greens med ret meget og derfor meget sjældent han får brug får sine indspilsevner.

Men Augusta er et af de steder, hvor stort set alle får brug for det her og der. Bubba Watson leverer i ny og næ nogle fantastiske chips ud af bunkeren, men generelt er han normalt også middelmådig i denne disciplin. Han ligger højt på statistikken i år, men sæsonen er ung og statistikken for i år er begrænset. Og normalt er det altså et punkt, hvor han kan være shaky.

Putning

Rory McIlroy ***

Jordan Spieth ****

Bubba Watson ***

Jason Day *****

Bubba er en streaky putter. Dvs. han rammer i ny og næ stimer, hvor han holer rigtig meget. Men i hans 9 fulde sæsoner på PGA Touren har han aldrig været bedre end nr. 84. Og 7 af de 9 sæsoner har han været uden for top 100.

Det er altså ikke her Bubba sætter sig igennem og derfor får han altså 3 stjerner. Jeg er lidt loren ved det, fordi han faktisk har puttet godt i år indtil videre, men sæsonen er som sagt ung og statistikkerne baseret på få turneringer. McIlroy er en rimelig ordinær putter på PGA Touren.

Det er absolut ikke her, at han adskiller sig fra resten af feltet. Day er en ret stærk putter, og han har været at finde i top 30 de sidste fire sæsoner. Spieth er også en virkelig solid putter. Men ligesom med Day så findes der større putte-specialister derude.

Samlede pointscore og vinderchancer

Rory McIlroy

Jordan Spieth

Bubba Watson

Jason Day

Længde

5

3

5

4

Præcision med jern

5

4

4

4

Erfaring

4

3

5

4

Vindermentalitet

4

4

4

3

Form

4

5

4

4

Boldkurve

4

3

5

4

Boldflugthøjde

4

3

4

5

Korte indspil/scrambling

3

4

3

5

Putning

3

4

3

4

I alt

36

33

37

37

Vinderchancer

Mcilroy: 12-13 %

Spieth: 6-7 %

Bubba: 8 %

Day: 7-8 %

Som det ses har jeg de fire forhåndsfavoritter meget tæt på hinanden, hvis man ser isoleret på antallet af stjerner. Men nogle faktorer skal selvfølgelig veje mere end andre.

McIlroy er verdens bedste og banen passer ham nogenlunde – specielt hvis den ikke tørrer alt for meget ud. Derfor skal han op og have 12-13%.

De andre tre vurderer jeg meget lige. Spieth er i topform og blev nr. 2 i sin debut sidste år. Det er dog lidt bekymrende, at han har valgt at spille i alle fire uger i træk op til Masters. Men han er ubehagelig at have ved sin side deroppe fordi han ikke frygter noget og han skal have 6-7%.

Bubba har vundet her to gange inden for de sidste tre år. Hans kvaliteter passer godt til banen og han kan ligesom McIlroy særligt excellere, hvis banerne bliver vandet godt og ikke gøres usædvanligt hurtige. Han føler sig godt tilpas og slår langt som bare pokker, men han har stadig sine udfald. Ham giver jeg 8% så han er lige på kanten til at holde værdi.

Day er i mine øjne den af de fire spillere så banen er mest skræddersyet til. Han slår langt som bare pokker og kan særligt udnytte sin længde på en bane som Augusta, hvor han ikke bliver straffet så hårdt for at være mere skæv med driveren end McIlroy og Bubba.

Jason Day til odds 16,67 hos Betfair*

Day er uhyggeligt skarp i det korte spil og med putteren. Han er på mange måder den der minder mest om Woods og Mickelson fra deres velmarksdage. Han er marginalt efter de andre mht. formen og mangler noget vindermentalitet i forhold til de andre. Men han har en 2.-plads, en 3.-plads og en 20.-plads (hvor han var skadet) i de tre Masters han har fuldført. Derfor skal han have omkring 7-8% i mine bog. Derfor finder jeg med de nuværende odds værdi i Jason Day som vinder. Se uddybet analyse her

Outsiderne

Henrik Stenson er den sidste golfer fra verdensranglistens top 5, som jeg mangler i min vurdering. At jeg ikke tog ham med i det felt skyldes, at flere af hans absolutte forcer ikke giver ham så stor en fordel her som mange andre steder. Han slår langt, men er ikke en decideret bomber. Han slår dog langt med sine jern. Han ynder meget ofte at slå sin 3-wood fra teestedet, fordi han er ufattelig sikker med den og stadig slår ligeså langt med den som den gennemsnitlige PGA Tour-spiller slår med deres drivere. Men den sikre 3-wood giver ham ikke så stor en fordel her som så mange andre steder.

Han er under middel når det kommer til putteren og hans korte spil er et sted mellem under middel og middelmådigt. Han har dog været overraskende god med putteren hidtil i sæsonen og han er samtidig i topform. Derudover er få ligeså stærke som ham med de lange jernslag. Her er han en af få, som kan måle sig med McIlroy.

Både fordi han slår langt og præcist med sine jern. For Stenson er det altid et spørgsmål om han rammer en varm uge med putteren. Han har aldrig været i top 10 ved Masters, men med den form og hans generelle styrke i golfens måske vigtigste del af spillet – approachslagene – så må han aldrig regnes ude.

Jeg kan godt se, at hans spil ikke er helt optimeret i forhold til Masters og at han ikke har de store meritter her. Men på Betfair* ligger der en stor udbudt mængde til odds 21,90. Og da jeg mener han skal have 5% chance for sejr finder jeg lidt værdi i det odds også. For han er en spiller som har vundet mange turneringer og tilmed nogle store af slagsen.

Kombinerer man det med, at han er i god form (top 4 i hans tre PGA Tour-optrædener i 2015) og putter bedre end nogensinde før så kommer jeg ikke uden om, at jeg finder værdi i odds 21,90 efter kommission på ham. Derudover er han typen som både kan holde en føring og derudover komme bagfra og kæmpe sig op. De fleste danske bookies ligger da også i et leje omkring 17-19.

Dustin Johnson er kommet overraskende hurtigt tilbage i form efter et halvt år uden golf. Han slår tilmed langt og bookmakerne regner ham nærmest pr. definition blandt favoritterne til Masters, fordi han er blandt de længst slående spillere og fordi han bare virker pivfarlig når det kører fra ham.

Men han har i mine øjne for sjældent held med at holde sammen på de i fire runder i træk. Derudover er han ikke nogen ørn – hverken i putningen eller de korte indspil og derfor har jeg aldrig selv overvejet ham ved Masters. Han har endnu heller ikke været i top 10 i hans 5 deltagelser ved Masters.

Adam Scott

Scott er beviset på, at man godt kan vinde en Masters selvom man ikke er en ørn i det korte spil eller i putningen. Men få er så præcise som ham med driveren og jernene. Derudover slår han også langt med både driver og jern. Men ja, han har også været i top 5 de sidste tre sæsoner i statistikken ”strokes gained tee-to-green”, hvilket viser ret uhyggelig stabilitet.

Jeg vil dog ikke anbefale spil på ham, selvom han har en sejr og ellers gode meritter her ved Masters. Han er nemlig skiftet fra at spille med en lang putter til en kort putter. Årsagen er den, at man fra 2016 ikke længere må spille med den lange putter. Derfor har han taget skiftet til denne sæson og det har virkelig ikke set godt ud de sidste to turneringer, hvor han har misset cuttet og fået en 35.-plads.

Jimmy Walker

En tidligere såkaldt journeyman som i 2014 pludselig ud af ingenting fik en fantomsæson og han har fortsat stimen her i 2015. Det er meget enkelt med Walker. Han er i super fin form. Han slår langt og skævt med driveren (hvilket så ikke straffes så hårdt igen ved Masters), han putter godt men er middelmådig i det korte spil.

Han er solid, men alligevel ville jeg blive yderst overrasket, hvis han kunne tage en Masters sejr. Mange af hans sejre er kommet i turneringer, hvor vi ikke har set de allerstærkeste felter. Vi kommer dog ikke uden om, at han har taget nogle ret komfortable sejre ind imellem.

Phil Mickelson

Masters er som skræddersyet til Mickelson. Men Mickelson havde et stærkt skades- og smerteplaget år 2014. Og han har svinget en del her i 2015. Han virker et godt stykke fra topformen, men tro mig – hans konkurrenter ønsker ikke at se ham side om side med dem i toppen af leaderboardet når det skal afgøres på søndag. Jeg er ikke i tvivl om, at han stadig kan skabe magi og eufori omkring sig.

Glemmer stadig aldrig den dag han kom hen til intervieweren efter 4. runde i 2013. Han svarede intervieweren storsmilende og nærmest fuldkommen lykkelig at se på: ”prøv og hør her – det her er en helt særlig magisk dag. Stemningen derude (på golfbanen) er ganske enkelt fænomenal og helt ubeskrivelig. Jeg har sjældent oplevet noget lignende”. At kunne fyre sådan en kommentar af oven på, at han selv havde gået sin livs dårligste Masters runde nogensinde, er mig en gåde. Men det siger noget om hans kærlighed til stedet, turneringen, banen og tilskuerne.

Ricky Fowler

Havde en fantomsæson sidste år. Er en af de bedste allroundere derude. Han slår middel langt, rimelig lige, er rimelig skarp med jernene, skarp i det korte spil og putter rigtig solidt. Han har i 2015 dog ikke været i nærheden af den form han var i sidste år. Og da han samtidig mangler nogle længde så tvivler jeg på han pludselig hiver en sejr op ad hatten her, men han kan sagtens hente en top 10-placering. Han har det nemlig med at være god i de store turneringer (eneste spiller som sidste år endte i top 5 i alle fire majors).