Tipsredaktør Jens Bøye ser tilbage på 2015 – og kommer med nogle forsinkede ønsker til Julemanden: Eksperter i spansk og tysk fodbold. Samt en datter med bedre sovehjerte…

Her hvor året lakker mod enden, er det tid til at gøre status og stille spørgsmålet: Hvordan gik det egentlig for BetXperts ekspertpanel i 2015?

Det korte svar: Både godt og skidt. Det lange svar:

Livestream khabib vs. McGregor UFC 229: Her kan du se kampen

 

Acceptable tal for samlet ekspertpanel

Med tre dage tilbage før det nye år skydes i gang, er ekspertpanelet noteret for en samlet tilbagebetaling på 103% efter 3888 tips (samt en hel masse info-analyser). Ikke supergodt – i både 2012 og 2013 fik vi 105% - men en klar fremgang i forhold til 2014 hvor vi scorede ydmyge 101%.

Se statistikken

Vi er stadig et stykke fra at have cirka-overensstemmelse mellem tilbagebetaling og gennemsnits-betvalue (106,7% i 2015), og det skal vi have gjort noget ved – vi skal blive bedre til at sætte realistiske chancevurderinger. Men 2015 har ikke været dårligt. Samlet set.

Dvs hvis man ser på ekspertpanelets samlede udkomme. Hvor folk som højodds-troldmanden Mike Larsen (ishockey) og Roman Empire (håndbold) har trukket et stort læs mht at generere overskud, men hvor det også er værd at bemærke at vi efterhånden dækker vældigt bredt – fra tennis, cykling og vintersport over NBA, NFL, NHL og MLB til håndbold, badminton og kampsport.

2015 har blandt meget andet indeholdt et gensyn med de gamle eksperter Peter Jensen (NFL) samt Peter Seeberg og Kasper Berg (NHL). Og et goddag til panelets første kvinde: Anita Pedersen (NFL og MLB).

BetXpert: Ikke kun overskud

Det er vigtigt at huske at BetXpert handler om mere og andet end bare overskud. Sorte tal er vigtigt, men det er ikke alt. Det vigtigste er faktisk at vi leverer en masse informative og interessante analyser som kan inspirere læserne og sætte gang i tanker og debat. Det synes jeg vi gør (og jeg synes i øvrigt at vores læsere er branddygtige til at give os modspil - der er mange givende debatter og videns-delinger).

Eksempelvis inden for kampsport hvor Loke Barrett har dækket en bunke interessante kampe – boksning og MMA – med ekstremt indsigtsfulde analyser. Desværre har hans chancevurderingsevne ikke stået mål med hans sportsindsigt (det arbejder han på at forbedre), men hans underskud betyder ikke at analyserne har været spildt.

Når det er sagt: Der skal sigtes efter overskud, og man skal gøre hvad man kan for at blive bedre. Vi kan alle sammen blive bedre, men især de af os der har underskud…

Læs vores store optakt til kampen mellem Khabib Nurmagomedov og Conor McGregor her.

 

Fodboldtips: Annus horribilis (næsten)

Zoomer vi ind og ser på ekspertpanelets allervigtigste område, fodboldtips, har året været en skuffelse. At kalde 2015 for et fodboldmæssigt annus horribilis ville være en overdrivelse, men 100% er langt fra godt nok. Især når den gennemsnitlige betvalue ligger på 105%.

Det svarer til at vi har udlagt en masse tips og sagt de var spilbare ned til odds 1,9 – men i virkeligheden var de kun spilbare ned til odds 2. Den slags brænder man fingrene på i længden.

Nogle fodboldeksperter har gjort det glimrende (fx Frank Pilantra, Søren Jonassen, Mark Bluecerchiato, Rasmus Jørgensen…), men overordnet har vi anbefalet en masse odds med indbygget minusværdi, og dermed har vores fodboldtips gennemsnitligt givet underskud for vores læsere!

Det er uacceptabelt. 2014 var langt værre (97%), men 2015 har heller ikke været godt nok. Hvad er der galt? Flere ting, men én af de væsentligste er at vi mangler eksperter udi store fodboldligaer som den spanske Primera og den tyske Bundesliga.

Vikar med søvnunderskud

Denne mangel har bl.a. betydet at undertegnede tipsredaktør – ekspert i den bedste franske række – har vikarieret i diverse andre ligaer. Som udgangspunkt egentlig ikke et stort problem, al den stund at jeg følger med i ligaerne og uden synderlige problemer kan læse de pågældende sprog og derfor kan researche fyldestgørende. Jeg vil da også mene at langt de fleste af mine analyser har indeholdt de væsentligste elementer ved kampene.

Men jeg må alligevel have bredt mig for meget – og for dårligt. Jeg står nemlig med en 2015-tilbagebetaling på 99% efter 344 tips. 2014 var også et skidt personligt år med 100%. I begge tilfælde med en gennemsnitlig betvalue på knap 106%..

Jeg har med andre ord været for dårlig til at vurdere chancerne og været for optimistisk i mine tips de seneste to år. Eller rettere, det seneste halvandet år – jeg havde overskud i første halvdel af 2014. Hmmm, hvad skete der mon for halvandet år siden?

Jeg blev såmænd far til en datter, og lige så vidunderlig hun er, lige så dæmonisk er hun når det handler om at stjæle nattesøvn. Jeg har lidt af konstant søvnunderskud i 17 måneder, og mit forsigtige skøn lyder at det har reduceret min intelligenskvotient med cirka 10 point.

Fra 85 til 75.

Spøg (halvvejs alvor) til side: Selv rutinerede tippere kan blive slået ud af kurs. Det handler om at identificere årsagen og enten neutralisere den (ikke altid muligt) eller forholde sig til den. Fx ved at være mere forsigtig i sine tips – når nu man ved at søvnunderskud er i gang med gøre én retarderet.

Dén forsigtighed, den rettidige omhu, skal jeg have hanket op i. Og der er en række eksperter der skal gøre det samme – med hjælp fra undertegnede.

Kære Julemand

Lad mig runde af med en forsinket ønskeliste til Julemanden (der er velkommen til at kontakte mig på [email protected]):

Een eller flere knalddygtige eksperter i spansk fodbold

Een eller flere knalddygtige eksperter i tysk fodbold

I det hele taget flere dygtige fodboldeksperter (og eksperter til golf og snooker)

En datter med bedre sovehjerte

En CL-billet til Spurs