I en verserende tysk retssag er en gruppe på fem personer anklaget for matchfixing. Det er blandt andet kommet frem, at gruppen skulle have betalt en FC Vestsjælland-spiller for at fixe to specifikke Superliga-kampe.

  

En omfattende tysk retssag trækker disse dage alvorlige tråde til dansk fodbold.

I retten i Stuttgart står fem personer anklaget for matchfixing af flere fodboldkampe - heriblandt to kampe fra den bedste danske fodboldrække. Ifølge anklageskriftet har de fem personer med hjælp fra en unavngiven Vestsjælland-spiller fixet to specifikke Superliga-kampe og scoret tusindvis af euro.

Den ene kamp er ifølge Stuttgarter Zeitung opgøret mellem FC Vestsjælland - Esbjerg fra 1. november 2014, hvor FC Vestsjælland taber 1-4. Den anden kamp daterer sig til 22. februar 2015, hvor Vestsjælland taber 0-2 til FCK i Parken.

Der har tidligere været skrevet om matchfixing-frygt i Vestsjællands kampe. Sidste år skrev BetXpert, at Tipico havde lukket ned for spil på Superliga-opgøret mellem Vestsjælland og Randers 21. november på grund af mistanke om aftalt spil.

Og i sidste uge skrev avisen Das Bild, at det var lykkedes at overtale en unavngiven Vestsjælland-spiller til at tabe en kamp med vilje, hvilket også blev refereret i de danske medier.

BetXpert har læst anklageskriftet fra retten i Stuttgart, og her står, at en unavngiven Vestsjælland-spiller har været i ledtog med den anklagede gruppe i forbindelse med ikke bare én, men to specifikke kampe. Ifølge avisen Stuttgarter Zeitung, som har dækket sagen, skulle det være de to nævnte kampe, der er tale om, hvilket også passer med anklageskriftet.

Tager matchfixing dybt alvorligt

Hos FC Vestsjælland ser man ikke mildt på de nye anklager.

"Man skal tage matchfixing dybt alvorligt. Det er det værste, der findes i fodbold, og det truer vores sport," siger sportsdirektør Jacob "Gaxe" Gregersen til BetXpert.

Han var ikke selv i klubben, da Vestsjælland tabte til Esbjerg i november 2014, men han kan godt huske kampen i Parken, hvor han lige var tiltrådt som sportschef. Sportsdirektøren har dog mere end svært ved at tro, at nogle af hans spillere skulle være medvirkende til matchfixing.

"Jeg kan slet ikke forestille mig, at nogle af vores spillere skulle være en del af det. Jeg kan huske, at vi blev sat godt og grundigt på plads inde i Parken, men folk kæmpede røven ud af bukserne, og de var simpelthen bare bedre end os," siger Jacob "Gaxe" Gregersen.

Han siger desuden, at det er svært at gøre mere fra klubbens side, så længe han ikke hører noget om anklagerne fra officielt hold.

Truede forhandler på livet

Den tyske retssag begyndte i retten i Stuttgart 12. november og kører med retsmøder helt frem til slutningen af januar måned.

Ifølge anklageskriftet har de fem mænd, som alle er mellem 38 og 43 år, hævet store kontante beløb hos bookmakerne i Stuttgart og omegn.

I forbindelse med Esbjergs sejr over Vestsjælland 1. november skulle gruppen blandt andet have hævet 18.000 euro fra en bookmaker i den tyske by Heilbronn lidt nord for Stuttgart.

Der var ifølge anklagemyndigheden endnu flere penge på spil i forbindelse med Vestsjællands nederlag mod FCK i 22. februar i år. Her stod de fem mænd til at hæve gevinster på 150.000 euro hos forskellige bookmakere. Men en forhandler i bydelen Cannstatter fattede mistanke og nægtede at udbetale en del af beløbet, som lød på omkring 30.000 euro. Det fik senere gruppen til at true forhandleren på livet.

Via blandt andet telefonaflytninger kom politiet i foråret 2015 på sporet af gruppen, som altså nu står anklaget for matchfixing.

"Så stopper jeg med fodbold"

Jacob "Gaxe" Gregersen, sportsdirektør i FC Vestjælland, hæfter sig ved, at han endnu ikke har noget konkret at forholde sig til. Han har dog meget svært ved at forlige sig med tanken om matchfixing.

"Tanken om, at der er nogle på mit hold, der har snydt, kan jeg slet ikke holde ud. Og jeg kan heller ikke tro det. Så stopper jeg med fodbold," siger Jacob "Gaxe" Gregersen til BetXpert.

BetXpert har været i kontakt med DBU's kommunikationsdirektør Jakob Høyer, som foreløbig ikke ønsker at kommentere sagen.