18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Cykling

Spil på cykling i Danmark og i udlandet

Som cykelfan kan man glæde sig over, at der fra sidst i januar til slut-november er rig mulighed for at se cykling. Cykling har gennem flere årtier været voldsomt populært i Danmark, og det gør sig naturligvis også gældende, når det kommer til odds på cykling. Her finder man massevis af spændende markeder på sæsonens store løb.

Men hvad så med odds cykling? Som nævnt kan man finde odds på de fleste af de cykelløb, som sendes i tv. Der er naturligvis forskel på antallet af muligheder fra de helt store løb som Touren til mindre World Tour-løb som Polen Rundt.

Et helt åbenlyst marked er naturligvis, at man kan spille på, hvem der ender med at vinde løbet. Hvis man vil gardere sig lidt, kan man også spille på, at en specifik rytter kører i top 3.

Det kan dog til tider være svært at ramme plet på et vindervæddemål, når det kommer til odds på cykling. Det er dog heldigvis også muligt at spille duelspil. Det går i al sin enkelthed ud på at forudsige, hvilken af to ryttere, der kommer først over stregen. På engelsk kendt som en head-to-head. Her er det altså fløjtende ligegyldigt, om de bliver et og to eller 137 og 178 - bare ens rytter kommer først i mål.

Hos de danske bookmakere kan man også ofte finde odds på cykling med danske ryttere i fokus. Her kan det eksempelvis handle om, hvem der bliver den bedst placerede dansker, eller hvor mange danske etapesejre vi får odds på Tour de France og så videre.

Årets største cykelløb

Når det kommer til sæsonens største løb, så er det naturligvis Tour de France. Det fylder suverænt mest i medierne, og det er det løb, hvor feltet er suverænt stærkest.

Der er dog også de øvrige Grand Tours i form af Giro d'Italia og Vuelta a España. Det er også løb, hvor man ofte præsenteres for mange muligheder, når det gælder odds på cykling.

Man må selvfølgelig heller ikke glemme de fem monumenter Milano-Sanremo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt.

Derudover er der også resten af World Tour-løbene hos herrerne og kvinderne samt naturligvis vores eget PostNord Danmark Rundt samt EM og VM.

Grand Tour-favoritter 2023

Cykelsportens Grand Tours dækker som nævnt over Giroen, Touren og Vueltaen. Disse er de eneste løb, som når helt op på tre uger, hvilket vil sige 21 etaper.

Giro-favoritterne 2023

Giroen er den første af af de tre Grand Tours og køres i år fra den 6. til den 29. maj. Dette års løb starter i Ungarn, hvor de første tre etaper køres, inden Giroen vender hjem til Italien og fortsætter på Sicilien.

Med hensyn til cykelodds, så er Richard Carapaz i skrivende stund favorit til at vinde løbet for anden gang. Han vandt første gang tilbage i 2019. Derudover er der også Vuelta-vinderen fra 2018, Simon Yates, der sidste år blev nummer tre i løbet men i år går efter at stå iført Maglia Rosa, når løbet når løbet slutter i Verona.

Vi ventes også at få et bredt felt af øvrige klassementsryttere, som vil kæmpe med om sejren. Her tænker vi på folk som Joao Almeida, Mikel Landa, Miguel Ángel López, Emanuel Buchmann, Tom Dumoulin og Hugh Carthy.

Tour-favoritterne 2023

Når det kommer til odds på Touren, så er der ingen vej udenom Tadej Pogacar. Sloveneren viste i løbet af forårssæsonen, at der ikke er meget, som han ikke mestrer på en cykel.

Det gør ham da også til den alt overskyggende favorit til at tage sin tredje Tour-sejr på stribe. Der er dog ryttere, som kan byde ham trods. Det gælder først og fremmest Jumbo-Visma-duoen Primoz Roglic og sidste års nummer to i Touren, danske Jonas Vingegaard.

Derudover vil INEOS - Grenadiers naturligvis også udfordre Pogacar. De kommer med stærke folk som Daniel Martínez, Adam Yates og Geraint Thomas.

Grundet Pogacars store favoritværdighed er det ikke utænkeligt, at nogle bookmakere giver deres kunder chancen for at lave odds på "Touren uden Pogacar." Det er set før, når det kommer til odds på cykling - eksempelvis da Chris Froome var dominerende.

Vuelta-favoritterne 2023

Vuelta-feltet er altid interessant. Det plejer nemlig at være en skøn blanding af folk, som har kørt Giroen og sprunget Touren over og ryttere, som kommer fra Touren og skal have det sidste ud af den gode form. Ofte vil ryttere, som er udgået af Touren på grund af sygdom eller skader også være til start i Vueltaen for at redde sæsonen.

Det er med andre ord svært at sige på nuværende tidspunkt, hvem der er favorit til at vinde Vueltaen 2022. Pogacar har dog i skrivende stund planer om at køre. Hvis han stiller til start, så er han selvskrevet som storfavorit.

De bedste danske ryttere 2023

Dansk cykling befinder sig lige nu i, hvad man kan kalde en guldalder. Vi har nemlig rekordmange ryttere med på absolut højeste niveau.

Flere af disse kører også med om sejrene i de største løb, så der er ofte god værdi at hente i de danske ryttere, når det kommer til odds på cykling.

Blandt disse er den føromtalte Jonas Vingegaard, som kører på Jumbo-Visma. Han har foruden andenpladsen i sidste års Tour de France også vist sig flot frem i en stribe øvrige World Tour-etapeløb. Han blev eksempelvis nummer to i dette års Tirreno-Adriatico.

Danskerne er også godt med i klassikerne, hvor Mads Pedersen og Kasper Asgreen ofte er med helt fremme, når det kommer til cykel odds og odds på cykelklassikerne. Derudover har vi også stærke ryttere som Michael Valgren, Søren Kragh Andersen, Magnus Cort, Casper Pedersen og mange flere.

De bedste hold på World Touren 2023

Magtbalancen har rykket sig lidt i løbet af de seneste par år, når det kommer til cykelsporten. I mange år var det nuværende INEOS - Grenadiers dominerende i etapeløbene - særligt Touren. Samtidig høstede Quick-Step sejre på stribe i klassikerne.

De sidste par sæsoner har særligt Jumbo-Visma og UAE-Team Emirates dog givet INEOS kamp til stregen i de store etapeløb. Det er da også de hold som i både 2020 og 2021 tog sig af de tre Grand Tours. Begge år gik Tour og Vueltaen til henholdsvis Pogacar og Roglic, mens INEOS vandt Giroen med først Tao Geoghegan Hart og senest Egan Bernal.

I klassikerne har Quick-Step i denne sæson været en skygge af sig selv. Det er kun Kasper Asgreen, som har leveret på et nogenlunde stabilt niveau. Til gengæld har INEOS ofte være i massivt overtal i finalerne, mens også Alpecin-Fenix' Mathieu van der Poel er løbet med flere store sejre. Hans rivalisering med Jumbo-Vismas Wout van Aert giver naturligvis også altid lidt ekstra til løbene.

Spilforslag på Cykling

Der blev ikke fundet nogle aktuelle tips.
Feedback