Der er lagt op til en festdag i det cykelgale Flandern, når Flandern Rundt 2024 løber af stablen søndag den 31. marts. Vi har taget et kig på favoritterne og Flandern Rundt odds.

Spil på Flandern Rundt hos Unibet

Der er én ting, der gør dette års udgave markant anderledes i forhold til de sidste to år. Det er fraværet af den regerende vinder Tadej Pogacar. Sloveneren satser i år benhårdt på Giro d’Italia, hvorfor han spiringer brostens klassikerne over. Det kommer til at have enorm indflydelse på måden, hvorpå løbet bliver kørt og dermed også Flandern Rundt odds. 

Vinderodds på Flandern Rundt

Ser man på Flandern Rundt vinderodds, så regner bookmakerne med, at det bliver et opgør mellem de evige rivaler Mathieu van der Poel og Wout van Aert.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Mathieu van der Poel 4,00
Wout van Aert 6,50
Remco Evenepoel 9,00
Mads Pedersen 13,00
Christophe Laporte 17,00
Kasper Asgreen 17,00
Dylan van Baarle 17,00
Arnaud De Lie 21,00
Tiesj Benoot 26,00

Hvem vinder Flandern Rundt 2024?

I de seneste par års udgaver af Flandern Rundt har Tadej Pogacar fået løbet til at eksplodere på stigningerne, de stejle flamske hellingen.

I 2022 var det kun Mathieu van der Poel, som var i stand til at følge sloveneren på bakkerne. Duoen endte med at blive hentet bagfra af Valentin Madouas og Dylan van Baarle, og Pogacar måtte tage til takke med fjerdepladsen. 

Allerede året efter tog han dog revanche. Her massakrerede Pogacar igen konkurrenterne, og denne gang måtte selv van der Poel strække gevær, da verdens bedste cykelrytter kørte over stregen i ensom majestæt. 

Van der Poel og resten af konkurrenterne kan dog som nævnt ånde lettet op i år. Det gælder blandt andre Wout van Aert, som sidste år havde meget svært ved at følge Pogacar og van der Poel på stigningerne. Flandern Rundt er et af sæsonens helt store mål for van Aert, der fortsat mangler at vinde hjemlandets største cykelløb. 

Der vil dog stadig være andre hold, der har interesse i at gøre løbet hårdt. Det gælder først og fremmest van der Poels Alpecin – Deceuninck og Soudal – Quick Step med vinderen fra 2021, Kasper Asgreen, til start.

For Mads Pedersens skyld må det også gerne blive hårdt. Danskeren kan dog få det svært på bakkerne, når van der Poel åbner op, så det kan være, at han ligesom sidste år skal forsøge at skabe sig et forspring inden de sidste stigninger. 

I størstedelen af sidste sæson samt i vinterens crossløb er det van der Poel, som har trukket det længste strå, når de to har duelleret. Her finder du oversigten over de fem endagsløb, hvor van der Poel og van Aert sidste sæson kæmpede om sejren.

Flandern Rundt 2024 Spilforslag 

Mathieu van der Poel er den som nævnt manden, der skal slås, hvilket også afspejles, når man ser på Flandern Rundt odds. Det gør ham naturligvis knap så attraktiv.

Jeg mener, at den største trussel mod ham bliver Jumbo-holdets enorme styrke. Det er ikke urealistisk, at de sidder med fire mand i finalen. Det kunne foruden van Aert være Christophe Laporte, Dylan van Baarle, Matteo Jorgenson eller Tiejs Benoot.

Her er van Baarle særligt interessant. Hollænderen blev i 2022 nummer to i Flandern Rundt og vandt samme år Paris-Roubaix. Han har desuden yderligere fire top ti-placeringer i Flandern Rundt på CV’et. Jumbos formodede overtal kan føre til, at der går taktik i den bagved, hvis det skulle lykkes en mand som van Baarle at komme afsted inden de afgørende bakker. 

Dylan van Baarle vinder: Odds 17,00 hos Unibet*

En del skal flaske sig, hvis van Baarle skal sejre i Flandern Rundt. Odds 17,00 er dog efter min mening højt sat det stærke Jumbo-hold og van Baarles tidligere toppræstationer i løbet in mente.

Flandern Rundt 2024: Favoritterne

Mathieu van der Poel 

Mathieu van der Poel var flyvende i endagsløbene i 2023 med VM-sejren som kronen på værket. Formen var timet til perfektion forud for hvert sæsonmål.

Det bliver en svær sæson at følge op på - selv for van der Poel. Årets VM i Zürich bør blive for hårdt for hollænderen, men der venter et interessant OL i Paris, hvor han meget vel kan tænkes at gå efter guldet i både landevejsløbet og mountainbike.

Inden da gælder det dog Flandern Rundt – et løb, som van der Poel er som skabt til at køre. Han har vundet løbet to gange og er de sidste fire år ikke sluttet dårligere end som nummer to.

Van der Poels stabilitet i Flandern Rundt skyldes først og fremmest hans evne til at foretage voldsomme accelerationer på løbets korte brostensstigninger. Her er der meget få ryttere i feltet, som er i stand til at følge hollænderen. 

To ryttere i dette års løb, som har gjort det tidligere er Wout van Aert og Kasper Asgreen. 

Vinder Højeste odds Bookmaker
Mathieu van der Poel 4,00

Wout van Aert 

Der er som nævnt ingen tvivl om, at Flandern Rundt er et løb, som Wout van Aert mildt sagt meget gerne vil vinde.

Team Visma – Lease a Bike-stjernen var uhyre tæt på I 2020, hvor han måtte se sig slået på stregen af van der Poel i en tomandsspurt.

Året efter var han ikke i stand til at følge van der Poel og Asgreen i finalen. I 2022 stillede van Aert ikke til start, og sidste år kunne han modsat van der Poel ikke var i stand til at følge Tadej Pogacars vilde accelerationer.

Van Aert er en af de mange klassikerstjerner, som har glædet sig, da de hørte, at Pogacar ikke stiller til start i år. Han skal dog stadig følge van der Poel på bakkerne, hvilket han som beskrevet har haft problemer med tidligere. 

Lykkes det, så kan det meget vel blive en fordel for van Aert, hvis en eller to andre konkurrenter også er med. Han har traditionelt haft det svært mand mod mand overfor van der Poel. Når der er flere ryttere i spil, så har van der Poel også mere at skulle fokusere på.

Nøglen til sejr for van Aert er det skræmmende stærke Team Visma – Lease a Bike-hold. De ventes foruden van Aert også at stille til start med folk som Dylan van Baarle og Christophe Laporte, der begge også er blandt kandidaterne, når det handler om Flandern Rundt 2024 odds.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Wout van Aert 6,50

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Mads Pedersen

Mads Pedersen har allerede fået en fremragende start på sæsonen. Lidl – Trek-kaptajnen har vundet de franske etapeløb Etoile de Bessèges og Tour de la Provance samlet plus i alt fire etaper i de to løb.

Det skal nævnes, at det ikke er de stærkest besatte løb på kalenderen, men det vidner ikke desto mindre om, at Mads P har haft en god vinter.

Danskerens første store test ventes at blive Paris-Nice, inden det går løs i klassikerne startende med Milano-Sanremo.

Flandern Rundt er et løb, hvor Mads Pedersen før har gjort det godt. Det var her han fik sit store internationale gennembrud med en fornem andenplads i 2018. Sidste år imponerede han igen med en tredjeplads, da han slog van Aert i forfølgergruppens spurt.

Begge Mads Pedersens podieplaceringer i Flandern Rundt er kommet efter, at det er lykkes ham at komme konkurrenterne i forkøbet inden de sidste og afgørende stigninger. Det ville ikke være nogen overraskelse, hvis det bliver samme opskrift, som skal følges i år, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at komme op på podiets øverste trin. 

Mads Pedersen kan nemlig meget vel tænkes at få svært ved at følge van der Poels monster accelerationer. Kan han derimod skabe sig et forspring og komme med over de sidste bakker, så står danskeren med gode kort på hånden i en spurt. 

Mads Pedersen har som beskrevet allerede vist, at han kan slå van Aert i en spurt efter et langt og hårdt løb. Derfor er han bestemt ikke noget dumt bud, når det kommer til Flandern Rundt odds.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Mads Pedersen 12,00

Kasper Asgreen 

Det andet store danske håb er vinderen fra 2021 - Kasper Asgreen. Koldingenseren skuffede sidste år ligesom resten af Soudal – Quick Step-holdet i foråret. Eneste lyspunkt for Asgreen var syvendepladsen i Flandern Rundt. Han kom dog senere flot igen med en DM-titel i enkeltstart samt en etapesejr i Tour de France.

Det traditionsrige Quick Step-hold har brug for en god klassikersæson, og her er Asgreen blandt de folk, som der er størst pres på. 

Asgreen er sammen med van der Poel blandt de favoritter, som gerne vil have et hårdt løb. Danskeren er bestemt ikke langsom, hvilket han viste, da han slog van der Poel i spurten i 2021. Han får det dog svært, hvis folk som Mads Pedersen eller Wout van Aert kommer med til stregen. 

Derudover skal han også bruge sit hold rigtigt. Quick Step er ikke længere den magtfaktor i klassikerne, som de var tidligere. De har dog stadig folk som Alaphilippe og Yves Lampaert, som kan støtte Asgreen eller selv køre et godt resultat hjem. 

Flandern Rundt er et løb, hvor rutine spiller en stor rolle. Den har Asgreen. Får han en god start på foråret, så skal man helt sikkert have man med i overvejelser med hensyn til Flandern Rundt odds.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Kasper Asgreen 17,00

Arnaud De Lie 

Det ikoniske belgiske Lotto-hold var engang en magtfaktor i dette løb. Det er dog blevet nye tider, og vi skal helt tilbage til 2020 for at finde deres sidste top 10-placering, som John Degenkolb stod for med sin niendeplads. Snakker vi podiet, så skete det senest for 11 år siden ved Jürgen Roelandts, som dengang blev en flot nummer tre bag Fabian Cancellara og Peter Sagan.

Nu håber man dog, at man i Arnaud De Lie endelig igen har en rytter, der kan blande sig helt i toppen af Flandern Rundt. De Lie er dog blot 21, og dette bliver hans første Flandern Rundt, så ”blot” en top 10-placering ville være godkendt.

De Lie besidder umiddelbart de kvaliteter, som karakteriserer en Flandern Rundt-vinder. Han er hurtig på stregen og stærk på korte bakker.

Det viste han sidste år i det canadiske WorldTour-løb Grand Prix Cycliste de Québec. Her tog han sig første WorldTour-sejr, da han slog folk som Corbin Strong, Michael Matthews og Christophe Laporte i spurten.

Spørgsmålet er så, hvad vi kan tillade og at have af forventninger til det belgiske stortalent, når det gælder Flandern Rundt vinderodds. Det er svært at se De Lie vinde løbet i første forsøg, men mindre kan som nævnt også gøre det.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Arnaud De Lie 20,00

Foto: OSCAR DEL POZO CANAS / AFP

Ruten i Flandern Rundt 2024 

Ruten spiller altid en stor rolle, når det gælder overvejelserne omkring Flandern Rundt betting.

De første 134 kilometer af Flandern Rundts ca. 274 kilometer lange rute er ret flade og lige til. Herefter starter løbet dog for alvor, når de når foden af Oude Kwaremont, hvorefter der stort set ikke venter flere flade kilometer inden de sidste ca. 12 kilometer mod målstregen i Oudenaarde.

Med omkring 57 kilometer til mål rammer rytterne Kwaremont for anden gang. Her starter finalen for alvor med Koppenberg, Taaienberg, Kruisberg, Kwaremont igen og til slut Paterberg.

Sidste år åbnede Pogacar løbet, da feltet ramte Kwaremont for anden gang. Der har de sidste par år været en tendens i cykling til, at rytterne starter finalen tidligt. Det er dermed ikke utænkeligt, at vi ser et lignende scenarie i år.

Sådan spiller du på Flandern Rundt 

Flandern Rundt hører til blandt de største løb på kalenderen. Derfor er det ikke overraskende, at alle de store bookmakere på det danske marked udbyder Flandern Rundt odds.

Odds på de forskellige ryttere kan variere fra bookmaker til bookmaker. Det kan f.eks. være, at en bookmaker har det laveste odds på Mads Pedersen, mens det er en anden, som har det laveste på Kasper Asgreen.

Det handler derfor om at holde øje med, hvad de forskellige bookmakere tilbyder af odds på de individuelle ryttere. 

Dette skal du overveje når du oddser på Flandern Rundt  

Først og fremmest handler det om at finde ud af, hvilken type Flandern Rundt odds man ønsker at spille. Det kan f.eks. være odds på Flandern Rundt-vinderen, et duelspil eller et specialvæddemål.

Man skal være opmærksom på, at nogle væddemål først vil udkomme, når vi er kommet tættere på starten den 31. marts.

Derefter skal man overveje, hvilken rytter, som man vil oddse på. Her kan man se på faktorer som præstationerne i diverse optaktsløb, holdets styrke samt tidligere præstationer i Flandern Rundt.

Det handler som altid om at slå til på det rette tidspunkt. Oddset vil selvsagt falde, hvis en rytter gør det godt løbene op til Flandern Rundt. 

Optaktsløb til Flandern Rundt er løb som Classic Brügge-De Panne, E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen. De er alle store løb, hvor flere af favoritterne kommer til at prøve sig af mod hinanden. 

Flandern Rundt live odds 

Cykling er en dynamisk sport, hvor tingene kan ændre sig hurtigt. Derfor kan det være rart at se tingene til an, inden man placerer sit Flandern Rundt odds. 

Det kan eksempelvis være, hvis et stærkt udbrud kører tidligt i løbet, eller hvis en af de store favoritter skulle udgå. 

Det plejer gerne at køre et stort udbrud tidligt i løbet. I dette kan der sidde enkelte ryttere, som er stærke nok til at bruge udbruddet til at skaffe sig en billet til finalen. Netop her er Flandern Rundt live odds en fordel. 

Som med andre former for odds på cykling handler dog endnu engang om at kende sin besøgelsestid i forhold til, hvad der er det opportune tidspunkt at placere sit live odds på Flandern Rundt.

Flandern Rundt 2024 i TV 

Flandern Rundt 2024 kan både ses på tv og som livestream. TV2 og Discorvery sender som altid begge løbet i Danmark.

Løbet ventes at kunne ses i TV på TV2 Sport og Eurosport 1. Derudover kan det livestreames med TV2 Play og Discovery+. 

På TV2 bliver det med Dennis Ritter, Rolf Sørensen & Co. ved roret. Er man mere til Discoverys dækning, så bliver det i selskab med blandt andre Thomas Bay og Brian Holm.

Danskere i Flandern Rundt 

De danske ryttere har gjort det fornemt i Flandern Rundt i løbet af de sidste par år. Der var som nævnt Kasper Asgreens flotte sejr i 2021. Derudover blev han også nummer to i 2019.

Mads Pedersen har en andenplads fra 2018 samt en tredjeplads fra sidste år. Michael Valgren kørte ligeledes et topresultat hjem, da han blev fire i 2018.

For at finde den første af Danmarks to sejre i Flandern Rundt, skal vi tilbage til 1997, hvor Rolf Sørensen sejrede.

Asgreen, Pedersen og Valgren ventes alle at være at finde på startlisten til årets løb. Det betyder, at et eller flere danske topresultater på ingen måde kan afvises.

Foruden dem kan folk som Mikkel Honoré, Søren Kragh Andersen, Mikkel Bjerg, Mathias Norsgaard og Jakob Fuglsang også tænkes at stille til start i det belgiske monument.  

Ser man på odds på Flandern Rundt-danskerne, så har bookmakerne klar mest tiltro til Mads Pedersen. Kasper Asgreen er dog også at finde langt oppe på listen over favoritter, når det gælder odds på Flandern Rundt vinder.

Derefter er der et større spring ned til Søren Kragh og Michael Valgren. Kragh ventes at få en semifri rolle, hvor han dog kan ende med at må trække i arbejdstøjet for van der Poel.

Valgren begynder så småt at ligne sig selv igen efter det forfærdelige styrt i sommeren 2022. Men hvorvidt han er tilbage på samme niveau som før skaden vides endnu ikke, hvilket gør ham til en joker, hvis vi kigger på Flandern Rundt odds.

Jonas Vingegaard har endnu ikke prøvet kræfter med Flandern Rundt og kommer heller ikke til det i år. Hans store sæsonmål bliver som altid Tour de France og derefter muligvis VM, OL og Vuelta a España.

Foto: JASPER JACOBS / BELGA / AFP

Danske top 10-placeringer Flandern Rundt

1971: Ole Ritter, 9

1989: Rolf Sørensen, 4 

1991: Rolf Sørensen, 3 

1991: Jesper Skibby, 7 

1992: Jesper Skibby, 8 

1995: Jesper Skibby, 6 

1996: Rolf Sørensen, 9 

1997: Rolf Sørensen, 1 

1999: Lars Michaelsen, 10 

2001: Rolf Sørensen, 4 

2002: Rolf Sørensen, 6 

2004: Frank Høj, 8 

2008: Allan Johansen, 10 

2009: Matti Breschel, 6 

2012: Matti Breschel, 9 

2018: Mads Pedersen, 2 

2018: Michael Valgren, 4 

2019: Kasper Asgreen, 2 

2021: Kasper Asgreen, 1 

2022: Mads Pedersen, 8 

2023: Mads Pedersen, 3 

2023: Kasper Asgreen, 7 

De seneste vindere af Flandern Rundt

  • 2023: Tadej Pogacar
  • 2022: Mathieu Van Der Poel
  • 2021: Kasper Asgreen
  • 2020: Mathieu Van Der Poel
  • 2019: Alberto Bettiol
  • 2018: Niki Terpstra
  • 2017: Philippe Gilbert
  • 2016: Peter Sagan
  • 2015: Alexander Kristoff
  • 2014: Fabian Cancellara

Ofte stillede spørgsmål om Flandern Rundt

🔎 Hvilken bookmaker har de bedste odds på Flandern Rundt 2024? 
Det afhænger af, hvilken rytter man har tænkt sig at spille på. Vi anbefaler derfor, at han tjekker odds hos flere bookmakere.

🔎 Hvor kan man oddse på Flandern Rundt 2024? 
Man kan finde Flandern Rundt odds hos alle de store bookmakere på det danske marked.

 🔎 Hvem vandt Flandern Rundt sidste år? 
Sidste års udgave blev vundet af Tadej Pogacar foran Mathieu van der Poel. 

 🔎 Hvem er favoritterne til at vinde Flandern Rundt 2024?
Mathieu van der Poel, Wout van Aert og Mads Pedersen er de tre største favoritter, hvis man ser på Flandern Rundt 2024 odds.