Superligaen skuffer aldrig og der er masser af kampe og begivenheder, som fortjener at blive fremhævet på vores topliste. Vi har taget et kig på højdepunkterne i Superligaen og præsenterer her en Top 10 over de største øjeblikke.

De største kampe er ofte når der er mest på spil og vores Top 10-liste starter i Horsens, hvor kampens resultat skulle vise sig at få stor indflydelse på, hvor guldmedaljerne havnede.

10. Horsens sender guldet til Herning

Med to spillerunder tilbage i Superligaen 2017/2018 havde Brøndby bragt sig i front og stod til at vinde mesterskabet for første gang siden 2005.

Offensiven bestod af Harry Mukthar, Teemu Pukki og Kamil Wilczek og den energiske træner Alexander Zorniger styrede tropperne med angrebsivrig taktik.

Og der var godt gang i guldfesten blandt de medrejsende Brøndby-fans, da det lykkedes Brøndby at komme foran med 2-0 mod Bo Henriksens tropper.

Men Horsens overgav sig ikke og de var opsatte på at ødelægge guldfesten. Horsens-angriber Kjartan Finnbogason fik reduceret til 1-2 i slutminutterne. Så var der pludselig nervøsitet i Brøndby-defensiven.

Dybt inde i overtiden var Finnbogason igen på pletten og scorede til 2-2 i et vanvittigt drama. 

Guldmedaljerne endte hos Jess Thorups FC Midtjylland, der med en forrygende slutspurt i slutspillet overhalede de chokerede Brøndby-spillere.

Alexander Zorniger blev fyret af Brøndby-ledelsen i februar 2019 efter svigtende resultater og efter cheftræneren var kommet med kritik af klubbens talentarbejde.

Niels Frederiksen tog over som ny cheftræner og med unge talenter som Jesper Lindstrøm, Morten Frendrup og Mikael Uhre blandt de bærende profiler vandt Brøndby mesterskabet i 2020/2021-sæsonen.

9. Miraklet i Herfølge

Hvordan endte Herfølge dog med at vinde det danske mesterskab i 1999/2000 sæsonen?

Det burde ikke kunne lade sig gøre, men med den kontante John "Faxe" Jensen som spillede træner står Herfølge for en af de største overraskelser i Superligaens historie, da den lille klub snød alle og snuppede mesterskabet.

Blandt profilerne hos Herfølges sammentømret mandskab var forsvarsstyrmand Steven Lustü, erfarne Jens Madsen på midtbanen sammen med Tommy Scham samt Jesper Falck i offensiven.

Det var bestemt ikke fordi Herfølge spillede champagnebold, men sammenhold og fightervilje kan gøre forskellen til sidst.

Det var en sæson, hvor topholdene ikke slog til og det udnyttede Herfølge til at sikre sig mesterskabet med deres 56 point i de 33 kampe efter en sæson, der bød på 16 sejre, 8 uafgjorte kampe og 9 nederlag og en samlet målscore på 52:49.

Brøndby sluttede 2 point efter og måtte nøjes med sølvmedaljerne, mens FC København sluttede på en skuffende 8. plads.

Sæsonen efter rykkede Herfølge ud af Superligaen.

8. FC Midtjylland sætter sig på Superliga-tronen

FC Midtjylland vandt mesterskabet i 2017/2018, men de ambitiøse midtjyder måtte nøjes med sølvmedaljer i 2018/2019. 

Men med Brian Priske som cheftræner for midtjyderne blev der for alvor rykket ved magtbalancen i Superligaen i den fantastiske 2019/2020-sæson, hvor FCM stormede mod et sikkert mesterskab.

Priskes guldhold bestod af profiler som Evander, Sory Kaba, Ronnie Schwartz, Frank Onyeka, mens Erik Sviatchenko og Alexander Scholz i midterforsvaret skulle holde modstanderne fra fadet.

Det blev bl.a til to sejre over FC København i mesterskabsslutspillet og mange FCM-fans husker sikkert Anders Dreyers drømmemål i 3-1 sejren over FCK den 9. juli 2020.

Sejren over FCK betød, at FC Midtjylland kunne juble over et suverænt dansk mesterskab fire spillerunder tilbage. 

FC Midtjylland sluttede 2019/2020-sæsonen med 82 point med hele 14 point ned til FCK på andenpladsen.

7. Laudrups stjerner i ren opvisning

Med Michael Laudrup som cheftræner sørgede stjernebesatte Brøndby for at underholde de mange fans på lægterne, da ærkerivalerne fra FC København blev besejret med hele 5-0 den 16. maj 2005.

Med en krævende spillestil på højt teknisk niveau stillede Brøndby med profiler som Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander og Morten Skoubo. Sjældent har Superligaen oplevet et mere velspillende mandskab, der leverede en fantastisk triumf i storsejren mod FC København.

Brøndby -offensiven var i hopla og de tekniske lækkerier satte FCK-spillerne skakmat og 5-0 sejren er fortsat den største sejr i New Firms historie.

Jeg husker den som noget særligt og som noget historisk. Det er sjovt at have været en del af den kamp og en sæson, som var fantastisk og endte med The Double.

  • Thomas Kahlenberg til Tipsbladet

Michael Laudrup og Brøndby tog mesterskabet i 2004/2005-sæsonen i sikker stil med et forspring på hele 12 point ned til FCK på andenpladsen. I pokalfinalen den 5. maj 2005 vandt Brøndby med 3-2 over FC Midtjylland.

Der skulle gå 16 år før Brøndby igen vandt det danske mesterskab.

6. FC København slår til mod Brøndby

Efter Brøndbys gode periode under Michael Laudrup rykkede FC København på sig og blev dominerende i Superligaen. Grundstenen til succesen blev lagt af cheftræner Hans Bache, der i 2006 overlod et guldhold til afløseren Ståle Solbakken.

Under den norske cheftræner var FC København lokomotivet i Superligaen og FCK´erne viste topniveauet den 17. maj 2009, hvor Brøndby blev besejret med 4-0 i Parken.

FC København stillede med Zdeněk Pospěch og Oscar Wendt i forsvarskæde, Atiba Hutchinson på midtbanen, mens brasilierne César Santin og Ailton Almeida var klar i frontlinjen til at smække bolden i netmaskerne.

Derudover havde FCK også Jesper Grønkjær, der havde en mere fri rolle til at styre offensiven og landsholdsstjernen viste igen klassen i 4-0 sejren over Brøndby med kampafgørende aktioner på et niveau over de øvrige Superliga-spillere.

5. Hobros eventyr i Superligaen

Det var en kæmpe-sensation, at det lykkedes Hobro at rykke op i Superligaen og endnu mere  bemærkelsesværdigt, at det lykkedes Hobro at løbe med overskifterne i deres sensationelle 2014/2015 sæson.

Med et yderst beskedent spillerbudget var Hobro klare nedrykningskandidater og de færreste havde forestillet sig, at de nordjyske oprykkere vil kunne klare sig i Superligaen.

Der blev satset på et stærkt kollektiv og i klubbens første Superliga-kamp nogensinde hentede Hobro en 2-1 sejr i Odense over OB. I sæsonens første hjemmekamp på DS Arena tog Hobro imod Thomas Franks Brøndby-mandskab.

Med mål fra Martin Thomsen og Mads Hvilsom snuppede Hobro en 2-0 sejr og blev med Superligaens kæledægger.

Men Hobro var langt fra færdige med at slå til som favoritdræber og i runden efter skulle Hobro til Parken og møde Ståle Solbakkens FC København.

Også her vandt træner Jonas Dal den taktiske kamp og samme med kunne juble over en surrealistisk 3-0 sejr over FCK

Nedrykning blev ikke et tema for Hobro, der sluttede på 7. pladsen i 2014/2015 sæsonen.

4. Det mest suveræne hold i Superligaens historie

FC Københavns 2011-hold står som noget ganske særligt og satte en ny standard for Superligaen. Allerede i 2009/2010 havde FC København vist klasseforskel og med 68 point for de 33 spillerunder vandt de mesterskabet med 9 point ned til OB på andenpladsen.

Men Ståle Solbakkens mandskab var kun lige kommet i gang og heller ikke i 2010/2011-sæsonen kunne modstanderne stoppe det dominerende FCK- mandskab.

FCK samlede 82 point i 2010/2011 efter 25 sejre, 6 uafgjorte og blot 2 nederlag. OB tog endnu engang sølvmedajlerne, men denne gang havde det fynske mandskab hele 26 point op til FCK.

FC Københavns opstiling 2010/2011 

Johan Wiland: Oscar Wendt, Mikael Antonsson, Mathias Zanka, Zdenek Pospech; Christian Bolaños, William Kvist, Claudemir, Jesper Grønkjær; Cesar Santin, Dame N´Doye. 

3. Kasper Hjulmands triumf i Farum

Op til 2011/2012 var FC København storfavoritter til at genvinde mesterskabet og udset som Danmarks svar på Bayern München, der i sikker stil vinder guldet hvert år.

Der var udsigt til at resten af Superliga-klubberne måtte se sig til takke med at kæmpe om andenpladsen. For hvem skulle dog kunne vippe FCKs mesterhold af pinden?

Ingen regnede med at FC Nordsjælland ville kunne blande sig i topstriden. Sæsonen før sluttede FCN blot 5 point over nedrykningstregen. Men til 2011/2012 havde Kasper Hjulmand overtaget trænersædet fra Morten Wieghorst.

Efter tre spillerunder havde FC Nordsjælland kun ét enkelt point kontoen og havde bl.a tabt 0-2 i Parken til FC København.

Men FC Nordsjælland-spillerne fandt melodien og langsomt kravlede Kasper Hjulmands mandskab op igennem tabellen med den erfarne Nicolai Stokholm som samlingspunkt.

I den 13. spillerunde, den 24. oktober 2011, skulle FC Nordsjælland igen møde FC København i Parken, men denne gang tog Kasper Hjulmand alle tre point med hjem i Farum.

FC Nordsjælland vandt 2011/2012 mesterskabet med to point ned til FC København.   

2. Zumas supermål

FCK-stjernen Sibusiso Zuma afgjorde mesterskabet i 2000/2001 sæsonen med det legendariske saksespark mod Brøndby den 10. juni 2001.

FC København og Brøndby havde igennem sæsonen vist sig som de to stærkeste hold og der var en intens stemning op til det afgørende opgør i Parken i næstsidste spillerunde.

Med en sejr ville FC København tage guldet og Christian Poulsen sørgede for, at FCK kunne gå til pause med en 1-0 føring.

Midt i anden halvleg bryder guldfesten ud i Parken, da Zuma med et akrobatisk saksespark sender bolden i en elegant bue over Mogens Krogh i Brøndby-buret. Det er så absolut et af de flotteste mål i Superligaens historie.

FC København vandt guldkampen med 3-1, da Brøndbys Per Nielsen og FCKs Pascal Simpson også kommer på måltavlen i det underholdende opgør.

1. Den bedste Superliga-kamp nogensinde

Den forrygende 4-3 kamp på Aalborg Stadion den 30. april 1999 mellem AaB og FC København er regnet for at være den bedste Superliga-kamp nogensinde.

Det blev en festlig dag for de mange AaB-fans på lægterne, da deres lokale helte med profiler som Ståle Solbakken, Søren Frederiksen og Frank Strandli tog imod FC København, der havde hentet Brian Laudrup i Chelsea.

Festen blev sparket i gang allerede efter 3. minutter, hvor FCKs Lars Højer fandt vej til netmaskerne direkte på frispark. Det satte gang i løjerne og AaBerne skruede op i jagten på en udligning. Resten af opgøret foregik i et rasende tempo, hvor spillet bølgede og begge hold skiftevis havde overtag.

I sidste ende løb AaB med alle tre point efter Ståle Solbakken på et flot frispark sendte bolden ind bag FCK-keeper Karim Zaza. 

AaB med svenske Hans Bache som cheftræner vandt mesterskabet i 1998/1999-sæsonen, mens FCK måtte nøjes med en 7. plads.

Besøg Bet365
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.

Bonuskode: Benyt bonuskoden BETX1000 når du opretter en konto hos Bet365* for at opnå den bedste bonus Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Opret spillekonto hos Bet365 her

Besøg ComeOn
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 5.00x bonus til minimum odds 1,80.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 5000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Du skal indbetale mindst 100 kroner. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg LeoVegas
Stort spiludvalg
Høj tilbagebetaling
Lukrative kampagner
Omsætningskrav 1.00x indskud til minimum odds 1,80. Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 1000 DKK i dit første spil indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til LeoVegas hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Cashpoint
Stabile odds
God kundeservice
Ingen gebyrer
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Omsætningskrav: 1,00x indbetaling til minimum odds 2,25 (to kampe a min. odds 1,50 per styk). Benytter du dig af den fulde freebet-bonus, skal du således omsætte 500 DKK x 1.

Yderligere vilkår Bonussen og de tilhørende bonusbetingelser gælder for Danmark. Afgørende er bopælen af den registrerede kunde. Den første indbetalingsbonus gælder udelukkende for en indledende indbetaling med rigtige penge til en ny væddemålskonto på cashpoint*.dk
Regler og vilkår:  Vi henviser til Cashpoint hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Bwin
Stort spiludbud
Fremragende livebetting-sektion
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Bonus udbetales som et risikofrit spil, og det risikofrie spil udbetales som et freebet, såfremt du taber på det risikofrie spil. Der er intet omsætningskrav ved eventuel gevinst på freebettet eller det risikofrie spil.

Yderligere vilkår Dette tilbud gælder kun for nye kunder. Kunder, som har haft en Bwin-konto oprettet tidligere end 1/1-2012, betragtes som nye kunder. Bonussen gives i henhold til din første indbetaling, efter du har oprettet en konto.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bwin hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg NordicBet
Tidlige odds
Stort udbud af over/under
Stærk app
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Placer et væddemål hvor indsatsten er 500 kr. til min. odds 1.8 og få et freebet på samme beløb.

Yderligere vilkår Velkomsttilbuddet gælder kun for nye spillere. Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. Indsatsen fra freebettet udbetales ikke.
Regler og vilkår:  Vi henviser til NordicBet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg Unibet
Stort udvalg af sportsgrene
Ofte fokus på Skandinavien/DK
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Dette tilbud er tilgængeligt for udelukkende nye kunder, der er 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Unibet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Unibet banner livestreaming mobil