Vi har samlet det bedste hold i Superligaen baseret på ratings fra det nye EA Sports FC 2024. Du kan her se, hvilke spillere, der er kommet med på Superliga 2023/2024 All Star-hold.

EA Sports har lanceret deres populære fodboldspil EA FC 2024 (tidligere FIFA), og dermed er der også kommet nye ratings af Superliga-spillerne.

Vi er dykket ned i EA Sports´ database og kan her præsentere deres bud på den stærkeste startopstilling i Superligaen 2023/2024.

EA Sport FCs bud på bedste Superliga startopstilling

Keeper

Kamil Grabara (GK, FC København)
Rating: 75
Det er ikke en overraskelse, at FCKs Kamil Grabara har den højeste rating blandt Superligaens målmænd. 

Forsvar

Birger Meling (LB, FC København)
Rating: 76
FC København har forstærket deres forsvarskæde ved at hente den hurtige, norske landsholdsback Birger Meling i franske Rens. Der er flotte ratings på 86 for Balance og 85 for Agility. Modsat får Meling blot en rating på 48 i Strength.

Sverrir Ingi Ingason (CB, FC Midtjylland)
Rating: 76
Den islandske midterforsvarer Sverrir Ingi Ingason er kommet til FCM fra græske PAOK op til denne sæson. Han scorer højt på især Defensive Awareness og Physicality og med en rating på 76 er Ingason blandt topscorerne i Superligaen.​​​​​​

Denis Vavro (CB, FC København)
Rating: 73
Efter et ophold hos italienske Lazio er Denis Vavro tilbage i FCK-defensiven. Flotte rating på 86 i Strength og 84 i Aggression trækker op for den slovakiske midterforsvarer.

Daniel Wass (RB, Brøndby IF)
Rating: 76
I FIFA 23 var Daniel Wass vurderet til at være den bedste spiller i Superligaen med en rating på 79. Han er faldet til 76 i rating i år, men den erfarne Brøndby-profil er stadig sikker mand i forsvarskæden. 

Midtbane

Viktor Claesson (CM, FC København)
Rating: 77
Svenske Viktor Claesson er den bedste spiller i Superligaen 2023/2024 med en rating på 77.  

Rasmus Falk (CM, FC København)
Rating: 75
Viktor Claesson får selskab på midtbanen af holdkammerat Rasmus Falk, der især får høj rating på Balance, Agility og Stamina, hvor EA Sports har givet 86.

Kristoffer Olsson (CM, FC Midtjylland)
Rating: 74
Siden skiftet fra Anderlecht har svenske Kristoffer Olsson etableret sig som uundværlig på FC Midtjyllands midtbane. Han har fået en rating på 74 af EA Sports.

Angreb

Marcus Ingvartsen (CF, FC Nordsjælland)
Rating: 75
Med en rating på 80 i Finishing er FCNs Marcus Ingvartsen Superligaens bedste afslutter og selvskreven til en plads som 9´er.

Jordan Larsson (RW, FC København)
Rating: 74
Svenske Jordan Larsson scorer høje rating på Pace, hvor der er givet 85 i Acceleration

Nicolai Vallys (LW, Brøndby IF)
Rating: 73
Sidste mand i offensiven bliver Brøndbys Nicolai Vallys, der ifølge EAs database har 90 i Stamina og 81 i Pace.

EA Sports har FCKs Viktor Claesson som den bedste spiller i Superligaen. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP

TOP 5 - Højeste ratings i Superligaen

1. Alexander Sørloth (LW, FC Midtjylland)
Rating: 82 i FIFA 2018

2. Daniel Agger (CB, Brøndby)
Rating: 80 i FIFA 2016

3. Dame N’Doye (ST, FC København)
Rating 80 i FIFA 2011

4. Daniel Wass (RB, Brøndby IF)
Rating: 79 i FIFA 2023

5. Jores Okore (CB, FC København)
Rating: 77 i FIFA 2017

Sådan kommer EA Sports frem til deres rating

Det er en større proces at komme frem til de forskellige ratings for de mange fodboldspillere.

Hver spiller i har en samlet vurdering samt seks ratings for; Pace, Shooting, Passing, Dribling, Defense og Fysik. Disse ratings benyttes til at beregne spillerens samlede vurdering i kombination med andre faktorer, som bl.a. hvilke liga, der spiller i.

Der indgår også præstationsdata og observeringer fra tusindvis af EA scouts og data reviewers. Det betyder også, at rating ændrer sig fra sæson til sæson; f.eks havde Kasper Schmeichel en overall rating på 85, da var på toppen i Leicester havde han, mens den danske keeper nu er blevet tildelt en rating på 81. Der kan komme kamp om stampladsen, da velspillende Frederik Rønnow har en rating på 79 og står klar til at overtage målmandsposten på landsholdet. 

Den samlede vurdering for hver enkelt spiller er også baseret på deres position. Derfor får f.eks en midterforsvarer med høj Shooting rating ikke en fordel fremfor en forsvarsspiller, der er bedre defensiv.

Ofte stillede spørgsmål

⚽️ Hvem er den bedste Superliga-spiller i EA Sports FC 2024?
Det nye spil EA Sports FC har givet Viktor Claesson en overall rating på 77, hvilket bringer ham op på førstepladsen som Superligaens bedste spiller.

⚽️ Hvem er den hurtigste spiller i Superligaen?
Brøndbys norske midtbanespiller Håkon Evjen har en Pace rating på 86. Det gør ham til Superligaens hurtigste spiller baseret på data fra EA sports. Specielt med en rating på 89 i acceleration overgår Håkon Evjen de øvrige Superliga-spurtere. 

⚽️Hvem er Superligaens stærkeste spiller?
EA Sports har udvalgt AGFs Patrick Mortensen til Superligaens stærkeste spiller med en rating på 88 i Strength. Samlet får Patrick Mortensen en rating på 83 i kategorien Physicality, da den træfsikre angriber har 71 i aggression

⚽️ Hvad er den højeste rating for en Superliga-spiller?
I FIFA 2018 fik FC Midtjyllands norske landholdsangriber Alexander Sørloth en rating på 82, hvilket er højeste overall rating for en Superliga-spiller. 

FCM-angriber Alexander Sørloth havde en rating på 82 i FIFA 2018. Foto: TERJE PEDERSEN / NTB / AFP