Så skal vi have fundet vinderen af Copa América 2019, og der vil være høje forventninger til de brasilianske værter, der er skal op imod favoritdræberne fra Peru. Kan de argentinske stjerner ramme topniveauet i bronzekampen mod Chile? Fodboldekspert Frank Pilantra giver her spilforslag og oddsoverblik til finale- og bronzekamp.

Mod alle odds kan Peru nu skrive Copa América-finalist på visitkortet, efter de eliminerede Uruguay og Chile i slutspillet. Er Peru ved at lave en Danmark '92, eller vil Brasilien leve op til favoritværdigheden og tage finalesejren?

Men inden vi når til finalen, skal vi have afviklet bronzekampen mellem Argentina og Chile. Det er et lidt specielt opgør, hvor der næppe er topmotivation fra hverken den argentinske eller chilenske lejr.

Argentina får revanche for finalenederlag i 2015 og 2016

Vi kan få en åben bronzekamp, hvor der ikke er den store fokus på taktik og organisation, men hvor målsætningen er at slutte turneringen af med en succes-oplevelse, som spillerne kan tage med videre til den kommende VM-kvalifikation.

Med en anden dommer, så havde Argentina måske nok fået tilkendt et par straffespark i semifinalen mod Brasilien, og der var da heller ikke mange rosende ord til Roddy  Zambrano, der passede fløjten, da Brasilien tog en 2-0-sejr mod en flok skuffede argentinere.

Men Argentina kan tage en masse med videre og begynde at kigge frem mod næste års Copa América, hvor Argentina er værter (sammen med Colombia).

Der er stadig en lang vej tilbage for landstræner Lionel Scaloni, der stadig er ved at finde den rette taktik og startformation for det nye argentinske landshold.

Argentina - Chile

Argentina - Chile 1 til odds 1,93 hos Nordicbet

Chancevurdering: 53-29-18
Der er lagt op til en tæt kamp, men Argentina er med rette favoritter. De har spillet sig op efter en skidt start og fik presset Brasilien i semifinalen.
Imens blev Chiles svagheder udstillet mod Peru. Den gyldne generation med Arturo Vidal, Alexis Sanchez og Gary Medel er ved at nå udløbsdatoen, og denne Copa América-turnering har heller ikke afsløret nye stortalenter til at overtage ansvaret.


Lionel Messi scorer i kampen til odds 2,02 hos Unibet, 888sport
Chancevurdering: 55%
Han er verdens bedste fodboldspiller, men i sommerens Copa América er det indtil videre kun blevet til en enkelt scoring fra Lionel Messi, der er det store omdrejningspunkt hos argentinerne. Messi spillede en god kamp mod Brasilien, hvor der manglede de berømte marginaler, og dommerkendelserne gik heller ikke argentinernes vej.


Under 6 kort asian i kampen til odds 1,85 hos Bet365
Chancevurdering for Over/Under 5,5 kort i kampen: 47%-53%
Det kan blive lidt en sommerferie-kamp uden den store intensitet, og det vil være overraskende, hvis vi ser svinske tacklinger og hårdt spil. Så selvom det er to hold, der gerne går til grænsen, så er bronzekampen mest betragtet som en slags venskabskamp.
Odds 1 ved præcis 6 kort i kampen.

Chile gik selvsikkert ind i semifinalerne mod Peru, men de erfarne chilenere blev straffet af de hurtige, peruvianske omstillinger.

Finalebrag: Brasiliansk favoritsejr eller peruviansk mirakel?

Den brasilianske landstræner Tite har opbygget en solidt betondefensiv, og den stærke keeper Alisson har endnu ikke indkasseret mål.

Alligevel har der været under kritik under denne Copa América-turnering, hvor offensiven havde svært ved at komme op i omdrejninger. 

Men Tite fik sat godt gang i de brasilianske fans med 5-0-sejren over Peru i sidste gruppekamp, hvor især Everton var flyvende på kanten overfor den rundtossede peruvianske back Luis Advíncula.

Rio de Janeiro er gået Copa América-amok, og Maracanã er klar til en finalefest, men får vi mon en brasilianske triumf og gentagelse af 5-0-kampen?

Brasilien - Peru

Brasilien-Peru (+1 asian) 2 til odds 2,86 hos Bethard

Chancevurdering Peru (+1 asian): 48-25-27
Velorganiserede Brasilien spiller ud fra en sikker defensiv og tager ingen chancer. Der vil være finalenerver, og brasserne vil sandsynligvis være tålmodige og sætte sig på kampen ved at være spildominerende. Peru kan igen tillade sig at stå dybt og slå til på omstillinger, hvilket kan overraske de brasilianske storfavoritter.
Odds 1 ved brasiliansk sejr på 1 mål.

Brasilien har været yderst solide i defensiven, men de har haft det svært mod kompakte forsvar.
Peru var ikke overbevisende i gruppespillet, og de gav en del målchancer væk i slutspilskampene mod både Uruguay og Chile.

Så Peru har nået finalen med en god portion held, men de har bestemt også været dygtige til at udnytte deres kvaliteter med hurtige omstillinger.

Første scoring kan blive voldsom afgørende. Hvis Brasilien igen får et hurtigt mål, så kan de stikke af som i 5-0-sejren, men den peruvianske defensiv har fornyet selvtillid og kan bremse de brasilianske stjerner og skabe en tæt finale.