Bethard beklager og indgår samarbejde med misbrugskonsulent efter kritisabel sag hvor kunde fik bl.a. en Iphone X, et gavekort på 20.000 kroner til Elgiganten og en signeret Zlatan-trøje - samtidig med, at han tabte 4,8 millioner svenske kroner.

Fra januar til juni 2018 spillede 30-årige Lukas for 12,8 millioner svenske kroner hos Bethard. Resultatet blev et tab på 4,8 millioner svenske kroner. I alt tabte Lukas over en et-årig periode 15 millioner svenske kroner hos forskellige spillesider, skriver Aftonbladet.

Hos Bethard fortæller direktøren, at de burde have handlet hurtigere i sagen.

"Det gør mig ondt, når jeg hører sådan en historie, må jeg sige. Man bliver meget trist, når man hører om sådanne tragedier, og at vi har været med til at skabe det. Det er man ikke stolt over," siger Bethards direktør, Erik Skarp, til Aftonbladet i en konfrontationsartikel om sagen

Den 11. februar 2018 tabte Lukas 420.000 kroner hos Bethard på spil i anden halvleg af 0-0-kampen på Camp Nou mellem Barcelona - Getafe. Bethard har andre kunder, der også spiller for så store beløb, oplyser Erik Skarp. 

"Vi har spil i den størrelse. Det, man kan tage med sig her, er, at når spil af denne her størrelse kommer ind, så bør vi have meget bedre kontrol over de forudsætninger, kunderne har (for at spille, red.). I Lukas' tilfælde er det vel her, at jeg rækker hånden op og siger, at vi burde have gjort meget mere og handlet meget hurtigere," siger Erik Skarp. 

VIP-segmentet bliver gennemgået

Ifølge Erik Skarp har Bethard 20-30 VIP-kunder, som håndteres af to ansatte. Lukas fortæller til Aftenposten, at han blev venner med sin VIP-kontakt hos Bethard på Malta, hvor de blandt andet talte om hinandens interesser og familie. De talte også sammen i telefonen, mens VIP-kontakten lavede mad.

"Får du en VIP-manager, er det et signal om, at dit spilforbrug allerede er gået for langt," siger 30-årige Lukas i en anden artikel hos Aftonbladet

Aftonbladets journalist konstaterer, at det er en del af spilafhængighed, at man isolerer sig og bliver ensom og alene med sit spil, og at man dermed kun har sin VIP-manager at tale med om sit spilforbrug. Journalisten spørger Erik Skarp om, "der ikke er en risiko for, at venskabsforholdet bidrager til spilafhængigheden?"

"Det er interessant, det har jeg faktisk aldrig tænkt på. Men jeg tror, at du har en stor pointe der. Med det sagt er det endnu vigtigere for os at begynde at se på, hvilke relationer vi bygger og ønsker at bygger på. Et eller andet sted er der jo tale om en forretningsmæssig relation, hvor vi har et vældig tydeligt incitament," siger Erik Skarp til Aftonbladet.  

Direktøren fortæller endvidere, at han ser forskel på, om kunderne modtager bonusser, der er en direkte opfordring til mere spil, mens "bløde gaver" mere skal ses som en måde at bibeholde et godt forhold mellem kunden og selskabet. 

"Fra vores side vil vi gennemgå dette særlige kundesegment, "VIP", siger Erik Skarp, der erkender, at de to VIP-ansatte ikke har nogen uddannelse indenfor spilafhængighed, men at de er i kontakt med Bethards afdeling for "responsible gaming".

Har indgået samarbejde med misbrugsekspert

For nyligt annoncerede Bethard, at de har indgået et samarbejde med den svenske spilmisbrugsekspert, Magnus Rydeving, der slår sig op på at være en højlydt kritiker af spillebranchen. Han skal hjælpe Bethard med at blive førende indenfor ansvarligt spil: 

"Jeg er meget glad og stolt af, at vi kommer til at arbejde sammen med Magnus, da han har en enorm viden om noget, som for os er et meget vigtigt område. Det var langt fra oplagt, at en af industriens mest højlydte kritikere ville have så åben en tilgang til at samarbejde med os. Vi ser frem til sammen med Magnus at realisere vores vision om at gøre Bethard til et af de sikreste steder at spille på markedet," siger Erik Skarp, i en pressemeddelelse om samarbejdet.

Magnus Rydeving står bag den svenske hjemmeside spelnykter.se, hvor det er muligt at booke ham til rådgivning, coaching og forelæsninger om spilmisbrug. 

"Jeg må indrømme, at jeg i begyndelsen var ret tøvende med at hjælpe Bethard, da de rakte ud til mig. Men det gik hurtigt op for mig, at selskabet seriøst gerne vil blive bedre og tage mere ansvar. Jeg ser det her som en stor mulighed for at ændret systemet indefra," siger Magnus Rydevang i pressemeddelelsen.

Samarbejdet har mødt kritik på sociale medier:

Disclaimer: Bethard og RakeTech (BetXperts ejer) er forbundet via stifterne Johan Svensson og Erik Skarp, der stiftede begge virksomheder sammen i det, der blev til Gameday Group. Erik Skarp er medlem af bestyrelsen hos RakeTech og CEO hos Bethard. Johan Svensson er medlem af bestyrelsen hos Bethard og CCO hos Raketech. De to virksomheder blev opdelt i 2016 og driver adskilte operationer. RakeTech samarbejder med et par hundrede spiludbydere, hvoraf Bethard er en af dem, mens Bethard arbejder sammen med mange affiliates. Bethard og RakeTech har adresse i den samme kontorbygning på Malta, mens BetXpert drives fra Københavnsområdet.