Paddy Power Betfair har af de engelske spillemyndigheder fået en bøde på over 18,5 millioner kroner, efter at to kunder har spillet for stjålne penge på Betfair Exchange. Den ene havde stjålet fra sin arbejdsgiver - en velgørenhedsorganisation.

I 2016 spillede to kunder hos Paddy Power Betfair for signifikante stjålne beløb på Betfair Exchange, og derfor har den engelske spillemyndighed (UKGC) udstedt en bøde på over 18,5 millioner kroner til bookmakeren.

UKGC straffer Paddy Power Betfair for ikke at have levet op til sit ansvar og lavet grundigere baggrundscheck af de to kunder.

Den ene af kunderne havde stjålet pengene fra sin arbejdsplads, som er en unavngiven velgørenhedsorganisation. Af de 18,5 millioner kroner går lidt over 4 millioner til organisationen og andre, der har lidt økonomisk tab af Paddy Power Betfairs uopmærksomhed. UKGC oplyser, at de resterende millioner vil gå til udvikling af ansvarligt spil.

Reagerede ikke på kunders problematiske adfærd

Udover de to kunder, der havde spillet for stjålne penge, fandt UKGC i en undersøgelse af Paddy Power Betfair, at den irske bookmaker havde forsømt at reagere på, at en række af kunder udviste problematisk spilleadfærd.

"Som et resultat af Paddy Power Betfairs svigt flød en signifikant mængde penge igennem deres spillebørs, og det er ganske enkelt ikke acceptabelt. Operatører har pligt overfor alle deres kunder til at forhindre, at kriminalitet bliver brugt til gambling," siger UKGCs administrerende direktør, Richard Watson, og tilføjer:

"Hvis udbyderne kender deres kunder og stiller dem de rette spørgsmål, stiller de sig selv i en stærk position, når de skal møde deres forpligtelser ift. hvidvask og socialt ansvar." 

Accepterer bøden og undskylder

Paddy Power Betfair har ingen indvendinger - hverken mod spillemyndighedens løftede pegefinger eller bøden.

"Vi anerkender, at vise arbejdsmetoder på det tidspunkt ikke havde nogen virkning. Siden da har vi udviklet vores politik på området, og den proces er ikke overstået," skriver den irske bookmaker i en udtalelse til UKGC. 

Ifølge SBC har Paddy Power Betfairs administrerende direktør, Peter Jackson, beklaget miseren.

"Vi er kede af, at dette er sket. I de senere år har vi investeret intensivt i at forbedre vores arbejde med ansvarligt spil og forbrugerbeskyttelse. Vi er opmuntrede af, at UKGC har anerkendt vores forbedringer på området siden 2016," siger han.